Şimdi Ara

17 Yaşındaki bir Türk gencinin gözünden Türkiye...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Not : Bu mesajımı "Gezi Parkı" başlığı altına yazacaktım ancak yazımı bitirince fikrimi değiştirdim.
    Umarım okumaya değer bulup zamanınızı ayırabilirsiniz.

Not-2 : Bu konuda geçenler kişisel çıkarımlarımdır.Kimseye dayandırılmadan, subjektif ağırlıklıdır.Yanılma payım olabilir ancak kendi sahip olduğum gözlem gücüyle yansıtmaya çalıştım.Bu yüzden eleştirileriniz benim için çok ama çok kıymetlidir.

Not-3 : Gördüğüm kadarıyla çok meraklılar var. 18. yaşımı bitirmiş olmama 6 gün var.Çok önemliyse bunu göz önünde bulundurabilirsiniz.Akıl yaşta değil, baştadır.

Teşekkürler.

-

Artık dayanamıyorum, konu açmak yersiz olur; buralarda kaybolacağını biliyorum ancak belki birilerinin dikkatini çeker diye ufacık bir umutla da olsa yazıyorum.
    Okuyanlara can-ı gönülden teşekkürler.

Kendimi neden bu olayların destekçisi olarak buldum?
    Öncelikle kısaca kendimden bahsedeyim:

İsmim, soy ismim, kim olduğum çok da önemli değil.Önemli olan ne olduğum.Ne olduğuma gelirsek:

*18 yaşına basmak üzere olan, lise son sınıf öğrencisi bir Türk genciyim.Kişisel olarak dini değerlere sahibim.
    *Kendimi nasıl tanımlayacağımı bile bilmezken bu konuda: Cuma günü gördüğüm "apolitik" kelimesini kendime yakıştırdım.Evet son derece apolitik bir gencim.Destekçisi olduğum bir parti ya da siyasi görüş yok.Bu konuda hiç düşünmedim bile.
    *Gelecek kaygılarım var, hayatı ve yaşamayı seviyorum, güzel bir gelecek için çaba içerisindeyim.
    *Kendime belirlemiş olduğum hedefler ve ideallere sahibim.

*Damarlarımda akan kanın bu topraklarla aramda oluşturduğu gizli bir bağ var.Bu bir hissiyat.
    Ancak son zamanlarda şahit olduğum bazı şeyler yüzünden, geleceğimi yurt dışı üzerine şekillendirmeye başlamıştım.
    Az sonra sebeplerine değineceğim.
    *Sahip olduğumuz değerlere saygı ve sevgiyle bağlı bir gencim.Son zamanlarda bu güzelliklere içten içe üzülür olmuştum.

Biraz daha uzatabilirim belki bu listeyi ama şuan içimden gelenler bunlar oldu.Kısacası böyle bir vatandaşım.Hedefleri olan ancak, son zamanlarda kendini ülkesinden uzaklaştırmaya yönelik plan ve hedefler kurmakta olan bir vatandaş...İçten içe: korkan, sıkılan, üzüntü ve çekingenlik duyan bir vatandaş...Ülke ve ülkenin emanet olduğu gençliğe ve kendisine ümitsizlik ve hüzünle bakan bir genç...

31 Mayıs 2013, Cuma gecesi, şahit olduğum ve takip ettiğim bu olaylar silsilesi, bu yurt dışı gibi hayalleri toprağa gömmemi ve umutla dolmamı sağlayan olaylar oldu.Öyle ki o gece internetten olayları takip ederken yaşadığım heyecandan sabaha kadar uykusuz kaldım.Erzurum'da değil de İstanbul'da yaşıyor olsam kimse beni ev içerisinde tutamazdı.Orda beklediğim geleceğin ayağıma gelmesini değil o geleceğin ayağına gitmeyi isterdim.Ne pahasına olursa olsun...

Evet, bu olaylar umut kıvılcımlarımı yangına çeviren etken oldular.
    Dilerim bu yangın sönmez.

Olayı halen daha ağaç meselesi olarak gören(haklı olarak medyada sansür olunca) arkadaşlar, lütfen burayı iyi okuyun

Aslında yazımın en önem verdiğim kısmı burası olacak :

Halen daha çevremde böyle insanlara rastlıyorum ve bir şey söyleyemiyorum.Çünkü tarafsız olarak bir şeye şahit olabilmiş değiller, ne yazık ki.

Sahip olmak istediğim/isteyeceğim bir takım haklar:
    -Sokakta, dışarıda, herhangi bir yerde can güvenliği
    -"Cumhuriyet" yönetim şekline sahip olan ülkemde, ciddi manada kendi kendimizi yönettiğimizi bilmek ve görmek istemek
    -Değerlerimizin korunması ve sahip çıkılması
    -Vatandaş olarak, oyuncak, piyon görülmek değil de; her bir vatandaşın birer devlet ve millet temsilcisi olması
    -Dejenerasyona alet edilmemek
    -Geleceğimi garanti edebilmek
    -Haksızlık ve adaletsizlik altında ezilmemek

... ve bu listenin de uzunca devamını getirebilirim.

Şimdi gelelim neden rahatsızlık duyuyoruz?

Eğitim ve öğretim sistemi
    Ne üdüğü, nereden geldiği belirsiz standartlar altında, insanların yetenek ve kabiliyetlerini hiçe sayan eğitim sistemi.Dejenere olmuş gençleri iyice tembellik ve umursamazlığa taşıyan, dayatma eğitim ve öğretim sistemi.Bu sistem içerisinde dönen, torpiller, kayırmalar, kadrolaşmalar, belirsizlikler, haksızlıklar...

Evet ne yazık ki geleceği garantileyen bir eğitim sistemimiz yok.Her zaman gelecek bir muamma ve belirsizlik altında.4 senelik emeklerin 2 saate sığdırıldığı ve riske atıldığı bir sistem.Haksız, yersiz standartlara sahip bir sistem.

Detaylara inemeyeceğim, yüzeysel olarak yeterli görüyorum şuan için.

Can güvenliği

Politika öyle bir hal almış durumda ki: artık insan hayatları çerez niyetine harcanır hale getirilmiş durumda.Dünyada milletler, milletlere üstünlük sağlasın diye kitlelere yönelik kırımlar gerçekleştirilmiş, gerçekleştiriliyor.Hatay'da son olarak yaşanan olaylarda onlarca vatandaşımızı toprağımıza verdik.Bu olay, insanlara kalabalık yerlerden kaçınma gibi fobiler yerleştirebilecek bir boyutta.Kısacası, stres verici.

Bu eğitim ve öğretim sistemi içerisinde, faydalı bir birey olmaktan uzak kalmış, özünden ve sahip olduklarından kopmuş insanlar, kaybedecek bir şeye sahip olmadıkları için diğer insanların ellerindeki ve haklarına göz dikiyorlar.

Sonuç mu?Sonuç : kapkaç, gasp, adam yaralama, bıçaklama, cinayet, taciz, tecavüz...

Din suistimali

Dini; özünden, amacından ve köklerinden hiç sezdirmeden koparıp insanları din adı altında esir almaya çalışmak. -ki günümüzde bunu yapanların gayet başarılı oldukları ortada-

Ayrımcılık/Ayrılıkçılık

Aslında bu konuda hiç bir sorunu olmayan halk arasında sorun yaratmak; olmayan meseleler çıkarıp karışıklık, gerginlik ve stres yaratmak.

Bunu yaparken din, dil, ırk gibi etiketleri kullanmak.Bunu yapanların da bu konuda oldukça başarılı olduklarını görüyoruz.

Kadrolaşma

Eğitim sisteminin "garanti veremediği" nokta.Hedefiniz için boşa didindiğinizi gösteren ya da düşündüren durum.Emeklerinizin, başkalarının kayrılması ile çöp olma riski.

Haksızlık/Adaletsizlik

Güzel ülkemin en büyük sorunu.Belki de bugün yaşanan olayların en büyük kaynağı.

-Çeşitli bölgelerde kullanılan kaçak elektriğin, hiç utanılmadan; hakkıyla, helaliyle, emeğiyle, alnının teriyle didinen vatandaşa mal edilmesi.
    -Nasıl olduğu, nereye gittiği bilinmeyen tonlarca paranın "vergi" adı altında vatandaşın cebinden çalınması.
    -Can güvenliği sorunları yaşanan yerde hukukun yetersiz kalması. (Sonuç : belki intihar eden, hayatı kararan insanlar...)

-Gelecekten ümidini kesip kendini saçmalıklara adayan, rezalet bir hale gelmiş genç nesil.

ve :

-Miting, nevruz vs. vs. adları altında propaganda, kışkırtma yapan karışıklık ve düzensizlik yanlılarının, devlete ve devlet güçlerine karşı suç işlemeleri, bunun karşılığında sessizlikle karşılaşması ve iyice tepeye çıkmaları.

Polisimize, molotof, havaifişek ve binbir türlü zerzevat ile karşı gelindiği halde bu gruplara doğru dürüst müdahalede bulunulmaması.

Sözkonusu bizim halkımız, gençlerimiz ve vatandaşımız olunca, bir anda bu durumun aksine dönmesi?

İşte benim için fitili ateşleyen nokta budur.

Asla siyaset, eylem vs. yanlısı olmamış birisi olarak beni yerimde duramayacak hale getirmiş olan şeyler bunlardı.

Zaman ayırıp okuyan herkese sonsuz teşekkürü borç bilirim.Sizlerden ricam, beni bir genç olarak görmeniz ve hatalı düşüncelerim ve fikirlerim varsa bu konuda yıkıcı değil yapıcı eleştirilerinizi sunmanızdır.

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thepunisherWZ -- 4 Haziran 2013; 4:31:56 >

• _____________________________

sap gibiyim, sap, sap...
  • Özet yokmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ScMoney

Özet yokmu

18-25 yaş aralığındaki eğitim sisteminden çıkmış ulusalcı üye.Ama dini vecibelerinden de uzak olmayan.

Türkiye'de yıllardır süregelen polisin mafyavari tavırları, her gelen partinin kadrolaşması ve eğitim sistemindeki boşluğa dert yanmış.Ayrıca dinin toplumlar üzerinde çıkar amaçlı kullanılmasına da karşı.
    Ve eğitimsizlik yüzünden oluşan toplumsal güvensizlik kaygısının, aşırı derecede stres yarattığını belirtmiş.

Son olan olaylarda eylemcilere hak veriyor.Erzurum'da oturuyormuş.

Sadece iktidar için mi yazmış belirtmemiş ama umarım öyle değildir ve bunların yıllardır süregelen Türkiye gerçeği olduğunu biliyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dorukhansn -- 4 Haziran 2013; 8:58:18 >

sap gibiyim, sap, sap...

• Bayıldım

PM'den isminle okulunu at belki tanıdık çıkarsın Erzurum'dan..

Orijinalden alıntı: dorukhansn

quote:

Özet yokmu

18-25 yaş aralığındaki eğitim sisteminden çıkmış ulusalcı üye.Ama dini vecibelerinden de uzak olmayan.

Türkiye'de yıllardır süre gelen polisin mafyavari tavırları, her gelen partinin kadrolaşması ve eğitim sistemindeki boşluğa dert yanmış.Ayrıca dinin toplumlar üzerinde çıkar amaçlı kullanılmasına da karşı.
    Ve eğitimsizlik yüzünden oluşan toplumsal güvensizlik kaygısının, aşırı derecede stres yarattığını belirtmiş.

Sadece iktidar için mi yazmış belirtmemiş ama umarım öyle değildir ve bunların yıllardır süregelen Türkiye gerçeği olduğunu biliyordur.

Dilin cok akici bravo kitap yazsan okurum

• "Damarlarımda akan kanın bu topraklarla aramda oluşturduğu gizli bir bağ var.Bu bir hissiyat." Nasıl bir sürrealizmdir lan bu
  • Nedir lan bu çıkar kavgası ülke elden gidiyor dalgası burası türkiye yerinde duruyor gidenler gider ablası

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Be Here Now
  • Bu olaylarda önder olanların senin gibi düşünmediklerini ve madde madde yazdığın önceliklerinin onlar için hıc önemli olmadıgını biliyorsundur umarım sevgili kardeşim.

Punto Evo 1.4 Mylife S&S Dualogic 2011
  • En nefret ettiğim şey eğitim sistemi zaten. Diğer ülkeleri gördükçe ağlıyorum. Kanada'da mesela herkes ilgi alan becerilerine göre bir mesleğe yönlendiriliyor. Böylelikle birbirinden farklı insanlar ortaya çıkıyor. Bizim eğitim sistemimiz ise herkese aynı bilgileri dayatıp herkesi aynı yapıyor. Her ne meslek olursa olsun ilgisiz alakasız bütün dersleri görmek zorundasın hemde en ağır biçimde. Mühendis mi olacaksın? Tıp mı okuyacaksın? Hiç farketmez aynı dersleri bilgileri sanada dayatacaklar sende 4 sene boyunca bunları hafızanda saklayıp 2 saatlik bir sınavda kullanacaksın. Yaratıcılığı engelleyen bir eğitim sistemi. Bir ülkenin kalkınmasında gereken temel sebep eğitimdir. Eğitim halledilirse daha bilinçli bir ülke olucaktır zaten. Herneyse zaten çoğu kişi görmüştür bu ülkemizdeki eğitim sistemi ile ilgili bir çok yazar eleştirili var görüp okumuşsunuzdur.

Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur. Hyman G. Rickover

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • quote:

Orijinalden alıntı: soultrex

Hay gezi parkınıza be ne parkmış a.. ne parkmış keşke bir gece de yok etselerdi.

Adam dünya kadar yazı yazmış o yazıyı okuyup, bunu mu çıkardın ?

Orijinalden alıntı: dorukhansn

quote:

Özet yokmu

Türkiye'de yıllardır süre gelen polisin mafyavari tavırları, her gelen partinin kadrolaşması ve eğitim sistemindeki boşluğa dert yanmış.Ayrıca dinin toplumlar üzerinde çıkar amaçlı kullanılmasına da karşı.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: lljoenll

quote:

Hay gezi parkınıza be ne parkmış a.. ne parkmış keşke bir gece de yok etselerdi.

Bir yerden kopyalanmış bir şeyi neden bu kadar kaale alim ?

quote:

Orijinalden alıntı: lljoenll

quote:

Bir yerden kopyalanmış bir şeyi neden bu kadar kaale alim ?

Kopyaladığını kanıtla öyle gel bu yorumu yaz. Kaldı ki kopyalamış olsa bile adamın dedikleri doğru mu yanlış mı ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.