Şimdi Ara

Memleketten kurban etini nasıl getiriyonuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kurban bayramında 1400 km uzağa gidecem. Gitmişken kurbanı orada keseyim dedim. Ancak nasıl getireceğim hakkında çok fazla bilgim yok. Yılın en sıcak ayında kendi aracımla veya otobüs ile getirmeyi planlıyorum. Yaklaşık 75 kilo et olacak(yarısı kıyma yarısı kuşbaşı)

Daha önce yapan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6D7247931

2300 rakımda yetişen küspesiz mera hayvanı yeseniz eminim dağıtmazsınız. Aslında hayvanı kurbandan bir kaç gün önce canlı olarak ist ye getirsek o da olabilir. Ancak memlekette bayram çok güzel geçiyor. Hava bir de serin oluyor yaylaa havası

Alıntıları Göster
    doğudan et getiren kombina araçları var frigolu araştırın şoföre 50 lira verin ama o da sahte 50 olsun ne de olsa kurban diye kesip kendiniz yiyorsunuz olmuşken harama helal katmayin😁
  • içine buz konulan dondurucu tarzı dolaplar var ama en fazla 20-30 kg alır onlar.
    75kg 1400 km zor iş. Hele otobüsle çok çok zor
  • Kurbanı kestiğiniz yerde dağıtsanız, döndüğünüz yerde de ayrı dağıtsanız daha kolay olabilir.

• Bozulur kokar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

içine buz konulan dondurucu tarzı dolaplar var ama en fazla 20-30 kg alır onlar.
    75kg 1400 km zor iş. Hele otobüsle çok çok zor
    Yolculuk yaklaşık 18 saat. Şoklansa 24 saate çözülüyor deniliyor. Şoklanmış eti köpük içine buz atarak yapsak

• Memleketinizde evde derin dondurucu varsa 2-3 günde etleri komple dondurup köpük kutularla donmuş etlerin aralarına buzlu su şişeleri koyarak belki götürebilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1400km az değil Allah yardımcınız olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 70 kg eti 1400km uzağa sağ salim götürmek ancak soğutuculu özel araçla olur.

• Strafor kutular var onlarin icine koyup icine buz siseleri vs atacaksin baska care yok ama 75 kg eti alacak kutularda bagajini daraltir baska bisey sigmaz.

Birde mecburen gece cikacaksin yola sicaktan etkilenmemek icin.

• Hocam vekalet verseniz sizin kendi memleketinizde kesilip dağıtılsa falan nasıl olur?

Diğer bir alternatif kiralık bulunur mu bilmem ama Doblo gibi araçların termoking'li modelleri var, onunla getirebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Hocam vekalet verseniz sizin kendi memleketinizde kesilip dağıtılsa falan nasıl olur?

Diğer bir alternatif kiralık bulunur mu bilmem ama Doblo gibi araçların termoking'li modelleri var, onunla getirebilirsiniz.
    2300 rakımda yetişen küspesiz mera hayvanı yeseniz eminim dağıtmazsınız. Aslında hayvanı kurbandan bir kaç gün önce canlı olarak ist ye getirsek o da olabilir. Ancak memlekette bayram çok güzel geçiyor. Hava bir de serin oluyor yaylaa havası

• quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

Strafor kutular var onlarin icine koyup icine buz siseleri vs atacaksin baska care yok ama 75 kg eti alacak kutularda bagajini daraltir baska bisey sigmaz.

Birde mecburen gece cikacaksin yola sicaktan etkilenmemek icin.
    Şoklanmış eti dediğiniz gibi yapmayı düşünüyoruz. Ancak hava sıcaklığı soru işareti. Et bu 1 saatte bile bozuluyor.

• quote:

Alıntıları Göster
    doğudan et getiren kombina araçları var frigolu araştırın şoföre 50 lira verin ama o da sahte 50 olsun ne de olsa kurban diye kesip kendiniz yiyorsunuz olmuşken harama helal katmayin😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgay0651 -- 3 Ağustos 2018; 21:28:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Şoklanmış eti dediğiniz gibi yapmayı düşünüyoruz. Ancak hava sıcaklığı soru işareti. Et bu 1 saatte bile bozuluyor.

Alıntıları Göster
    Hocam ayiptir söylemesi sefer tasi icinde zeytinyagli fasulye vardi bagajda.

O bile 2 saate bozulmus taze yeni pişmiş olmasina rağmen.

Ki yani fasulye ete göre daha uzun dayanir. Et icinde daha fazla bakteri vs var.

Bol bol buz sisesi yapin aralara atin üzerine de kalin bir battaniye falan örtün sağından solundan ki yalitim olsun.

• 37 litrelik buzluğu 70 liraya aldım

içine 2 kartuş 24 saat kapağı açılmadan kurtarır

• Diyanet Fetva Hattı mı burası ?

• benim bildiğim kurban eti dağıtılır. şimdi herkes kendine kesiyor anlaşılan..
  • şunlara sarınca 600km kadar çok rahat geliyorsun ama 1400km diyorsun büyük sıkıntı araba et kokar bence
    https://www.hepsiburada.com/buzluk-cantasi-26-lt-p-OUTAND300083 bunun içersinde yukarıdaki buz küpleri ile belki gelebilir yine tecrübeli insanların paylaşmasında fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 3 Ağustos 2018; 22:17:38 >

• Ben kesmeyi bıraktim. Kesmiom artik temiz iş. Kesmeyince de konu komşu akraba veriyor. Hazir et

• Ben 150 200 km den getiriyorum da.1400 u bilemiyorum otobüsle falan olur belki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.