Şimdi Ara

Bir Türk gencinin yatırım serüveni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
18
Favori
11.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaptığım yatırımları kendime not, okuyanlara uzun vadeli yatırım konusunda ilham olması amacıyla paylaşmaya karar verdim. Küçük büyük demeden elinizdeki miktar ne olursa olsun bir yerden başladığınızda ve bunu disiplinli bir şekilde yaptığınızda farklı noktalara ulaşabilirsiniz. Bu yazıları bloğumda toplamaya karar verdim. Konu hakkında öneri görüş veya yorumlarınızı bekliyorum

BLOG :
    özgürlüğe yatırım - bir türk gencinin finansal özgürlük yolculuğu
    Anasayfa - Özgürlüğe Yatırım
    https://ozgurlugeyatirim.com

Ara ara konuya portföyün son halini eklemem gerektiğini fark ettim. Bugün itibari ile (29.06.2024) portföyümün son hali :

Bundan sonraki alımlarımda altın, gümüş olmayacak. Bu yüzden her alımımda altın oranı düşecek ancak bu uzun bir süreç olacak. Yıl sonuna kadar portföyü 1 milyon TL ye taşıyabilecek miyim bilmiyorum ancak hedefim bu yönde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4M00D -- 29 Haziran 2024; 15:48:37 >

• vay kendine blog açtın ha güzel.

• Ufak çaplı bir hobi olarak açtım yazmak iyi geliyor Bir Türk gencinin yatırım serüveni 

• Eurobond almak istiyordum ancak CDS puanları düşüyor almak için biraz geç kaldık galibaBir Türk gencinin yatırım serüveni 

• Bir Türk gencinin yatırım serüveni

İlk eurobond alımımı yaptım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 13900 TL 1000 gr gümüş sattım Bir Türk gencinin yatırım serüveni 

• Tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

Harcama ve birikimlerini takip etmek önemli. >>Takip edemediğini ölçemezsin, ölçemediğini yönetemezsin.

Portföyün neredeyse sadece altından oluşuyor, belki biraz çeşitlendirmek istersin. Şu an biraz durgun olsa da Bist'e de bir miktar aktarabilirsin, çok güzel şirketler var.

Altın çeşitleri ile ilgili exceli gereksiz detaylı buldum, sadeleştirirsin belki. Örnek:

1- bankada gram altın 200 gr

2- fiziki altın (cumhuriyet, ziynet vb) 130 gr gibi.

Bileziğin değeri örneğin 10,4 gr altına denk geliyorsa o şekilde yaz sürekli hesaplamak zorunda kalma.

Piyasada çok güzel takip excelleri var bulup faydalanabilirsin. Eposta adresi verirsen benimkini yollarım, sitede yazmamışsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böcekli sümük kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam portföy takibini daha sade bir hale getirmiştim haftasonu.

Portföydeki altın miktarının çok yüksek olduğunun farkındayım haklısınız. Dönem dönem farklı yatırımlara yönelip kazancı ile beraber tekrar altın alıyordum bu şekilde miktarı arttırdım. Altın ve gümüş alımını durdurdum şuan eurobond topluyorum portföyün %10 u Eurobond olunca BIST hisselerine yöneleceğim. Bu şekilde devam ederek portföydeki altın miktarını %50 ye kadar düşüreceğim ilk hedefim bu yönde

• 2. eurobond alımını yaptım portföyün dağılımı yavaştan değişiyor Bir Türk gencinin yatırım serüveni 

• Bir Türk gencinin yatırım serüveniÖzgürlüğe Yatırımtwitter
    “#yatırım Finansal özgürlük yolculuğumda nisan ayına kadar neler yaptım ve neler yapacağımı bloğumda olabildiğince kısa ve öz olarak anlattım. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. https://t.co/B07VJ58eRT”
    https://twitter.com/ozgurlugeyatirm/status/1642513045665488897
  • M4M00D kullanıcısına yanıt

Bloğunuzu inceledim (hatta yorum da yazdım), hayırlı uğurlu olsun. Ben de elimden geldiği kadar ABD borsalarına yatırım konularında yazılar yazıyorum (borsaamerika..com). İnsan her gün daha da hevesleniyor yatırım yaptıkça, geleceğini güvence altına almaya çalışma düşüncesi bile motive etmeye yetiyor insanı. Tekrardan hayırlı olsun bloğunuz.

• redruaa R kullanıcısına yanıt

Geleceği güvence altına almak tam olarak bunu yapmaya çalışıyorum işte Bir Türk gencinin yatırım serüveni 

sitenizi inceliyorum şuan gayet güzel yazılarınız var Bir Türk gencinin yatırım serüveni 

• Dün yaptığım haftalık portföy karşılaştırması bu sıralar işler yolunda gidiyor Bir Türk gencinin yatırım serüveni 

"Portföy Çeşitlendirmesi" konusunda bir yazı yazmıştım. Bir inceleyin isterseniz. Sizin portföyde "altın" maşallah çok büyük yer kaplamış. Özellikle "Birden Fazla Fona Aynı Anda Yatırım Yapmak" diye bir yazı yazmıştım ve orada Rusya'nın temerrüde düşmesi ve bu durumun sonuçlarından bahsetmiştim. Özetle yatırımlarınızı dengeli bir şekilde büyütseniz çok daha güvenli olur sanki. Hayırlı, bereketli kazançlar.

• redruaa R kullanıcısına yanıt

Benim yatırım stratejimde altının yeri bambaşka. Çok uzun vadeli bir yatırım planım olduğu için problem değil çünkü altın oranım zamanla kademeli olarak düşmeye başlayacak. 14 nisan ve sonrası altının gidişatına bağlı olarak bu süreç biraz daha da hızlanabilir tabiki Bir Türk gencinin yatırım serüveni 

O zaman hayırlısı olsun inşallah:)

• Bir Türk gencinin yatırım serüveni
    Bir Türk gencinin yatırım serüveniÖzgürlüğe Yatırımtwitter
    “Alternatif yatırım araçları serime yeni bir konu ile devam etmek istiyorum. Kısa ve öz olarak elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım. #ETF Nedir? Nereden alınır? Çeşitleri nelerdir? Avantajları ve dezavantajları nelerdir? gibi soruları cevaplayacağım++”
    https://twitter.com/ozgurlugeyatirm/status/1654967861624832000
  • Böcekli sümük kullanıcısına yanıt

Bu daha iyi oldu sanırım Bir Türk gencinin yatırım serüveni  Dediğiniz dönem borsaya ağırlık verseydim benim için üzücü olurmuş Bir Türk gencinin yatırım serüveni 

• Sizin yatırımlarınızı takip ediyorum. Bir konuda sizinle ayrışıyoruz.

Ben hedef portföyü tamamen gram altın şeklinde hesaplıyorum.

Örneğin benim aylık gelirim 30 gram altın olmalı gibi düşünüyorum.

1000 yıl önce Dolar, Euro, BİST, NASDAQ, SP vs. yoktu. Geçerliliği olan tek şey altındı. Zira dolar enflasyonunun %10 larda, Euro enflasyonunun %40 larda, TL enflasyonunun %80 lerde (TL enflasyon verisinden kesinlikle hiç şüphe duymuyorum Bir Türk gencinin yatırım serüveni )olduğu bir yıl geçirdik.

• Güzel bir düşünce bende toplam portföyü altın ile karşılaştırırım sık sık etkili bir yöntem bu konuda. Fakat aylık 30 gram altın hedefi benim için oldukça yüksek 😅

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.