Şimdi Ara

bu kira fiyatlari ne ayak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
1
Favori
6.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1+0'a 3500 istiyolar

    rezidans da degil

    ist.




  • Boyle bir milletiz iste. Ulkedeki enflasyonu, fahis emlak fiyatlarini, bunlarin karsisinda maaslarin neden artmadigini, ya da tam tersi Tl'nin neden her gecen gun degersizlestigini sorgulayacagimiza kira fiyatlari neden yuksek onu sorgulariz.


    Adam yatirim yapmis, ev almis ve o evin kira carpani olarak 150 ayda kendini cikartmasi gerek. hadi Turkiye'de bu 200 olsun.


    Bu ev sahibi 600.000-700.000 TL'ye aldigi eve 3500 TL kira istiyorsa bu gayet normaldir. Ne yapsin? 1000 lira kira istesin 58 senede mi yatirimini amorti etsin?


     

    Başlık büyük ihtimal bir kiracıya ait ;

    Ama kiracıdan çok ev sahiplerinin ağlama duvarına dönmüş burası. Neymiş efendim 300-500 binlere ev almışta nasıl ödeyeceğim derdine düşmüşsünüz. Bana mı sordun ev alırken paran yoksa alma ! Kira geliri ile mi ödemeyi düşünüyordun öyleyse şayet vizyonsuz olduğunun en büyük ispatı bu. Kiralar 2x3 katı olmalıymış istanbul ticaret şehri olmuşmuş paran yoksa yallah memleketineymiş ( ev sahibi olunca bir halt mı sandın kendini!!) şimdiye kadar bu kiracılarla devam ettin açgözlülüğünün sonu var mı ? yok olsaydı o kiracının da 2x3 kat zam almadıgını bilirdin (görmezden gelsen de)

    Bir daireye 10 kişi yerleştiginde mi daha çabuk yıpranır 2-3 kişi olduğunda mı ?

    Sence bu 10 kişi birkaç yıla ev aldıgında karşı komsu olduğunda ne halt edeceksin ?? onların kültür anlayışıyla uyum içinde yaşayabilecek misin ? hoş bu !!!!!! halinizle bunu da görmezden gelirsiniz !!!

    Çok yazmayı sevmem sadece okur geçerdim ama şu yazdıklarınıza dönüp bir bakın ne kadar vicdansız ne kadar para gözlü !!!!! dönüşmüşsünüz bir görün !!!

    Tek temennim size sizin gibi düşünen aynı anlayışta baş belası bir kiracınızın olması...


    Ayrıca kirada oturan 10 yılı doldurmamış olanlara da tavsiyem, düzenli ödemenizi yaptıgınız takdirde yıllık tefe tüfe oranlarında da zamlı ödemeye devam ederseniz sizi nah çıkarırlar ...Oğlum oturacak cart oturacak curt oturacak derlerse de gidin bir süre sonra bakın evde kim oturuyor öğrenin, şayet başka bir kiracı oturmaya başlamışsa şerefsiz ev sahibini mahkemeye verebilirsiniz ? satacaksa da en az altı ay daha oradasınız. Hemen evet demeyin haklarınızı bilin koruyun...

    Benim de 2 tane dairem var. Birisinde tek başına bir memur oturuyor. Diğerinde 2 tane kız öğrenci oturuyor. Evler yaklaşık aynı konumda ve aynı özelliklerde. Su anda benzer evler 2000 TL aylık kiraya verilirken benim evler 1250 TL. Memur çocuk günün gününe öder kirasını, efendi biri, bekar. Kimbilir ev veya araba almak için para biriktiriyordur belki düğün hazırlığı yapıyordur. Kız öğrencileri evden çıakrsam kız başlarına sokakta mı kalsınlar. Kiralık ev yok şu anda, okul telaşı bir yandan, insanların hayatını zehir etmeye gerek yok. Para bir şekilde kazanılır. Eminim bu iyi niyetim bana bir şekilde döner. Ayda 300-500 TL fazla para gelmesi benim hayatımı değiştirmez ama para için insanları zor durumda bırakmak, sokağa atmak birilerinin hayatını zehir eder.

    Insaat sektorunun durmasi, haliyle yeni konut arzinin daralmasi, yuksek insaat maliyetleri, milyonlarca gocmen gelmesi derken konut fiyatlari ve kiralar ucuyor. Akp yeni cozum arayisina girmis, sirketler kiralik konutlar yaoacakmis falan, yine insaat sirketleri kurtarilir, yine son tuketici zarar gorur ve yine olan halka olur. Cunku akp bunuda beceremeyecek. Bu sebeple ne diyoruzz, hulogggggg..
    3 tane kirada dairem var. Ve kirada oturuyorum. Evin kirası 1.5 dan 3.5 a çıktı rayiçleri. Ama benim kiracılarıma hep %10-15 arası yaptım. Şu an ki rayiçlerini söylüyorum

    1+1 normal kat mevcut kiracı 1485 güncel rayici 2500
    1+1 çatı katı mevcut kiracı 1175 güncel rayici 2000
    2+1 ara kat eski binada mevcut kira 1800 günceli 3000
    2+1 ara katımsı daire 1850 günceli 2500 (kiracı şerefsiz ama üstünde oturanlar 20 kişi yaşadığı için rayicidüşük tuttum)

    Geçen 2750 den bir ilan girdiler 2 saate ilan indi durum o derece fena. Çok net söylüyorum yukarıda yazdığım rakamlara 1 2 gün değil 4 5 saate veririm evi. Eğer 500 lira daha koysam 1 haftaya veririm.

    Peki ben ne yapacam evimi satıp ev alayım dedim. 400bin krediye 7000 aylık kredi ödemesi çıktı. Şimdi bu şahlanışı kiracılarıma ilan edecem. Tahliye taatnamesi demoklesin kılıncı gibi başlarında sallanıyor. Kendileri bilir. Geçen birini çağırdım kiram 2.5 katına çıktı ev satılmazsa kendine ev bul 6 ay müsade dedim adam boynu bükük emrah gibi ayrıldı yanımdan. Ben devlet değilim ve insaflıyımda ancak kiracının piyasayı takip edip ona göre davranması gerek. Ben kira artışı zamanım gelmeden adamın araması gerek. Ben değil onun tutuşması gerek. Ama bakıyorum o kadar rahatlar ki alışmış %10-15 artışa... Yok öyle dünya ülke şahlanıyor onlarda buna uyacak. Ev sahibi kiracının dert yanacağı arkadaşı değil. Para babası hiç değil. Kredisi, emlak vergisi, gelir vergisi, malzemelerin aşınması bedava değil. Çok net söylüyorum şu faizlerle şu ev fiyatlarıyla ev almak imkansız. Milletin kiraya abanması boşuna değil. Tr nin çoğu yerinde durum bu. Ancak ist gibi yerde çok fena.
  • 1+0
    Sıfır ne ula

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4020D9D24

    1+0
    Sıfır ne ula

    firin koymalik yer yok 25m2bu kira fiyatlari ne ayak 

  • 1-1 olanlar ücretsiz.

  • Daha da artmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şikayet ediliyor ama alıcısı olunca bu artışı durdurmak imkansız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi müddet göçün önüne geçer

  • 10000 olana kadar durmak yok, yola devam

  • sebebi zaten göç edenler, artsada koymaz onlara çünkü bir evde 10 kişi kalıyorlar.

  • Ulke gg İstanbul da adam gibi daireler 10k oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuan 1200 liraya oturuyorum.. aralık 5 de sözleşme bittiği için ev sahibim yeni sözleşme yapacağını söyledi ve kira 2000 lira...


    büyükçekmece de ve birçok yer gibi KENTSEL DÖNÜŞÜM sebebi ile sayısız bina yıkıldı haziranın ilk haftalarında... pandemi yasakları biter bitmez o hafta oldukça fazla bina yıkıldı. doğal olarak insanlar ev ararken Bçekmece'de fiyatlar anında 2-3 katlandı.. evsahibim bundan faydalanamadı tabiki...


    bana evi satmak istediğine dair bir tiyatro yaptı.. birisi geldi evimi gezmek için. eve girmesi ile çıkması 20sn ancak sürdü. "biz evsahibiniz ile anlaştık, filan tarihe kadar çıkmanız lazım ki ben taşınayım. ptesi de tapu devri yapıyoruz" dedi. bende hayırlı olsun. ama kiralık evlerden haberim yok bakarız dedim

    arada 1 ay sonra aradı .. dedim satışın ve tapu devrini bana bildirmediniz. bende ev bulmadım dedi. iyide benim 15 gün sonra taşınmam lazım dedi. o zaman ben neden bu ayın kirasını ödedim dedim ? o kira verilir vs.. derken ev sahibi aradı. bak adamı kaçırdım evi satamadım hikayeleri vs..

    20sn de ev beğenip satın alma hikayesi FOSS ÇIKTI.. şimdi de zorunlu sözleşme yenilemesi diretmesi başladı


    bakalım aralık ayına kadar bir şekilde yeni ev bulup çıkmaya çalışacağım.. ama

    bir arkadaşımın bana gönderdiyi bir twit paylaşımının ekran görüntüsünü paylaşıyorum


    bu kira fiyatlari ne ayak



    mesaja ek yapayım...

    yıkılan evlerin hiç birinde henüz kazı çalışması başlamadı... hazirandan beri yıkılan tüm ev yerleri otopark olarak kullanılıyor

    hatta çekmece merkezdeki yıkılan vergi dairesi tamamen otopark a çevrildi.. güya yerine yenisi yapılacak idi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 15 Eylül 2021; 19:31:41 >




  • Adam 4 bin liraya kiralık ev veriyor 2+1 . İlana memur şartı var yazmış. Ulan memur 4 bin kira verse ne yiyecek. Be dümb.k. Bu emlakçıların yatacak yeri yok. Galerici,emlakçı,sebze meyve komisyoncusu. Bunlar bu toplumun kımıl zararlıları. Dürüst olan vardır tenzih ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insaat sektorunun durmasi, haliyle yeni konut arzinin daralmasi, yuksek insaat maliyetleri, milyonlarca gocmen gelmesi derken konut fiyatlari ve kiralar ucuyor. Akp yeni cozum arayisina girmis, sirketler kiralik konutlar yaoacakmis falan, yine insaat sirketleri kurtarilir, yine son tuketici zarar gorur ve yine olan halka olur. Cunku akp bunuda beceremeyecek. Bu sebeple ne diyoruzz, hulogggggg..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 tane kirada dairem var. Ve kirada oturuyorum. Evin kirası 1.5 dan 3.5 a çıktı rayiçleri. Ama benim kiracılarıma hep %10-15 arası yaptım. Şu an ki rayiçlerini söylüyorum

    1+1 normal kat mevcut kiracı 1485 güncel rayici 2500
    1+1 çatı katı mevcut kiracı 1175 güncel rayici 2000
    2+1 ara kat eski binada mevcut kira 1800 günceli 3000
    2+1 ara katımsı daire 1850 günceli 2500 (kiracı şerefsiz ama üstünde oturanlar 20 kişi yaşadığı için rayicidüşük tuttum)

    Geçen 2750 den bir ilan girdiler 2 saate ilan indi durum o derece fena. Çok net söylüyorum yukarıda yazdığım rakamlara 1 2 gün değil 4 5 saate veririm evi. Eğer 500 lira daha koysam 1 haftaya veririm.

    Peki ben ne yapacam evimi satıp ev alayım dedim. 400bin krediye 7000 aylık kredi ödemesi çıktı. Şimdi bu şahlanışı kiracılarıma ilan edecem. Tahliye taatnamesi demoklesin kılıncı gibi başlarında sallanıyor. Kendileri bilir. Geçen birini çağırdım kiram 2.5 katına çıktı ev satılmazsa kendine ev bul 6 ay müsade dedim adam boynu bükük emrah gibi ayrıldı yanımdan. Ben devlet değilim ve insaflıyımda ancak kiracının piyasayı takip edip ona göre davranması gerek. Ben kira artışı zamanım gelmeden adamın araması gerek. Ben değil onun tutuşması gerek. Ama bakıyorum o kadar rahatlar ki alışmış %10-15 artışa... Yok öyle dünya ülke şahlanıyor onlarda buna uyacak. Ev sahibi kiracının dert yanacağı arkadaşı değil. Para babası hiç değil. Kredisi, emlak vergisi, gelir vergisi, malzemelerin aşınması bedava değil. Çok net söylüyorum şu faizlerle şu ev fiyatlarıyla ev almak imkansız. Milletin kiraya abanması boşuna değil. Tr nin çoğu yerinde durum bu. Ancak ist gibi yerde çok fena.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-8156ACF80

    Adam 4 bin liraya kiralık ev veriyor 2+1 . İlana memur şartı var yazmış. Ulan memur 4 bin kira verse ne yiyecek. Be dümb.k. Bu emlakçıların yatacak yeri yok. Galerici,emlakçı,sebze meyve komisyoncusu. Bunlar bu toplumun kımıl zararlıları. Dürüst olan vardır tenzih ederim.
    Piyasa buysa adam istediğini arar. Ha ben memura 500 tl düşük veririm çünkü genellikle sorunsuz. Ama 4k kira ist için bazı yerlerde normal. Mesela yeni sitelerde 2+1 daire anında gidiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kiracılar ev kiralarından şikayetçi kardeşim bu kadar zor ise kira ödemek gidip kredi çekin

    4 ay önce kredi çektim 1 e 1 ödüyorum yani 120 çektim geriye 240 k ödeyeceğim kiracıyı ilgilendiriyor mu hayır

    ee kiracının zorlanması da beni ilgilendirmiyor

  • Bence daha da arttırılmalı,özellikle istanbul'da.Bu şehir bu kadar insanı kaldırmıyor.

  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt

    Hocam yanlis bilmiyorsam enflasyon oraninin ustunde zam yapamaz. Sozlesme bitiminde yeni sozlesme yapilmamissa eski sozlesme devam eder. Evi satiyorsa evi satin alan size en az 1 ay sure verir. Eger eski ev sahibiyle sozlesmeniz devam ediyorsa aynen yeni ev sahibine gecer. Sozlesmede 9 ay varsa mesela 6 ay oturabilirsiniz. Kimse cikaramaz sizi evden. Arastirin haklarinizi ogrenin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul'da ortalama sıfır 100 mt kare ev olmuş 700 bin- 1 milyon arası. Ne olacaktı ki? 3-5 bin TL 'den aşağı kiradan aşağı kimse vermez. Gerçi bu da zarar, yok kiracı ile uğraş, yok ıvırı zıvırı, zaten bir insan niye yatırım için bina alır ki? Kullanacaksan alırsın hadi diğerini de krediler ucuzdu filan aldın piyasasını bulunca sat gitsin. Yatırım araçları ile 1 milyon parayı çok daha iyi değerlendirebilirsin. Profesyonel bu konuda hizmet veren şirketler var.

  • Boyle bir milletiz iste. Ulkedeki enflasyonu, fahis emlak fiyatlarini, bunlarin karsisinda maaslarin neden artmadigini, ya da tam tersi Tl'nin neden her gecen gun degersizlestigini sorgulayacagimiza kira fiyatlari neden yuksek onu sorgulariz.


    Adam yatirim yapmis, ev almis ve o evin kira carpani olarak 150 ayda kendini cikartmasi gerek. hadi Turkiye'de bu 200 olsun.


    Bu ev sahibi 600.000-700.000 TL'ye aldigi eve 3500 TL kira istiyorsa bu gayet normaldir. Ne yapsin? 1000 lira kira istesin 58 senede mi yatirimini amorti etsin?


    bu kira fiyatlari ne ayak 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 16 Eylül 2021; 9:23:14 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.