Araç camını içeriden silmek (ÇÖZÜLDÜ)
|
Öncelikle herkese merhaba,
Öncelikle kendimden bilgi vereyim.
İç anadoluda orta büyüklükte bir şehirde yaşamaktayım.
Bu benim sahip olduğum 4.aracım. Kullandığım araçlar sırasıyla 1.4 Astra G, 1.4 HDİ 206+, 0,9 Clio ve şimdi 1.5 Corolla Vision MDS.Bu benim ilk otomatik aracım.
Çok çok sakin kullanıırm. Henüz hiçbir araçta TOP SPEED görmüşlüğüm yoktur. Araçları kesinlikle zorlamam. 3.000 devir üstünü görmem. Uzun yolda hızım 90-110 arasında değişir ve hız sabitleme kullanırım.
Sık sık uzun yol yaparım. Her gün 40 km yol yaparım. Bunun 30 km si çevre yolunda olur. Genelde ay sonunda ortalama hızım 25-30 km/h civarıdır.
Aracım 2021 model. 15 gün önce galeriden sıfır km olarak aldım. Rakibi Megane ile corolla arasında çok gidip geldim. Ancak bulunduğum şehirde ki Renault servisi çok çok çok kötü olduğu için Megane baştan kaybetti.
15 gün içinde 2000 km yol yaptım. Bunun 1000 km' si şehir dışında yapıldı.
Kendi gözlemlerime göre
Artıları
1-Clio dan sonra amortisörleri çok konforlu geldi.
2-Arka bağımsız süspansiyon olması sebebi ile arkası çok konforlu.
3-Yaşam alanı olarak çok geniş. Oturan herkes rahat ediyor. Arkadan oturanlar bacak bacak üstüne atabiliyor.
4-Şanzımanı muazzam. Çok kararlı çalışıyor. CVT şanzıman olması sebebi ile vites geçişi yok.
5-Diyelim ışıklarda az gaz vererek kalktınız. Ayağınızı hiç oynatmayın. Araç deviri 1.500 de iken şanzıman oranı sürekli değiştiğinden çok konforlu bir şekilde 80 km/h hız kadar çıkıyorsunuz.
6-Benim gibi düşük devir kullanmayı sevenler için 1.5 motor çok güzel. Şehir içinde dik yokuşlarda dahi araç 2.000 deviri geçmeden tırmanıyor.
7-Günümüz downsizing akımına kapılmadığı için ve Turbo olmadığı için motorun uzun ömürlü olacağını düşünüyorum.
8-Yakıt tüketimi... Özellikle şehir dışı tüketimi çok düşük. Eskişehir-Sakarya arasında 90-110 arası 2 kişi + bagaj ile gidişte 3,5, dönüşte 4,1 yaktı. Yine aynı şekilde İstanbul-Eskişehir arası 3,9 yaktı. Şehir içinde ise bahsettiğim koşullarda tüketim 4,5 ila 6 litre arasında değişiyor.
9-Clio ile günde ortalama 10 korna ve 15-20 selektör yerken Corolla ile 15 günde hiç korna yemedim ve sadece 2 selektör yedim. YE KÜRKÜM YE...
10-Şanzımanı için söylenen çok sağlam olduğu.
Eksileri
1-Turbo olmadığını araç sollarken ve yokuşlarda gaza yüklendiğinizde anlıyorsunuz. Hemen vites düşürme ihtiyacı hissediyor.
2-Yalıtım... Clio' nun ses yalıtımı daha iyiydi..
3-Bakım aralıkları çok dar. 10.000 km de bir bakıma girmek demek benim için yılda 2 bakım demek.
4-MTV si 1,3 - 1,6 arasında olduğu için yüksek çıkıyor.
5-İthal araçlara nazaran daha az değerleniyor.
6-Altı yere yakın. Bozuk yollara geleceğini sanmam.
7-Kapı açıkken anahtarı kontağa takınca hiç susmayan bip sesi
Sonuç
Bence tam bir aile arabası. Benim tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor. Şanzımanı çok güzel çalışıyor. İnsanlar üzerindeki algısı çok güzel. Normalde aldığım araçları çok değer kaybetmeden satarım ama corollaya uzun yıllar binerim gibi görünüyor.
Eksileri elbette var ancak benim için önemli olan güvenli olması. Özellikle DSG,DCT,EDC vs. şanzımanlarla ilgili çevremde sorun yaşayanlar ve internetteki insanların yazdıklarını gördükten sonra CVT,EAT ve ZF dışında şanzımanlı araç almam diye yola çıktım. Şimdilik çok memnunum.
Allah herkesin gönlüne göre versin..
Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım. Aklıma gelen olursa yine yazarım.

Sıcak havada camdan gelen tıkırtı
Herkese iyi günler.
2020 Clio 4 Joy aracım var. Başlıkta belirttiğim sorun dışında araçtan çok memnunum ancak bu sorun artık sinirlerimi bozmaya başladı.
Sorun şu:
Hava sıcaklığı 20 derecenin üstündeyse veya araç 2-3 saat güneş altında kaldıysa sağ ön camdan bozuk yollarda tıkırtı sesi geliyor. Ancak aracı garaja koyup 1-2 saat sonra çıkartınca hiçbir sorun yok. Yani sadece cam tarafı ısınınca tıkırtı geliyor soğuyunca ses kayboluyor.
8-9 aydır devam eden bir sorun bu. Yazın gelmesiyle yine canımı sıkmaya başladı. Bu süreçte 4 defa servise gittim. Çözüm bulunamadı. Cam kriko mekanizması garantiden komple değiştirildi yine çözülmedi.
Benim denediklerim:
Emniyet kemerinin olduğu B sütunundaki herşeyi söktüm. Ses yapabileceğini düşündüğüm yerlere kağıt, bez vs. sıkıştırdım.
Fitillerin arasına silikon sprey sıktım.
Kelebek camı ile büyük cam arasındaki çıtayı söküp kontrol ettim boşluk yoktu.
Kapı pandizotunu söküp ses gelebileceğini düşündüğüm yerlere bez vs. sıkıştırdım.
Fitili kontrol ettim ama yırtık göremedim.
Hiçbiri işe yaramadı.
Bozuk yolda giderken ses yaptığı bir gün camın her noktasını elimle bastırdım. Ama ses kesilmedi.
Farkettiğim husus şu: Cam 1/3 oranından daha az kapalıysa ses yapmıyor. Ancak onun üstünde ses başlıyor.
Fikirlerinize açığım. Yardım ederseniz sevinirim.
Aracı ne zaman değiştirmeliyim ?
Öncelikle herkesin gönlündeki araca kavuşmasını dilerim.
Halihazırda 2020 model hatasız 25.000 km manuel Clio 4 0,9 TCe araç sahibiyim. Şu an satarsam tahminim 240.000 TL civarı ediyor.
Otomatik vites sıfır km bir araca geçmek istiyorum.
Kredi çekeceğim. Kendimi çok zorlayarak 150.000 lira kadar çekebilirim.
Düşündüğüm araç EAT veya CVT şanzıman olsun istiyorum. O yüzden Corolla 1.5 MDS yi seçtim. 2021 model galeriden 0 km almak istiyorum. 410-420.000 lira civarına bulunuyor.
Ancak piyasalar çok oynak. Terste kalmak istemiyorum.
Mevcut aracımın üstüne koyacağım tutarın en az olması için sizce beklemeli miyim ?
Ocak ayından beri piyasaları takip ediyorum. 4 ay önce de 160-170.000 lira eklemem gerekiyordu şimdi de öyle. Yani bu durumda 4 ay önce alan birisine göre enflasyon karşısında kârdayım diye düşünüyorum. Kenara ne kadar para atarsam o kadar az kredi çekeceğim tabii eğer makas açılmazsa.
Önümüzde seçim var. ÖTV indirimi gelir mi ? Yaz aylarında dövizi baskılarlar mı ? 2021 model araçlar eskimeye başladığı için fiyatları düşer mi ?
Cebimden en az para çıkararak Corolla'ya geçmek için sizin fikirleriniz nelerdir ?
Toshiba L655-14H laptop anakartı
|
J7 2015 cift tiklama ve flip cover problemim
|
Hayatınızın kıyağını geçiyorum size (Gofret markası içerir)
|
Teleservice kafayı yedirtti
|
|
İlgi Alanları: Herşey
Son Giriş: 5 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.576
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 189.386 (Bu ay: 924)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 153 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası