Şimdi Ara

Bir Focus Klasiği: Motor Sistem Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen sabah ekranda bu yazı belirdi ve kırmızı lamba yandı. (Sarı yay işareti lambası yanmadı)

-Araba çekişten düştü ve 3000 devri geçemedi (motor koruma modu)
    -İvmelenme ve ataklık azaldı
    -Yakıt tüketimi fırladı
    -İlk kontakta marş geç basmaya başladı (1-2 saniye gecikmeli)

Kızdırma bujileri veya EGR arızası olacağını düşünerek sanayiye götürdüm (Bilenler bilir: Şaşmaz'da Yiğit Oto). Pc'ye bağladık 5 tane arıza çıktı.

2 temel problem dikkatimi çekti:
    -EGR Valfi
    -Egzantrik mili bilmemnesi (o kadarını anlamadım)

Usta mazotun sulu olabileceğini ve soğukta donup sorun çıkaracağını, aracın da koruma moduna geçtiğini söyledi [Mazotu 2 yerden aldım. Akköprü Bp (Ankamall önündeki köprünün samsun yolu üzerindeki ayağının dibindeki), Dışkapı Bp]

Hataları sıfırladık. würtz mazot koruma katkısı aldım. Şu an beklemedeyim ama EGR valfinin değişeceğini düşünüyorum.

Bu hata bildiğim kadarıyla focus2'lerde kronik. Ford veya başka bir markada benimkiyle benzer sorunu yaşayan var mı.

not: konu teknik, rütbe hiti kasan profili kilitli troll arkadaşlar size buradan ekmek çıkmaz üzgünüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 3 Şubat 2017; 16:41:34 >

• benim araçtada aşırı benzın ve gaz yakma var çekiş düşük ama ben lambda sensorunden oldugunu dusunuyorum arac zengın karısım yaktıgı ıcınde verımlı yanmıyor ve cekıs dusuyor
  • Dün Ankara -15 dereceydi büyük ihtimalle o sıcaklığa bir daha düşmeden bu hatayı tekrarlamaz ama, yine de akaryakıt istasyonunu değiştirin. focusların özellikle yakıt hortumları ve mazot filtresi donmaya çok müsait sulu mazotu görünce affı yok. Geçen gün kuzenimin başına geldi akşama kadar çalıştıramamış arabayı.
  • 1.6 hdi citroen c4 ümüzde de olmultu depodaki mazotu bitirince geçmişti. Araç hızlanmıyordu motor ikaz lambası yanıyordu . Sonra kendi kendine geçti Allaha şükür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konu güncellenecek
  • 2009 model dizel Focus umun ilk bakımlarından birinde başıma gelmişti, sebep hatalı mazot filtresiydi.
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    filtreleri orijinal almıştım. mazotla ilgili bir sorun olduğu kesin. bu arada yakıt tüketimi 6lt'den 9tl'ye fırladı. 1. viteste pedala dokununca 4000 beygire fırlayan ibre ölü balık gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ford focus motor sistem arızası
    14 yıl önce açıldı
    Focus 1 de motor arıza lambası.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: boombip

filtreleri orijinal almıştım. mazotla ilgili bir sorun olduğu kesin. bu arada yakıt tüketimi 6lt'den 9tl'ye fırladı. 1. viteste pedala dokununca 4000 beygire fırlayan ibre ölü balık gibi.

Benimkiler de orjinaldi, aracı en geç 5000km de bir yetkili serviste bakıma sokardım üstelik.

Bu ihtimal de aklınızda olsun; bir dönem üretim hatalı orjinal mazot filtresi bu gibi sorunlara neden olabiliyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.