Şimdi Ara

Bu Ülkede Araç Satmak Gerçekten Zor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bu sefer araç tavsiye veya yeni araç için konu açmadım. Bilenler bilir i8 almıştım.https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sadece-bu-haftaya-ozel-575.000-tl-ilk-gelen-alir-bayi-cikisli-590651199/detay/

    Aracı ilana koydum, ortalama 1 ay oluyor. Sürekli arayıp 500.000 TL teklif edenler, saçma sapan tekliflerle, takaslarla gelenler vs. derken en son bu gün delirttiler beni. Daha önce 1 kez daha takas için 16.000 km'de 2014 model m4 ile anlaşmıştım. Karbon tavan yoktu ama dışarıda taktırırım dedim, ortalama 25.000 TL ekstra harcar aracı istediğim şekle sokarım dedim. Alıcıyla anlaştık, teklifi kendi yaptı kafa kafaya takas edecektik. Ertesi gün sabah saat 5'te mesaj geldi. Ben arayan herkese güzel güzel anlatırım her şeyi. Fakat burda hata yapıyormuşum onu anladım. Diyorum ki bu araç expere girmiyor, karbon. Böyle deyince insanlar sanki hata var, ben aracı experden kaçırıyorum sanıyor. Aratıyorum Borusan'ı benle aynı şeyi söylüyorlar ama yine kafalarında kuşku kalıyor.

    "Ben vazgeçtim, aracınız expere girmiyormuş ve taş izi kafamı karıştırdı." diye. Delirdim tabii.

    Dün ise 2016 model 13.000 km'de bir siyah Camaro + 185.000 TL teklifi geldi. Bende 200.000 TL dedim, 195.000 TL'ye anlaştık. Anlaşdığım kişi diş doktoru, kapora vs. istemedim. Hatta dün nakit almak için arayanlar oldu takas için söz verdim bozulursa ararım diye kabul etmedim. Neyse gece oldu bu arkadaş mesaj attı. "Sen beni kazıklıyorsun ama ben yinede gelicem. Senin arabanın piyasası 550, benim 400."dedi. Bende dedim ki sen o Camaro'yu 400.000 TL'ye sat, bende sana 400.000 TL ödeyeceğim. Tutturdu benim aracımı ben 84.000 Euro'ya aldım diye. Evet aldında, sen o arabaya bindin. İkinci eli 350-380 bin TL, fazla etmez. Ben sürekli içindeyim piyasanın bu tarz araçlarıda çok değiştirdim, kullandım.

    Sabah erken kalktım bekletmeyeyim diye. 5:50'de mesaj geldi. "Ben Eskişehir'deyim, sen beni kazıklıyorsun ben vazgeçtim." diye. Bende tabii kızdım, o zaman beni neden oyaladınız? dedim. Başladı pazarlık etmeye. Ben pazarlık üstüne pazarlık asla sevmem, kendimde pazarlık eden bir tip değilimdir asla. Yok dedim pazarlık için gelmeyin. Adam çıktı geldi, otoparka çekti aracını. Bu arada belinde silah ile gelmiş, kendisine ne yapacaksak...

    Camaro ve i8'i yan yana koydu. "Yok ya Camaro daha iyi duruyor." dedi. Beni tabii bir gülme tuttu öyle olunca. Dedim ben Mustang'de kullandım. Camaro ile kıyaslamam bile, Mustang 5 gömlek üstün dedim. Yok efendim Mustang şöyle, yok böyle salladı durdu. Çıkarttım i8'le bir tur attık. Sonra otoparka girdik. "Sen ofise çık, ben biraz düşüneceğim. " dedi. Bende peki dedim çıktım ofise. 2 saat ne mesaj ne arama bir şey yok. Sonra ben mesaj attım. "Nedir durum? Neye karar verdiniz?" diye. "i8'le Camaro takasında o kadar para vermeye gerek yok." dedi ve gitmiş.

    Güler misiniz? Ağlar mısınız?
    Ben şunu anladım ki iyi niyetli olmayacaksın araç satarken. Exper parasını ödemesin, yazık diye expere girmiyor diyorum yanlış anlaşılıyor. Teklifi kendileri yapıyor, tamam diyorum yine pazarlık ediyorlar. En güzeli garaja atıp nakit satmak ama orda da ölücüler sağolsun boş muhabbete bile arayanlar var.

    Durum bu arkadaşlar, sizlerle paylaşmak istedim.







  • Paran mı var derdin var arkadaş.
  • Şu piyasa'da araç satmak ve almak bu aralar zor.Bence 1 sene bekleyin.
  • ekspere girmiyor demeyin. Adam gitsin, kendisi görsün ekspere girmediğini.

    bu tip yüksek fiyatlı araçların satışı için sanki lüks oto galerileri daha uygun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.big

    ekspere girmiyor demeyin. Adam gitsin, kendisi görsün ekspere girmediğini.

    bu tip yüksek fiyatlı araçların satışı için sanki lüks oto galerileri daha uygun.
    İlk hafta galeriye bıraktık. 595 bin TL'ye anlaştık. Adam Bursa'ya geldi, araca baktı. Ne dese beğenirsiniz? " Ben bu aracı İstanbul'da ustaya baktırmak istiyorum. Yoksa alamam." Sopayla kovalayasım geldi. Galeriye dedim kaldır sen kardeş, ben kendim satacağım.
  • Recharged kullanıcısına yanıt
    Cins adam hep gelir. Adam aracın alım-satımı yapılmadan "hay hay gidelim haydi istanbul'a" demenizi ve onun ne idüğü belirsiz ustasına göstermenizi bekliyor. Yani kaç tane İ8 e baktıysa adam, uzman bilmiş. Allah bilir kardeşler kaportadan mehmet ustaya götürecek...

    Usta'da diyecek ki : bunların ikinci eli yavaş, parçası pahalı.

    Adam vaz geçecek :)
  • Bence acele etme satmak için.

    Birkaç aya kadar sıfırı en az 100.000TL zamlanır, ikinci el değeri artar.
  • Yarim milyonluk arac alan adam tabi boyle triplere girer



    30 40 bin liralik arac satiyorsunda adam iki tane ekspere getirmek istiyor araci

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeytinkoy

    Bence acele etme satmak için.

    Birkaç aya kadar sıfırı en az 100.000TL zamlanır, ikinci el değeri artar.
    Şuan bir kaç uygulama projemiz var büyük çaplı. Çalışmaları tamamlanmak üzere. Reklam bütçesi çıkartmam gerekiyor. Yoksa bu tiplerle cidden muhattap olmam. Adama babası arabayı alacak, oğluyla biz uğraşıyoruz.
  • asgari ücret 200$ küsür oldu,,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redferrari -- 10 Ağustos 2018; 16:45:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aracımı satamadım henüz, haklısınız gelen teklifler konusunda. Ben DS5, S60 gibi araçlarla takas olur yazıyorum adam ssangyong pick up teklif edip üste para istiyor. Tarlacıları falan söylemiyorum bile. Üst seviyede bu tarz sıkıntılar olmaz diye düşünüyodum değişen bir şey yok demekki. Hocam şimdi ekonomide de olan son gelişmelerden sonra insanlar kendisini geriye çekti. Bir çok kişi ne olacak acaba diye bekliyor. Umarım hava atmak için değilde aracı gerçekten bilen birisi arar da anlaşırsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StByErdeM

    Bende aracımı satamadım henüz, haklısınız gelen teklifler konusunda. Ben DS5, S60 gibi araçlarla takas olur yazıyorum adam ssangyong pick up teklif edip üste para istiyor. Tarlacıları falan söylemiyorum bile. Üst seviyede bu tarz sıkıntılar olmaz diye düşünüyodum değişen bir şey yok demekki. Hocam şimdi ekonomide de olan son gelişmelerden sonra insanlar kendisini geriye çekti. Bir çok kişi ne olacak acaba diye bekliyor. Umarım hava atmak için değilde aracı gerçekten bilen birisi arar da anlaşırsınız.
    Şansıma öyle bir döneme denk geldi ki sıcak parası olan insan parasını bekletecek. Dediğiniz gibi kendisini geri çekecekler.
  • Keşke benim de böyle löküs aracım olsa da benim de böyle tatlı dertlerim olsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinoplu

    Yarim milyonluk arac alan adam tabi boyle triplere girer



    30 40 bin liralik arac satiyorsunda adam iki tane ekspere getirmek istiyor araci
    Pardon ama şöyle bir gerçek var ki bu arabalara binen adamlar genelde daha önce buna yakın araçlara binmişlerdir. Doğrudan baba parası dışında kimse çat diye bu araçlara binmiyor, binemiyor. Bende aynı şekilde yavaş yavaş yükselttim.
    320i (2015) - 420d Coupe xDrive(2015) - Mustang(2015) - Porshce Macan (2017) - Bmw i8(2015)
  • Bizim arabanın sağında solunda boya var ben ne yapacaksam çıldırırım. Bi öncekini satarken kafayı yemiştim satana kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mor yakut

    Bizim arabanın sağında solunda boya var ben ne yapacaksam çıldırırım. Bi öncekini satarken kafayı yemiştim satana kadar.
    Şuana kadar satarken sıkıntı yaşadığım bir tane araç olmadı. Hep bir sıkıntı hep bir sorun. Hiç birinde de gram hata, kaza yoktu. Yinede sorun yaşadık. Alırken ise tam tersi. Giderim, alır gelirim.
  • Recharged kullanıcısına yanıt
    hocam 6 serisi kullandın mı hiç beğendin mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Satarsan parayı dolar yap.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BigMuffin

    hocam 6 serisi kullandın mı hiç beğendin mi?
    Çok almaya niyetlendim. Hatta i8 aradığım dönem çok sağlam bir m6 vardı, baya modlu ve yazılımlı. Paramı toplayamadım. O yüzden vazgeçtim. Kasa değişecekmiş sanırım. O yüzden düşünmüyorum şuan için. Araç fazla büyük geliyor bana. Harikadır orası ayrı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.20D o kadar da uğraşmamış mıydın ? Çabuk satmışsın bence.

    Şu an kur baya kötü bildiğin gibi yarım milyonluk araç sonuçta dalga geçeni de olur arayıp işleteni de olur. Sabretmek lazım bir de herkese hitap eden bir araç değil sonuçta.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.