Şimdi Ara

Araç Arızası, Forum, AI Teşhis ve Uygun aracı bul gibi özellikler içeren 8piston.com oto platformu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
76
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir 8piston.com adlı yerli bir otomotiv platformu geliştiriyorum. Buraya konuyu reklam yapmak için değil, özellikle otomobil kullanıcılarından, sanayi tecrübesi olanlardan ve forum kültürünü bilen kişilerden geri bildirim almak için açıyorum.

Sitenin temel amacı şu:

Türkiye’de araç sahiplerinin arıza, kronik sorun kullanıcı yorumu ve teknik bilgi gibi konularda dağınık şekilde arama yapması yerine, bunları tek bir platformda toplamaya çalışıyorum.

Şu an sitede bulunan bazı bölümler:

1. Araç Sayfaları
    Marka, model, nesil ve varyant bazlı araç bilgileri ekleniyor. Her araç için teknik veriler, kasa bilgileri, motor bilgileri ve zamanla kronik arıza bağlantıları oluşturulacak.

2. Arıza Rehberleri
    Araçlarda sık karşılaşılan genel arızalar için açıklayıcı sayfalar var. Örneğin motor tekleme, hararet, duman atma, çekiş düşüklüğü, turbo problemleri gibi konularda kullanıcıya ön bilgi vermeyi amaçlıyor.

3. Forum Yapısı
    Araç modeli ve arıza türüne göre filtrelenebilen forum konuları var. Amacım zamanla gerçek kullanıcıların yaşadığı sorunları ve çözümleri bir veri havuzuna dönüştürmek.

4. AI Teşhis Sistemi
    Kullanıcı araçtaki belirtiyi girerek yapay zeka destekli ön teşhis alabiliyor. Bu kesin usta teşhisi değil; ama kullanıcıyı olası sebepler, risk seviyesi ve kontrol edilmesi gereken noktalar hakkında yönlendirmeyi amaçlıyor.

Benim uzun vadeli hedefim, 8piston’u sadece bir araç bilgi sitesi olarak değil; forum, arıza kütüphanesi, AI teşhis, araç verisi, piyasa analizi ve kullanıcı deneyimlerini birleştiren kapsamlı bir otomotiv platformu haline getirmek.

Tabii şu an proje erken aşamada. Eksikler var:

Araç verilerinin tamamı henüz girilmedi.
    Forum tarafında gerçek kullanıcı katkısına ihtiyaç var.
    AI teşhis sistemi daha fazla gerçek vaka ile geliştirilmeli.
    Tasarım ve kullanıcı deneyimi tarafında iyileştirmeler devam ediyor.
    Bazı modüller henüz tam oturmuş değil.

Sizden özellikle şu konularda yorum rica ediyorum:

Bu tarz bir platform Türkiye’de kullanılır mı?
    Araç sahipleri için en gerekli modül sizce hangisi olur?
    AI teşhis sistemi sizce faydalı mı, yoksa güven problemi mi oluşturur?
    Forum tarafı nasıl kurgulanmalı?
    Eksik gördüğünüz özellikler neler?
    Sitede sizi rahatsız eden tasarım, hız, içerik veya kullanım problemi var mı?

Site: 8piston.com

Her türlü eleştiriye açığım. Özellikle “şurası olmamış”, “bunu böyle yap”, “şu özellik şart” tarzı yorumlar benim için çok değerli olur.

Teşekkürler.[code][/code]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertinay -- 1 Haziran 2026; 22:0:12 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Proje müthiş görünüyor, isim harika, içeriğe laf bile yok. Elinize emeğinize sağlık, çok beğendim. Fakat arayüz maalesef çok göz yoruyor, çok karmaşık. Sanırım o da AI ile yapıldı. Önerim daha da basitleştirip, renkleri biraz daha okunaklı / göz yormayan hale getirmeniz olacaktır. Onun dışında tekrar emeğinize sağlık.

İŞLEMCİ AMD Ryzen 7 7800X3D EKRAN KARTI PNY 5070 ANAKART Gigabyte B850 Gaming X RAM Patriot Viper (2x16) CL30 KASA Lian Li Lancool III SIVI SOĞUTUCU MSI MAG CoreLiquid A13 360 MONİTÖR ASUS VG279QL1A KLAVYE Aula Win68 HE MAX MOUSE Logitech G Pro Wireless KULAKLIK Steelseries Arctis Nova 5X
  • quote:

Orijinalden alıntı: altmisbirbucuk

Proje müthiş görünüyor, isim harika, içeriğe laf bile yok. Elinize emeğinize sağlık, çok beğendim. Fakat arayüz maalesef çok göz yoruyor, çok karmaşık. Sanırım o da AI ile yapıldı. Önerim daha da basitleştirip, renkleri biraz daha okunaklı / göz yormayan hale getirmeniz olacaktır. Onun dışında tekrar emeğinize sağlık.

Çok teşekkür ederim . Evet projelerimde çok fazla ai desteği alıyorum arayüzü dediğiniz gibi iyileştirme düşüncem var. Desteğiniz için teşekkür ederim.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.