Şimdi Ara

bu kira fiyatlari ne ayak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
1
Favori
6.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ben sero

    3 tane kirada dairem var. Ve kirada oturuyorum. Evin kirası 1.5 dan 3.5 a çıktı rayiçleri. Ama benim kiracılarıma hep %10-15 arası yaptım. Şu an ki rayiçlerini söylüyorum

    1+1 normal kat mevcut kiracı 1485 güncel rayici 2500
    1+1 çatı katı mevcut kiracı 1175 güncel rayici 2000
    2+1 ara kat eski binada mevcut kira 1800 günceli 3000
    2+1 ara katımsı daire 1850 günceli 2500 (kiracı şerefsiz ama üstünde oturanlar 20 kişi yaşadığı için rayicidüşük tuttum)

    Geçen 2750 den bir ilan girdiler 2 saate ilan indi durum o derece fena. Çok net söylüyorum yukarıda yazdığım rakamlara 1 2 gün değil 4 5 saate veririm evi. Eğer 500 lira daha koysam 1 haftaya veririm.

    Peki ben ne yapacam evimi satıp ev alayım dedim. 400bin krediye 7000 aylık kredi ödemesi çıktı. Şimdi bu şahlanışı kiracılarıma ilan edecem. Tahliye taatnamesi demoklesin kılıncı gibi başlarında sallanıyor. Kendileri bilir. Geçen birini çağırdım kiram 2.5 katına çıktı ev satılmazsa kendine ev bul 6 ay müsade dedim adam boynu bükük emrah gibi ayrıldı yanımdan. Ben devlet değilim ve insaflıyımda ancak kiracının piyasayı takip edip ona göre davranması gerek. Ben kira artışı zamanım gelmeden adamın araması gerek. Ben değil onun tutuşması gerek. Ama bakıyorum o kadar rahatlar ki alışmış %10-15 artışa... Yok öyle dünya ülke şahlanıyor onlarda buna uyacak. Ev sahibi kiracının dert yanacağı arkadaşı değil. Para babası hiç değil. Kredisi, emlak vergisi, gelir vergisi, malzemelerin aşınması bedava değil. Çok net söylüyorum şu faizlerle şu ev fiyatlarıyla ev almak imkansız. Milletin kiraya abanması boşuna değil. Tr nin çoğu yerinde durum bu. Ancak ist gibi yerde çok fena.

    Çıkart hepsini kiraya ver rayiç veya daha üstten kredini öde.Şahlandırılan ekonomide ekmek alamayana dek ateşe bir odun da sen at.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sucre Maricruz S kullanıcısına yanıt
    Mafya vari yapılanmaya eline mi düşmesini tavsiye ediyorsun ev sahibine,sonuçta kiracı yasaları uyguluyor ve yasaları uygulamaktan sıkılan bi ev sahibi var ve bu ev sahibine pahlıya patlıcak gibi çünkü her şey kiracıdan yana ÇIKARAMAZ.

    Haa evi satıcam demiş ama kendide demiş bu faizlerle ev alınmaz diye yani kimse onun eski evine bu devirde almaz kaldı muhtaç kiracısına.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • milicic kullanıcısına yanıt
    Çıkarılmak istendiğinde öyle bir çıkarılır ki şimdi burada yöntemlerini paylaşmak uygun olmaz.Bunun adı mafyavari değil mülkiyet hakkı.Kendisi kendi evini kiraya verip başka bir yerde yüksek kiralarla karşılaşıyor ve ödemek zorunda kalıyorsa kendi evinin kiracısına da bunu yansıtma hakkı vardır.Yok öyle her sene Tüfe oranına göre zamlamak.Gerçek enflasyona göre zamlayacak herkes.Market fiyatları Tüfe veya Tüik verileriyle zamlanmıyor inanılmaz derecede her gün zamlanıyor sadece market de değil,her şey.Yasalar eski zamanın durumuna karşılık kiracılara hak tanıyordu,şuan ülke iflasta kimsenin gözünün yaşına bakılmaz.Bu durumun bedelini herkes ödeyecek,kuru da yaş da.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maraz Alinin sağ kolu

    Yatırım yapmasaymış, yaptığı yatırım da yatırım olsa hiçbir değer yaratmayan istihdam yaratmayan betona yatırmış parayı



    Alıntıları Göster
    tamam benım evim var. 1 milyon param var. senın gıbı servet düşmanlarının eline koz vermemek için ev yapmıyorum.

    Köyünden istanbula gelince nereye oturacaksın ev olmazsa kucağıma mı ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sucre Maricruz S kullanıcısına yanıt
    Bak sen mafyavari değil deyip "burda yöntemlerini paylaşmak uygun olmaz" diyince nasıl mafyavari dağ kanunları uygulayabileceğini anlamış olduk.

    Üç kuruş için uygulacağın o dağ kanunları dönüp dolaşıp birgün karından,çocuğundan,anandan babandan çıkarsa kimse göz yaşınıza bakmaz işte.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • milicic kullanıcısına yanıt
    İçi boş mesnetsiz sözlerle algı yaratmaya çalışma.Her şey kanun yoluyla ve kitabına göre yapılıyor sen hiç merak etme.Burda ev sahiplerine sataşacağına git bu artışların sorumlularına sataş.Üç kuruş dediğin para binlerce lira kimse senin akraban değil keza akraban dahi olsa yapmayabilir.Benim tuzum kuru,ev sahibiyim onun derdine senin durumunda olanlar düşer.Gerçek enflasyon %50 ise o kira en az o kadar artmalı.Şikayetini ülkeyi yönetenlere yapsın kiracı kesimi.Gavura basar gibi ampüle bastım diyen ben değildim çünkü.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sucre Maricruz S kullanıcısına yanıt
    Siz iyi değilsiniz psikolojinizi bozmuş kiracılar hiç tuzun kurum murum deme ne kadar kötüyse artık akıl sağlığına bile zarar verecek raddeye gelmiş durum, herkesi ampule basacak kadar görmeye başlamışsın vah vah.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • milletimizin fırsatçılığından başka bir şey değil, bizden bir yol olmaz.

  • arap sevicilere oy verip de arap zenginlerini ülkeye doldurmadan önce dert edecektiniz bu fahiş fiyatları.herifler durmadan Türkiye'den dolarla mal alıyorlar.3 kuruşluk TL onlara koymadığı için rayiçleri yükselttikçe yükseltiyorlar. sonuç olarak araplar vatandaşlık, arap seviciler de rant elde ediyor. 2 kitle de halinden memnun. yıllardır araplar sayesinde ülkeye döviz giriyor deniyor da o dövizler ülkede vatandaşa giriyor. bunu geç hissetti millet. ağaoğlu,suryapı,çalık,torunlar... vs böyle böyle dev oldular.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 17 Eylül 2021; 15:22:52 >
  • üniversite için ev kiralarına bakayım dedim bakmaz olaydım okuyamayacağım galiba bu senede?

  • ilgimsin kullanıcısına yanıt
    Hangi bölüm ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • "Pandemi nedeniyle insanlar kırsala kaçacak, şehirler boşalacak, ev sahiplerine oh olsun, beter olsunlar" deyip göbek atanlar burada mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 17 Eylül 2021; 16:47:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene 1+1 bir ev aldım güvenlikli sitede. Kiraya verdim 1.450 liraya.


    Pandemi falan diye bu sene zam yapmadım. Ben evin kredisi için her ay 4.000 lira ödüyorum.


    Bakalım kiracım da zam zamanı geldiğinde beni düşünecek mi?


    Şu an dairem boşalsa 2.500 e kiraya anında gider. (İstanbul)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naturl -- 17 Eylül 2021; 16:47:30 >
  • naturl kullanıcısına yanıt
    Sizde o geçen yaz bedavaya dağıtılan ev kredisinden alıp kiraya verenlerdensiniz sanırım kusura bakmayında enflasyonun bu halde olup aldığınız kira bedelinin çöp olmasındanda sizlerde sorumlusunuz tabi ki en büyük sorumlu hükümette bedava denilecek faizle ev kredisi dağıtırlarsa ülkenin hali böyle harap olur ne ev sahipleri memnun ne kiracı herkes isyanda bunun nedenide bedavaya dağıtılan ev kredisi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ev sahiplerinden de yazanlar var, ancak lütfen güzel ağızlarla yazın, yok ben yandıysam herkes yanacak ağzıyla değil, çünkü yanacak olan en alt tabakanın ulaşacağı ilk kapı sizinki. Bayramlarda da, Savaşlarda da bu böyle. Hepimiz kardeşiz kisvesi altında yaşıyoruz, ama bu kisvenin altından ne çıkacağını bilemezsiniz. Şimdiki zaman; ülkenin, yani vücudun ateşlenme zamanı. Bu ateş 40'ı geçtiğinde göze ilk çarpan virüslü hücre olmak yerine, ya yapıcı olun ya sessiz kalın. Namlunun ucu buradan buna sebep olanlara değil en yakınında, aynı ağzı konuşanlara değer. bu bir tehdit v.s de değil, öngörü, yanlış anlayıp da cevap verecek olanlarınız elbet olacaktır. Ama birisi sizin elinizden çocuğunuzun yastığını alıp da kapı dışarıya atarsa, o yastığı tutan eli kırarsınız, ona sebep olan sistem size çok uzak gelir. Sadece düşünerek hareket edin.

  • milicic kullanıcısına yanıt

    Hocam her ay 4.000 ödüyorum diyorum. Nasıl bedava oluyor yahu.


    Ayrıca bir fırsat var ise neden değerlendirmeyelim. Ödeme gücüm var ki böyle bir işe giriyorum.


    Gücü olup bu işe girmeyen yoktur.


    Hatta ev almaya gittik sıra vardı. Önümdeki kişi 10 adet 1+1 aldı. Asıl sorun bunun gibi insanlarda. Büyük ihtimal emlakçıydı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naturl -- 17 Eylül 2021; 17:29:7 >
  • naturl kullanıcısına yanıt
    Size fırsat halüsinasyonu yarattılar maalesef.
    Şu an satmak istediniz mi satabilir misiniz? İstediniz kira bedelini alabiliyor musun hayır.

    Ben bunu bilirim bunu söylerim geçen yaz bedava dağıtılan ev kredileri şu an ki enflasyonun ve ev problemlerinin sebebidir.
    O an insanlara fırsat gibi geldi fakat gelecek zamanlarda bunun faturasını katmerli şekilde cüzdanlarınızdan çıkıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Leipold kullanıcısına yanıt

    O zaman o adam da o eve 600,000-700,000 Lira vermesin!

    Hem ederinin 2-3 katı fazlasına daireleri satın alacak ve ''Param var, alırım kime ne!'' diyecek hem de o fiyattan daire aldığı için acısını kiracıdan çıkaracak.

    Tıpkı diğer şeylerde olduğu gibi. 10 Lira olan koli yumurta aniden 20'ye çıkıyor ve insanlar hem isyan edip hem de satın almaya devam ediyorlar. Sen o yumurtayı 1 hafta protesto edip almasan zaten tekrar normal fiyatına dönecek.

    Konut fiyatları da balon gibi şişirildi ve kasası bol olan kişiler 300 ederi olan daireye 500-600 vermeye devam ettiler.

    Sonra da ''Bana ne, bu evin ederi bu ve ben de bu fiyata kiraya veririm''

    Oh, ne güzel!

    Doğru ya, ülkedeki asgari ücret 7000-8000 Liraya yükseldi. Bu yüzden o kira fiyatları normal.

    Bir de bu yorum en çok beğenilen yorum olmuş! Sanırım bu forum sitesinde kira getirisi olan eve sahip epeyce kişi var. Daha önce de birkaç konu başlığımda bu dikkatimi çekmişti.

    Teknolojik ve elektronik ürün fiyatları konu olduğunda herkes yeri göğü inletiyor ve burada birlik beraberlik oluyor ama söz konusu kira fiyatları olunca kirada evin olan kişiler 90 derece dönüş yapıp birden bire yüksek fiyatları savunur oluyorlar.

    Öyle bir ülkeyiz ki herkes yalnızca kendi çıkarı doğrultusunda hareket ediyor. Kimse samimi değil, kimse!!!





  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt
    Halkımızın büyük kısmı ne yazık ki fırsatçılığı,çakallığı benimsemiş vaziyette yeterki ki ona dokunmayın onun her türlü fırsatçılığı yapması mübah çünkü.
    Özellikle son 20 senede toplumun büyük kısmı yozlaşmış durumda şu an sosyal çöküşü yaşıyoruz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.