Şimdi Ara

camdan kafayi cikardigimiz icin ceza yedik ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
9.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

burdaki herkes kafayı camdan çıkardığın içn ceza yazılmadığını bliyor. 7 sap 1 arabada genelde ya içer sağa sola makas atar ya sağa sola laf sallar ya kıç atmaya çalışır. Acaba sizde hangisi oldu.

Ön yargilarinizi alip konuma mesaj atmassaniz sevinirim. Boyle bir kaniya nasil varabildiniz acaba ? 7 Sap falan boyle konusma cesaretini nerden bulabiliyorsunuz ?

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun,
    5 kişilik arabaya 7 kişi binmişsiniz.
    bence kanunen suçlusunuz.
    bu bile ceza alamnız için yeterli.
    öte taraftan kafayı camdan çıkarmak ta tehlike oluşturan bir davranış.
    öndeki 2 adam bence şöşöfrün hareketini kısıtlar, o da kazaya sebeb olabilir.
    polise kızmayın. ders alın.
    saygılarımla.

• "Biz turkler apacik ve net kurallar disinda polisin bize ceza yazmasini sindiremeyiz "

On koltuga 2 kisi oturtarak zaten kurallari cignemissiniz neyin zerzenisi bu ?

ayrica siz isin kafa kismina takilmissiniz.On koltukta 2 kisi oturtmusunuz otesi berisi hedesi hodosu yok bu isin.

Gidin c.baskanini arayin isterseniz.On koltuga 2 kisi oturttum dediginiz anda olay biter.haksizsiniz olay bu kadar basit.Emniyet mudurune on koltuga 2 kisi oturttum deseydiniz size "kafasimi camdan cikartmak yasak degil" demezdi.Ellerine saglik o memurun der kapatirdi konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 5 Eylül 2014; 14:32:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz atlatmışsınız ve arkadaşın dediği gibi haketmişsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

geçmiş olsun,
    5 kişilik arabaya 7 kişi binmişsiniz.
    bence kanunen suçlusunuz.
    bu bile ceza alamnız için yeterli.
    öte taraftan kafayı camdan çıkarmak ta tehlike oluşturan bir davranış.
    öndeki 2 adam bence şöşöfrün hareketini kısıtlar, o da kazaya sebeb olabilir.
    polise kızmayın. ders alın.
    saygılarımla.

Alıntıları Göster
    Keşke çok daha fazlasını yazsaymış. Hatta bu forumda yazılanlar ihbar olarak kabul edilebilir cezanız artabilir.
  • quote:

Dun aksam saatlerinde arkadaslarla mecburi bi sekilde tek arabayla gezmek zorunda kaldik arabada 7 kisiydik onde 2 arkada 4 bide sofordu. Ondeki arkadas kafasini camdan cikardi ama abarti bi sekilde cikarmadi ensesi ve kafasi disardaydi, sehir icinde evlere dagiliyorduk arkamizdan bi trafik polisi bulvara girdigimizde plakayi okudu kenara cektirdi arabadan indiginde "gencler kac kisisiniz arabada kafanizi niye camdan disari cikarip gidiyorsunuz, sigamiyorsaniz bi taksi tutun yada daha buyuk bi arabaya binin" dedi sofor arkadasimin ehliyetini ve ruhsatini aldi arabasina gitti bi kitap gibi bisey cikardi hukumlere bakiyordu sanirim ceza kesecekti, biz yapmayin etmeyin dedik ama.dinlemedi ceza yazdi

Yandaki polis arkadasi "bakin normalde 172 lira yazacakti ama 80 lira yaziyo size" dedi

Simdi bu polisin kafasina gore meblag yazmasi ne kadar dogrudur ? Biz dusundukki aksam yemegini sigara parasini cikaracak bu adam duz hesap 80 lira yazmasi biraz sacma ve sinir bozucu geldi bana

Emniyet muduru bi abimizi arkadasimiz vesilesiyle aradik ve bize "oyle kafayi camdan cikardi diye ceza yazamaz boyle bi madde yok kanunda kafayi camdan cikarana su kadar ceza diye"

Ve aracin tasiyabilecegi maksimum kapasiteyi/kisiyi asinca 77 lira ceza kesilmesi gerekiyormus simdi bu polis memuru arkadasimiz 80 lira niye kesti ? Bune perhiz bune lahana tursusu ?

Son olarak ceza makbuzunun aciklamasinda "trafik guvenligini tehlikeye atmak, camdan disari cikmak" yaziyordu. Bune guvenlik tehlikesi bune camdan disari cikmak diye abes bi aciklama ? Ayrica ceza makbuzunda doldurmadigi bir suru madde vardi.

Sizce boyle bi ceza odenmelimi ? Itiraz edilip gerekli yerlere basvursak elimize ne gecer ?

Sizin suçunuz aslında şu maddeye giriyor.

20- Taşıma sınırı üzerinde yolcu alan sürücülere 62 lira para cezası, 10 ceza puanı verilirken; fazla yolcuların en yakın yerleşim biriminde indirilmesi gerekiyor. Buna ilişkin bütün sorumluluk ve giderler araç işletenine ait bulunuyor.

Kafa çıkarma ile ilgili bir ceza maddesi bulamadım.

Kaynak:http://www.atalarsurucukursu.com/?pnum=67&pt=2014+Y%C4%B1l%C4%B1+Trafik+Cezalar%C4%B1

Size sanırım şu maddeden ceza kesmiş.

Madde 47/1-d. Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uymamak. Cezası: 80 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Dun aksam saatlerinde arkadaslarla mecburi bi sekilde tek arabayla gezmek zorunda kaldik arabada 7 kisiydik onde 2 arkada 4 bide sofordu. Ondeki arkadas kafasini camdan cikardi ama abarti bi sekilde cikarmadi ensesi ve kafasi disardaydi, sehir icinde evlere dagiliyorduk arkamizdan bi trafik polisi bulvara girdigimizde plakayi okudu kenara cektirdi arabadan indiginde "gencler kac kisisiniz arabada kafanizi niye camdan disari cikarip gidiyorsunuz, sigamiyorsaniz bi taksi tutun yada daha buyuk bi arabaya binin" dedi sofor arkadasimin ehliyetini ve ruhsatini aldi arabasina gitti bi kitap gibi bisey cikardi hukumlere bakiyordu sanirim ceza kesecekti, biz yapmayin etmeyin dedik ama.dinlemedi ceza yazdi

Yandaki polis arkadasi "bakin normalde 172 lira yazacakti ama 80 lira yaziyo size" dedi

Simdi bu polisin kafasina gore meblag yazmasi ne kadar dogrudur ? Biz dusundukki aksam yemegini sigara parasini cikaracak bu adam duz hesap 80 lira yazmasi biraz sacma ve sinir bozucu geldi bana

Emniyet muduru bi abimizi arkadasimiz vesilesiyle aradik ve bize "oyle kafayi camdan cikardi diye ceza yazamaz boyle bi madde yok kanunda kafayi camdan cikarana su kadar ceza diye"

Ve aracin tasiyabilecegi maksimum kapasiteyi/kisiyi asinca 77 lira ceza kesilmesi gerekiyormus simdi bu polis memuru arkadasimiz 80 lira niye kesti ? Bune perhiz bune lahana tursusu ?

Son olarak ceza makbuzunun aciklamasinda "trafik guvenligini tehlikeye atmak, camdan disari cikmak" yaziyordu. Bune guvenlik tehlikesi bune camdan disari cikmak diye abes bi aciklama ? Ayrica ceza makbuzunda doldurmadigi bir suru madde vardi.

Sizce boyle bi ceza odenmelimi ? Itiraz edilip gerekli yerlere basvursak elimize ne gecer ?

20- Taşıma sınırı üzerinde yolcu alan sürücülere 62 lira para cezası, 10 ceza puanı verilirken; fazla yolcuların en yakın yerleşim biriminde indirilmesi gerekiyor. Buna ilişkin bütün sorumluluk ve giderler araç işletenine ait bulunuyor.

Kaynak:http://www.atalarsurucukursu.com/?pnum=67&pt=2014+Y%C4%B1l%C4%B1+Trafik+Cezalar%C4%B1

Madde 47/1-d. Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uymamak. Cezası: 80 TL
    trafik cezası yazılırken kafayı dışarı çıkarıyordu..

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

emniyet kemeri takmak zorunlu, takmayan kişi başına kemer cezası kesse iyi meblağ tutar.

bu arada ruhsatta 5 kişilik görünüp 4 emniyet kemeri olan araç "ağır kusurlu" yani trafiğe çıkamaz olarak muayeneden geçemiyor. Biz de biniyoruz bazen 6 kişi vs ama ceza yersek te amir falan aramıyoruz.

ceza haklı. geçmiş olsun.

• One 2 kisi oturmak mi o nedir yahu arkayi beşleseydiniz bari.

• Ama Öğretmenim oda konustu neden hep beni görüyorsunuz

Tarzında savunma yapmis bir de arkadas

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Ama Öğretmenim oda konustu neden hep beni görüyorsunuz

Tarzında savunma yapmis bir de arkadas
    Bazıları sunroof dan çıkarıyor kafayı Bu fotoğrafları aynı hafta içerisinde çekmiştim,amaç nedir çözemedim.

camdan kafayi cikardigimiz icin ceza yedik ?

camdan kafayi cikardigimiz icin ceza yedik ?

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Yanlış kafayı uzatmamıştınız dimi?
  • quote:

hayırdır parayı polisin cebine mi koydun ki sigara parası aldığını düşündün. orda maddesi yazar,parayı yatıracağın yer de belli. öyle bi yazmışsınki sende hiç hata yok,polisin sigarası bitmiş karnı acıkmış,sizden çıkarmış.sen de parayı polisin cebine koymuşun. yaş kaç ben onu merak ettim
  • Yazılan cezanın, yazanın cebine gittiğini düşünen arkadaşım; haksızsın ve yazılan ceza az. İnan bana memur seni kayırmış fazla ceza yazmayarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

Yazılan cezanın, yazanın cebine gittiğini düşünen arkadaşım; haksızsın ve yazılan ceza az. İnan bana memur seni kayırmış fazla ceza yazmayarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uayyildiz35

Alıntıları Göster
    Ondeki arkadas kafasini camdan cikardi ama abarti bi sekilde cikarmadi ensesi ve kafasi disardaydi

çelişkiye bak yaw

• Haklı yere yazılan hiç bir cezaya itiraz etmemişimdir. Kızmayın ama az bile yazmış? Ön koltukta oturan iki kişiye kemerden yazardım bir defa. Çünkü takmış dahi olsalar kanunun öngördüğü şekilde kullanılmamış. Taşıdığı kişilerin can güvenliğini tehlikeye aracak şekilde fazla kişi bindirmiş ve kafasını dışarı çıkararak sürmek trafik güvenliğini tehlikeye sokacak biçimde araç kullanmak olarak vasıflandırılabilir.
    Tabi ne gerek var cebinizden para çıkmasına ama size küçük bir ders olacak bir meblağ yazmış. Üzülmeyin. Dikkat edin daha doğru yaparsınız

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

Haketmişsiniz, ödemekten başka çare yok.

Ne anlamda hak ettik pardon ? Millet kopegini arka koltuga atiyor kopegini camdan sarkitiyor hadi onlarada ceza yazsin bakalim.

o nasıl bir düşünce yapısıdır hayran kaldım, adam kopekle bir tutuyor kendini
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Pulse_

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

Haketmişsiniz, ödemekten başka çare yok.

Ne anlamda hak ettik pardon ? Millet kopegini arka koltuga atiyor kopegini camdan sarkitiyor hadi onlarada ceza yazsin bakalim.

o nasıl bir düşünce yapısıdır hayran kaldım, adam kopekle bir tutuyor kendini

Alıntıları Göster
    Kardeş sen trafiği tehlikeye atmaktan ceza yiyorsun.

Köpek demişsiniz olay trajikomiğe dönmüş köpekle bir tutmanıza mı değinsek köpeğin zaten refleks olarak rüzgarı yedikten sonra kendini içeri atmasına mı değinsek bilemedim.

Ayrıca hesabıma 80 lira atın demişsin.80 liran yoksa neden araç kullanıyorsun yakıtını masrafını geçtim en ufak cezai yaptırımın ücreti belli 7 kişisiniz toplu taşıma kullansaydınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-99D938A88 -- 5 Eylül 2014; 19:12:47 >

• 8 kişi ve üstüne ceza yazmıyorlar deneyin bence

• Özrü kabahatinden büyük olmak dedikleri bu olsa gerek.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.