Şimdi Ara

Blablacar sistemini ilk kez kullandım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
1
Favori
16.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç kere yolcu aldım ben de. Sonuncusu torpido gözündeki iki güneş gözlüğünden birini çalınca daha da almam dedim. Bereket kalite olanı değil de dandik olanı götürmüş. :)
  • ödemeyi nasıl yaptılar?
  • maligezgin kullanıcısına yanıt
    Elden nakit olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de çok kullandım. Avrupada yolcu olarak (otobüs veya trenden çok daha ucuza geliyor), Türkiyede ise şöför olarak kullandım. Evcil hayvan olmadan, az yük + az muhabbet seçenekleri işaretlenirse efsane yolculuk olabiliyor. Araca alınan kişileri kendiniz seçebiliyorsunuz, profili dört dörtlük dolu olan gerçek kişileri tercih etmekte yarar var. Yol boyunca eğer köprü veya feribot gibi ekstra masraflar yoksa yakıt ücretini karşılamakla kalmayıp cebe para da bırakan bir sistem bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

Olası bir kaza durumunda olacakları düşünemiyorum ?
    Yolcu yada yolcu yakınları sürücü ve araç sahibinin anasından emdiği sütü burnundan getirir

• Kaza durumunda ki Hukuki boyutlardan bi haber olanlar icin süper. Yakıt parası cebimden çıksın çok önemli değil.

• sene geçen sene haziran ayı,ben de otostop çekiyordum 20li yaşlarda genç modifiyeli megane 2 li bir arkadaş durdu,yolunun üzeriymiş bırakayım dedi,bende atladım gidiyoruz işte blabla car yapıyorum abi dedi,nasıl falan fistan bende biliyorum ama maksat muhabbet olsun,bilmemiş gibi yapıyorum,abi dedi ben istanbuldan tekirdağa geliyordum,tekirdağa geldim yolda kız gördüm 2 tane dedi,nereye diye sormuş çanakkaleye gidiyormus kızlar da,bu eleman da kızları alıyor çanakkaleye götürüyoro akşam onlarda falan yattım pompa yaptık abi dedi ne kadar doğru bilmem ama böyle şeyler de olabilir
  • Yaptığım yolculukların tanıştığım insanların haddi hesabı yok efsane bir uygulama

• Bizim memleketimiz de tehlikeli bir durum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yolcunun hırlı-hırsız olup olmamasını geçtim.

Her şey düzgün olsa bile;

Kaza tespit tutanağı gibi otostop talep tutanağı olması lazım. Otostop çeken kişi olası bir kazada aracına bindiği kişiden hak talep etmeyeceğine dair bir form doldurup imzalaması lazım. Yoksa kaza anında sorumluluğu büyük. 3 kuruş kâr edeceğim derken yıllar boyu ödenecek bir tazminata dönüşebilir o yolculuk.
    Bu yüzden aracıma otostopçu almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 30 Temmuz 2019; 13:11:34 >
  • 3 hafta önce kullandım bende.. baya uyardılar kullanma diye eş dost..

gaziantep'ten ankaraya benim gibi smmm yeterlilik için giden biri ve maraştan bir akademisyen bindi..
    80 tl'ye gittim 2009 ford focusla

ankaradan gaziantep'e 70 tl ye audi a4 ile geldim bir avukat ve kuzeniyle..

ben memnun kaldım açıkcası
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    Sallamıştır
  • BlaBlaCar'ı iki amaçla kullanan insan tipi var. Birincisi para için. İkincisi sohbet için. Yolcuyu para olarak görenlerden uzak durun. Bir keresinde ilanda arka koltuk iki kişi olacak yazmasına rağmen, ufacık arabaya 3 kişi oturmuştuk. Üstelik ilandaki araç modeli de farklı geniş bir araçtı. Şöför ne kadar para kaldırsam kardır mantığı ile hareket ediyor.
    Şu zamanlar BlaBlaCar'ın iyi zamanları. Bu uygualama popüler olsa çok daha vahim, cinayet, tecavüz, gasp, adam kaçırma haberleri gelir.
    Şöför olarak yapıyorsanız araca kadın almayın. İlanı ona göre açın, başınız ağrımasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

Yolcunun hırlı-hırsız olup olmamasını geçtim.

Her şey düzgün olsa bile;

Kaza tespit tutanağı gibi otostop talep tutanağı olması lazım. Otostop çeken kişi olası bir kazada aracına bindiği kişiden hak talep etmeyeceğine dair bir form doldurup imzalaması lazım. Yoksa kaza anında sorumluluğu büyük. 3 kuruş kâr edeceğim derken yıllar boyu ödenecek bir tazminata dönüşebilir o yolculuk.
    Bu yüzden aracıma otostopçu almam.
    Bunu kimse bilmiyor, önemsemiyor işte...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaygınlaşırsa bundan da vergi alırlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugün 800 km tek başıma geldim.
    Aklıma gelmedi değil blabla ama yalnız yolculuk benim için bulunmaz fırsat, başımda konuşan adamlardan nefret ediyorum

• Surucu olarak 5 kez kullandim. Yolcu olarak 1 kez ihtiyacim oldu. Odessa-kisinev yolculugulu icin 3 rezervasyon yaptim, ucu de nedensiz iptal etti. Bu uygulama sayesinde ukraynadaki harika itibarimizi bir kez daha gorme sansim oldu :)

• turkeril kullanıcısına yanıt
    eskiden arkadaş arasında çok yapardım. şimdilerde 3 kişilik ailemin otobüs parasından ucuza gittiğini bilmek yeterli.
  • prensip gereği (insanlara güvenim olmadığından) aracıma yabancı insan almam kolay kolay.hele hele uzun yolda.

uzun yolda her an herşey olabilir/olabiliyor.

bu tip program kullananlara ise elbette saygım sonsuz :) herkese iyi yolculuklar.
  • Bu uygulamayı karadenizliler olarak çok yanlış anladık bence.
    Ne zaman baksam fiyatlar otobüs biletinden çok pahalı bizim yörenin insanının zekası da anca buna çalışır zaten.
    Adam samsun ankara otobüs fiyatından 10 lira pahalı yazmış yaz bi 30 lirada binelim işte ama yok çok uyanık ya.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.