Şimdi Ara

Bu ülkede aydınlanma nasıl başlatılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Ülkenin en azından beyaz nüfusunu orthodox hristiyan yapmak lazım diye düşünüyorum.
    Kuzeydede norse bilinci geri gelmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 21 Mart 2022; 18:24:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Toplum genelinde dinlerin saçmalık olduğunun anlaşılması lazım öncelikle. Gençler nezdinde yavaş yavaş ilerleme var bu konuda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aydınlanma hareketine önce -de ekini ayırarak başlayabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa sürmeyecek. Yeni nesli iyi eğitimli yetiştirmek lazım. Ona da şimdi başlasan en az 30 sene

• O kesin.

• Öncelikle bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasıncı düşünce tarzından vazgeçilmesi lazım.

Bi de veheğele veheğğğ gala gala gulu gulu diye konuşanların ülkesine geri dönmesi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 21 Mart 2022; 19:53:6 >
  • siz karanlık tarafta kalmışsınız ama farkında değilsiniz. 

• Atatürk'ün söylediklerini tam olarak uyguladığınız zaman ülke düzelecektir

• önce flöresanı ve flöresancı gerici düşünceyi silmek gerekli, en başta eğitim adalet yönetim olmak üzere dini değil bilimi temel almak gerekli..

• Televizyonun en çok izlendiği saatlerde din dersi vererek başlatılabilir. Örnek olarak bu ülkede inananların neredeyse tamamı kölelik ve cariyeliğin eski arap adetleri olduğunu, islam gelince bunların kaldırıldığını zannediyor. Bunun gibi birçok konuda dinin irdelenmesi ve tartışması yapılarak zihinlerde bir aydınlanma başlatılabilir. Herşey kafada oluşan bir soru işareti ile başlar.

• İslami ritüellerdeki anlamsız Arapça ısrarının kırılması, anadilde ibadetin hak olduğunun hatırlatılması gerekli.

Arapça bilmediği için Kur'an'ı okuyup anlayamayan çoğunluk hem Müslüman geçiniyor, hem de Arapçayı kutsal dil zannetmeye başladığı için Arapça edilen küfürün üstüne bile "Amin" diyor.

İslam sırf Arapçanın boyunduruğundan kurtulamadığı için pratikte evrensel olamıyor, paso "Arap dini" yaftası yiyor.

İddia ediyorum ki bu ülkede Kur'an gerçekten okunup anlaşılmış olsaydı, hiçbir zaman bu kadar çok hukuksuzluğa batmış olmazdık.

• eğitim şart...

• EcZaNeT kullanıcısına yanıt
    Soyut kavramlar sadece söylemekle gelmez içleri boş çünkü.
    Temel olarak orthodox hristiyanlık tüm o kavramları taşır ve gelişmelerini sağlar.

Büyük bilimsel gelişmelerin,sanayi atılımların altında hep üstün kültürler var.
    Sadece eğitimle olucak iş değil bu Türkiyede en büyük sorunlardan biri kültürsüzlük,bilinçsizlik.
    Adama en iyi eğitimi versende yine fetocu yada sorosçu olur çünkü kök ve kültür yok.

Örnek olarak Bosnada müslümler un ve yağ için ülkelerini Amerikaya sattılar yugoslavyaya ihanet ettiler Yüce hristiyan sırp halkı ise sonuna kadar direndi tıpkı osmanlının altında hristiyan kalıp vergilere rağmen boyun eğmedikleri gibi.

Suriye ortadoğunun en zengin ve stabil ülkesi iken islamcı zebaniler Suriyeyi ateşe verdi 2-3bin dolar ve amerikan garantileri için sonra Asurlu Esad antivirüs hepsini temizledi ve iktidardan inmedi şimdi çoğu türkiyede Reisin adamları Türkiyenin düşmanları olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 26 Mart 2022; 18:56:7 >

• Bir yobaz hıristiyanlar eksikti. Sabah akşam şarap içip kavga çıkartırlar artık.

• Laiklik ve çağdaş eğitimle....

• beyaz zambaklar ülkesinde

• Dostum dinlerle kafayi bozmussunuz. Aydinlanma icin once halkin claismayan beynini calisir hale getirmek lazim. Once her eve B12 vitamin takviyesi projesi baslatilmalidir!

Kafa calismadan aydinlanma olmaz!

• Tarikatlar çok güçlü hemde tahmin ettiğinizden de. Tarikatçılık son bulmalı. Ama devlet tarikatlarla iç içe. Ben iyimser değilim aydınlanacağımız konusunda.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bende iyimser değilim ama birşeyler yapmak lazım diye düşünüyorum.
    Tarikatlar demişken bu konumda onu belirttim
    https://forum.donanimhaber.com/globalistlerin-teknokrasi-si-tarikatlar-kadar-tehlikeli--152332637

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 26 Mart 2022; 20:1:53 >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.