Şimdi Ara

Bu havya tamir edilebilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
10.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1 ayda 3. havyam gitti.elektronikçiye sordum bunlar tamir edilmez dedi.bende her defasında aynısının yenisini aldım.acaba bu havyalar gerçekten tamir edilmezlermi.hepside aynı ekilde bozuldu.fişten çıkarıyorum sonra işim çıkınca takıyorum ısınmıyorlar.patlama falan yok.içini açtım ama içindekiler çıkmak istemediler bende fazla zorlamadan danışayım dedim.havya bu 15 tl alıyorum.

http://www.sanaltedarik.com/images/uploads/Havya_30w-K.jpg

• aynısı bende var hiç sorunsuz 1 yıldır çalışıyor. 7,5 tl ye almıştım
    tabi bburada saklama koşullarıda önemli havyayı fişten çıkarınca veya fişteyken fazla sarsma rezistanları kopabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doorbay

aynısı bende var hiç sorunsuz 1 yıldır çalışıyor. 7,5 tl ye almıştım
    tabi bburada saklama koşullarıda önemli havyayı fişten çıkarınca veya fişteyken fazla sarsma rezistanları kopabilir
    havyalar basit aletlerdir. 2-3 tane arızaları vardır. kabloda iletken kopması veya havyaucunun değmesi, rezistansın yanması, ucun lehim artıkları ve pislikle kaplanmasıdır. en basitinden havya ucunu değiştirebilirsin. ama rezistans ve kablo değiştirmeyi kendin yapamıyorsan veya yapacak bir tanıdığın yoksa, hiç uğraşma. işçiliği yüzünden yenisinden pahalıya gelir.

bence en iyisi başka bir modeli denemendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 11 Eylül 2009; 21:06:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

havyalar basit aletlerdir. 2-3 tane arızaları vardır. kabloda iletken kopması veya havyaucunun değmesi, rezistansın yanması, ucun lehim artıkları ve pislikle kaplanmasıdır. en basitinden havya ucunu değiştirebilirsin. ama rezistans ve kablo değiştirmeyi kendin yapamıyorsan veya yapacak bir tanıdığın yoksa, hiç uğraşma. işçiliği yüzünden yenisinden pahalıya gelir.

bence en iyisi başka bir modeli denemendir.

Alıntıları Göster
    Onlara benzeyenden 2 adet var bozulmadılar hiç. Bir de tahta saplı sonar var onun rezistansı değiştirilebiliyor. O da bozulursa :)

Düzeltme: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipp10 -- 11 Eylül 2009; 21:07:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Onlara benzeyenden 2 adet var bozulmadılar hiç. Bir de tahta saplı sonar var onun rezistansı değiştirilebiliyor. O da bozulursa :)

Düzeltme: İmla

Alıntıları Göster
    rezistansı kontrol etmek istersen, fişi prize tak ve bir süre bekle. daha sonra ortadaki metal kısma parmağını ıslattıktan sonra dokundurup çek. sıcaklık varsa rezistans sağlam, ama uçta sorun var demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 11 Eylül 2009; 21:14:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

rezistansı kontrol etmek istersen, fişi prize tak ve bir süre bekle. daha sonra ortadaki metal kısma parmağını ıslattıktan sonra dokundurup çek. sıcaklık varsa rezistans sağlam, ama uçta sorun var demektir.

Alıntıları Göster
    hiç uğraşma arkadaşım o havyaların ve bunun gibi ucuz havyaların %90 rezistansı kopar tekrar sarayım desen saramazsın saç teli kadar ince resistans kullanılıyor bunların içinde o yüzden çok çabuk arızalanıyor eğer paran var ise cyber markalı lehimleme istastyonları var fiyatları gayet makul seviyede ısı ayarlı ve sıcak hava üflemeli olanları 110-150 ytl arasında yok ben o kadar veremem dersen ersa havya bulabilirsen onu kullan

• quote:

Orijinalden alıntı: sezerkıran

110-150 ytl arasında

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Powerbank Tamir Edilebilir Mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doorbay

quote:

110-150 ytl arasında

Alıntıları Göster
    Ben aynısını 2 yıldır kullanıyorum. 2 mm. çapındaki bobin telini bile lehimleyebiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Ben aynısını 2 yıldır kullanıyorum. 2 mm. çapındaki bobin telini bile lehimleyebiliyorum.

Alıntıları Göster
    Beyler adam gibi Havya kullanmak istiyorsanız biraz paraya kıyın ve weller TCP 24 kullanın. Ben tam 25 yıldır aynı havyayı kullanıyorum ve her türlü parçası da mevcut. En aşağı 20 çeşit farklı ucu var. Eğer sıcak iken çok ciddi biçimde darbe olmazsa bu havyayı bozamassınız. Menevşe handa Kat 2 No 159 da TDS mühendislikte bu havya çeşitlerini görebilirsiniz. Kolay gelsin.
    MSN : er_ipekci@hotmail.com

• quote:

Orijinalden alıntı: Ertie

Beyler adam gibi Havya kullanmak istiyorsanız biraz paraya kıyın ve weller TCP 24 kullanın. Ben tam 25 yıldır aynı havyayı kullanıyorum ve her türlü parçası da mevcut. En aşağı 20 çeşit farklı ucu var. Eğer sıcak iken çok ciddi biçimde darbe olmazsa bu havyayı bozamassınız. Menevşe handa Kat 2 No 159 da TDS mühendislikte bu havya çeşitlerini görebilirsiniz. Kolay gelsin.
    MSN : er_ipekci@hotmail.com

Alıntıları Göster
    TCP 24 ü son bir senedir aktif kullanıyorum. Uc degiştirmedim hala. 6ay daha aynı ucla devam ederim muhtemelen. Orta eviyeli bir sey alınacaksa tavsiyemdir.
    Ersa kullanmıstım 2-3 ayda bir ucu dökülüyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merakliturk -- 13 Eylül 2009; 1:56:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: merakliturk

TCP 24 ü son bir senedir aktif kullanıyorum. Uc degiştirmedim hala. 6ay daha aynı ucla devam ederim muhtemelen. Orta eviyeli bir sey alınacaksa tavsiyemdir.
    Ersa kullanmıstım 2-3 ayda bir ucu dökülüyordu.

Alıntıları Göster
    büyük ihtimalle voltajın yüksek bende bu tip havya kullanıyorum ne zaman aldığımı hatırlamıyorum bile ve havyanın şu an fiyatı 10 tl civarı aynı tip farklı marka kullan bluemavı sitesinde 6,50 tl iş görür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 12 Eylül 2009; 3:29:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

büyük ihtimalle voltajın yüksek bende bu tip havya kullanıyorum ne zaman aldığımı hatırlamıyorum bile ve havyanın şu an fiyatı 10 tl civarı aynı tip farklı marka kullan bluemavı sitesinde 6,50 tl iş görür

Alıntıları Göster
    PROSKIT havyaları öneririm bende proskit 8pk-s112 model havya var 2 seneden beridir kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkun561

PROSKIT havyaları öneririm bende proskit 8pk-s112 model havya var 2 seneden beridir kullanıyorum

Alıntıları Göster
    weller TCP 24 havyada 110 liradan başlıyor bunun yerine tavsiyem ısı ayarlı smd lehimleme istastyonu alman olacaktır
  • quote:

weller TCP 24 havyada 110 liradan başlıyor bunun yerine tavsiyem ısı ayarlı smd lehimleme istastyonu alman olacaktır

Alıntıları Göster
    biraz önce havyaı fişe taktım ısındı aha dedim kendi kendine çalıştı sonra lehim telini deydirdi eritmedi sonra çıkardım soğudu tekrar taktım hiç ısınmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: marmix

biraz önce havyaı fişe taktım ısındı aha dedim kendi kendine çalıştı sonra lehim telini deydirdi eritmedi sonra çıkardım soğudu tekrar taktım hiç ısınmadı

Alıntıları Göster
    Havyanın sapını açıp kablonun rezistansa bağlantı yerine bak. Bİr fiber üzerinde civata ile bağlılar. Oradan da kopuk olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Havyanın sapını açıp kablonun rezistansa bağlantı yerine bak. Bİr fiber üzerinde civata ile bağlılar. Oradan da kopuk olabilir.

Alıntıları Göster
    Likte gördüğüm havya uzakdoğu malı , kalitesiz olmasına rağmen gösterişli olduğu için pahalıya satılan bir malzeme . sayısını hesap edemeyeceğim kadar çok havya kullandım sonuçta sağlam olarak kalan havyalar ,
    1- ERSA ( bence en sağlam havyadır )
    2- Weller ( pro olanları hem kaliteli hemde sağlamdır , amatörler modellerine yanaşmayın )
    3- ERTAN ( Yerli malı ama sağlamdır )

• quote:

Orijinalden alıntı: akkaymaz

Likte gördüğüm havya uzakdoğu malı , kalitesiz olmasına rağmen gösterişli olduğu için pahalıya satılan bir malzeme . sayısını hesap edemeyeceğim kadar çok havya kullandım sonuçta sağlam olarak kalan havyalar ,
    1- ERSA ( bence en sağlam havyadır )
    2- Weller ( pro olanları hem kaliteli hemde sağlamdır , amatörler modellerine yanaşmayın )
    3- ERTAN ( Yerli malı ama sağlamdır )

Alıntıları Göster
    bu havyanın mavisi vardı aldığımın ertesi günü çalışmadı gittim elektronikçiye yeni rezistans verdi taktım şimdi onu kullanıyorum

bazen şans işide olabiliyor bende 4-5 kez havya değiştirdim ama şimdi kullandığım baya dayandı

• quote:

Orijinalden alıntı: ASiL35

bu havyanın mavisi vardı aldığımın ertesi günü çalışmadı gittim elektronikçiye yeni rezistans verdi taktım şimdi onu kullanıyorum

bazen şans işide olabiliyor bende 4-5 kez havya değiştirdim ama şimdi kullandığım baya dayandı

Alıntıları Göster
    Bende almıştım 6 liraya gayet kullanışlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: _GökByRock_

Bende almıştım 6 liraya gayet kullanışlı

Alıntıları Göster
    7 tl ye mavi saplı bişey aldım taş gibi havya bişey olmuyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: semidos

7 tl ye mavi saplı bişey aldım taş gibi havya bişey olmuyo

Alıntıları Göster
    havya alırken tel rezistanslı havya alınmamalı bence hemen bozuluyor. beyaz rezistanslı havyalar daha uzun ömürlü fiyat farkı hiz yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.