Şimdi Ara

Bu ülkede ne zaman düzgün internete erişebileceğiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turkcell Superbox 20Mbps olan sınırsız paketi kullanıyordum. Süresi bittiği için mecbur paket değiştireceğiz. Adamlar sınırsız paketin hem hızını 15'e düşürüp hem fiyatı yükseltmişler. 20Mbps kullanırken bile akşamları internet can çekişiyordu. Müşteri hizmetleri bir bok yapamadı. Kendim çözdüm sorunu. Komedi resmen.


    Turknet'e başvurdum bunlardan kurtulmak için. Başvuruyu alırken görünen altyapı ne olduysa başvurduktan sonra kayboldu. Bu yüzden de bağlayamıyorlarmış. 2 günde bir arayıp aynı şeyi tekrar ediyorlar papağan gibi. Açmıyorum tabi ben de. "Türk Telekom'a bildirdik, ne kadar süreceği belli değil" diyorlar. İşimiz Türk Telekom'a kaldıysa zaten orada umut yoktur. En azından bir ekip gönderip gelip baksalar. Bağlarız ya da bağlayamayız deseler de işimize baksak.


    Mecburen 15Mbps olan paketi aldım. Bir umut Turknet'ten olumlu bir haber gelirse artık cayma bedelini ödeyip ona geçeriz. Çünkü arada çok fiyat farkı var. Kısacası bu ülkede hangi işimiz düzgün ki bu düzgün olsun. Biz de bunları düşünmemeye çalışıp akıl sağlığımızı korumaya çalışıyoruz işte.








  • sorunuza çok basit bir cevap vereyim, ASLA

  • Merhaba, müşteri numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız? İşlemleri kontrol ederek yardımcı olmak isterim.
  • Yeni binalara kanun gereği fiber çekiliyor (aksilik olmazsa). Bir hükümet gelir, bir fiberleşme kanunu çıkarır... İşte o zaman şartlar iyiye gider.
  • Bende geçtiğime pişman oldum. Bağlatalı 3 hafta oldu türkneti ve dün sabahtan beri internetim yok koca haftasonu çöp oldu resmen. Yorgun argın işten eve geliyoruz haftsonu komple internetsiz geçiriyorum. Lanet olsun bütün firmalara en iyisine bile lanet olsun. Hepsi para peşinde çıkarcı hırsızların teki. Arap sevici Telekomu zaten saymıyorum tillahı olmuş paranın. Türknet telefonla destek sistemini kapatmış aradığınızda asla bağlanamıyorsunuz. Sadece online işlemler üzerinden kayıt açtırıyor. Sorunu arap sevicilere aktarıyorlar onlarda işlerine gelirse ilgileniyorlar bizi bezdirip sırf o arapların firmasına geçelim diye ilgilenmiyorlar. Allahtan taahhütsüzde hemen iptal edebilicem. Süperbox kullanıyordum 1 ay önce taahhütü bitti keşke uzatsaydım. 2 senede altyapı yapamayan devlet bundan sonrada hiç bi b.k yapmasın zaten. Lanet olsun hepsine. Adamlara kayıt açıyorum bağlanamıyorum diyorum adam bana başka bir forumdan link atıyor modemde kanal ayarı nasıl yapılır diye. Bağlantım yokken telepati kurarak bağlanabileceğimi düşünmüş galiba. Bu şekilde bu kişilere iş öğretmeden işe alanlar teknik bilgiye sahip olmadan o masa başına oturanlar olduğu sürece bu internet sektörü gelişmez. Anca reklam yaparlar yok çok hızlıyız yok ödül aldık bla bla bla. Jahonun kişisel internetine para ödeyelim diye bizi böyle mağdur ediyorlar. Evimize biz istesek öyle bir sistem asla gelmezler niye fenomen değiliz çünkü. Daha neler saycamda sıkıldım artık.




  • HuoYuanJi kullanıcısına yanıt

    Hocam ben anlamıyorum adamlar müşteri kaybetmek pahasına ilgilenmiyorlar. Ben eskiden Türk Telekom'a başvuru yaparken adam benden sadece kimlik fotoğrafı istemişti. Ertesi gün gelip bağlamışlardı. Geçen Turkcell görevlisiyle konuşuyordum telefonda. Diyor ki "kullandığınız paketin fiyatı arttı ve artık sizin ikamet ettiğiniz yerde kullanılamıyor." Lan iyi de ben şimdiye kadar başka bir şey mi kullanıyordum? Fiyat artmasına da okeyim tamam diyorum ama olmaz diyor.


    Öte yandan ben şu anda ailemin yanında biraz kırsal bir kesimde yaşıyorum ve burada daha önce kablolu internet kullandık biz. Ama altyapı görünmüyor diye ekip gönderemiyorlarmış. Belki gelip baksalar kablo çekmekle bile uğraşmayacaklar çünkü eski kablo hala duruyor. Sanki her konuda çok kurumsal bir şirketlermiş gibi şimdi kurumsal olacakları tuttu adamların. Yani illa ki bir tanıdığın olacak bu ülkede yoksa işini halledemiyorsun.


    Buraya yazdıktan sonra da Turknet başvurumu iptal etti. Turkcell'in insafına kaldık artık. Hem pahalı hem düşük hız. 2021 yılında hızı arttıracakları yerde düşürüyorlar. Çıldırmamak elde değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wassuplaying -- 1 Mayıs 2021; 22:11:22 >




  • wassuplaying kullanıcısına yanıt

    Aslında suç türknetin değil bu adamlar telekomun altyapısını kullanıyorlar ve sorun olduğunda telekoma bildiriyorlar telekomda kendi müşterileri olmadığımız için ilgilenmiyorlar. Benim bir arkadaşım var onun tanıdığı telekomda çalışıyor aynı bu söylediğimi söyledi telekom abonesi olmadığı için en sona atıyorlar arızaları. Önceliği hep kendi firmasını kullananlara veriyorlar o yüzdende hem türknet müşterisi hem türknet mağdur olmuş oluyor. Bunu bilerek niye girdin madem derseniz. 2 sene önce telekom kullanıyordum ev santral arası 1200 metre mesafe olduğundan kopmalar yaşıyordum bende süperbox kullanmaya başladım. 1 ay önce 2 senelik taahhütüm bitti ve süperbox ı iptal ettirdim. Sonra altyapı firmalarını arayıp sorgulattım kimi 30mbps kimi 50mbps kimide 80-90mbps verebiliriz dediler ve evle santral arasındaki mesafeyi sordum hepsi 90 metre dediler bende mantıken eskisi gibi olmayacağını sağlıklı bir şekilde kullanırım diye düşündüm. Ve taahhütsüz paketleri olan firmalara baktım sadece türknet vardı denemek amaçlı bağlattım ama görünen o ki 2 senede hiç bi bk değişmemiş. Bu sorun yine eskisi gibi devam edecek ve her akşam kopmalar yaşayacağım. Tek çare evi değiştirmek oldu. Süperonline a soruyorum onlarda telekom altyapısını kullanıyoruz diyorlar. Süperbox fiyatlarına bakıyorum güya kota kalktı ama hala kotalı paketler satıyorlar 100gb kotalı paket 10mbps down 130TL limitsiz 20mbps paket 269 TL abi şaka gibiler ya cidden milletin aklıyla dalga geçiyorlar. Resmen ortada kaldım şu an. Pazartesi türkneti iptal ettiricem. Sonra ne yaparım hiç bilmiyorum. Bir internet keyfimiz vardı onu bile çok gördüler. Beddua küfürde işe yaramıyor artık. Akıl sağlığımı bozdum iyice. Adamlar kanun tanımıyorlar ya koskoca ülke kanun çıkarmış kanunu tanımıyorlar hiç birinin umrunda değil. Tez vakitte gebersinler o baştakiler. Çalışanlara lafım yok onların önlerine kağıt koyuyorlar onun dışında başka bir şey söyleyemiyorlar. Emir kulular. İş o baştakilerde bitiyor onlarında hayvanat bahçesi müdüründen farkı yok hiç birinin. Badem bıyıklı arap seviciler hayatlarında teknoloji görmemişler sistem nedir bilmezler ama başa gelirler. Tez vakitte ölürler umarım. Daha da lafım yok.





  • Bu ülkede ne zaman düzgün internete erişebileceğiz?
    Bu ülkede ne zaman düzgün internete erişebileceğiz?

    İşin garip yanı ne biliyor musun. Youtubedan 720p de kesintisiz ntv canlı yayınını izleyebiliyorum. Ve ya başka yayınları full hd izleyebiliyorum ama başka siteleri asla açmıyor bunun neyle alakası var bilmiyorum ama ilginç




  • Hiçbir zaman.

  • Hiçbir zaman. Hayırlı olsun.
  • 3 gün oldu turknet intrrnet arızası var çözüm bulamadılar evimde internet yok muhattap yok destek servis hikaye yazık sakın bulaşmayın arkadaşını sakın götürme buyuk pişmanlık en az 40 sefer aradık çocukların ödevi var evde n iş yapıyorum hayatı zehir ettiler
  • Arkadaşın konusunu baltalamak gibi olmasın da sormak istediğim bir şey var hangi operatörler kendi alt yapısını kullanıyor?

    Yaklaşık 15 yıldır kullandığım TTNET interneti değiştirmek istiyorum da.

  • Hocam superonline fiber alt yapısı üzerinden, millenicom, Vodafone, dsmart Internet kullanabilirsin. Taahhüt yaptıysan iki hafta içinde herhangi bir ücret ödemeden cayabilirsin. Muhtemelen sana cayma bedeli çıkarırlar ama thh ye başvurup geri alırsın ödediğin cayma bedelini.
  • HuoYuanJi kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorun ile ilgili ekiplerimiz yarın lokasyonda kontrol sağlayıp hattı sağlama alacaklar. Gelişmeleri sizinle paylaşacağız.

    "Merhaba,

    Bölge ekipleri ile görüşme gerçekleştirdik. Ekipler santralden port aktarımı yapacaklarını ilettiler. Ayrıca bölgede bugün nöbetçi ekip olmadığını yarın lokasyonda kontrol sağlayıp hattı sağlama alacaklarını belirttiler. Bu süreçte bizdende bir takım kontrolleri sağlamamızı istediler.

    Kullanıcı adınızı yenilersem modeminizi tekrar resetleyip kurma şansınız var mıdır ? Bu konuda bilgi verebilir misiniz ?

    Ayrıca hattınızda noise margin değeri 8.4 dbi değeridir. Hat zayıflığı mevcuttur. Bina girişine kadar hattı sağlama aldırıp daha sonrasında iç tesisat problemi varsa bunun kontrolünü gerçekleştireceğiz."
  • wassuplaying kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aktivasyon işlemleriniz ile ilgili yerleşik operatör ile bir çok kez iletişime geçtik. Ancak gelen bilgide altyapı yok uyarısı verilmiştir. Arkadaşlarım sizi aramış ancak ulaşamamışlar. Bunun üzerine hizmetiniz iptal edilmiştir.

    "Merhaba,

    Sizi internet başvurunuz yaptığımızda alt yapınızın olmaması nedeni ile başvurunuzu ilerletemediğimizi belirtmek için farklı zamanlarda birçok kez aradık ama ulaşamadık. Sizi bekletmemek adına başvurunuzu iptal ettik. Sorunun giderilmesinin ardından sizi TurkNet'e tekrar bekleriz."
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Cevapladım ben bunu online işlemler üzerinden. Haftaiçine kalacağını zaten daha öncede söylemiştim ve öylede oldu. 2 günümü çöp ettiniz. Gürültü marjını yükseltebilirseniz sevinicem ama hiç zannetmiyorum çünkü bunun onarımını yapıcak ekip telekomun ekibi sanırım eğer onlar yapacaksa hiç yapmasınlar daha iyi hoş zaten BİLEREK yarım yamalak yapıp bırakıyorlar :) bu arap sevici firmanın eline düşen yanıyor maalesef. Benim sizden tek ricam kendi ekibinizden aklı başında işi bilen birinin gelip iç ve dış tesisatı yenilemesi parası neyse vericem başka bir şey istemiyorum zira telekom ekibi gelecekse eğer ileriki günlerde yine aynı sorunu yaşayacağıma eminim. Önümüz bayram 9 gün internetsiz kalacağımada eminim umarım ben yanılırım ve düzgün bir iş yapıp şu lanet olası sistemi yenilersinizde ben özür dilemek zorunda kalırım sizden. Hadi eyvallah

  • HuoYuanJi kullanıcısına yanıt
    Ekipler bu konuda çalışmalarını tamamladığında teknik uzmanlarımız size detaylı bilgi vermek için iletişime geçecektir. Gelişmeleri www.turk.net/oim sayfamızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca konuyu ben de yakından takip ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcrew

    Hocam superonline fiber alt yapısı üzerinden, millenicom, Vodafone, dsmart Internet kullanabilirsin. Taahhüt yaptıysan iki hafta içinde herhangi bir ücret ödemeden cayabilirsin. Muhtemelen sana cayma bedeli çıkarırlar ama thh ye başvurup geri alırsın ödediğin cayma bedelini.

    Bana cevap olarak mı yazdın bunu arkadaşım?

  • SpyM3GTR kullanıcısına yanıt
    Hocam konu sahibine cevap vermek istemiştim ama isterseniz size de cevap vereyim.

    Kendi alt yapısını kullanan sağlayıcılar.
    Türk Telekom, superonline (Vodafone ile ortak) , turksat kablotv, bir de turknet var ama yeni yeni kapsama alanı gelişiyor turknet in

    Tabi superonline, Vodafone ve turknet kendi alt yapılari dışında Türk Telekom alt yapısı üzerinden de hizmet veriyorlar. Yani superonline a başvurunca size adsl veya vdsl vereceğiz diyorsa demek ki bulunduğunuz konumda kendi alt yapılari yok Türk Telekom un alt yapısı üzerinden hizmet verecekler demektir.

    Sizin öncelikle binanizda hangi alt yapıların olduğunu öğrenmeniz gerek.

    Bunun için ilk baş Türk Telekom un alt yapı türünü öğrenmek için
    https://netspeed.com.tr/altyapi-sorgula
    Superonline veya Vodafone fiber alt yapı sorgulama için
    https://m.superonline.net/internet/fiber/nerede
    Kablonet alt yapı sorgusu için
    https://www.turksatkablo.com.tr/internet-SSS

    Bu linklerden öğrenebilirsiniz.




  • Yeni hükümet gelene kadar asla gelişeceğini düşünmüyorum eskiden altyapı yatırımı olmuyor diye ağlıyorduk şimdi özel şirketlerde yatırım yapmaya başladı. Türknet in fiber çekeceği şanslı ilçelerden birinde oturuyorum altyapının yarısı tamamlandı ama devam etmeleri için belediye izin vermiyor ki devlete bağlı diğer iss lere izin çıkmış fiberler döşenmiş durumda başka mahalle sokaklara.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.