Şimdi Ara

Chevrolet Aveo HB 1,4 Otomatik Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önce eşime polo almıştım 98 model otomatik.
    Model yükseltmek niyetindeyiz.

Eşim hyundai i20 lerden istiyor ama temizleri 40bin TL civarında

2010-2011 Chv aveolar 26-30 bin aralığında alınabiliyor.Temiz ve hasarsızları

Bütçe 30u geçmemesi lazım.Eski aracı satıp üzerine max.10bin koyabiliyorum.

Ne dersiniz değer mi ? 30a Chevrolet.

• 2010 1.2 vardı yengehanımda leş gibi araba ama polodan iyidir...

30 lira etmez.. biz 14 e mi ne vermiştik arabayı 110 bin km de idi...
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten fiyat konusunda bencede 30 etmez 20-25 aralığı belki

Genel bi sıkıntı varmıydı?
    Yoksa hiç bulaşma mı dersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşimde 2005 Kalos var. Araç şu an 40.500km'de. Full donanımlısı. Arka koltukta servis tepsisi falan var (evet, otobüs gibi oğluuum!).

Ben inanılmaz memnunum. Benzin kapak kilidi kırıldı. 7TL. Aracın diskleri 80TL!!?? Körüklerden birini değiştirdim. Usta kovaladı beni, "Para mı alacam bundan" dedi. Böyle bir araba. Benim arabalardan sonra cennet gibi.

Çok yol yapmayana, uzun yol gitmeyene iyi araba. Düşük hızlarda çok iyi yol tutuyor, iyi duruyor. Ancak lastik ömrü sonuna doğru iğğreeennç! Yüksek hızlarda tekinsiz. Ben ilk defa geçen hafta uzun yola çıktım bu araba ile. Korkutucu olmadı. Sakin sakin, 120'yi geçmeden gidersen hiçbir falsosu yok arabanın.

Genel olarak yerden biraz fazla yüksek, amortisörleri biraz yumuşak. Bu iki sorun çözülür, geniş lastik takılır, bir de kule gergisi takılırsa yol tutuşu iyi, modern bir B sınıfı araçla rahatlıkla kapışabilir.

B sınıfında temel sorun, araca binen kişinin dandik bir alete bindiğini kabul etmek istemiyor oluşudur. Ama o VW'dir. Dandik olamazdır. Mutlaka bir Kore B sınıfından çok üstün olmalıdır falan... İşin özü: Yok öyle bir dünya. Aralarında dev farklar yok. Sadece segmentasyon yapılıyor. VW B sınıfına daha çok parayı verecek kesimi kaptığı için biraz daha özeniyor, öbürü biraz daha ekonomi yapıyor. Bu da en çok amortisörler ve lastiğe yansıyor.

Kaza güvenliğine diyecek sözüm yok. Kalos'un içinde kaza yapmak istemem. NET. Ne aldığını bileceksin özetle. Ama, 98 Polo ile kıyasla hangisinin içinde olmak istersin? Kalos. 2005 polo vs 2005 kalos? Polo. Ama bu kazayı yüksek hızla yapmasak be başganım? Boynum değerli şimdi benim...

Bu yorumu "Kalos böyle ise, Aveo nasıldır"ı kendiniz çıkarın diye yaptım. Umarım bir işe yaramıştır. Bizde 185/55-15 lastikli, full donanımlı (4 airbagli falan sanıyorum), 1.4 95hp, 4 ileri full otomatik Kalos var. Aveo'larda donanımdan biraz çaldılar bir ara, sonra geri koydular... Aracın donanımına da bakın o yüzden.

Ben eğer bu Kalos'u satmayacaksam yapacaklarımı söyleyeyim: 205/50-15 lastiğe geçiş. Kesmezse kule gergileri takma. Kesmezse 0.5 inç boy kısan yay takımı takma.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hocam kafamdaki bir çok soruya cevap verdiniz.

Yanlız şuna aklım takıldı. aveo kalosdan daha mı alt segment araç ?
  • 2012 1.4 Yeni Aveo LTZ kullanıcısı olarak tavsiye ederim. Kullandığınız polodan donanım ve güvenlik olarak daha üstün bir araç. ESP, 8 Airbag, Bluetooth vs.. Birde eski kasa almak yerine yeni kasaya yönelmenizi tavsiye ederim. Sorunuz olursa cevaplarım.

Dipnot: Aracım satışta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoom_grange -- 9 Kasım 2016; 15:18:48 >
  • biz sıkıntı yaşamadık ancak parasının arabası ama o paralar o arabanın ederi değil... 25 falan o araba için ütopik fiyatlar...

güvenlik donanımlısı var bunların 2012 sonrası falan olması lazım onlar olsa hadi neyse derdim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zoom_grange kullanıcısına yanıt
    Hocam
    Otomatiği tam otomatik sanırım
    Kaç vites ?

Yakıt bizim polo gibi yakar galiba zaten fazla yol yapmıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

Hocam kafamdaki bir çok soruya cevap verdiniz.

Yanlız şuna aklım takıldı. aveo kalosdan daha mı alt segment araç ?

Değil. Aynı segment. Aveo Kalos'un yerine geldi. Gelirken bazı önemsiz donanımları eksik geldi. Bana göre en önemli farkları birinde klasik gösterge var, Aveo'da elektronik, ucuz gösterge var. Bir ara Aveo'nun full'ünü getirmediler. Elektrikli aynası olan Aveo'nun satılmadığı dönem oldu bu ülkede. Bu tarz uyuzlukları dönem dönem yaptılar. Neticede GM. Yüz tane markası olduğu için, politikası sürekli değişiyordu.

Airbag sayısı, 4 elektrikli cam, elektrikli ayna, tercihen orjinalde olan en büyük jant-lastik seçeneği ile almaya gayret edin. Diğer donanımlar ıvır zıvır...

Tüm bu dediklerim HB modeller içindir. Sedan modellerin biraz daha kötü yol tuttuğunu duydum ki, bu da hiç hoş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 9 Kasım 2016; 15:40:49 >

• Ara kasa aveoyu yerine son kasadan al yuvarlak farlı, tam olarak fiyatlar nedir şuan emin değilim. Her konuda bariz üstün, güvenlik teknoloji... 2 yıldır kullanıyorum, LPG'li uzun yolda 16 krş, İstanbul içi 25-27 krş civarı yakıyor, tabi LPG fiyatları da sürekli değişiyor.
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Alırsam full donanımlı son kasa alırım
    2011-2012 galiba 28bine kadar veririm

• reallist55 kullanıcısına yanıt
    Aslında ilk çıkan kalos ve Aveo hb ler aynıdır,sadece pazarlama amacıyla Aveo daha çok tuttuğu için adı değişti o kadar.Esas farklı olan hb Aveo'lar 2008 sonunda facelift olarak çıkmıştir.Görüntü olarak eskisinden daha güzeldir.Sizin alacağınızda bu facelift kasa.
    Fiyat olarakda 24-27 arasında temiz bulunur.Otomatikse fiyat 1-2 daha artar.

• quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

Alırsam full donanımlı son kasa alırım
    2011-2012 galiba 28bine kadar veririm

Öyle yapın. Ben fiyattan pek anlamam. O konuda arkadaşlar yardımcı olsun. Ben cins araba alıcısıyım. O yüzden ben piyasadan falan pek anlamam. O, işin ayrı kısmı.
  • getz veya ceed
  • gkhn2355 kullanıcısına yanıt
    hocam otomatik olanlar 32 ye kadar yazmış millet
    2011 ve üzeri aratıyorum. genelde orjinal yada 1-2 parça boyalı yani hasarsız araçlara bakıyorum

zaten piyasası yok bide kazalı olanlarına o paralar verilmez gibi
    32 fazla.27-28 e otomatik bulunabilir.Araba piyasası çok yüksek bildiğiniz gibi,yine en sabit olanlardan birisi Chevrolet.

• gkhn2355 kullanıcısına yanıt
    Yazın 17.500e aldığım polo şuan 20den aşağı değil

Alırken kazanmak böle bişey :)

Benimki manuel hocam. Manueller 5 vites. Otomatikler 6 ileri olabilir.

Yakıt konusunda da aracım LPG'li olduğu için polo ile karşılaştıramıcağım. Bir ara hesaplamıştım ortalama 20 krş civarında yakıyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.