|
, < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51493FD59 -- 16 Haziran 2023; 18:21:36 > |
|

1 Mobil
|
, < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51493FD59 -- 16 Haziran 2023; 18:21:36 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 24 Mart 2023; 22:26:2 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 24 Mart 2023; 22:34:46 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
alfa ve rover alıpta başınızı belaya sokmayın. sessiz çalışan her Karbüratörlü araç alınır tofaşın Karbüratörlüsü kafa şişirir mesela lada nivada kafa şişirir reno'da Karbüratörlü ama sessiz çalışıyor |
|
|
İmzanız kural içidir.Lütfen uymanız gereken kuralları okumaya teşrif gösterelim.Kural dışı neresidir,onuda açıklamaya tenezzül edelim. Hayatı fantala ki o seni baltalamasın...
|
|
sabahları ısınana kadar performans düşüşü oluyor. jikle çekince boğuluyor benzin veya gaz kokutuyor. her sabah araba kaç defada çalışacak stresi çekilcek bişey değil. |
|
Senin arabada bir sorun var galiba karburatorlu araclar soguk havayi daha sever motor randimanli calisir. Bogulma falan hiç olmuyor calistıramayınca surekli hem gaza basip hem jigleye yuklenince bogulur. Atesleme sistemi eski veya karburatorde kaçak varsa zor calisir. Benimki elektronik ateşleme siemens modullu 2. marsi gecmiyor bilgisayarli gaz ayari yaptirdim. Spring veya tofaslar zor calisir. Dandik yan sanayi malzeme kullanilirsa her araba zor calisir. Bujiler eyquem fransız mali benimki broadway bujisi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
hocam ben de broadway ve springlere bakıyorum, broadway parasına daha temiz bir spring bulunabiliyor genel olarak piyasada.Spring ile arasında çok fark var mıdır ? renault 9 ları severim çocukken komşumuzda vardı tek marşda çalışırdı hep, fakat bir diğer komşumuzda da fairway vardı onların ki zor çalışırdı bazen itirirlerdi çocukken görürdüm hatırlıyorum az çok.Tofaşlar nasıldır peki tofaş daha iyi olmaz mı kaloriferi broadwaye göre felan daha iyi ısıtıyor deniliyor ? |
|
Bunlar temiz duruyor mesela bak broadway alacaksan 1986-1989 arasına bak Fransız üretimi olanlara. Yerli üretim olanlar çabuk dökülüyor ve çürüyor kaç tane yerli üretime baktım macun yığını olmuşlar dökülmüşler. İç trim sesleri ve elektrik tesisatları arızalıydı. Tofaş uğraştırır çok yakar kışın başını ağrıtır temizini bulman zor. Tofaşlarda, tempralarda kronik fabrikasyon yağ yakma problemi var motor subap tasarımından dolayı yağ yakmayan tofaş yoktur. Springte elektronik ateşlemeli olan 96 modelleri var onlar alınır anca ama pahalı. Fransız üretimi olanlar galvanizli kalın saç kolay kolay çürümüyorlar, kullanılan malzemeler ve kompanentler daha kaliteli. Ben geçen sene 56 bin tl ye 1986 aldım şimdi 75-80 bin olmuş < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 29 Mart 2023; 20:9:45 > |
|
|
|
Tofaş 1.4 ie mi ? 99-2001 mode 1.4 ie şahinler az yakıyor diyorlar benimde bütçem olsa 1.4 ie şahin alacam kullanması da zevkli. Dizel arabalar uzun yolda az yakıyor şehiriçi trafik e kısa mesafede çok yakıyorlar ısınana kadar motor çekiyor yakıtı. Benim broadway çok az yakıyor bilgisayar gaz ayarı yaptırdım birazda kendim rölantiyi düşürdüm şuan ideal yakıt/hava karışımı var. Karbüratörlü araçlara en güzel uyumu Aldesa gaz beyni sağlıyor diyorlar uzun ömürlü oluyormuş. |
|
Şahin S. Tempra motorlu olanlardan 1.6 yani. Dizel aracım da az yakıyordu. Lâkin mazot pahalı lpg uygun olunca Tl bazında Şahin az yakmis oluyo < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Benim bunlar hoşuma gidiyor ama pahalılar broadway 80 bine satsam üzerine eklemek lazım hidrolik direksiyonda var ve az yakıyor 1.4 ie motor. Benim broadway 9-10 litre yakıyor şehiriçi fakat şahin 1.6 en kötü 12-13 litre yakar 1.6 tempra motorlularda kronik yağ eksiltme problemi var fabrikasyon subaplarla alakalıymış bu 1.4 lerde yokmuş. ''1994 yılında sıfır tempra almıştık, metalik taş grisi renk, zamanın ötesinde bir teknolojisi vardı, çok güzeldi 7 yıl kullandık, bagajda devamlı yedek yağ bulundurmak lazım 300-500 km de yağı kontrol etmen lazım selenia diye orjinal yağı vardı, en kötü tarafı ön takım hep takırtı yapar, bir kere beşik, iki kerede amortisör değiştirmiştik, gösterge paneli 6-7 yıl sonra arıza yapmaya başlamıştı.'' |
|
Hocam öncelikle hayırlı olsun. Araç modeli ve yılı tam olarak nedir? 1.4 ie mi? Tofaşlar 15 litreden az yakmaz diyorlarz gerçekten az yakıyor mu? LPG ile İstanbul şehir içi 100 km'de kaç litre gaz tüketir Tofaş? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Tesekkur ederim. 97 Model Şahin S. Istanbulda çok yakabilir ben daha sakin bi ilçedeyim. Lpg yi 11.25 'ten aldım. 300 lirayla 300 km yol yaptım. Sonra tekrar denedim 220 lirayla 225 km yol yaptı. Ben de fazla yakar diye düşünüyordum ama gayet iyi değerler. Araca tam hakim değilim 500 600 km anca yol yaptım nedir ne yakar bilmiyorum ilk izlenimim bunlar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|