Şimdi Ara

Cahilim. Hem de çok cahil.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben 20 yaşında üniversite öğrencisiyim. Direk mevzuya giriyorum. Evet cahil olduğumu hissettim ve biraz yardımınıza ihtiyacım var. Tarih okumayı seviyorum. Bundan dolayı az çok siyaset alanında da bi kültürüm oldu yani yakın tarih de diyebiliriz. Yazın darbeyle birlikte gündemi çok daha sıkı takip etmeye başladım ama artık kafam almıyor. Beni mazur görün ve yardımcı olun.

Üniversite başlayınca fark ettim ki stres katsayım daha yüksek, mutsuzluğum çok daha fazla, umutsuzum. Siyaseti ve gündemi takip etmeyi bıraktım. Bildiğim bir şey var o da milli değerlerime sahip çıkmam gerektiği. Hiçbir partiyi desteklemek yani tabiri caizse "partili" olmak zorunda değilim. Milliyetçi olarak tanımlıyordum kendimi. Vatanım için en iyisi neyse o diyordum. Ama her gelişmede aklım tekrar tekrar karışıyor ve artık yazmaya karar verdim.

Aylarca tartıştım. Asla kimseyi görüşünden dolayı yadırgamadım veyahut uzaklaştırmadım. Karşısı saygılı oldukça siyasi olarak münazara etmeye devam ettim ve bundan çok zevk aldım. Ama son zamanlarda dikkat ediyorum ki artık insanlar kesin çizgiler koyuyor, birbirlerini ötekileştiriyorlardı. Kimisi de çekiniyordu. Yani o eski ortamım yok. Neden fikir alışverişi yapamıyoruz ki? Neden birbirimizi dinlemeyi bilmiyoruz? Halbuki saygı çerçevesinde konuşsak, karşıdakini kendi fikrimize çekmeye çalışmadan sadece objektif olarak anlatsak ve yorumlayabilsek?! Hepimiz farklı perspektifler kazanır, kültürümüz artar ve daha geniş bakmamız gerektiğini öğrenebilirdik. Ama artık bunu yapamıyoruz. Ben eski ortamımı özledim.

Şimdi illaki ortam ne diye takılan olacaktır. Otururken gündemi tartışırdık arkadaşlarla. Saygı çerçevesinde, karşıdakini dinleyen ve anlamaya çalıştığımız bi' ortam oluşuyordu. Ama hem reel olsun hem de internet ortamında olsun artık bu ortam yok.

Evet cahilim. Yakın tarihi & siyaseti çok okumadım. Hangi haber kaynağını okuyacağımı bilmiyorum... Sadece objektif bir kaynak istiyorum. Ortalıkta hiç yanlı olmayan bir haber sitesi kalmadı. Ya hükümet yanlısı ya da muhalefet yanlısı. Peki ben doğruyu nasıl öğreneceğim?

İnsanlar birbirlerine çok saygısızlaştılar. Bu yüzden kimseye danışamıyorum.

Evet cahilim, ne gerçek ne değil ayırt edemiyorum.

Referandum yaklaşıyor ve herkes patlamaya hazır bomba gibi. Kiminle ne konuşacağımı bilemiyorum... Stresleniyor,
    üzülüyorum ve bu sağlığımı etkiliyor.

Siyasete dair hiçbir şey öğrenmek istemesem bu sefer vicdanım el vermiyor. Denedim. Bana göre artık siyasi kültür herkesin sorumluluğudur. Ya vatanım için hayırlı olmayan birisine oy atarsam?
    Bu vatan için uğraşasım gelmiyor bazen o kadar bunalıyorum. Sadece akademik eğitimime odaklanıp yurt dışına kaçmak istiyorum. O zaman vicdanım el vermiyor.Selçuklu zamanından beridir bu topraklar için şehit olanlar bu vatan için hizmet etmezsek öteki tarafta hak sormaz mı? Bundan çok korkuyorum.

Ne yapacağımı bilmiyorum, ben bir cahilim.

İnsanları ya da grupları şucular bucular diye gruplandırmak istemiyorum ama sanki zorundaymış gibi hissediyorum. Neden insanı insan olduğu için kabullenemiyoruz?

Tarih ya da siyasi kitap alırken artık yazarı daha derin araştırıyorum. Acaba hangi görüşü savunuyor? Ya da insanlar beni yadırgar mı? Bana saldırır mı? Ya en basiti rte'nin hayatını merak ediyorum, nasıl birisidir, nasıl seçildi, o zamanın ortamı nasıldı? Bu tarz sorularımı gidermek için. Ama bakıyorum da yazarların hiçbiri içime sinmiyor. Mesela Abdullah Öcalan. Bir gün kendisine hakaret ederken öteki gün Sayın Öcalan diyor insanlar. Kim bu Abdullah Öcalan? Düşünsenize toplu taşıma aracında Abdullah Öcalan hakkında kitap okuyorsunuz, sizce insanların size davranışı nasıl olurdu? Hadi birisi geldi laf etti vs. Bu seni ilgilendirmez dediğin anda anında 'o'cu oluyorsun. İster elinde rte'nin biyografisi olsun, ister aponun. Halbuki kimse ne okuduğuma karışamaz ve sana karışana bunun yüzünden öyle bir cevap veriyorsun. Ama işin sonucunda 'o'cu oluyorsun o kadar.

O kadar hassas bir dönemdeyiz ki ne yapacağımı bilmiyorum. Ben bir cahilim ve bana yardım edin. Doğru yöntem nedir gerçekleri öğrenmek için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _manatho_ -- 13 Mart 2017; 1:40:3 >

• Muhalefetle ilgili haberleri iktidar yanlısı, iktidarla ilgili haberleri muhalefet yanlısı kaynaklardan oku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Time Lord

Muhalefetle ilgili haberleri iktidar yanlısı, iktidarla ilgili haberleri muhalefet yanlısı kaynaklardan oku.

Yine objektif olmuyor ki sallayan sallayana. Bi gün ben sallayacağım artık ona buna
  • Dediğin ortamın kaybolması bile yıllardır birşeylerin yanlış yapıldığının göstergesidir.
    Toplumdaki huzurun bozulmasının sebebi mevcut yönetimin kutuplaştırıcı ve yalanlarla dolu politikasıdır.
    Sen iktidar olarak, milletin kimlik temeliyle oynarsan, ortaya huzursuz bir toplum çıkar.
    Bütün dünya bize Türk Halkı, Türk milleti diyerek hitap ederken, milyonları ardına alan iktidar; benim milletim, bu millet diyerek hitap ediyor.,
    Ülkede %50 kimliksiz varsa, en az onlar kadarda şerefli Türk milleti var, işte huzursuzluğun temeli bu.
  • Cahil kalmana sebep olanlardan ve tartışmaktan bile korkar hale getirp vatandaşları kutuplaştıran her gecen gun dahada cok umudum azalıyor üniversite bitiren işsiz yakınlarımı görünce dahada karamsarlaşıyorum ve bunun için sandığa gidip geleceğimi tehdit edenlerden aksamları sokakta tedirgin olarak yurumek zorunda bırakanlardan acaba yine nerde bomba patlamış diye tv kanallarını dolasmak zorunda bırakanlardan hesabını soracağı 2 elim yakalarında olacak dünya fanidir elbet herkes bir gün toprak olacak ozamanda ben bunun hesabını size soracağım.

15 yıldır iyi kötü gözlem yapmışşındır yaşıtız bu arada 97 liyim bende ve neslin git gide köreldiğini gormek beni kahrediyor .Ülkenin eski samimiyeti kalmadı herşey çıkar iliskisine döndü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mamlamoz

Cahil kalmana sebep olanlardan ve tartışmaktan bile korkar hale getirp vatandaşları kutuplaştıran her gecen gun dahada cok umudum azalıyor üniversite bitiren işsiz yakınlarımı görünce dahada karamsarlaşıyorum ve bunun için sandığa gidip geleceğimi tehdit edenlerden aksamları sokakta tedirgin olarak yurumek zorunda bırakanlardan acaba yine nerde bomba patlamış diye tv kanallarını dolasmak zorunda bırakanlardan hesabını soracağı 2 elim yakalarında olacak dünya fanidir elbet herkes bir gün toprak olacak ozamanda ben bunun hesabını size soracağım.

15 yıldır iyi kötü gözlem yapmışşındır yaşıtız bu arada 97 liyim bende ve neslin git gide köreldiğini gormek beni kahrediyor .Ülkenin eski samimiyeti kalmadı herşey çıkar iliskisine döndü.

Aynen öyle sanki herkes bugününü kurtarmaya çalışıyor gibi...

• Herkes her şeyi bilecek diye bir kaide yok. Hangi konuları seviyorsan araştırmaya, öğrenmeye oradan başlayabilirsin. Herkes bir konuda tavsiye yazarsa hepimiz öğrenir cahilliğimizi gideririz.

Uzay tavsiyem.

Öncelikle insanın başına ne gelirse ya meraktan adlı meşur sözümüzü kafadan sil at. Sonra şu yazıyı oku.

https://eksisozluk.com/entry/48667282

Sonra Carl Sagan'ın Pale Blue Dot isimli muhteşem anlatımını izle. (Yeni çekilen Cosmos versiyonu daha iyidir)

Sırayla;

İnterstellar
    Cosmos: A Space-time Odyssey
    The Contact
    Daha sonra Brain Cox'un Wonders of the universe, solar system ve earth belgesel serileri.
    Orjinal Cosmos: A Personel Voyage

Bunlara ek olarak Net Geo'nun Mars belgeselini ve Marslı filmi ekleyebilirsin. Bundan sonra devam edeceğim dersen kitaplara dalabilirsin. Tavsiye olarak Brian Greene'nin kitapları. Bunlara ilgin dahada artarsa tahminen felsefeye ilgin artar. Onda tavsiyem ekşici skocax manyağının şu yazısını oku.

https://eksisozluk.com/entry/57921951

Filozoflatın görüşlerinden en beğendiklerini araştırma ile devam et. Zaten bir şeyi araştırırken sürekli soru soracağından yeni bir kapı açacak.

Sonra yardır gitsin.

Ek: Kitaplara Yuval Harari'nin Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens kitabını ekleyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırarım Boynuzunu İblis -- 13 Mart 2017; 2:22:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendini bilime ver

Akıl ve akılcılığa

Realizm ve rasyonalizm kurtuluştur

Siyaset fitne ve fesattır

Bol bol oku muhakeme et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 13 Mart 2017; 2:17:16 >
  • Yazdıklarına üzüldüm, çünkü benzer şeyleri ben de hissediyorum.

Ama sana ve tabi kendime de diyeceğim şu olur

Umudunu asla kaybetme.
    Umudunu kaybedersen her şeyden elini ayağını çekmek istersin, dünya anlamsızlaşır.
    Şuan anladığım kadarıyla biraz böylesin.
    Ama unutma, “Gecenin en karanlık anı, şafak sökmeden az önceki zamandır.”
    “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk

Yazında beni en çok üzen ve düşündüren kısım, artık hiç kimse ile bir şey konuşamıyoruz, resmen bölünmüşüz.
    Kurduğunuz 2. cümleden sonra karşı taraf hemen sen ocusun diyor, sen de buradan hareketle sen de bucusun diyorsun.
    Bu dediğim her kesim için geçerli, biri öbürüne çomar der, öteki diğerine vatan haini der.
    Peki hangi fik,rler çarpıştı? Sıfır... sadece hakaret

ama bunda suç kesinlikle halık değil.

yahu bizim milletimiz şer odağı, ihanet şebekesi gibi süslü kategorize edici lafları nereden bilsin.
    ama birisi her gün tv lerde meydanlarda bu ağızla konuşursa bu söylem bir süre sonra destekçilerine geçiyor

dün kahvede okey oynadığın adam gelmiş bugün yahu sen niye bunlarla yanyana durup teröre destek veriyorsun diye soruyor

normal şartlarda kahedeki necati amcanın aklına nerden gelsin ihanet şebekesi keliesi
    ama ona bunlaaaar şunlarla yanyanadır söylemi öyle bir empoze edilmiş ki bir süre sonra dün ara taş beklediği adama niye vatan hainleri ile yanyana duruyorsun diye soruyor.

hitler in sağ kolu goobels in polistikalarını ve nazi politikalarını iyi inceleyin derim
    ein reich, ein volk, ein führer size nereden tanıdık geliyorsa
    bu söylemin devamından sonra yaşanacaklar da size tarihten tanıdık gelsin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 13 Mart 2017; 2:34:51 >

• siyasetle uğraşmayı bırakırsan büyük bir adım atarsın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırarım Boynuzunu İblis

Herkes her şeyi bilecek diye bir kaide yok. Hangi konuları seviyorsan araştırmaya, öğrenmeye oradan başlayabilirsin. Herkes bir konuda tavsiye yazarsa hepimiz öğrenir cahilliğimizi gideririz.

Uzay tavsiyem.

Öncelikle insanın başına ne gelirse ya meraktan adlı meşur sözümüzü kafadan sil at. Sonra şu yazıyı oku.

https://eksisozluk.com/entry/48667282

Sonra Carl Sagan'ın Pale Blue Dot isimli muhteşem anlatımını izle. (Yeni çekilen Cosmos versiyonu daha iyidir)

Sırayla;

İnterstellar
    Cosmos: A Space-time Odyssey
    The Contact
    Daha sonra Brain Cox'un Wonders of the universe, solar system ve earth belgesel serileri.
    Orjinal Cosmos: A Personel Voyage

Bunlara ek olarak Net Geo'nun Mars belgeselini ve Marslı filmi ekleyebilirsin. Bundan sonra devam edeceğim dersen kitaplara dalabilirsin. Tavsiye olarak Brian Greene'nin kitapları. Bunlara ilgin dahada artarsa tahminen felsefeye ilgin artar. Onda tavsiyem ekşici skocax manyağının şu yazısını oku.

https://eksisozluk.com/entry/57921951

Filozoflatın görüşlerinden en beğendiklerini araştırma ile devam et. Zaten bir şeyi araştırırken sürekli soru soracağından yeni bir kapı açacak.

Sonra yardır gitsin.

Ek: Kitaplara Yuval Harari'nin Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens kitabını ekleyebilirsin.

güzel yazı için teşekkür ederim, linki de okudum. Çok güzel yazmışlar.

• bu yaşıana kadar anan baban sana sahip çıkamamış biz mi çıkacağız. kalmış şurada 50 yıl ömrün 1/4 boşa geçmiş. bu saaatten sonra senden bir cacık olmaz
  • Ben de 2013 yılına kadar siyasetle o kadar haşır neşir değildim hatta akp'ye bir sempatim vardı çünkü dediğim gibi siyasetle alakam olmadığı için onların hatalarını görmüyordum. Ancak Gezi olayları diye bir şey oldu. Bir anda patladı ve açıkçası merak ettim. Çünkü milyonlarca insan birden bu kadar patlayamaz, ölümü göze alamaz diye. Ben de katıldım protestolara. Ve hiçbir şekilde vandallık yapmadım sadece 1-2 slogan attık yürüdük o kadar. Ancak polisin, tomaların sanki biz işgalciyiz gibi davranmasını mantıklı bulmadım. Polise ve iktidara ön yargım o zaman başladı. En demokratik haklardan biri olan "bir şeyi beğenmediğin zaman protesto etme hakkı"nı kullandığımız için ne çapulculuğumuz ne vatan hainliğimiz ne ajanlığımız kaldı. Bu olaylardan sonra iktidardan soğudum ve siyaseti daha yakından takip etmeye başladım. Siyaseti yakından takip ettiğiniz zaman o zamana kadar sevdiğiniz bir düşünce veya hareketin de aslında yanlışlarının olduğunu, hiçbir ideolojinin kusursuz olmadığına karar verdim. Ve doğruydu.

17/25 Aralık derken iyiden iyiye siyaseti öğrenmeye başladım. Siyasetin bir çıkar ilişkisi olduğunu, zamanında yapılan dostlukların kalıcı garantisi olmayacağını anladım. 2014 yılında iyice muhalif olmuştum, belediye seçimlerinde Mansur Yavaş'a oy atıp sandığımı gece vaktine kadar korumuştum. Hilelerle kaybettiği için hala üzülürüm o adama ve tabii ki bize. Sonra 2014'ün Haziran ayında birden IŞİD diye bir bela geldi. Kısa zamanda büyük yerleri alması bende büyük etki yarattı ve dış gündemi de takip etmeye başladım. Özellikle Suriye ve Irak'ı. Herkes birbiriyle savaşıyor, her gün yüzlerce insan ölüyor. Amaçlarını öğrenmek, nasıl birden parladıklarını öğrenmek için sürekli araştırıp okuyordum. Bir şeyi merak ettikten sonra onu bulmamanız için hiçbir sebep yoktur eğer elinizde imkan varsa. Çünkü insan merak ettiklerini kafada soru işareti yaratmaması için cevap aramaya başlar. Zaten 2015 ve sonrasında iyice siyaseti elimin avucu gibi bilmeme sebep oldu bu olaylar.

Yani her şey merakta başlıyor aslında. Hevesiniz varsa bir şeyi yapmak için elinizden geleni yaparsınız. Sadece birkaç senede okuduğum, araştırdığım ve öğrendiğim bilgilerle 50-60 yıldır yaşayan bir insanın siyasi bilgisinden daha fazla olduğunu farkettim. Çünkü bizim insanımız maalesef okumuyor, araştırmıyor. Cahil diye hakaret etmek istemiyorum onlara ama öyle oldukları da bir gerçek. Her insan korkmadan bu dünyada yaşamalı. Kimse kimsenin demokratik hakkını elinden alamaz, almamalı. Sadece gündemi takip etsinler, empati kursunlar, bir şeyi düşünürken bir de ters tarafından düşünsünler ama biraz beyinlerini çalıştırarak düşünsünler. Bazı kişilerden düşüncelerini ilham almak normaldir ama bir insanın bütün düşüncesi tıpatıp aynı olmamalı. Kendi öznel yorumlarını da mantık çerçevesinde katabilmeli. O yüzden siyasete atılmayacaksanız 10 seneden fazla bir eğitim almak gerekli değil. Sadece 1-2 sene bu dediklerimi yaparsanız inanın milyonlarca kişinin önüne geçmiş olacaksınız mentalite olarak da bilgi olarak da.

• Kendini bilmekte güzel şey

• quote:

Orijinalden alıntı: E.COLI

bu yaşıana kadar anan baban sana sahip çıkamamış biz mi çıkacağız. kalmış şurada 50 yıl ömrün 1/4 boşa geçmiş. bu saaatten sonra senden bir cacık olmaz

Ömrün boşa geçip geçmediğini siyasi bilgiyle mi ölçüyorsun? blok.
  • https://www.youtube.com/watch?v=UrTP2sso3m4
    Duygularına eminim tercüman olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starin -- 13 Mart 2017; 3:53:17 >
  • E.COLI E kullanıcısına yanıt
    Negatif bir cahil arkadaşımız daha. Trol olduğunu görebiliyorum ama yapacak bir şey yok. Neyse.

Küçük bir araştırma yaptım. Çıkarttığım sonuç bu.

Kainat içinde ki bütün bilgilerin 10 üzeri 10 üzeri 123 bitden oluştuğu söyleniyor. Bu ne demek; tüm evrendeki element parçacıklarının sayısından daha fazla sıfır bulunan bir sayı.(Dean L. Overman)

Doğal olarak bilginin sınırsız olduğunu kabul edebiliriz.

Öte yandan Science dergisinde yayınlanan bir makaleye göre (10 Mayıs 2002) insanların ömrü günümüzde 82 yıl. 30.000 gün.

Sınırsız bilginin olduğu evrende hangi akla ve mantığa göre bilgiyi bir kaç yıllık insan ömrüne eşit bir hale getirdin?

İnsanların içindeki merak ve araşyırma heveslerini kırmayın. Siz yapmıyorsanız bile başkalarını engellemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırarım Boynuzunu İblis -- 13 Mart 2017; 4:13:3 >
  • cahil olmak iyi bir şey hocam, takma sen kafana her gün yeni şeyler öğreniyorsun ne güzel

• İyi güzel de, niye milliyetçi olmak gerekli? Herkesin milliyetçilik anlayışı farklı ama milliyetçilik denen kendi milliyetini diğerlerinden üstün görmektir. Irkçılık ile epey benzer. Savaşların, anlaşmazlıkların sebebi. Milliyetçiyim diyen barış isterim demesin. Hepimiz yeryüzünde yaşıyoruz. Hayali sınırları savunmak niye? İnsan kendi yaptığı şeyler ile gurur duyar. Kendi seçmeden doğduğu bir yer ile kişi neden gurur duysun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutlucan96 -- 13 Mart 2017; 9:01:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutlucan96 kullanıcısına yanıt
    Sonunda milliyetçilik karşıtı birisi. Son 1 haftadır şu Hollanda olayları yüzünden milliyetçilik zırvasını çekmekten sıkılmıştım. İlaç gibi geldin hocam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.