K

Binbaşı
02 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 111 (Bu ay: 8)
Gönderileri
ÇÖZÜM: İlk olarak oto aksesuarcılara gittim. Carub markaya 75 lira isteyince ben de internetten 25 liraya Würth Sentetik Güderi aldım. Sonuç muazzam. Bunca yıl boşuna uğraşmışım. Hiç bir iz bırakmıyor.
Marketten satın su aldım. Güderiyi biraz ıslatıp fazla suyu sıktım. Camı rastgele sildim. Hiçbir iz kalmadı.

Merhaba,
Aracını oto yıkamaya vermeyip kendi temizleyenlerdenim. Her türlü temizliğini yapabiliyoeum ama cam silmeyi bir tüelü beceremedim. Temiz görünüyor ancak güneş vurduğu zaman izler ortaya çıkıyor.
Denediğim şeyler:
-Mikrofiber bez
-Gazete kağıdı
-Carrefourda satılan cam bezi
-A101 de satılan cam bezi
-Rulo havlu
-Gazete kağıdı
-Eski atlet
-Çeşme suyu
-Satın su
-Camsil
-Sirkeli camsil
-Sirke
-Sirkeli su
-Bulaşık mak. parlatıcısı eklenmiş su
-Duşakabin temizleyici
-Bulaşık deterjanı
Yatay, dikey, dairesel her türlü denedim olmadı.
Geriye denemesiğim sadece güderi kaldı. Onu da kaliteli bir marka alayım diyorum.
Eminim bu konu benim gibi bir çok insana yardımcı olacak.
Oto yıkamacıların cam silmedeki sırrı nedir ?

Öncelikle herkese merhaba,

Öncelikle kendimden bilgi vereyim.

İç anadoluda orta büyüklükte bir şehirde yaşamaktayım.

Bu benim sahip olduğum 4.aracım. Kullandığım araçlar sırasıyla 1.4 Astra G, 1.4 HDİ 206+, 0,9 Clio ve şimdi 1.5 Corolla Vision MDS.Bu benim ilk otomatik aracım.

Çok çok sakin kullanıırm. Henüz hiçbir araçta TOP SPEED görmüşlüğüm yoktur. Araçları kesinlikle zorlamam. 3.000 devir üstünü görmem. Uzun yolda hızım 90-110 arasında değişir ve hız sabitleme kullanırım.

Sık sık uzun yol yaparım. Her gün 40 km yol yaparım. Bunun 30 km si çevre yolunda olur. Genelde ay sonunda ortalama hızım 25-30 km/h civarıdır.

Aracım 2021 model. 15 gün önce galeriden sıfır km olarak aldım. Rakibi Megane ile corolla arasında çok gidip geldim. Ancak bulunduğum şehirde ki Renault servisi çok çok çok kötü olduğu için Megane baştan kaybetti.

15 gün içinde 2000 km yol yaptım. Bunun 1000 km' si şehir dışında yapıldı. 

Kendi gözlemlerime göre

Artıları

1-Clio dan sonra amortisörleri çok konforlu geldi.

2-Arka bağımsız süspansiyon olması sebebi ile arkası çok konforlu.

3-Yaşam alanı olarak çok geniş. Oturan herkes rahat ediyor. Arkadan oturanlar bacak bacak üstüne atabiliyor.

4-Şanzımanı muazzam. Çok kararlı çalışıyor. CVT şanzıman olması sebebi ile vites geçişi yok.

5-Diyelim ışıklarda az gaz vererek kalktınız. Ayağınızı hiç oynatmayın. Araç deviri 1.500 de iken şanzıman oranı sürekli değiştiğinden çok konforlu bir şekilde 80 km/h hız kadar çıkıyorsunuz.

6-Benim gibi düşük devir kullanmayı sevenler için 1.5 motor çok güzel. Şehir içinde dik yokuşlarda dahi araç 2.000 deviri geçmeden tırmanıyor.

7-Günümüz downsizing akımına kapılmadığı için ve Turbo olmadığı için motorun uzun ömürlü olacağını düşünüyorum.

8-Yakıt tüketimi... Özellikle şehir dışı tüketimi çok düşük. Eskişehir-Sakarya arasında 90-110 arası 2 kişi + bagaj ile gidişte 3,5, dönüşte 4,1 yaktı. Yine aynı şekilde İstanbul-Eskişehir arası 3,9 yaktı. Şehir içinde ise bahsettiğim koşullarda tüketim 4,5 ila 6 litre arasında değişiyor.

9-Clio ile günde ortalama 10 korna ve 15-20 selektör yerken Corolla ile 15 günde hiç korna yemedim ve sadece 2 selektör yedim. YE KÜRKÜM YE...

10-Şanzımanı için söylenen çok sağlam olduğu.

Eksileri

1-Turbo olmadığını araç sollarken ve yokuşlarda gaza yüklendiğinizde anlıyorsunuz. Hemen vites düşürme ihtiyacı hissediyor.

2-Yalıtım... Clio' nun ses yalıtımı daha iyiydi..

3-Bakım aralıkları çok dar. 10.000 km de bir bakıma girmek demek benim için yılda 2 bakım demek.

4-MTV si 1,3 - 1,6 arasında olduğu için yüksek çıkıyor.

5-İthal araçlara nazaran daha az değerleniyor.

6-Altı yere yakın. Bozuk yollara geleceğini sanmam.

7-Kapı açıkken anahtarı kontağa takınca hiç susmayan bip sesi

Sonuç

Bence tam bir aile arabası. Benim tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor. Şanzımanı çok güzel çalışıyor. İnsanlar üzerindeki algısı çok güzel. Normalde aldığım araçları çok değer kaybetmeden satarım ama corollaya uzun yıllar binerim gibi görünüyor.

Eksileri elbette var ancak benim için önemli olan güvenli olması. Özellikle DSG,DCT,EDC vs. şanzımanlarla ilgili çevremde sorun yaşayanlar ve internetteki insanların yazdıklarını gördükten sonra CVT,EAT ve ZF dışında şanzımanlı araç almam diye yola çıktım. Şimdilik çok memnunum. 

Allah herkesin gönlüne göre versin..

Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım. Aklıma gelen olursa yine yazarım.

Toyota Corolla 1.5 Vision MDS İzlenimlerim

Herkese iyi günler.

2020 Clio 4 Joy aracım var. Başlıkta belirttiğim sorun dışında araçtan çok memnunum ancak bu sorun artık sinirlerimi bozmaya başladı.

Sorun şu:

Hava sıcaklığı 20 derecenin üstündeyse veya araç 2-3 saat güneş altında kaldıysa sağ ön camdan bozuk yollarda tıkırtı sesi geliyor. Ancak aracı garaja koyup 1-2 saat sonra çıkartınca hiçbir sorun yok. Yani sadece cam tarafı ısınınca tıkırtı geliyor soğuyunca ses kayboluyor.

8-9 aydır devam eden bir sorun bu. Yazın gelmesiyle yine canımı sıkmaya başladı. Bu süreçte 4 defa servise gittim. Çözüm bulunamadı. Cam kriko mekanizması garantiden komple değiştirildi yine çözülmedi.

Benim denediklerim:

Emniyet kemerinin olduğu B sütunundaki herşeyi söktüm. Ses yapabileceğini düşündüğüm yerlere kağıt, bez vs. sıkıştırdım.

Fitillerin arasına silikon sprey sıktım.

Kelebek camı ile büyük cam arasındaki çıtayı söküp kontrol ettim boşluk yoktu.

Kapı pandizotunu söküp ses gelebileceğini düşündüğüm yerlere bez vs. sıkıştırdım.

Fitili kontrol ettim ama yırtık göremedim.

Hiçbiri işe yaramadı.

Bozuk yolda giderken ses yaptığı bir gün camın her noktasını elimle bastırdım. Ama ses kesilmedi.

Farkettiğim husus şu: Cam 1/3 oranından daha az kapalıysa ses yapmıyor. Ancak onun üstünde ses başlıyor.

Fikirlerinize açığım. Yardım ederseniz sevinirim.

Öncelikle herkesin gönlündeki araca kavuşmasını dilerim.

Halihazırda 2020 model hatasız 25.000 km manuel Clio 4 0,9 TCe araç sahibiyim. Şu an satarsam tahminim 240.000 TL civarı ediyor.

Otomatik vites sıfır km bir araca geçmek istiyorum.

Kredi çekeceğim. Kendimi çok zorlayarak 150.000 lira kadar çekebilirim.

Düşündüğüm araç EAT veya CVT şanzıman olsun istiyorum. O yüzden Corolla 1.5 MDS yi seçtim. 2021 model galeriden 0 km almak istiyorum. 410-420.000 lira civarına bulunuyor.

Ancak piyasalar çok oynak. Terste kalmak istemiyorum.

Mevcut aracımın üstüne koyacağım tutarın en az olması için sizce beklemeli miyim ?

Ocak ayından beri piyasaları takip ediyorum. 4 ay önce de 160-170.000 lira eklemem gerekiyordu şimdi de öyle. Yani bu durumda 4 ay önce alan birisine göre enflasyon karşısında kârdayım diye düşünüyorum. Kenara ne kadar para atarsam o kadar az kredi çekeceğim tabii eğer makas açılmazsa.

Önümüzde seçim var. ÖTV indirimi gelir mi ? Yaz aylarında dövizi baskılarlar mı ? 2021 model araçlar eskimeye başladığı için fiyatları düşer mi ?

Cebimden en az para çıkararak Corolla'ya geçmek için sizin fikirleriniz nelerdir ?

Merhaba. Emektar laptopum uzun süredir arızalı. Şu an bilgisayara ihtiyacım var ancak döviz kurları o kadar yükseldi ki aynı seviyede bir laptop almak istesem maaşımın çoğunu ayırmam gerek. Bu sebeple laptopu hayata döndürmek istiyorum.

Sorun:Ekrana görüntü gelmiyor ve sürekli reset atıyor. Harici ekrana da görüntü yansıtmıyor.

Not: Anakart daha önce yine aynı sorundan tamir gördü. 1.5-2 sene kadar kullandım.

Benim istediğim bu laptop un anakartını bulabilir miyim? Artık tamir ettirmek yerine direk değiştirmek istiyorum. Sıfır anakart bulmam imkansız mı ?
Aracın ilk sahibi babam, ikinci sahibi benim. İkimiz de memuruz. 2005 Eylül ayında galeriden çıkarttığımız araç ruhsatta 2006 model görünmektedir.

Aracın motor ve şanzımanında tüp takılması da dahil hiçbir işlem yapılmamıştır.

Aracın altı vurup da karter delinmemesi için koruma sacı taktırılmıştır.

Bakım kitapçığında yazan rutin kontroller ve bakımlar zamanında yaptırılmıştır.

Her yağ değişiminde kitapçıkta yazdığı üzere MOBİL yağ kullanılmıştır.

Kitapçıkta "40 000 km ya da 5 yılda bir değişmelidir" yazdığı için hiç bir sorunu olmamasına rağmen alternatör kayışı ve gergi rulmanı değiştirilmiştir.

Arka park sensörü tarafımca takılmış olup montaj esnasında hiçbir kabloya zarar verilmemiş; park sensörüne ait kablolar ilgili soketin içine sıkıştırılarak bantlanmıştır.

Vites ve el frenine ait deriler yıprandığı için yenisiyle değiştirilmiştir.

Aracın aküsü General Motors marka orjinal aküdür.

Aracın üzerinde 4 000 km önce takılmış olan Michelin 4 mevsim lastik bulunmaktadır. Bu lastik trafik polislerinin aradığı kış lastiği ibaresine sahiptir. Lastiklerin güncel fiyatı 1500 TL civarıdır.

Aracın büyük bir kazası bulunmamaktadır. TRAMER de toplamı 473 TL olan iki adet kaza görünmektedir. Bir tanesi park halindeyken belediye otobüsünün ön tekerleği aracın ön tamponuna sürtmüş; oluşan hasar sürücü tarafından karşılanarak tampon boyanmıştır. İkinci kazada şehiriçi minibüsüne annem tarafından çok düşük süratte yandan dokunulmuş; kaza sonucunda ön tampon kaskodan işlem görmüştür. Ancak tampon değişti mi yoksa boyandı mı bilmiyorum. Alacak kişi ekspertiz yaptırırsa orada görülebilir.

Aracın ön farları kazalardan bağımsız olarak yan sanayi değil orjinalinde de bulunan HELLA marka ile değiştirilmiştir. bir taraftakinin camı kırıldığı için değiştirilmiş ardından yeni ile eski arasında ton farkı olduğu için öbür taraftaki de değiştirilmiştir.

Aracın hava yastıkları AÇILMAMIŞTIR.

Aracın muayenesi 2018 sonuna kadar geçerlidir.

Bir önceki muayenede arka amortisörlerden birinde yağ kaçağı tespit edilmiş hafif kusur olarak yazılmıştır. Bu durum sürüşe herhangi bir engel oluşturmamaktadır. İnternette sıfırı 120 TL dir.

Aracın arka tamponunda park etme manevraları sırasında oluşan ufak tefek çizikler mevcuttur.

Yüklenen fotoğraflarda aracın detaylı temizliği yapılmamış sadece köpük ve basınçlı su tutulmuştur. O sebeple kirli görünmektedir.

Araç aktif kullanılmakta olduğu için km si artabilir.
FİYAT: 36.500 TL

Merhaba, ben de j7 2015 sahibi oldum. Basaramadigim iki noktada yardiminizi istiyorum.
Kilif aldim ancak ayarlardan acmama ragmen telefon kilifi gormuyor. Bir program kurup yapiyorum ancak bu sefer de kilifin ekranda saat falan gorunmesi gereken yerlerde hicbir sey gorunmuyor.
Bir de cift tiklama ile ekrani kapatip acamiyorum. Bunun icin de illa program mi yuklemem lazim ?
Yardimci olursaniz sevinirim
3-4 ay önce keşfettiğim bir gofret var. Hala bıkmadan usanmadan her gün yiyorum.
Ülker-eti-torku... vs vs dükkanı kapatsınlar bece. Bu gofret öyle böyle değil. Muadillerinin neredeyse tamamını denedim rakip olmayı bırakın yanına yaklaşabilecek olan yok.

Bulgar gofreti.
A101 de var. Paketi 5.9 TL
Bunu yedikten sonra diğer gofretleri yiyememe riskini göze alıyorsanız kaçırmayın derim.
Telefon: HTC Desire 310 (halen garantisi sürüyor)

22 Aralık 2014 te Teleservice te batarya değişimi yapıldı. Şu ana kadar sorunsuz kullandım. Şimdi de şebeke problemi yaşadım. Yine Teleservice' e gönderdim. Batarya orjinal olmadığı için 60 TL ücret çıkardılar . Kendi taktıkları bataryaya orjinal değil deyip bir de para istiyorlar.

Üstüne üstlük bu ücretli değişim işlemi için mesaj atıp onayımı almaları gerekiyordu. Herhangi bir mesaj gelmedi. Onaylamadım yani.

Şimdi ise mail yolu ile servise ulaştım. Bana söylenen cihazın servise son giriş tarihi 22 Aralık 2015. Yani 1 yıl geç görünüyor.

Bu nasıl bir işletme anlamadım. Sırf bu servis yüzünden HTC benim için bitmiştir. Bir daha bedava verseler almam. 1,5 yaşındaki cihaz ömrünün 2 ayını serviste geçirdi.

Hem bilginiz olsun istedim hem de belki fikir veren olur diye bu konuyu açtım.
Merhaba arkadaşlar. Mayıs celbinde askere gidiyorum. Ancak 22 Mayıs taki KPSS sınavına da katılmak istiyorum. Ancak KPSS başvuruları yapılacağı zaman askerliği nerede yapacağım henüz belli olmamış olacak.
Askerdeyken sınav izni verildiğini biliyorum ancak geçen yıl 17-18 Mayıs ta birliğe teslim olmak gerekiyormuş. Bu yıl da yine öyle olursa birliğe teslim olup 2-3 gün sonra sınav için başka bir ile gitmem gerekecek. Henüz yemin de etmediğim için izin vermezler diye korkuyorum.
Bu durumda ne yapmalıyım ?
KPSS kılavuzunda bakaya durumunda iken tercih yapılamaz diyor ancak sınava girilmez ibaresi yok.

Askerliği yapacağım yer belli olduktan sonra telefon ile arayıp durumu bildirmeyi düşünüyorum.
Sizin de fikirlerinize ihtiyacım var.
Siz olsanız ne yapardınız ?
Hakkında
İlgi Alanları: Herşey
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.576
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 189.386 (Bu ay: 924)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 153 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.