Şimdi Ara

Cahilim. Hem de çok cahil. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 20 yaş çok güzel bi yaştır ben de ilk kez o zamanlar inandığım dini sorgulamaya başladım çok geçmedi dinden çıktım (koyu dindar bi ailem var), siyaseti gündemi hep o yaştan sonra takip etmeye başladım. 20 yaş dönüm noktalarımdan biridir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırarım Boynuzunu İblis

Sonunda milliyetçilik karşıtı birisi. Son 1 haftadır şu Hollanda olayları yüzünden milliyetçilik zırvasını çekmekten sıkılmıştım. İlaç gibi geldin hocam.

+1 yalnız değilsiniz
  • Baya guzel yazmissiniz birçoğumuzun düşüncelerini yazdığınızı düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırarım Boynuzunu İblis

Herkes her şeyi bilecek diye bir kaide yok. Hangi konuları seviyorsan araştırmaya, öğrenmeye oradan başlayabilirsin. Herkes bir konuda tavsiye yazarsa hepimiz öğrenir cahilliğimizi gideririz.

Uzay tavsiyem.

Öncelikle insanın başına ne gelirse ya meraktan adlı meşur sözümüzü kafadan sil at. Sonra şu yazıyı oku.

https://eksisozluk.com/entry/48667282

Sonra Carl Sagan'ın Pale Blue Dot isimli muhteşem anlatımını izle. (Yeni çekilen Cosmos versiyonu daha iyidir)

Sırayla;

İnterstellar
    Cosmos: A Space-time Odyssey
    The Contact
    Daha sonra Brain Cox'un Wonders of the universe, solar system ve earth belgesel serileri.
    Orjinal Cosmos: A Personel Voyage

Bunlara ek olarak Net Geo'nun Mars belgeselini ve Marslı filmi ekleyebilirsin. Bundan sonra devam edeceğim dersen kitaplara dalabilirsin. Tavsiye olarak Brian Greene'nin kitapları. Bunlara ilgin dahada artarsa tahminen felsefeye ilgin artar. Onda tavsiyem ekşici skocax manyağının şu yazısını oku.

https://eksisozluk.com/entry/57921951

Filozoflatın görüşlerinden en beğendiklerini araştırma ile devam et. Zaten bir şeyi araştırırken sürekli soru soracağından yeni bir kapı açacak.

Sonra yardır gitsin.

Ek: Kitaplara Yuval Harari'nin Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens kitabını ekleyebilirsin.

Hocam ilk yazıyı okudum gayet hoşuma gitti, teşekkürler.

• Alıntı yapıyorum:

Bu radikal politikalar dünyayı sararken bize peri masalları anlatıldı. Özgürlük ve demokrasinin sırtında dünya dönüyordu fakat insanların şok'a ihtiyaçları var, krize ihtiyaçları var, olağanüstü durumlara ihtiyaçları var.

Milton Friedman krizin yararlarını anladı. Ancak bir gerçek ya da yapay kriz gerçek bir değişimi üretir. Kriz çıktığında eylemler, etrafta dönen fikirler doğrultusunda yapılır.

Sanırım herkes cevabını aldı. Kitabın ismi Şok Doktrini. Diğer kitaplar gibi komplo teorileri değil, tamamen gerçeğin kendisini anlatıyor. Bilinçli bir insan zaten üstte yazdığım satırların anlamını anlayacaktır.
  • Sen cahil değilsin dostum, cahil olan insan öğrenmek istemez. Benim tavsiyem eline geçen her şeyi oku, kendi doğrularını kendin bul.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.