Şimdi Ara

Blablacar sistemini ilk kez kullandım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
16.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Blablacar sitesine çok eskiden üye olmuşum ama hiç kullanma fırsatım olmadı ya da cesaret edememiştim.
    2 hafta önce bu sistemi kullandım... Kullanmadan önce forum geleneklerine uygun olarak böbrekleri gazeteye sarıp, bim poşetine koydum bi şey olursa bari döşemeler kirlenmesin diye...

Hanımla çocuğu bırakmak için gittiğim sakaryadan istanbula boş araçla dönecektim... Blablacar ilani verip arabaya 3 genç delikanlı aldım, yakıt parası bedavaya geldi... Gençler pırıl pırıl okumuş işinde gücünde çocuklardı, muhabbet sohbet kaliteliydi, hepimiz keyif aldık...

Bu yolculuğun benim için cazip olan kısmı her halükarda yakacağım yakıtı onlar karşılamış oldu, Onlar için cazip olan kısmı ise o gün hem otobüslerde yer kalmamış biletler tükenmişti, hem de bana ödedikleri ücretin, otobüs biletinin yarısından bile az tutarda olmasıydı...

İlan verirken arka koltuk için 2 kişi ya da 3 kişi olmasını siz belirliyorsunuz, ben herkes rahat etsin diye arka koltuğu 2 kişi belirlemiştim, Zaten bana göre otomobiller sürücü dahil 4 kişiyi geçmemelidir özellikle uzun yolda...

Haftaya ailemi almaya gidicem, yine ilan vermeyi düşünüyorum...

Not: Bu sistemi karı kız kovalamak için kullananlardan değilim... Hatta yolcularla onay öncesi görüşmeler esnasında bir boş koltuğum kalmışken bi tane yolcu adayı güzergahın oldukça dışında ara duraktan binmeyi ve yanında arkadaşı olduğunu arka koltuğu dörtlemeyi teklif etti, nazikçe kusura bakma deyip reddettim... Herif dedi ki abi inşallah istediğin gibi karı düşürürsün... Sonra ağzının payını verdim tabi ama anladım ki bu olayı da amacından saptıran cinsel açlık yaşayan hanzolar her konuda olduğu gibi iş başında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 28 Temmuz 2019; 4:12:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sistemi bilmem ama ben kendi arabama kimseyi almam nedeni kaza anında bana yüklenme ihşçtimali olan maddi manevi sorumluluk işin hukuki boyutu var göz ardı etmeyin birine bir şey olsa ölüm VS ailesi mahkeme tazminat peşinde koşar ve sigortam bu durumdan haberdar olursa tazminat ödememek için çamur hakkını kullanır
    Yapay Zekanın Yanıtı

BlaBlaCar Sistemini İlk Kez Kullanma Rehberi

BlaBlaCar, yolcuların ve sürücülerin yolculuklarını paylaşmalarına olanak tanıyan bir araç paylaşım platformudur. Bu hizmet, yolculuk maliyetlerini paylaşmanızı ve yeni insanlarla tanışmanızı sağlar.

BlaBlaCar'ı İlk Kez Kullanma

BlaBlaCar'ı kullanmaya başlamak için şu adımları izlemelisin:

• BlaBlaCar web sitesini ziyaret et veya mobil uygulamayı indir.
    • Bir hesap oluştur ve yolculuk ayrıntılarını gir.
    • Mevcut yolculuklara göz at veya kendi yolculuğunu oluştur.
    • Bir sürücüye rezervasyon yap veya kendi aracınla yolcu kabul et.

BlaBlaCar Fiyat Belirleme

BlaBlaCar yolculukları için fiyatlar sürücüler tarafından belirlenir. Fiyatlar, mesafe, yakıt maliyetleri ve sürücünün tercihlerine göre değişebilir.

BlaBlaCar Yorumları

BlaBlaCar kullanıcıları, yolculuklarını tamamladıktan sonra birbirlerini değerlendirebilirler. Yorumlar, sürücünün güvenilirliği, aracın temizliği ve genel deneyim hakkında bilgi sağlar.

BlaBlaCar Güvenli mi?

BlaBlaCar, kullanıcı güvenliğini sağlamak için bir dizi önlem almıştır:

• Kullanıcıların kimliklerini doğrulamak için kimlik doğrulama sistemi.
    • Acil durumlar için bir panik düğmesi.
    • 24/7 müşteri desteği.

BlaBlaCar Polis Çevirmesi

BlaBlaCar yolculukları yasalara tabiidir. Polis çevirmeleri sırasında sürücülerin yolculuk detaylarını göstermeleri gerekebilir.

BlaBlaCar Cinayeti

Maalesef, BlaBlaCar platformunda izole cinayet olayları meydana gelmiştir. Ancak, bu olaylar son derece nadirdir ve BlaBlaCar, kullanıcı güvenliğini sağlamak için elinden gelen her şeyi yapmaktadır.

İpuçları

BlaBlaCar'ı ilk kez kullanırken şu ipuçlarını takip edebilirsin:

• Güvenilir sürücüleri seçmek için yorumları kontrol et.
    • Güvenilir arkadaşlarınla veya aile üyelerinle seyahat et.
    • Yolculuk ayrıntılarını önceden paylaş.
    • Acil durumlar için telefonunu ve şarj cihazını yanında taşı.
    • BlaBlaCar topluluğuna saygılı davran.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İlk çıktığı zaman izmire diplomayı almaya gittim. Blablacardan biriyle anlaştık adamın izmirde nişanlısı varmış kendisi de Istanbulda kuruyemişciymis. Saat 10 da anlaştık adam geldi altında honda Civic 99 model. Basmış aşağı bir de. Valla izmire gidene kadar tüm kavisleri hissettim. Dönüşte de ford Focus sahibi bi abiyle geldik araba o kadar rahattı ki hem uyudum hemde evime yakın bıraktı 😃

Dediğiniz gibi genelde öğrenci ve ya durumu olmayanlar tercih ediyor. Toplu taşıma sevmeyen de çok.

• Benim bi tanıdık var her yere bu uygulama ile gidiyor. Bana sorsan içim rahat etmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 hafta önce Bartın'dan İstanbul'a dönerken çok düşündüm ilan versem mi diye ama cesaret edemedim yine. 500km yolu tek başıma geldim ve 200TL'lik yakıt gitti...
  • Otostop veya bu tarz uygulamalara ne yolcu olarak ne araç sahibi olarak güvenemiyorum. Belki de ön yargıyı kırıp denemek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Otostop veya bu tarz uygulamalara ne yolcu olarak ne araç sahibi olarak güvenemiyorum. Belki de ön yargıyı kırıp denemek lazım.
    Ben de sizin gibi düşünüyordum aslında ama ilk deneyimim çok güzel geçti... Yolcu aldığım gençler bu sistemi sürekli kullanıyorlarmış... Aslında bizim toplumumuzda her güzel şey yapılır ama sadece küçük dokunuşlar gerekli..

• abi tamam şimdi temiz gençleri aldın da yarın bi gün organize çeteden 2 kişiyi alırsın ıssız bi yerde çek sağa derler atarlar adamı arabadan donuna kadar da alırlar,türkiye olarak bu tarz olaylara çok uzağız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben hep kullanıyorum bir keresinde 7 kişi aldım... T2 minibüsümde var...

Geliboluya giderken mesela nişanlımı kayın biraderi götürüyorum dönüşte 3 kişi alıyorum ... Evli çiftler sevgililer arkadaş grupları Özbekler tek tabanca tatile gidenler defalarca insan aldım... Bu hafta sonuda gelibolu gönüşü yine 3 kişi alırım...

Hem otobüsten ucuz 30 tl alıyorum adam başı... Hem istediği zaman duruyorum hem daha hızlı gidiyorum ...hemde istediği yerde indiriyorum...

• malaustası M kullanıcısına yanıt
    Donuma kadar alırlar demişsin de donumdan önce alacak bi şey yok ki zaten en fazla donumu alırlar

Risk her zaman var fırından ekmek almaya giderken de gasp edilebilirsin bu ülkede...

• bende çok kullanıyorum ama yorumsuz almıyorum totalde 750 tl civarı gelir elde ettim yeni insanlarla tanıştım şimdilik memnunum
  • ben adanadan izmire 2 kız turist götürdüm millet hemen demişti niye asılmadın sırnaşmadın tuhaf insanlarız
  • Bende bi ara ilan verdim Kırşehir’den Ankara’ya boş gidecektim otobüs 40 tl ye giderken bana 14 tl fiyattan yukarı çıkarmamıştı :D ilan vermeden sildim uygulamayı

• Trde kötü ve tehlikeli böyle şeyler.

• Sistemi bilmem ama ben kendi arabama kimseyi almam nedeni kaza anında bana yüklenme ihşçtimali olan maddi manevi sorumluluk işin hukuki boyutu var göz ardı etmeyin birine bir şey olsa ölüm VS ailesi mahkeme tazminat peşinde koşar ve sigortam bu durumdan haberdar olursa tazminat ödememek için çamur hakkını kullanır

• Blablacar ı uzun süredir kullanıyorum. Sistem güzel ama kullanmaya başladığım 2014 yılından beri bir arpa boyu yol almadı. Bir ara Türkiye ofisi kuruldu, ofis personelinden biri hakkımda kısmını okuyup hoşuna gittiği için telefondan ulaşıp fikirlerimi aldı. Geliştirmek için neler yapılabilir vs.. Hiç yoksa 10 farklı fikir verdğmy, kimisi sürüş için yolculuk güvenliği kimisi buluşma noktalarının kolaylaştırılması ile ilgili idi. Lakin hiçbir tanesi hayata geçemedi. Zaten çok sürmeden tr ofisi kapatıldı. Ofisle görüşmemden sonra deneyim bölümümde elçi yazdığını fark ettim. Ofis tarafından mı atandı bilmiyorum. Güzel arkadaşlıklarım oldu. Toplamda 100 kişiye yakın taşımışımdır pişman olduğum hiç olmadı. Olmasaydı da olurdu dediğim ise bir elin parmaklarını geçmez. Rahatsız bir olay yaşamadım hiç. Ama tabi ben ağırlıklı olarak ilan verendim. Şu ana kadar hiç yolcu olarak kullanamadım çünkü çok fazla sıkıntılı insan var. İlan verenlerin yarısı kız olması için erkekleri direk red ediyor. Bir kısmı da ne saati belli ne günü, arıyorsun açmıyor mesaj atıyorsun dönüş yapmıyor vs... Yolcu olanlar farklı mı değil. Daha 3 gün önce bir bayan rezervasyon yaptı telefonla arıyorum açmıyor, mesaj atıyorum ses yok. Bulunduğu şehri geçtim beni arıyor, ben geçtim orayı ulaşamadım size dedim, blabla da 20dk sonra bu şehirden geçeceğin yazıyordu diyor. İyi de bu otobüs değil ki güzel kardeşim. Farazi bir zaman koymuş blabla. Ben tam zamanında çıkmışım ama buluşma noktasına 20 dk önce varmışım ki yine de canlı konum attım ki gördüğünde baksın nerede olduğuma, araç kullanırken yapamayacağım çünkü. Neyse kısacası sistem güzel ama hiç geliştirilmiyor. Saçma bi harita sistemi getirdiler birkaç yıl önce, daha da kötü oldu.

• bende mecbur kaldığım için kullandım çok memnun kaldım hem hızlı hem ucuza geldim antalya istanbul arası 165 tl iken ben blabla ile 60 tlye geldim ve yolculukta güzel geçti güzel sohbet müzik eşliğinde hızlıca geldim şöför sağolsun beni
    evimin önüne kadar bıraktı.ben tavsiye ederim tabi mesaj atıp cevap vermeyenleri de var yinede dikkatli olmak lazım
  • Olası bir kaza durumunda olacakları düşünemiyorum ?

• Ben de yolcu olarak kullandım geçen ay. Çok iyiydi.

• eagle_beagle kullanıcısına yanıt
    hocam ilanlarda araç genellikle belirtiliyor, siz atlamışsınız o kısmı sanırsam

• CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    tecavüz ? Allah korusun ama bu da var.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.