Şimdi Ara

Bu arabaları nasıl alıyorsunuz? Dürüstçe soruyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
12
Favori
8.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet beyler. Gerçekten çok merak ediyorum. İnsanlar bu arabaları nasıl alıyor? Dürüstçe soruyorum.

Dışarıda dolaşırken arabalara merakım olduğu için genellikle insanlar hangi arabaları kullanıyor diye göz gezdiriyorum. Lan bakıyorum dışarıda eski araba kalmamış. Lan bu arabalar ucuz mu diye girip bakıyorum internetten fiyatı ne kadar diye. En ucuz sıfır araba 40 bin TL. Ya biriktirerek alacaksın kaç yıl kenara köşeye atarak ya da gidip bankadan kredi çekeceksin. Lan bi bakıyorum banka faizleri ortada. Sonra düşünüyorum bu insanlar arabanın borcunu ödeyene kadar evden çıkmıyorlar mı diye. Ülkemizde arabalar aşırı pahalı olmasına rağmen bakıyorum en lüks arabalar bizim insanımızda.

Normal bir insanı baz alalım. Yeni işe başlamış bir mühendis olduğunu düşünelim. Maaşa iyi niyetli bakıp 3000 TL net maaş aldığını düşünelim.

Kira'yı 650 TL alalım. Faturaları eklesek alışveriş vs. Geriye ne kadar kalıyor? Bu insan bir de kredi ödeyip hiçbir şey yapmıyor mu?

Mesela beyler kendinizi örnek verin. Kaç para maaş alıyorsunuz ve arabanız var mı? Kimseden yardım aldınız mı? Giderleriniz ne vb?

Kendi ablamdan örnek vereyim. Ablam yeni İngilizce öğretmeni oldu. İşte ek ders vb. 3500 TL maaş alıyor. Ama şu an alabildiği araba 18 bin TL'lik. Bunun borcunu en az 2 sene ödemesi gerekiyor. Üstüne zorunlu trafik sigortasını da ekleyelim. 2000 TL'ye yaptırmış(OHA). Üstüne arabanın sürpriz masrafları diyelim. Ablama kalıyor 700-800 TL. Sırf kendi harcaması için.

Değirmenin suyu nereden akıyor? Demek ki insanlar halinden memnun. Lan gidiyorum bakıyorum kodamanlara. Hepsi cahilin teki. Daha türkçe konuşmayı bilmiyorlar. Ama adamın serveti hayvan gibi. Lan bi de aileme kendime bakıyorum. Hayatında bir tek haram para yememiş, alın teriyle para kazanan insanlarız.

Ya beyler cidden bunu okuyorsanız, şuan öğrenci ya da 30 yaşına geçmemişseniz sanırım siz de anladınız benim ne demek istediğimi. Ya bunu geçtim biraz konu dışı olacak ama biz ev nasıl alacağız ileride kendimize? İlla şuradan buradan miras, aileden birşeyler mi kalması lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkayjan -- 6 Eylül 2016; 1:49:16 >

• Bu ülkede zengin olanların çoğu yandaştır derim kaçarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 yas altı maasli ışte çalışarak sıfırdan araba alınmaz. Anne baba destekleyecek, kenarda köşede olanı peşin yapacaksın vs vs.

• 10 sene içerisinde kendinizi sıfır araba seviyesine çekebilirsiniz.
    20 yaşında işe başlamış birisi ilk arabasını 20 bin lira seviyesiyle ihtiyaç kredisi çekerek alsın (20 bin TL'nin 36 ayda taksiti 800 lira falan oluyor). Bu kişi ailesi ile birlikte yaşıyorsa 800 lirayı çok rahat verebilir. Değilse bile şu anda benim durumumda verilebilecek bir rakam (Ha ben o parayı başka krediye veriyorum o ayrı). 3 sene sonra o arabayı yine 20 bin liraya satsa (Tabii bununla birlikte diğer arabaların fiyatları da nispeten yükseliyor) üstüne bir ihtiyaç kredisi daha çekse 40 bin lira dolaylarında iş görecek görece modelli bir araba alabiliyor. 3 sene de onun borcunu ödese o meyanda arabaya binse, satsa 60 bin lira dolaylarına bir araba alınabilir. 9. yılın sonunda da onun borcunu öderse yine aynı 20 bin liralık ihtiyaç kredisi ile gayet güzel sıfır arabalar alınabilir.
    Burada yapılmaması gereken 2 hata var; birincisi, yıkık araba alıp masrafından belini doğrultamamak, ikincisi çekilecek kredinin miktarını, geliri ve gideri iyi ayarlamak.
    32 yaşında 80 bin liralık arabanın kredisini bitirince satarsınız, o parayı peşinat yapar ev kredisine girersiniz. 10 yıl da ev borcu ödersiniz. Neticede 40'lı yaşlarınızda bir eviniz olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Hemen yazalım nasıl alınıyor.

Kalabalık bir caddede ellerini iki yana doğru açıp yürüsen, dairesi olmayana çarpma ihtimalin yok gibi bir şey.

Bu ülkede kimse çalışmıyor, üretim yok.
    Bu ülke 10'ar tane daire alıp hepsini kiraya verenlerin ülkesi, okadar pişkin hale geldiler ki,
    belli illerin belli ilçelerinde, soyadı atıyorum 'falancaoğulları' ünlü oluyor, ilçedeki binaların %70'i onların ve yandaşlarının oluyor.

Ülkenin %90'ı miras kalan bağ,bahçe,daire'den ibaret.
    Ülkede herkes bir yerlere kapağı atmış, örtülü ödenek mi dersiniz, gizli gelir mi dersiniz. hepsi mevcut.
    ve bu insanlar öyle aranıp da bulunmayacak kişiler değiller. Bu insanlar kapı komşunuz, iş arkadaşınız, patronunuz. herkes.

Alın size istatistik;
    İddia ediyorum. İstanbul'un %50'si hiç çalışmadan (hiç), tamamen daire gelirleriyle yaşıyor.

Sorsan herkes miras değil alınteri.
    Hadi lan ordan.

Biz de bu yüzden sürünen kesimiz işte. Dedikleriniz o kadar doğru ki... Ülkenin durumu ortada. Artık iş bulmak bildiğiniz ölüm. Arkadaşım İşletme ve Alman dili ve edebiyatı mezunu. İki üniversite bitirmiş. Biri Ankara üniversitesi diğeri ise Akdeniz üniversitesi. İngilizce ve Almanca biliyor. Başvurmadığı yer kalmadı. Napacağız bilmiyorum artık ben.

• Hocam helal kazançtan şaşma mutluluk mal mülkle de olmuyor elbet imkanın olur alırsın istediğin aracı
    Her parası olan da haram yoldan elde etmiş değil ticaretle uğraşan kazanıyor risk de fazla gelir de fazla
    İnsanlar Karı-koca beraber çalışıyor haliyle kazanç artıyor
    Çalıştığım hastanede doktor da var hemşire de var asgari ücretli de asgari ücretle çalışanları düşünüyorum bazen gerçekten zar zor geçiniyorlar hastanede kantine gidip kahvaltı yapacak durumu yok çoğu çocuklarını zor okutuyorlar
    Sakat olup hiç çalışamayan da var ne ihtiyaç sahipleri var etrafta herkes doğuştan zeki, yetenekli imkan sahibi olarak da doğmuyor önce kendim için söylüyorum imkan sahibi olan kişilerin etrafında elbette ihtiyaç sahipleri vardır yardım edip gözetmemiz gerekli
    5000 lira maaş alan bir kişi 500 lira bir fakire verse hiçbişey kaybetmez yetiştirme yurdunda kalan annesi babası olmayan veya ailesi uzakta olup yanına gidecek parası olmayan çocuklar biliyorum neyse uzattım

• gorunen cogu luks arabanin arkasinda kacak dikilen gecekondunun getirdigi rant vardir.

cogu arabada da vergi odemek yerine sirkete alinan aractir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçenlerde ayni soruyu range roveri olan dhli bi abimize sormuştum. Cidden merak ediyorum ben de :)

• Baba parasi ltd. Sti.Gerci babasida dedesinden mirasla yuruyor.Yani miras olaylari,ama kesinlikle calismadan aci cekmeden kazanilan paranin zevkle harcanmayacagina inaniyorum.

• O Türkçe konuşamayan adamların takdir edilebilecek bir özelliği var. Hepsi değil ama cesaretli ve girişken olanları çok başarılı olabiliyor o halleriyle.
    Bir kısmı babasından dedesinden kalan bilmem kaç bin dönüm tarlasını satıp büyük şehire yerleşmiş, aldığı paraları boş arazilere yatırmış, vakti geldiğinde müteahhite vermiş ve oturup akan paralarını izliyor.

Diğer kısmı da yine tarlasını satmış büyük şehire gelmiş ama toplu parasıyla ticarete girmiş cesaretiyle. Kardeşleri olsun, akrabaları olsun veya çevresinde tutabildiği insanlarla dayanışma içinde çalışmış, o eğitim almamış haliyle ve cesaretiyle bilmem kaç tane şirket işletir duruma gelmiş. Cesaret ve çevreyle işini halletmiş.

Daha farklı çeşitte insan tipleri olabilir ama benim gördüğüm ve bizzat tanıştığım, konuştuğum kişilerden edindiğim çıkarımlar bu.
  • şu konuları açmaktan bi bıkmadınız be kardeşim,hani şuraya elli tane şey yazılsa bunun sana katkısı ne olacak?Geçiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kendimin nasıl çalıştığımı,halen daha crafterin borcunu ödediğimi biliyorum.ama arkadaşlarımı hep merak etmişimdir,tüm arkadaşlarım audi,opel,bmw kullanıcısı.yani hep yemeden içmeden sadece bunlara mı biriktiriyorlar yoksa ciddi bir gelir mi var ortada.onların ortamına accent blue ile girdiğim zaman gerçekten utanıyorum,halbuki eşek gibi çalışarak ötv sini,benzini,vergisini ben ödüyorum.gurur duymam gerekir ama öyle bir olay ki hakedenler hakettiği yerde değil,haketmeyenler baş tacı.

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

şu konuları açmaktan bi bıkmadınız be kardeşim,hani şuraya elli tane şey yazılsa bunun sana katkısı ne olacak?Geçiniz.

Tercihinde Audi markası olanın bunu yazması ne kadar ironik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkayjan -- 6 Eylül 2016; 5:01:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoloClassic75

ben kendimin nasıl çalıştığımı,halen daha crafterin borcunu ödediğimi biliyorum.ama arkadaşlarımı hep merak etmişimdir,tüm arkadaşlarım audi,opel,bmw kullanıcısı.yani hep yemeden içmeden sadece bunlara mı biriktiriyorlar yoksa ciddi bir gelir mi var ortada.onların ortamına accent blue ile girdiğim zaman gerçekten utanıyorum,halbuki eşek gibi çalışarak ötv sini,benzini,vergisini ben ödüyorum.gurur duymam gerekir ama öyle bir olay ki hakedenler hakettiği yerde değil,haketmeyenler baş tacı.

Aynı. Bende merak ediyorum senin gibi. Baba parası mı yoksa ne iş yapıyorlar çözemiyorum hala.

• 1. babadan kalma mali mulku satan tipler.

2. ticaretten kazanilan para. (insaat, al sat vs.)

o kadar gozunuzde buyutmeyin. basit bir ornek vereyim; 2000li yillarin basinda 40 bin civarina bir tanisik bir arsa almisti. sonra muteahhide verdi. alanyada arsa. 4 tane daire sahibi oldu. ortalama 250 binden 1 milyon para. 200 bine gidip 5 serisi alsa 800 bin hayli hayli yeter bu insana. ve bu parayi 16 yilda yapmis oldu. oyle hemen olmaz bu isler. ama olmayacak sey degil.

• Babam 40 yıl çalışmış bi arabası bide evi var işte hocam.

• Maaşlı işte çalışarak olmaz malesef. En basitinden yandaki tavukçu arkadaşın sadece dükkandan aylık geliri 20 bin TL.

• Niye bu kadar ön yargılı konuşuyorsunuz bilmiyorum, ama ticarete atılmak, şirket kurmak iş yapmak zor birşey değil önemli olan ne iş yapabileceğini bilmek, ondan sonrası gelir zaten, herkesi yok miras kaldı, yok haram para yedi diye düşünürseniz, ortada kimse kalmaz, sizde o hale geldiğinizde size de öyle bakılır,Allah herkese bol kazanç versin, ben babamın sayesinde aldım bir araç, bunu söylemektende hiç bir sakıncam yok, ama babam kendi çabasıyla kendi dükkanını kurmuş, hala tek başına yapar işini, ama aklı hep çalışmakta, haftanın 7 günü çalışır nerdeyse, işin sonu çalışmaya varıyor, çalıp çırpma ile gelen paranın ne bereketi olur, nede huzuru. Şirketler araba aldı diye arabanın parasını ödemiyormu, bu şirket çalışırken devlete vergi ödemiyormu, biraz dar düşüncelerden kurtulun.

• zenginin malı züğürdün çenesini yorar derlerya gece yarısı millet yine döktürmüş,çocukluğumdan beri çalışıtım bi daçya logan alabildim onuda haftada 2 gün kullanabiliyorum.
    canları sağolsun iki oğlum var onlar bana herşeyden daha kıymetli ,mal mulk başkalarının olsun.

zengin olmak için birazda zalim olmak lazım haram yemek lazım, dürüst insan zengin olamaz benim biradarda zengin iyi bilirim bunları.
    dedimya mal mülk onlara huzur bana

• Aylık geleneksel fakir konusu, ayrıca imza konu uyumu

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.