Ş

Yüzbaşı
29 Ekim 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme
Toplam: 67 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Donanım Haber üyesi arkadaşların, bütün müslümanların Mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder, tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını niyaz ederim.
Daha nice hayırlı, mutlu, sağlıklı bayramlar.
Sayın yöneticiler ve Kenan abi.
Rüzgar türbünü yapıyorum konusu 180 küsur sayfa idi, birden 225 sayfaya çıkmış ve 223-224 ve en son sayfayı tıklayınca
Bu mesaj silinmiş veya taşınmış gibi abuk subuk yazı çıkıyor. İşin ilginç yanı 223. sayfadan sonra önceki sayfalara gitme imkanı da yok.
Ne oldi bizim sayfaaaa.

İLAVE : Tekrar girdiğimde sayfanın düzelmiş olduğunu gördüm. Bu konu silinebilir.
Torunum için yaptığım, ses kumandasıyla çalışan otomatik bebek beşiği.
Önceki video görüntüsü net olmadığı için yeni çekim yaptım.
http://www.youtube.com/watch?v=CY4xCv4WpZQ
Arkadaşlar.
Yeni bir flanş alternatör yapmak isterken karşıma aşağıda videodaki durum çıktı.
Bobinleri mıknatıstan oluşan bir nüveye sardım. Yani her iki diskin ortasında da mıknatıs var.
Rulman yataklaması çok iyi olmadı, hafif yalpa yapıyor. Bir de mıknatıslar ortadaki mıknatıslara hafifçe sürtüyor. Zaten sesden de anlaşılıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=p86c28U0yxI
Arkadaşlar.
Bugün atölyemde çalışırken her zamanki gibi radyomu açtım dinliyorum. Sigara paketi büyüklüğünde bir radyo.
Üzerinde teleskopik anteni var ve öyle çok da güzel çekmiyor.
Bugün gene çalışırken bir şey dikkatimi çekti. Radyo hışırtılı, parazitli çalışırken, havyanın ucunu lehim yapacağım yere değdirince ses düzeliyor.
Havyayı çekince ses tekrar eskisi gibi oluyor. Boşta bir kabloyu lehim yaparmış gibi denedim etkili olmuyor. Üzerinde bir sürü elektronik eleman olan kartın her hangi bir yerine değdirince ses düzeliyor. Bunu açıklayabilirmisiniz ?
Herkese merhaba arkadaşlar.

Bugün elime sabit mıknatıslı eski bir brushless motor geçti. Koşu bantlarında kullanılan bir motor. Rotorundaki mıknatıslar zayıf, ferrit mıknatıslardan olduğu için kuvvetli bir alternatör sayılmaz. Üzerindeki etikette 320 vdc. 3 hp. 4000 rpm. yazıyor.

Ben ferrit mıknatısları söküp, yerine neodyum mıknatıslar yapıştırarak 3x220 v. alternatör yapmaya çalışıyorum. Motorun arkasında encoder var. Encoderden 7 adet kablo çıkıyor. Sorum şu ;

Bu alternatörü bir su türbininde kullanmak istersem, bu encoderi nasıl bir devreye bağlamalı ki su türbinine gelen suya kumanda edebilmeliyim.
Suyun çarklara vurduğu yere bir oransal valf koyup, bu valfe kumandayı nasıl bir devre ile gerçekleştirebiliriz.

Herkese teşekkürler.
Arkadaşlar.
Skart kabloda ses uçları hangi bacaklara bağlıdır ?
Arkadaşlar.
Ben LG marka LCD televizyonu ve 5 + 1 ses sistemini kullanıyorum. Önceden normal uydu alıcı kullanıyordum ve uydu alıcının arkasında bulunan ses çıkışlarını 5 + 1 sisteme bağlayarak dinliyordum. Bugün d-smarta geçtim, fakat d-smart alıcının ses çıkış sistemi yok. O yüzden 5 + 1 sistemini bağlayamadım. Tv. nin arkasında ses çıkışları var ama bu çıkışları ses sistemine bağladığım halde sistemden ses gelmedi. Acaba bir yerde hatamı ediyorum. Ya da bu lcd tv.ler ses sistemine bağlanmıyormu ?

İlgilenenlere şimdiden çok teşekkürler.
Herkese hayırlı akşamlar diliyorum sayın arkadaşlar.

Ben, otomatik voltaj regülatörlerinde kullanılan servo motorların kontrol devresini arıyorum.
Hani değişen voltaja göre trafonun içindeki nüveyi aşağı - yukarı hareket ettiren motor kontrol devresini kastediyorum.
Yalnız ben dc 12 v. olarak kullanmak istiyorum. Gerilim 12 v. ve daha düşük olduğu süre hareketsiz kalacak. Gerilim 13 voltu bulduğunda servomotora sinyal gönderecek ve motor bir miktar dönecek. Gerilim 12 ye düştüğünde tekrar eski konumuna gelecek.

Bu şekilde bir devre şeması elinde olan varsa veya şu şekilde yapılabilir diyenlere minnettar kalırım.

Hoşçakalın.
Arkadaşlar..
Benim ev her katı 60 m2 olmak üzere toplam 120 m2. ve 2 katlı. Tesisatı kollektörlü sistem yaptım. Her katta 4 çıkışlı kollektör var. Toplamda 8 radyatör ve 8 m. oluyor.
Evin yalıtımını çok iyi yapmaya çalışıyorum. Çalışmalar henüz devam ediyor. Bir kaç firma ile görüştüm, her biri farklı bir şey diyor. Kombi seçiminde kafam karıştı.
Yok hermetik, yok yoğuşmalı, yok bacalı....İyice karıştırdım.

İstiyorumki ilerde başım ağrımasın. Evin tadilatı devam ediyor, bacayı istediğim şekilde yapabilirim. Çok kalitesiz ucuz mal sevmem. Ama çok lüks ve pahalı olanda bizi aşar. Orta halli, kullanışlı kombi hangisidir. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler.
Hakkında
Meslek: Emekli Elektrik Teknisyeni
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 10 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 10 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 425
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.745 (Bu ay: 41)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.