Şimdi Ara

Buzdolabı Motorunu Arabada Çalıştırmak İçin Nasıl Bir Sistem Gerekir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, arabada kullanmak üzere klima yapmayı düşünüyorum. oncelikle aklımdaki sorunlara cevap bulmam gerekiyor. konuyla ilgili her türlü fikre açığım yeterki geyik muhabbetine veya yapamasın edemesin gibi sohbetlere yer verilmesin.

merak etiğim şey; arabada kullanmak üzere ilk sorunum olan buzdolabı kompresörünü çalıştırmak. buz komresörü çalıştırmak üzere eski bir UPS yi kullanabilirmiyim. çalışması için yeterli olurmu. sanırım morotun ilk çalışma anında daha fazla akım çekiyor ve sonra düşüyor. bu ilk akımı nasıl karşılayabilirim veya bu durumu yanlış mı biliyorum ?

• motor 220 olduğundan invertör gerekir yada 12 volt tekneler için üretilen buzdolapları var onların motorlarından bulursan yedek parçacılarda direk o motoru kullanabilirsin
  • bu invertör kaç wat olması gerekiyor ? asıl merak ettiğim bilgisaylarda kulanılan UPS lerden kullanamazmıyız ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: express

bu invertör kaç wat olması gerekiyor ? asıl merak ettiğim bilgisaylarda kulanılan UPS lerden kullanamazmıyız ?

Tam sinüs çıkışl inverter kullanman gerekir piyasadaki ucuz modeller kare dalga çıkışlıdır motoru çalıştırmaz.İnverter seçimi yaparken motorun ilk kalkış akımınıda dikkate alman gerekir
  • basit bir buzdolabının motorunun ilk kalkış akımı ne dir. tahminen ? mini buzdolaplarının motorunu kulanmak daha mantıklı olabilir sanırım boyutlarının küçük olması gibi çekeceği akımda düşüktür ?

araç üzerindeki 60 amperlik akü ve araç çalışır durumdayken elektirik üreten şarj dinamosunu bilgisayarlar için kulanılan UPS güç kaynağının içindeki akülere bağlasak. Sonrada ups nin 220 voltluk çıkışından kompresörü çalıştırsak uygun olmazmı sistem bu şekilde çalışmazmı ?
  • ups in sinüs cıkışlı olacak ve motorlar ilk kalkınmada kendi nominal akımının 4-5 katı akım ceker mesele motor 1 kwlık olsa 1000/220 den 4.5A ilk calıştırmada 5 katı akım cekse 22A yapar 22a 220 ile carpınca senin kayıpları gözdem cıkarılmış şeklinde 5000va lik bi ups ihtiyacın var buda cok pahalı kısacası sen bu işden vaz geç yada otomobil buzdolaplarına yönel
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ali Arslan

ups in sinüs cıkışlı olacak ve motorlar ilk kalkınmada kendi nominal akımının 4-5 katı akım ceker mesele motor 1 kwlık olsa 1000/220 den 4.5A ilk calıştırmada 5 katı akım cekse 22A yapar 22a 220 ile carpınca senin kayıpları gözdem cıkarılmış şeklinde 5000va lik bi ups ihtiyacın var buda cok pahalı kısacası sen bu işden vaz geç yada otomobil buzdolaplarına yönel

bencede
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: onderdemirel

quote:

ups in sinüs cıkışlı olacak ve motorlar ilk kalkınmada kendi nominal akımının 4-5 katı akım ceker mesele motor 1 kwlık olsa 1000/220 den 4.5A ilk calıştırmada 5 katı akım cekse 22A yapar 22a 220 ile carpınca senin kayıpları gözdem cıkarılmış şeklinde 5000va lik bi ups ihtiyacın var buda cok pahalı kısacası sen bu işden vaz geç yada otomobil buzdolaplarına yönel

bencede

1kw yoktur hocam küçük bir buzdolabı sonuçta benim kompresör olarak kullandığım bir buzdplabı motoru var 1/6 hp gücünde gerisini siz düşünün

• quote:

Orjinalden alıntı: alpernbugra

quote:

quote:

bencede

1kw yoktur hocam küçük bir buzdolabı sonuçta benim kompresör olarak kullandığım bir buzdplabı motoru var 1/6 hp gücünde gerisini siz düşünün

ben orda örnek olrak verdim motor 1kw demedim dikkat ederseniz, kısacası motorun nominal cektigi akımın 4-5 katı akımı verebilen bi ups kullanmak zorunda

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: alpernbugra

quote:

quote:

bencede

ben orda örnek olrak verdim motor 1kw demedim dikkat ederseniz, kısacası motorun nominal cektigi akımın 4-5 katı akımı verebilen bi ups kullanmak zorunda

Orası öyle hocam ben yanlış anlamışım demek istediğinizi

• arkadaşlar bende konu için çok düşündüm inceledim. klima için şöyle bişiy var banada bir tekne yapan usta anlattı bu usta teknelere motor yapmak için otobuslerde kullanılan mazotlu klima motorlarından kulanıyormuş. aklıma geldi bizde mazotlu bir klima motoru bulmzmıyız veya alternatif birşeyle çalışan bir komprasör
  • herkese iyi günler, benim buzdolabımın motorunda ki kabloları direkt pirize bağlasam öyle soğutma yapsam olur mu? Tek ihtiyacım motordan çıkan kabloların hangisi + hangisi - onu öğrenmek. yani dolap sadece direkt soğutacak mümkün mü?  Buzdolabı Motorunu Arabada Çalıştırmak İçin Nasıl Bir Sistem Gerekir ?
  • pm attım kutuplar farketmez istediğinize istediğinizi bağlayın..
    detayları elektronik konusunda daha uzman arkadaşlar anlatabilir.
  • Tüple çalışan buzdolapları var hala üretiliyorsa yada ikinci elden bulursan soğutma problemini de çözersin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.