Şimdi Ara

Bu arabaları nasıl alıyorsunuz? Dürüstçe soruyorum! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
12
Favori
8.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Adam formülü açıklamış işte bu kadar. Helal olsun hocam. Bu evi aldıktan sonra arsa yatırımına geçin tavsiyem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rutin fakir konusu.Alan alıyor helal yollarla.Bu kafa ile alamazsınız alamayacaksınız
  • Durustce sordunuz cevap alamadiniz degil mi? Serefsizce sorun , kufurle sorun bak nasil gelecek cevaplar.

Para kazanmak icin ister evli olun ister ailenizle yasayin. Eve cift maas girmesi lazim.

1 kisinin geliri garanti (ogretmen memur emekli vs) 1 kisinin geliri de is kurmak icin riske edilebilir olmali. Ben maasla zengin olan gormedim. En fazla oldugunuzde bir ev bir araba kalir. Girisimci olmalisiniz. Para eden ne bilginiz tecrubeniz birikiminiz var ise paraya cevirmelisiniz.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Şimdi sana ufak bir soru soruyorum hocam bu bahsettiğin kişinin maaşı ne kadar olmalı ?
  • ersin07 E kullanıcısına yanıt
    Arsa için acele etmiyorum, çünkü ben özel sektörde çalışıyorum, zira piyasaların durumu ne olur bilinmez, zor bir zaman olduğunda elden çıkarabileceğim şeyin bana en az zarar ettirmesini ön görmeliyim , ama arsa uzun dönemde kar ettirebilecek bir yatırım aracı, tabi kim istemez 100.000e aldığın arsaya 10 daire diksin müteahit ve 5 ini sana verse, müthiş rakamlar. Ama bunun benim için en az 3-4 senesi var.
  • İnsanların alım gücü arttı, eskisine oranla millet iyi para kazanıyor artık. Hep söylerim, bu ülkede fakirden çok fakir edebiyatı yapan var. Kuzenimin ortağında da 5.25d X-Drive var ama adama sorsan senden daha dertlidir. Öte yandan, karı koca memur olup da bu zamanda araba alamayan insana şaşarım ben. Eve girecek para minimum 5,000 TL, reelde bu para 7,000 TL dolaylarında gezecek. Rahatlıkla alınır, memur olduğu için kredi çekip almasında da sıkıntı olmaz.

Yolda gördüğünüz lüks modeller ise genelde vergi levhası üzerine alınır, adamın şirketi vardır vergi vermemek için yıl sonunda arabayı yeniler. Yani onla da şirket arabası, tamamen düzenin açığından yararlanıyorlar. Zaten bu ülkede maaşla yaşanılmaz, ticaretle uğraşmanız lazım. Al-sat yapanların bile eline ayda 3,000 TL'den az para kalmıyordur. Bir de son yıllarda kentsel dönüşüm ile ciddi bir rant oluştu, 4 sene önce 270,000 TL'lik dairenin değeri bugün 1,000,000 TL olmuş durumda. Ben milyonluk evde oturuyorsam rahatlıkla da 200,000 TL'lik arabaya binerim. Esas mesele araba değil, araba almak kolay ancak gayrımenkul fiyatları şişti. İstanbul'da düzgün bir semtte 3+1 daire almak 1,000,000 TL'yi gözden çıkartmak demek.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Yorumlardan anladığım kadarıyla en güzel yatırım ve risksiz olarak kazandıran şey

Çalışan bir kadın bulup evlenmek tek risk sevmemen o da çift maaşla BMW falan alınca unutulur gibi

hahhahahah en doğru yorum olmuş, tebrikler ..
  • 1-Aile desteği/Miras.
    2-2 kişi 3500+ maaşla çalışıyorsa.
    3-Üst düzey meslek grubu (doktor,mühendis,mimar ve benzerleri).
    4-Ticaret/Hizmet sektörü ile uğraşan.
    5-Mesleğindeki pozisyon itibarıyla yönetici konumunda olanlar.
    6-Bürokrat ve üst düzek memurlar.
    7-Abidik gubidik işlerden illegal helal olmayan kazanç.
  • berkayjan kullanıcısına yanıt
    Çalışarak alıyorum.

6 yıllık evliyim, evlendiğim gün cebimde 10 bin tl borç vardı, kiradaydım, 96 model corsa arabam vardı.

evlendiğim güne kadar ise lise ve üniversite hayatımda beş parasız dolaştığım için 5 sene boyunca parayı saçıp savurdum.

Anadolunun bağrında bir köyde doğdum. 8 yaşında şehre taşındık, babam kamyon söförüydü. 4 erkek kardeşiz, ben üniversite okurken bir diğer kardeşim üniversite okuyor, abim asker, küçük kardeşim ise lise de okuyordu. hatta bir süre babam kamyondan inmek zorunda kalmış ve benzincide araç yıkayarak bana harçlık yolluyordu.

hatta 2000 senesinde abimin anlattığına göre arabamızın teybini satmışlar ekmek alacak para kalmadığı için.

ben ders çalıştım, lise okudum, ders çalıştım üniversite okudum, ders çalıştım çok iyi bir okulda master yaptım. bunları yaparken kamyonda yıkladım, büfede de çalıştım, çiçek de sattım.

şimdi bir özel okulda öğretmenlik yapıyorum. maaşım çok yüksek değil, ancak özel dersim var. bunu da çalışarak elde ettim. 20 tl ye ders verdim, şimdi allaha şükür.

şu anda evimin değeri 400 bin tl. 80 bin tl lik kredi borcu var. geçen ay sıfır jetta aldım, 30 bin tl kredi borcuda onun var. mal mülk kalmadı kimseden, evi alırken toplam 15 bin tl yardım etti ailelerimiz. gersiini sadece çalışarak elde ettim. halen çalışıyorum ve hergün üstüne birşeyler ekliyorum. 2 çocuğum var eşim çalışmıyor. haftada bir mutlaka dışarda yemek yeriz, lacoste giyerim vs vs

bunları anlatmamın nedeni kıskandırmak, bak ben yaptım siz yapamadınız demek için değil lütfen yanlış anlamayın.

o yüzden çalışın. benim gibi anadolunun köyünden kalkıp birisi bunları yapabiliyorsam herkes çalışarak bunları yapabilir.

başka bir örnek vereyim: kuzenim ilkokul mezunu şu anda 12 kişi çalıştırıyor altında mercedes C180 var. bu adam sigortalı fabrikadan 15 sene önce ayrılırken elinde hiç bir halt yoktu herkes aptal bu adam dedi.

başka bir örnek daha: beraber çalıştığım arkadaşım eşinde 5.20, kendisinde Q3 ve evi 1 milyon tl. 20 yıllık evliler ve evlendiklerinde pencerelerine macunu kendileri çekmişler paraları yok diye.

bu arada siyasi, örgütsel falan filan kimseyi de tanımam.

O yüzden değerli arkadaşlar, mal mülk kalarak olur ama çalışarak da olur böyle şeyler. nolur çalışın. çalışmak ayıp değil. çalışın. bakın olacak o zaman.

bakın arkadaşlar. zengin semtlerde önce ferrarisi, porshe u olanlar çıkar evlerinden, onlar patronlardır. sonra bms , audi jetta filan çıkar, onlar yöneticilerdir. o yüzden çok çalışın.,

• Hepsi demiyorum ama bu insanların çoğu senin dediğin gibi 650 tl kira vererek başlamıyor . Babadan dededen kalan evde oturuyor .
    Biraz daha iyi niyetli düşünerek babası sıfırdan başlayıp mal mülk sahibi olmuş ve bu bahsettiğimiz kişi de mirasçıdır .
    Anası babası sağ ise zaten Market alışverişlerine falan yardımcı oluyordur ( ne biliyim yoğurt peynir Zeytin gibi )
    Gerçekten Nasıl aldıklarını bende merak ediyorum .
    Çoğu da zaten iş karşılığı alıyor , daire karşılığı ve ya en kötü ihtimal rüşvet vs vs .
    Yani bu adamlar sıfır harcama sıfır masraf sıfır gider yaşayabiliyorlar tek borcu da araba olsun dimi :))
    Bizim de durumumuz çok şükür iyi babam 50 yaşında 15 yaşından beri çalışıyor .
    Ama bir evimiz bir arabamız var hala borcunu ödüyoruz .
    Bende ilerde evlendiğim Zaman babama göre çok daha iyi başlıcam . Sıfırdan değil de ufak bir düzende başlayacağım .
    Bu hep böyle olmuştur .
    Birisi çalışır çabalar kazanır . Ötekisi de Yaşar .
    3.000 - 4.000 gibi bir maaşla 100 bin lik arabalar hayaldir ( evli değilse )

• Sen ilk önce uslübunu düzelt araba işleri kolay. Lan falan hoş değil binlerce kişinin ziyaret ettiği bir foruma yazıyorsun. Çalış kazan seninde olur. Boş boş ahkam kesmekle olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Orijinalden alıntı: Carser

Okuyamadım kardeş durumumuz yoktu

Zaten tam da bu yüzden herkesin kolay para kazanma derdi. Çok küçük bir kısım da beceriyor bu işi. Kalan da kolay kazanan, emekle kazanan herkese giydiriyor. Durumu olmuyor biliyon mu?

Okumak, yaptığın işe bir katkı sağlamak, yeni bir şey geliştirmek zor... Sonra "kizinimiyirim". Senden başkasının yapabileceği bir işi yapıyorsan ekonomik açıdan değersizsin arkadaş! Geliri de bu belirliyor. Al sana yazının özeti.

Ben baştan sona okudum, iyi vallahi uzun adamla komşuymuşsun hem de.

• Her şey bir anda olmaz. İlk arabam 9.000 TL idi şimdiki arabam 60.000 TL. Sonraki hedefim 80-90 bin TL'lik araba. Kademe kademe yükseltiyorum.

Çift maaş ve aile desteği en büyük etken. Yaşam tarzı da önemli kimisinin evine 7.000 TL girer 5.000 TL'sini kenara atar; kimisinin evine 7.000 TL girer aylık 12.000 TL harcar 5.000 TL ekside gider.

Açıkça söylemek gerekirse aile desteği olmasa ne ev ne araba alabilirdim
  • Kendimden örnek vereyim hocam. Ogrenciyim su an 23 yaşındayım. Ailemin durumu sukur iyi, baba mühendis anne öğretmen. Üniversiteyi kazandığımda part time ise girdim. İş+ özel ders ayda yaklaşık 750-1000 lira elime geçiyordu. Ama gerçekten işimi severek yapıp, durustce çalışıyordum. Paramı da idareli yönetmeyi öğrendim. Sağolsun babam da işe girdim diye harçlığı kesmedi, kazandığın para senindir dedi. 1 sene sabrettim biriktirdim 14.500 e kendi ilk arabami aldım. Yaşım o zaman 19.

Çalıştığım kişilere ve yerlere kendimi ispatladim. İs yapmaktan kaçmadim. Ve "şu işi kim becerir" diye sorulduğunda gösterilecek biri oldum. Hala okuyarak ufak tefek işlerle para kazanıyorum. 21 yaşında sıfıra yakın km de punto aldım.

Ha şimdi punto büyük araba mi diyeceksiniz ama 21 yaşında okumaya ağırlık veren bir insan için kendi çabasıyla almış olduğu büyük bir araba.

Yani yaptığınız iş her ne ise hakkıyla,guzelce yaparsanız her türlü para guzel kazanırsiniz.

• Haftalık isyan konusu

• Babadan kalan 1 ev ve bir memur maaşı lüks yaşayabilmek için yeterlidir. Tabi bekar olmak lazım.
    Herkes miras felan demiş ama çoğuna 1 tane ev miras kalsa gider ya içine oturur ya da kiraya verir.
    Etrafımda örneği var adam iki oğluna da birer ev verdi ikiside bekar ne yaparsanız yapın dedi. İkisininde maaşları aynı sayılır.
    Birisi oturup kirayı yedi diğeri kirayla nereye kadar dedi evi sattı.
    Evi satanın şuanda 2 evi 1 yaylalık yeri ve f30u var. İlk başlarda ne yaptığını bilmiyorum ama 2 yıldır temelden ev alıp bitince satıyor. Çok samimi olmadığımız için tam olarak ne kadar kazandığını sormadım ama laf arasında yılda en az 100 bin tl kârım oluyor, o da bana yetiyor dedi.

Diğerinin ise hâla aynı evi ve focus 3 ü var. Eğer evlenseydi o focus yerine fiestası anca olurdu ve evden gelen kira geliri olmayacaktı.
    Yani iş mirasla olmuyor herşey kafa da bitiyor para istiyorsan riske gireceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkayjan

quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

şu konuları açmaktan bi bıkmadınız be kardeşim,hani şuraya elli tane şey yazılsa bunun sana katkısı ne olacak?Geçiniz.

Tercihinde Audi markası olanın bunu yazması ne kadar ironik.

Bu ön yargılarla hayatta hiç birşey olamazsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 19 yaşındayım hiç araba sürmedim ama açıkçası araba tercihleri de çok sıradanlaştı mesela neden herkes passat alıyor peugeot opel gibi markalara neden bu kadar uçuk paralar veriliyor ? Halbuki çok çok daha az fiyatlara daha iyi tasarımlı spor arabalar bile alınabilir herkes işte arakdaş akraba millet bunu alıyor ben de onu alayım düşüncesinde haliyle şirketlerde malları satılınca fiyatları yükseltiyorlar arabasını sadece kendisi isteyip seçen yok örnek vereyim burda subaru impreza almak istiyorum desem bazıları gereksiz sanayiyle orayla burayla çok uğraşırsın diye boş boş konuşmaya laf atmaya başlar evet arkadaşım binlerce gereksiz zevksiz arabalara tonla para ödüyorsunuz benim param var gösteriş yapayım diye bu da çok yanlış
  • 3500 lira maaşla çalışsam, ev geçindirip 650 lira kira ödediğim halde 2000 lirasını kenara rahat atarım. Gereksiz masraflardan kaçınacaksın arkadaş. Her hafta çarşılara gezmelere çıkıp 100lerce lira yiyip gelmeyeceksin. Her hoşuna gideni fiyatına bakmadan cart diye almayacaksın. İlla ki arabam olsun diyorsan. Ve ben bu 3500 lira maaşla 2 sene sonra 40000tl lik bir arabaya (sıfırdan başlarsam. Şu anda hali hazırda 15000 edecek aracım var. Onuda koyarsam 50-55000 liralık bir araca) binebilirim. Tamamen paranı nasıl yönettiğine bağlı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

şu konuları açmaktan bi bıkmadınız be kardeşim,hani şuraya elli tane şey yazılsa bunun sana katkısı ne olacak?Geçiniz.

Şikayetiniz başarıyla iletildi.

Aşağıdaki butonu kullanarak şikayetin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Şikayet ettim troll konuyu, dünden itibaren troll konu "aslen hükümet kötüleme" konusu yasak

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.