Şimdi Ara

Kahve makinesi sigorta attırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
25.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,

    son 1-2 haftadan beri bosch otomatik kahve makinesi sigorta attırmaya başladı. Mesela ilk fincan geliyor ikinci fincanda sigorta atıyor. prize diğer aletleri taktığımızda sorun yok. Acaba servise götürmeden kendimiz halledebilir miyiz?



  • Isınınca sorun oluyor anlaşılan. Rezistansı sıcaklığı arttığında iç temas yapıyor olabilir.
    Uzmanları daha iyi bilir ama sorun rezistanssa eğer değişmesiş lazım. Garantisi yoksa el atmanızda mahsur yok.
  • Kaçak akım olsa ilk fincanda da atması gerekmez mi? İkinci kullanımda sorun olduğundan bahsetmiş.

    Sigorta da bozulmuş olabilir. Hangi tip olduğuna falan bakmak lazım.
  • Kaçak akım malum küçük bir elektrik kaçağında Kaçak akım rölesini KAR ı attırır. İkinci çalışmasında attırması Karı düşündürmüyor.

    Isınan rezistanstaki bir değişimi ya da sigortanın bozulmuş olabileceğini düşündürüyor.

    Kaçak akım rölesi fazdan gelen akımın, toprak ve nötrden geri dönüp dönmediğine bakması lazım di mi? Mantıken öyle olmalı.

    Karın atması için elektrik kaçağının vatandaşı yol seçmesi gerekmez mi?
  • Bu kaçak akım rölesi fazdan gelen akımın toprak ve nötrden akıp akmadığına mı bakıyor yoksa başka bi şeye mi? Ben bu Karın sadece insan için olduğunu düşünerek mantık yürütüyorum. Eğer sadece insan içinse Faz Akımı = Toprak Hattı + Nötr ise sorun yok. Eşitlik bozuluyorsa muhakkak faz akımı diğerlerinden fazladır ve birisi çarpılıyordur demektir. Yani elektrik insan üzerinden akıyor ve tesisata yansımıyordur.

    Bi de şu rfid de tam aydınlatamadınız bizi. Şimdi anahtarlıkta rf sinyali için gerekli elektriği elektromıknatıs mantığıyla oluşturmuyor mu? Yani bobinden akan elektrik akımı karşı tarafta elektrik oluşmasına sebep. Bu elektrikle rf şifre yollanıyor. Bu şifreyi aynı bobin mi alıyor? Bu rf sinyal o zaman diğer elektrik akımından süzülüyordur. Bu süzülme frekans farkından mı yoksa aradaki büyük değişikliklerden dolayı daha kolay bişiden mi? Lütfen konuya detaylı yazın ordan devam edelim.




  • Bana bir kaç soru sormuşsunuz ama tam olarak cevaplayabilecek konumda değilim. Sigortanın şalteri atıyor, kaldırınca devam ediyoruz.

    takılan sigorta nin akım değeri

    -tesisatın durumu (direk hat mi yoksa Buattan mi yoksa direk başka bir prizden paralel mi çekilmiş)

    paralel çekilmil olabilir. Zira buraya daha sonradan mutfak tezgahı konulup tezgah üstüne priz konulmuş.

    Cihazı açayım en iyisi
  • cihazın kodunu ve Wattını yazabilirsiniz. Aynı prizde başka alet, elektrikli soba gibi güçlü aletler deneyebilirsiniz. Hem de evinizde KAr kaçak akım rölesi var mı atan o mu yoksa bildiğimiz sigorta mı onu yazıon. Sİgortanız a tipi c tipi onu da yazın.

    rfid yi kendi konusuna yazalım. Şimdi yüksek güçlü rf sinyal mi elektrik ürettiriyor anahtarlığa yoksa elektromıknatıs mı? elektromanyetik demek istemedim çünkü o da rf diye anlaşılıyor. Osiloskopta anten dediğiniz bobin girişinde +30V -30V okunuyor. Yani rf sinyalle değil idrek elektrik akımı ile karşı tarafa manyetik alan oluşturulup anahtarlıkta elektrik ürettiriliyor. BU anahtarlık da rf sinyalle mi yanıt veriyor acaba? İsmi rf olduğuna göre öyledir. Rf sinyal için wi-fi tipi bir modül mi vardır? Cİhaz içinde bir bobin kısmında entegre var bir de üst kısımda. Bobin kısmı entegresi (manchester) kod çözücü olsa gerek. Bu belki de filtre yapıyordur. Üst kısımdaki ise program ve hafıza içindir.

    Anahtarlıkta elektrik oluşturulması ve rfid nin gönderilmesini ayrıntılı öğrenmemiz lazım. Mesela osiloskopta alternatif elektrik görülürken anahtarlık yaklaştırılınca bu alternatif sinyal ufalıp büyüyor. O boyut değişimi rf sinyali aldığı an mıdır? Bir arkadaş zıt emk yani zıt manyetik etki ile id gönderiliyor dedi ama manyetik değil rf ismi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 12 Haziran 2017; 13:24:6 >




  • Hocam bu videoların sonu gelir mi? Konuştuğumuz çok temel bişi.
    Anahtarlıkta elektrik oluşmasını manyetik etki mi sağlıyor yoksa radyo dalgaları mı?
    Bobindeki +30 -30 ac elektrik anahtarlıktaki elektrik oluşumunun rf değil manyetik olduğunu gösteriyor.
    Anahtarlıktaki elektrik oluşumu manyetik yani bobindeki elektrik akımı sonucu.
    Sistemin şifre okuması da radyo dalgası olarak veri alış verişi sonucu.

    Bu radyo dalgası yani rf sinyal bobin tarafından alınıyorsa bir filtre mi var yoksa rf sinyal bobin dışından da alınıyor olabilir mi? Benim denemelerimde bobinden aldığını anladım.

    Bir de anahtarlığın zıt emk yani manyetik tepki ile şifre verdiğini söyleyen oldu ki pek akla yatmıyor ve rf kelimesini manasız bırakıyor.

    Sizin dediğinize göre herşey güçlü rf sinyal Ama bobindeki 30Vac öyle demiyor...

    Bir de orjinal konusuna cevap yazarsak burada araya gitmesin
  • Çok teşekkür ederiz emekleriniz için. Yalnız konuyu ve bu mesajınızı lütfen ilgili konuya taşıyın oradan devam edelim. Kahve makinası konusundayız. Bu mesajı taşıyıp burayı silerseniz iyi olur.

    Bu konuları konuşmayı çok severiz hem de hızlı öğrenme ve yüksek zeka çalıştırma imkanı bulmuş oluruz. Yalnız bizim sorularımız yanıt bulmamış.

    Bu rfid nin pilli olanları da var. Onlarda mesafe de fazla. Pil ne işe yarıyor? dc bir güç kaynağı olarak enerji veriyor. ac ve ya dc bir enerji kaynağı lazım. Şimdi bu rfid sistemin bobin dediğimiz kısmına yaklaşınca da anahtarlığında elektrik oluştuğuna inanıyoruz. ee? Bunu elektromanyetik alandan yani elektromıknatıs etkisinden başka ne oluşturabilir ki? Şunu demek istiyoruz, rf sinyal ve bu elektromanyetik etki ayrıdır diye düşünüyorum. Bu bobindeki +30V -30 V sinyaalin frekansı değiştirilse de o da olsa bu da olsa sadece anahtarlıkta elektriklenmeye sebep olsa yeter.Hatta bu bobinin belki elektromanyetik etkiye sebep olan elektriği kesilse bile yani anahtarlıkta elektriklenmeye sebep olamicak olsa bile, biz anahtarlığı enerjilendirdiğimizde sistem çalışacaktır. Acaba rfid sistemin rf alıcı kısmı bobinden farklı mı, yoksa bobin rfidnin alıcısı mı? Yani modüle felan değil de rf bilinen rf olarak mı çalıştırıyor sistemi? Hani oyuncak arabanın kumandası gibi mi çalışıyor?

    Eğer rf sinyalden bahsediyorsak elektromanyetik alan pek muteber olmuyor. Eğer elektromanyetik alanda bir zıt elektromanyetik alanla şşifreleme varsa bunu öğrenelim. Ya da rf kendi anteninden işliyor ve bobin de sadece anahtarlıkta elektrik oluşturuyor ise bunu da bilelim.

    İlk fırsatta cihazdan bobini söküp diğer bir cihazın bobini ile çalıştırarak bobinsiz cihazın da çalışıp çalışmayacağını kontrol etmek istiyorum. Aslında bir cihazın çekim alanında değilken diğer cihazın bobini ile anahtarlığa enerji verdim ama çekim alanında olmayan cihazı çalıştırmadı. Çekim alanı dışındaydı ama çekim alanına çok yakındı. Yani rf sinyal olsaydı şifreleme bu kadar yakın mesafede çekmeliydi.

    Bir de anahtarlık yaklaştırılında osiloskoptaki dalga yani +30 -30 gerilim değeri azalıp artıyor. Karışık bişiler var...


    Dediğim gibi. Hocam mesajınızı orjinal konuya taşıyın lütfen yerinde yazalım.
    Başarılar...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.