Şimdi Ara

Kırmızı Diyot Led,Direnç ve Ev Şebekesi İle Devre Oluşturma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi arkadaşlar , bundan iki yıl önce bizim banyo ve tuvalet anahtarları için bir elektrik devresi hazırladım.Banyo ve tuvalet kapısı ful kapalı olduğu için ışıklar açık kaldığı zaman belli olmuyordu çünkü dışarı ışık sızmıyor.Işık anahtarları dışarıda olduğu için onlara bağlı bir devre hazırladım, anahtar açık kaldığı zaman yanacak kapatıldığı zaman da sönecek şekilde.Fakat devre ters çalıştı.Anahtar kapalıyken yanıyor, açıldığı zaman da sönüyordu.Şimdi tekrardan yapmaya heves ettim fakat o zaman ne şekilde bağladım ne denedim hiç hatırlamıyorum.Sorun kullandığım dirençlerde çok değil çünkü en basitinden v=ı.r den kendin buluyorsun ama şu kablolara bağlama işi sıkıntı.Yanlış bağlarsan led ve dirençler çöp oluyor.Arduino setim var oradaki malzemeleri kullanıyorum.Prizi söktüğümde bir ucunda tek ve büyük kablo bağlı ve alt tarafında ise sırasıyla banyo, tuvalet kabloarının bağlanmış olduğunu gördüm.Ama hangisi + hangisi - ya da öyle bir olay var mı bu şeyde? Ledin artı ucunu hangisine eksi ucunu hangisine bağlamalıyım? Birkaç şey denedim de bir ara düzgün çalıştı bir iki sefer açtığımda yandı kapattığımda söndü falan ama sonra kısa devre oldu.Ha bir de kullandığım kablolara ek olarak bakır tel kullanıyorum etrafında plastik sarılı olmayan.Onu bağlayınca direkt kısa devre oluyor.Banyo kablosuna bağladığımda onu (devreye bağlayıp) banyo ışığı sürekli yanmaya başladı, devrenin diğer ucunu da o tekli büyük kabloya bağlamıştım.Sonra kısa devre oldu zaten , onu nasıl düzgünce kullanabilirim? Umarım derdimi anlatabilmişimdir, birileri ilgilenir umarım.









  • 68K direnç ve kırmızı led seri bağlanarak kullanılabilir. Led kendisi diyot görevi göreceğinden yarım dalga çalışacak ve kırpışarak yanacak.

    Lamba kontağına bağlı olduğundan anahtar kapalıyken devrede olacak.

    Anahtar açıkken devre tamamlandığından led yanmayacak.

    Voltaj yönü fark etmez.(ledin bağlantı yönü fark etmez)

    Direnci led'in bir ayağına, led'i anahtara, direnci diğer ayağını da anahtarın lambaya giden ayağına bağlamanız yeterli dir.

    İzolasyona dikkat edin.

    İşlemleri yaparken sigortayı kapatin.


    Kolay gelsin..



    Kırmızı Diyot Led,Direnç ve Ev Şebekesi İle Devre Oluşturma

    LED 'in parlak yanmasını istiyorsanız.



    Kırmızı Diyot Led,Direnç ve Ev Şebekesi İle Devre Oluşturma


    Kırmızı Diyot Led,Direnç ve Ev Şebekesi İle Devre Oluşturma

    Veya



    Kırmızı Diyot Led,Direnç ve Ev Şebekesi İle Devre Oluşturma

    Veya



    Kırmızı Diyot Led,Direnç ve Ev Şebekesi İle Devre Oluşturma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 18 Ekim 2023; 23:31:19 >




  • Işıklı anahtarlar da var.
    Bunlardan da tercih edebilirsiniz.


    https://www.ozsahinlerelektrik.com/urun/viko-artline-novella-fume-isikli-anahtar-cerceveli-92605419

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anahtarda sadece faz olduğundan direk bağlantılar lamba ile seri olacaktır ve lambanın çektiiği akıma zarar vermemeli ve taşıyabilmelidir. Devreye seri düşük değerli direnç ekleyip, bu direnç üzerindeki gerilim düşümünden led vb çalıştırmak düşünülebilir.


    Anahtarda faz, üstünde buat vardır muhtemelen. Buattan nötr çekilirse, anahtar kapandığında(çalıştırıldığında) çıkışından alınan faz ile çekilen nötr arasında istenen sistem çalıştırılabilir. 220 ile direk çalışan minik halojen ampuller ve ya uygun dirençle bağlanan ledler gibi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.