Şimdi Ara

Duran aracim taninmaz hale geldi (FOTOĞRAF EKLENDİ) %100 hakli ciktim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eylul 2016'da 51.000 kmde aldigim aracim suan 61.000 kmde ve tramer kaydi 280,00 TL'ydi.
    Markasi: 2013 Renault clio 4 1.5dci icon, manuel 90hp s&s
    Ben alirken kasko degeri 52.000'di.
    Kasko yaptirmadim, yasim, ilk aracim olmasi vb sebepten 5-6 binden asagi cikmiyordu cunku.

19 Haziran 2018 Sali gunu basima asagidaki olay geldi;

Telefonum caldi, su su plakali aracin sahibi siz misiniz dedi,
    Evet dedim
    Araciniz bir kazaya karisti cabuk gelin dedi.

Zaten cok yakindaydim, hemen aracimin yanina gittim.

Gittigimde sadece benim aracim, cekici ve trafik polisleri vardi.
    Carpan kisi hafif yaralandigi icin hastaneye kaldirilmis,

Ne oldugunu anlayamadan aracima baktim.

Kaldirim kenarindaki aracima soldan carpilmis,
    sol arka kapi ve on kapinin direk kismi gocuk,
    Oradan darbe alinca, lastikler kaldirimdan siyrilmis(patlamis) 30 cm kaldirima cikmis ve kaldirimdaki dubalar ve elektrik diregine preslenmis. Sag on ve sag arka kapi full göçük.

Anlayacaginiz araba icler acisi.

Bir yandan arabanin sokundayim, bir yandan polislerle konusuyorum. Polis tutanagi soldurmu, tamamlamak uzereydi, benden imza falan almadi.

Olay kisaca soyle;

1. Arac: otoparktan burnunu cikaran arac : qashqai
    2. Arac: caddede tukaridan gelen arac(bana carpan) passat
    3. Arac: park halindeki (benim aracim) 2013 clio 4 icon 90 hp s&s

Olay;
    2. Arac caddeden(rampadan) asagi gelirken, 1. Aractan kurtarmaya calisip 1. Aracin burnuna yanlamasina surtuyor, orada saga donup 3. Benim arabaya carparak duruyor. (Fren izi bile yok, benim arac olmasa kaldirima falan cikacak allah korusun.

Polisler de tutanaga olayi aynen boyle yazmis, 2. Araca da 1. Araca da kontrolsuz vb seklinde yazmis ve 2. Arac, park halindeki 3. Araca carpmis yazmis.

Karakola gittim, 1. Ve 2. Arac sahipleri oradaydi. Bu ikisi tartismislar, tutanak yanlis o suclu, ben suclu degilim falan diye.

İkisinin de telefonlarini aldim,
    Ertesi gun aradim, 2. Arac 1. Araci mahkemeye verdigini soyledi.
    Beni ilgilendirmiyor ne yapiyorsaniz yapabilirsiniz, bana evraklariniz gerekiyor dedim ve aldim(biraz oyaladi cunku).

Tum evraklari tamamladim, enistem sanayide caisiyor ona teslim ettim.
    O da bugun ihbari yapti, 1 hafta icinde exper tramer yapilacakmis.

Ben bu isten en az zararla nasil kurtulabilirim? Suan zaten aracsiz kaldim ve magdurum.
    (Tabii ki sukurler olsun, daha kotuleri de olabilirdi ama bir de gercekler var malesef).

Her turlu yorum ve onerilerinize cok ihtiyacim var.

Enisyemin kabaca kontrolune gore 3 kapi ve sol orta direk kesin degisecek. Aracin alti, akslari vb ne durumda henuz bilmiyoruz.

Az cok ogrendigim ve cevreden duyduklarim;
    1) Araci perte cikarmak (cikar mi, kac para gelir, nasil ve ne zaman gelir) ben sifir kusurlu olursam benim kasko puanim, ucretim vb etkilenir mi?

2) Sigortadan bir miktar alip, araci ucuza tamir ettirip elden cikarmak

3) Bana carpan kisiyle whatsapp konusmamizda, kaza fotolarini istedim, aracim cok kotu durumda satacagim, alacak kisilere fotograflari gosteririm, gonderir misiniz dedim.
    Kaca satiyorsun,
    Ben alirim dedi.
    Ben de once bi rapor çıksın haberdar ederim dedim.

Dalga mi gecti, vicdan mi yapti, baska bir sey mi dusundu onu dusunecek durumda degildim. Merak edip arastirdim;
    Biraz once baska bir konuyu okudum.
    Orada carpan kisi alkollu,
    Sigortasi karsilamayacagi, adamin cebinden her halukarda para cikacagi icin adam arac perte cikarilmasin, araci bana sat demis ve oyle cozmusler.

Acaba bizim olayda da 1. Ve 2. Arac mahkemelik oldular ya olur da bana carpan kusurlu olursa, onun sigortasinin karsilamama ihtimali falan var da ondan mi bana oyle soyledi?

Edit: Fotoğraf eklendi;

Edit1: Tramer bugun sonuclandi, %100 hakli gorulmusum. Sigorta firmasinin teklifini, piyasa arastirmasini bekliyoruz. (02.07.2018)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 2 Temmuz 2018; 18:26:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorularınızın cevaplarını tam bilmiyorum ama sadece geçmiş olsun dilemek için yazıyorum, takmayın hocam, 2bin altına verirsiniz satılır.
    Benim aracımda clio 4, belediye kamyonu arkadan vurdu 11bin kayıt oldu arabada, nasıl bir his oldugunu bilirim
    Sağlık olsun

@Antor; Şuanki belirsizlik çok yoruyor. Biz istesek bile perte çıkaracaklar mı onu da bilmiyoruz. Bir de yukarıda da sormuştum, ben %0 kusurluysam, perte çıkınca, beni kasko açısından etkiler mi? Kısmet olursa bundan sonraki aracıma kasko yaptırmayı düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: Sing_a_song

@caspento; iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Size de çok geçmiş olsun.

@Antor; Şuanki belirsizlik çok yoruyor. Biz istesek bile perte çıkaracaklar mı onu da bilmiyoruz. Bir de yukarıda da sormuştum, ben %0 kusurluysam, perte çıkınca, beni kasko açısından etkiler mi? Kısmet olursa bundan sonraki aracıma kasko yaptırmayı düşünüyorum.
    Forumda sigortacı arkadaşlar var onlar daha net cevabı vereceklerdir gördükleri zaman.

2 defa kaza yaptım ikisinde de 0% kusur verdiler. Sigortam yükselmedi. Sende de yükselmeyecektir. Kaskon için hiçbir sorun çıkmayacaktır bundan emin ol.

Karşı tarafın sigortası ve kaskosu (sigortanın yetmediği yerde mali bilmem ne kalemi diye birşeyi yaptırdıysa) hasarı sadece belli rakamlara kadar öderler. Bunun üstünü şahıs cebinden öder ve eğer aracın tamir masrafı, fiyatının 50% sini geçerse perte çıkartırlar (genelde airbagler patladığında pahallı olduklarından perte çıkıyor araçlar). Hatırladığım kadarıyla 5 yaşından büyük araçlarda sigorta orjinal parça değil muadil parça karşılamakla mükellef. Araç bu yaş baremine giriyorsa tamir masrafını ciddi düşürebilir ayrıca sigorta sadece kendi anlaşmalı tamircilerinde yaptırtmak isteyebilir.

Sigorta, şahıs ve siz anlaşırsanız aracı anlaşmalı perte çıkartabilirler. Hurda parasını kim alıyor orada karanlık işler dönebilir (hurdayı ucuza doğrultup satıyorlar vs) ancak burası sizi ilgilendirmez, siz paranızı alırsınız. Bana kalırsa exper perte çıkartmazsa anlaşmalı pert olayını bir düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 22 Haziran 2018; 12:55:22 >

• Herşey tamam geçmiş olsun da araçları örneklerken neden kendi aracınızın beygir gücünü ve s&s özelliği olduğunu da yazdınız merak ettim

" 3. Arac: park halindeki (benim aracim) 2013 clio 4 icon 90 hp s&s "
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cunku benim aracim "2013 clio 4 icon 90 hp s&s" :D

Saka bir yana biraz goze batmis haklisiniz ama oyle yazma nedenlerim;

-Konuyu acarken kaza tutanagi yanimda degildi, diger araclarin tam modelini hatirlamiyordum.

- Aracimin tam modelini belirttim ki yorum yapacak kisiler az cok arabanin ederini bilip, perte cikarma veya tamir edip binme/satma degerlendirmelerini ona gore yaparlar belki diye.

Edit: Aynen @Antor'un dedigi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 22 Haziran 2018; 17:13:11 >
  • İster aracınız perte çıksın isterse onarılsın trafik sigortası en fazla 36,000 TL ödüyor. Aracınızın kazalı haldeki satış değeri artı olarak aracınızın hasarlı haldeki satış değeri aracınızın ikinci el değerini karşılıyorsa bu yoldan gitmek en mantıklı çözümdür.
    Aracı perte çıkarmak istiyorsanız bizzat Renault Mais'in kendi işlettiği yetkili servise götürmek işinizi kolaylaştıracaktır.

Cunku benim aracim "2013 clio 4 icon 90 hp s&s" :D

Saka bir yana biraz goze batmis haklisiniz ama oyle yazma nedenlerim;

-Konuyu acarken kaza tutanagi yanimda degildi, diger araclarin tam modelini hatirlamiyordum.

- Aracimin tam modelini belirttim ki yorum yapacak kisiler az cok arabanin ederini bilip, perte cikarma veya tamir edip binme/satma degerlendirmelerini ona gore yaparlar belki diye.

Edit: Aynen @Antor'un dedigi gibi.
    aracın start stoplu olması yada hp gücünün perte çıkıp çıkmaması ile alakası yok. tamamen rayiç bedeli ve eksperin çıkarttığı masrafın oranı ile alakalıdır. herşeyi geçtim fotoğraf bile yok tahmini parça listesi için.

Orijinalden alıntı: mbulur

İster aracınız perte çıksın isterse onarılsın trafik sigortası en fazla 36,000 TL ödüyor. Aracınızın kazalı haldeki satış değeri artı olarak aracınızın hasarlı haldeki satış değeri aracınızın ikinci el değerini karşılıyorsa bu yoldan gitmek en mantıklı çözümdür.
    Aracı perte çıkarmak istiyorsanız bizzat Renault Mais'in kendi işlettiği yetkili servise götürmek işinizi kolaylaştıracaktır.
    Mesajiniz icin tesekkur ederim.

Bana carpan aracin zorunlu trafik sigortasi Ak sigorta.

36.000 TL konusunu bilmiyordum;

Ornegin; aracim perte cikti ve 37.000 TL bedel belirlendi.

Limit 36.000 TL ise kalan 1.000 TL ne oluyor? Sozlu olarak karsi taafa durumu anlatip ondan mi aliyoruz, yoksa bir yere mi basvuruyoruz?

Ek olarak;

Google'dan ak sigortnin sitesine girdigimde, zorunlu trafik sigortasi teminatlar bolumunde soyle yaziyor;

Arac basina maddi: 25.000 TL

Kaza basina maddi: 50.500 TL

Bu ikisinin farki nedir? Sizin bahsettiginiz arac basina maddi mi yoksa kaza basina maddi mi?

(Arkadaslar fotograf eklememe sebebim, hem mobilden plakalari kapat vb zor oldugu icin, hem de surecin belirsizliginden dolayi mahkeme vb olursa yanlis bir adim atmamak icin paylasmiyorum. Daha sonra paylasacagim, ilk mesajimda lifte kaldirilmadan gorunen belli hasarlari yazmaya calistim. Anlayisiniz icin tesekkur ederim).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 22 Haziran 2018; 22:42:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

aracın start stoplu olması yada hp gücünün perte çıkıp çıkmaması ile alakası yok. tamamen rayiç bedeli ve eksperin çıkarttığı masrafın oranı ile alakalıdır. herşeyi geçtim fotoğraf bile yok tahmini parça listesi için.

Alıntıları Göster
    Rayic bedel ruhsatta yazan marka modele gore belirlenmiyor mu?

Clio 4 icon demem yeterli mi hangi aractan bahsettigimi anlatmak icin?

Tam bilmiyor da olabilirim, eger oyleyse dikkat ederim, hatta mesajlarimi degistiririm. Yeter ki sizlerden konu hakkinda faydali bilgiler alabileyim.

Fotograf konusunda bir ustteki mesajimda aciklama yazdim.

Tesekkurler.

• quote:

Rayic bedel ruhsatta yazan marka modele gore belirlenmiyor mu?

Clio 4 icon demem yeterli mi hangi aractan bahsettigimi anlatmak icin?

Tam bilmiyor da olabilirim, eger oyleyse dikkat ederim, hatta mesajlarimi degistiririm. Yeter ki sizlerden konu hakkinda faydali bilgiler alabileyim.

Fotograf konusunda bir ustteki mesajimda aciklama yazdim.

Tesekkurler.

Alıntıları Göster
    yok o rayiç bedel %90 civarında malüm siteden belirleniyor malesef...

• quote:

Mesajiniz icin tesekkur ederim.

Bana carpan aracin zorunlu trafik sigortasi Ak sigorta.

36.000 TL konusunu bilmiyordum;

Ornegin; aracim perte cikti ve 37.000 TL bedel belirlendi.

Limit 36.000 TL ise kalan 1.000 TL ne oluyor? Sozlu olarak karsi taafa durumu anlatip ondan mi aliyoruz, yoksa bir yere mi basvuruyoruz?

Ek olarak;

Google'dan ak sigortnin sitesine girdigimde, zorunlu trafik sigortasi teminatlar bolumunde soyle yaziyor;

Arac basina maddi: 25.000 TL

Kaza basina maddi: 50.500 TL

Bu ikisinin farki nedir? Sizin bahsettiginiz arac basina maddi mi yoksa kaza basina maddi mi?

(Arkadaslar fotograf eklememe sebebim, hem mobilden plakalari kapat vb zor oldugu icin, hem de surecin belirsizliginden dolayi mahkeme vb olursa yanlis bir adim atmamak icin paylasmiyorum. Daha sonra paylasacagim, ilk mesajimda lifte kaldirilmadan gorunen belli hasarlari yazmaya calistim. Anlayisiniz icin tesekkur ederim).

Alıntıları Göster
    Teminatlar konusunda geçmiş yıllara ait limitlere bakmış olmalısınız. 2018 yılı zorunlu trafik sigortası maddi hasar limiti araç başına 36,000 TL ve kaza başına 72,000 TL'dir. Yani diyelim kaza yaptınız ve 5 adet araca hasar verdiniz, sigortanın sorumluluğu bu 5 araç için toplamda 72,000 TL'dir. Sigortanın bir araç başına limiti ise 36,000 TL'dir.
    Trafik sigortasının toplam zararınızı karşılamadığı hallerde arta kalan miktarı karşı aracın sahibinden ve sürücüsünden alacaksınız. Eğer ödemezlerse mahkeme yoluna gitmeniz gerekir.

• mbulur M kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler, arac pert oldugunda da ayni durum gecerli mi? Bu talihsizlik yetmezmis gibi bir de mahkemelerde mi ugrasilacak? Ki Turkiye'de mahkemelerin ne kadar uzadigi malum...

• Exper raporu sonrası aracınıza binmeye karar verirseniz sizi değer kaybı için birisine yönlendireceğim yardımcı olacak size. Aracı satmazsanız ben size değer kaybı hususunda yardımcı olcam haber verin bana. Çok geçmiş olsun.

Orijinalden alıntı: bediboy

Exper raporu sonrası aracınıza binmeye karar verirseniz sizi değer kaybı için birisine yönlendireceğim yardımcı olacak size. Aracı satmazsanız ben size değer kaybı hususunda yardımcı olcam haber verin bana. Çok geçmiş olsun.
    Sağolun. Bugün eniştemle telefonla konuştuk. Exper gelip incelemiş, konuşmuşlar. Karşı tarafın trafik sigortası Ak Sigorta'ymış. Büyük ihtimalle perte çıkarmayacaklar dedi.

Bir de Ak sigorta değişecek parçaları kendisi gönderiyormuş,
    İhtimaller dahilinde olan sigortadan para alabilme ihtimalimiz de kalmıyor gibi ama eniştem yine de bir rapor çıksın ona göre konuşuruz dedi.

Bir de lafın arasında tramere yaklaşık 20 bin masraf çıkar gibi dedi.

Şuan ikinci el piyasası, malum sitede, tabii ki biraz da şişirilmiş haliyle 55-60 yazılan aracı, tamiri yapılıp, tramerinde 20 bin hasarla ne kadara elden çıkarabilirim?

Lütfen yanlış anlamayın arkadaşlar, durduk yere mağdur durumdayım, o nedenle mecburen her ihtimali değerlendirmeye çalışıyorum.

Her şeyin yanında, şuan aracım yok. Dün sabah annem rahatsızlandı, normalde hemen hastaneye götürürüz, araç olmadığı için taksi çağırıp çağırmamakta tereddüt yaşadık. Haftaya tatile çıkıyorum ve mecburen otobüsle gideceğim vb. bir çok yönden can sıkıcı.

O nedenle yukarıda piyasasına 55-60 yazdım, eksik veya fazla yazdım diye yadırgamayıp, olayın özüne göre değerlendirebilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

• Sing_a_song kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi can sıkıcı hoş olmayan bir durum. Çoklu alternatifler söz konusu içinden birisini seçip yolunuzu çizmeniz gerekli. 20 bin hasar kaydı az değil. Ben olsam aracı trafik sigorta şirketine satardım bu hali ile. Zaten tamir edilecek olsa ne kadar masraf olursa onu da yaklaşık veriyorlar sıkı bir pazarlık ile az zararla kurtulmuş olursunuz. Şimdi bir de şöyle düşünün o kaza olmasa idi belki aracınıza binip siz yaralanmalı/ölümlü bir kazaya karışacaktınız.. O yüzden olabildiğince pozitif bakın canınıza bişi olmasın yine kazanır yine alırsınız hatta daha iyisini alırsınız yeter ki sağlık sıhhat olsun.

Gelisme olursa bilgilendirecegim.

İyi gunler.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.