Şimdi Ara

Buat'tan sadece usb şarj prizi oluşturma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Evime güvenlik kamerası takmak istiyorum elimde Xiaomi MiJia Home 360° 1080P IP Güvenlik Kamerası mevcut, usb den güç alıyor 5V 2A gerekli

    Tavana monte etmeyi planlıyorum ama yakında bir priz yok, lambaya ait bir buat var, en yakın olarak buraya, sadece 2 adet usb girişi olan priz monte etmek istiyorum ( https://www.hepsiburada.com/viko-karre-usb-sarj-prizi-5v-2a-beyaz-pm-HB00000KT8RY )


    Evdeki elektrik kabloları konusunda aktif bir bilgim yok ama her türlü bağlama onarım işini yapabilirim, internetten de araştırdığım kadarıyla lamba buatlarında topraklama olmadığından priz takılması önerilmiyor ama sadece usb girişi olarak kullanıcağımdan 5V 2A olarak, lamba buatından kablo çekip bu şekilde bir oluşturmam ip kamera kullanımımda bana bir problem yaratır mı ? fazla/eksik akım tehlikesi olur mu cihazı tehlikeye sokar mı ?


    lamba buatının fotoğraflarını çektim buraya ekliyorum,( mavi kapaklar alta 3'er olarak kahverengi/siyah ve mavi/siyah kablolar toplanmış, arkada en sağda 2 tane beyaz olarak gözüken kablo bunlarla birleşmiyor, üstlerini temizleyince siyah olduklarını gördüm )

    bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirse sevinirim.




    Buat'tan sadece usb şarj prizi oluşturma
    Buat'tan sadece usb şarj prizi oluşturma
    Buat'tan sadece usb şarj prizi oluşturma
    Buat'tan sadece usb şarj prizi oluşturma







  • O mavi izolasyonların biri faz biri nötrdür, arkada görünen doğrudan yukarı çıkanlar ise anahtardan lambaya giden kablolardır. Buradan hat almanızda teknik olarak bir sakınca yok yeter ki iş usulüne uygun yapılsın.
    Şebeke hattı üzerinde iş yapmak çok dikkat ister, malum tehlikelidir. O nedenle illa yapacaksanız mutlaka sigortaları indirin. Bağlantı için o mavi kepleri döndürerek çıkarıp bağlantınızı bu demetler üzerinden yeni bir kablo ile alın hatta klemens kullanmanız daha iyi olur. Yeni usb prize bağlantınızı yapın ve güzelce izole edin. Deneme için sigortayı kaldırın, montajı tamamlamadan çıplak elle müdahale etmeyin.
    Kolay gelsin.

    (Usb priz güzel bir fikir ama işi kaliteli bir telefon şarj adaptörü ile de halledebilirsiniz.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt

    teşekkürler anlatımınız için, anladığım kadarıyla 2 mavi kepleri çıkartıp buralara klemens takıp yeni 2 çift kablo ile usb çıkışlı prizi bağlamam gerekiyor, 3. bir kablo olmayacak, doğru mudur acaba? Ayrıca sadece usb girişli prizde toprak vs olur mu onu da bilmiyorum açıkçası

    usb priz kullanmak istememin nedeni burası koridorda kapı üstünde olan bir kısım o yüzden fiş kullanmama gerek olmayacak, ve çirkin/ göze takılan bir görüntü olmasın diye de telefon sarj adaptörü kullanmak istemedim

    çift usblerden birine kamera usb kablosu çıkışını, diğerine koridor için ısb led lambalardan takmayı planlıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim

    Evet 3. bir kabloya yani topraklamaya ihtiyaç yok, topraklama daha ziyade insan temasının bulunduğu metal aksamlı / kasalı cihazlar için elzemdir, plastik adaptörlerde olmaz ki bu usb prizin yapısı aslında bildiğimiz plastik telefon adaptöründen farksızdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 21 Ağustos 2021; 22:21:41 >
  • U.Soydan kullanıcısına yanıt

    o prizi sıva altı olarak takmaya çalışırsan hem buata sığmaz, hemde bağlantılara zarar verebilir. sıva üstü kutusuyla takman daha yararlıdır. buatta çalışacaksan, deneyimli bir elektrikçiden yardım almanı öneririm. çünkü dübel için delik delerken, borulara ve kablolara zarar verme olasılığı var. yanlış bir hareket daha fazla masraf çıkartabilir. ev senin olduğu için takdir de senindir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.