Şimdi Ara

Büyük hata yaptım başımız belada MOTOR dan anlayanlar yardım!!!(SERVİSE GİDİLDİ SONUÇ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım peugeot 3008 benzın +lpg li. Dun aracımyıkadım ve motora yag eklemıstım.Bugun 50km bır ılceye gıdecemtım yola cıktım varacagım yere 10km kala aracım EKSOZ EMISYON HATASI verdi çekiştden düştü ben yol az kaldıgı ıcın devam ettım.Gıttıgım yerde kaputu açtım ve ne goreyım motor yag kapagını kapatmamısım!!! kapak bıraktıgım yerde duruyor baya bır yag sıçramış. 2 saatlık ısım bıtırdım calıstırdım ikaz tekrar verdı uyarı lambası yaktı yag tamamladım ancak dıkkatımı ceken motor fanı sıcaklık cok dusukken calısmaya basladı. fazla arabayı zorlamadan şehre geldım. bugun pazar kı zaten doguda bır ıldeyım pejo servısı de yok. motoru yıkatırdım bu sefer dıkkatımı ceken hareret 90 da baya bır rolantı calıstı gaz verdım sıcaklık 90 kaldı fan calısmadı ve radyotorden buhar cıkmaya başladı.

Burda bosh servıs varmıs yarın ona goturcez aacaba ne olmus olabılır.ankarada olsam sıkıntı degıl burda bıseyden anlamayan ustalra denk gelırsek yandık.
    hareret 90da sabıt kalıyor yukselmıyor ancak fan calısmıyor.

Motordan eksılen yagın bu eksoz emısyon hatası ıle ılıskısı ve da hareret ıle olan bagı ne olmus olablırkı?

Sonuç: Aracımı benim işlerim olması sebebi ile yakın bir arkadaşım götürdü.BOSH servistekı ustaya durumu telefonda anlattım. Arkadaşla takribi 10km yol yapılmış test edilmiş araç bilgisayara takıldığında şu arazı kodlarını vermiş.

P1339 3.Silindir ateşlemede tekleme,ateşleme kesici tanındı
    P1337 1.Silindir ateşlemede tekleme,ateşleme kesici tanındı
    P2178 Yakıt sistemi karışım çok zengin
    P1336 Farklı silindir ateşleme kesici tanındı
    P1338 2.Silindir ateşlemede tekleme,ateşleme kesici tanındı
    Aracın genel kontrolleri yapılmış arıza kodları silinmiş, motor fanı sorunsuz çalışmış, yag bir miktar daha eklenmiş. Şuanda başka bir sorun görünmüyormuş.İnşallah ucuz atlattık. Ücret 70tl alınmış

• Yapay Zekanın Yanıtı

Büyük Hata Yaptım, Başımız Belada! (Servise Gidildi, Sonuç)

Giriş: Arabanızda "Büyük Hata Yaptım, Başımız Belada!" mesajını gördüyseniz, bu ciddi bir motor arızasına işaret edebilir. P1336, P1338, P1339 ve P1337 arıza kodları, bu sorunu tanımlayan en yaygın kodlardır ve en kısa sürede bir servise gitmeniz gerektiğini gösterir.

P1336 Arıza Kodu: Bu kod, yakıt enjektöründe bir arıza olduğunu gösterir. Enjektör, motora yakıt sağlamaktan sorumludur ve arızalıysa motor düzgün çalışmayabilir.

P1338 Arıza Kodu: Bu kod, ateşleme sisteminde bir sorun olduğunu gösterir. Ateşleme sistemi, motorun çalışmasını sağlayan kıvılcımı üretir ve arızalıysa motor çalışmamaya başlayabilir.

P1339 Arıza Kodu: Bu kod, egzoz gazı devridaim (EGR) sisteminde bir arıza olduğunu gösterir. EGR sistemi, egzoz gazlarını motora geri yönlendirerek emisyonları azaltır ve arızalıysa motor performansını düşürebilir.

P1337 Arıza Kodu: Bu kod, turboşarj sisteminde bir arıza olduğunu gösterir. Turboşarj, motorun daha fazla güç üretmesine yardımcı olan bir cihazdır ve arızalıysa motor gücünü kaybedebilir.

Sonuç: P1336, P1338, P1339 ve P1337 arıza kodlarından herhangi birini görürseniz, en kısa sürede bir servise gitmeniz önemlidir. Bu arıza kodları, ciddi motor sorunlarını gösterir ve görmezden gelinirse daha fazla hasara neden olabilir. Serviste, arızanın teşhisini koyacak ve uygun onarımları gerçekleştirecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Motor iç basıncı düştüğünden dolayı olabilir gibi geldi anlattığın sorun ve arıza vermesi. Geçmiş olsun yinede ucuz atlatmışın.
  • Hocamuumarım kapaktan uiçeri bir şey dusmemistir. Ben iç rahatlıgi iiçin motorun iiçinde kalan yağı da temizlettirerek daha ekonomik bir yağ koyardim.. Evet filtre var ama bilmiyorum. Birde yağ motorda sorun yapmaz bakın eski araclarin motorlari hep yağ içindedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi kurtarmışsın,geçmiş olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun umarım sorununuz halledilmiştir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • demiştim, boşuna evham yaptın forumu ayağa kaldırdın diye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bu konuyu nereden hatırlıyorum...
    bugün açılmış ama hatırlıyorum, dejavu mu oldum?..

tabii geçmiş olsun diyelim, ucuz atlatmışsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 3 Aralık 2014; 21:28:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

ben bu konuyu nereden hatırlıyorum...
    bugün açılmış ama hatırlıyorum, dejavu mu oldum?..

tabii geçmiş olsun diyelim, ucuz atlatmışsınız...

Daha once açmıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yatın kalkın şükredin vallahi tertemiz sıyrılmışsınız
  • MAJAY kullanıcısına yanıt
    Arıza kodlarını silmekle sorun çözülmes diye biliyorum. O arıza koduna neden olan sebepler bulunup tek tek tamir edilmezse arıza kodunu tekrar vermesi an meselesidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakeerus

Arıza kodlarını silmekle sorun çözülmes diye biliyorum. O arıza koduna neden olan sebepler bulunup tek tek tamir edilmezse arıza kodunu tekrar vermesi an meselesidir.

+1...
    bence tekrar kontrole çağırması gerekir servisin, "şu kadar km. yaptıktan sonra gelin yeniden kontrol edelim" demesi lazım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.