Şimdi Ara

BİR DOLANDIRICILIK DURUMUMU YOKSA TALİHSİZLİKLER ZİNCİRİMİ? AMAN DİKKAT!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçen hafta başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum.
    Bir tanıdığımın oğluna workstation notebook bakıyorduk. Bütçe kısıtlı olduğundan ikinci el olabilir onayı gelince bende sahibinden.com üzerinden bir hp8560w bilgisayar buldum. Satıcıya mesaj gönderdim telefonunu verdi.
    Telefon ile arayıp ürün hakkında bilgi verdi. Telefonda web tasarımı yaptığını, ihtiyaçtan bilgisayarı sattığını tüm kutu ve içeriğinin
    tam olduğunu söyledi. (daha sonra oyak reanaulta çalıştığını mesaj ile belirtti) İlanlarında ayrıca dell latitude 13 bilgisayar vardı.
    bunun hakkında bilgi istedim. Hp için taksitle sanalpazar üzerinden taksitle 2000 tl ,diğerinide havale ile 325 tl ye verebilileceği söyledi.Ben alacak olan kişiye sorup onayını aldım. Ve sanalpazar üzerinden ilanı açtı, ödemeyi yaptık. ertesi günde cep telefonuma mesaj olarak gönderdiği hesap numarasına 325 tlyi gönderdim.
    sanalpazar üzerinden işlem kontrol ediliyor diye yazıyordu. Bende sanalpazar'a mesaj atıp işlemimi nezaman yapacaklarını sordum. Onlarda satıcının telefon ile kendini onaylatmadığını, hesap bilgilerini sisteme girmediğinden işlem yapmadıklarını söyledi. satıcıyı aradım telefonlara cevap vermedi, mesaj ile bilgi verdim. kendisi önce eksik bilgileri girdiğini söyledi. daha sonra
    tekrar sanalpazar'a döndüm. onlar herhangi bir bilgi olmadığını söylediler. Neyse akşama doğru ürünleri kargoya verdiği bilgisini verdi. Akşam eve gelince sanalpazar'ın satıcı bilgilerinin eksik olması nedeni ile satışı iptal ettiğini öğrendim. Yine telefon ile aradım. Yine cevap yok.Tekrar mesajlaşma başladı. Bana güvendiğini ilanı ertesi gün tekrar açacağını söyledi. Bende parasını zamanında almasının önemli olduğunu belirten bir mesaj attım. ertesi gün oldu sözde ürün Yurtiçi kargo ile gönderilecekti. Özellikle belirtmiştim. Kargoyu sorguluyorum ortada kargo yok. telefonlara cevap yok. Tekrar mesajlaşma başladı. ilanı ne zaman açarsın diye soruyorum (kartım evde evden ilanı acacağım diyor. Halbuki bana cep telenu ile hesap numarasını bildirmişti. Cep telefonuna baksa hesap numrası orada) Ürün kargoda yok diyorum.Bu sefer Ürünü Ups kargo ile gönderdiğini
    söylüyor. Ups kargoyu aradım böyle bir ürün yok diyor. Bundan soran attığım mesajlara hiç cevap yok. TÜm hafta sonu mesaj gönderdim en ufak cevap yok. Sahibinden.com üzerinde ilanlar aktif, satışa devam. Artık dün cep telefonuda ulaşılamaz mesajı veriyor. Bilgisayarı alacağımız kişi habire bana ya ne oldu diye soruyor. Alllahtan 2000 tllik işlem iptal olmuştu.Neyse düne kadar sahibinden.com mesajlarımada cevap yok. Bende sitedeki 3 ilanına tekrar yeni bir mesaj gönderdim. Eğer bilgi vermez ise
    kendisini kasıtlı dolandırıcılığa teşebbüsten savcılığa vereceğimi belirttim.
    Dün akşama doğru sahibinden.com dan mesajı geldi "hesap no ver".
    hesap bilgilerimi gönderdim.
    daha sonra başıma çok farklı şeyler geldi sonra anlatırım, paranı yarın akşama doğru gönderirim diye tekrar mesaj attı.
    (325 tlyi eft yapınca kendisine eft dekontumu email ile göndermiştim. Buradan bakıp hesap numaramı rahatlıkla görebilirdi.)
    Konu ile ilgil sahibinden.com 'a da bir mesaj mesaj gönderdim. Ve bu satıcıyı izlemeye alabilirlermi acaba başkasıda zarar görmesin diye bilgi verdim.
    Bugün oldu akşama kadar hesabı kontrol ettim , gelen bir para yok.
    Yaklaşık 1 saat önce cep telefonuma mesaj geldi "Ustat banka sube kodu verirmisin bilader söyledide senin hesaba para yatıracakmı para verdi bana yarın akşam yatırıcam ama banka şube kodu lazım"
    ardından bir mesaj daha"Ustat banka şube kodu verebilcenmi bilader para verdi bana sana para gönderecekmiş galiba ama banka şube kodu lazım"
    daha sonra bir mesaj daha "????"
    benim cevabım "siz kimsiniz anlamadım" cevabı "ben abisiyim .Banka şube kodu verebilirmisin ödemesi varmış galiba size yarın iş çıkışı yatırıcam"
    benim cevabım" kimin abisisiniz anlamadım"
    cevabı "kardesim ben berkayın abisiyim diyorum"
    cevabım "anladım. ben hesap nosunu göndermiştim. tekrar ibanı gönderiyorum xxxxxxxxx)
    cevabı " vericekmisin sube kodunu yoksa yatırmıcam para falan" cevabı"bana 250 tl verdi. bu no beden var ama hesabınızın
    kayıtlı olduğu banka şubesinin sube kodu lazım"
    internet şubesine girip şube kodunu öğrenip tekrar mesaj attım. "kardesinizin 325 tl göndermesi gerekiyor.bilgisayar satış nedeniyle 325 tl göndermiştim. ancak ne bilgisayar var ortada nede telefonlara mesajlara cevap"
    cevabı "tamam 325 tl yazmısın ama bana 250 tl yatırılacak dedi 250 tl verdi"
    cevabı" o telefonu kaybetti başına gelmeyen kalmadı. bilgisayarlarda gitti elden şerefsizler. neyse napayım yatırayımmı ben 250 tl yi ne yapayım bilemedimki"
    cevabım" 250 tl yi bekliyorum kalanınıda yatırır umarım"
    cevabı " kardesim siteden yazdıklarına baktımda merak etme sandığın şekilde işlerle işi olmaz berkayın. dolandirici falan ne demek"
    cevabı"bende o sitede dalandırıldım. 1500 tl gittim savcılığa verdim 1 bucuk sene önce ne oldu birşey olmadı. bisey cıkmadı gitti para. savcılıga falan yazmışsın ama bosuna"
    cevabı" neyse haram olsun demekle kaldım allah çıkarır dedim çıkarmıştır zaten. sandığın gibi değil benim kardeşim çok farklı durumlar oldu. Kusura bakma"

gele mesajlar böyle. İnsanın başına birşeyler gelir insan söyler derdini özür diler.
    Ancak mantıksızlık zincirine ve kafada şüphe uyandıran durumlara bir bakalım,

1- kendisini bana hesap numrası göndermesine rağmen sanalpazar üzerine hesap numarasını girmedi. cep telefonu ile kendini onaylattırmadı. (bu kişinin adındanda şüphe duydum. verdiği hesap
    nodaki isim farklıydı)
    2- ürünü kargoya verdiğini gönderi bilgisini öğrenip bildireceğini söyledi. Ancak herhangi bir bilgi gelmedi. telefon ve mesajlara cevap vermedi
    3- Haftasonu o kadar aradım hiç cevap yok. Daha sonrası telefon kapalı.
    4-Abisi diye mesaj gönderen kişi telefon kaybetti dedi. Benim telefon numaramı nasıl buldun peki?
    5-Başına birşeyler geldi ise telefon edip bilgi vermek bu kadarmı zor?
    6- 325 tl gönderdim abisi bana 250 tl göndereceğim diyor?
    7- Abisi denile şahıs bu kişinin sahibinden.com hesabına girip nasıl mesajlarını okuyabiliyor?? Bu kişi sakın yanında olmasın? Böyle bir iddiada akıllı
    bir insan telefon açıp durumu anlatır diye düşünüyorum. Ancak sadece mesajlaşma var.

Ben yazılanlardan tatmin olmadım. Açıkcası bu yaşadıklarımdan mantıklı olarak düşünüp çıkardığım dolandırdım hissiydi.

Bakalım yarın ne olacak.

Sizlerin bu yazılanlara göre yorumunuz ne olur? Acaba bir talihsizlikler zincirimi yoksa bir dolandıcılık durumudur?

teşekkürler!

• walla hocam doladırlıcıpa benziyor Allah yardım etsin
  • Hocam hiç acıma savcılığa başvur.Linkini pm atarsan sevinirim hocam bende pm atayım anlarız ne olduğunu
  • muhtemelen dolandırıcı eleman .Eğer hesabına 250Tl yatırırsa yat kalk dua et gerçi yatırcağını pek sanmıyorumda.
  • dolandırıcılık olsa neden abisi yada değil seninle yine irtibata geçsin? çok özenli okuyamadım ama bence küçük kardeş biraz sorunlu biri ceremesini de abisi çekiyor. gerçi işin özü yine üçkağıda yalana giriyor ama...neyse kardeş 325tl az para değil ama yine de şükret bence bu ülkede devlet dolandırıcı olmuş ceza kesen yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicboyguccino

Herkese herhaba
    Geçen hafta başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum.
    Bir tanıdığımın oğluna workstation notebook bakıyorduk. Bütçe kısıtlı olduğundan ikinci el olabilir onayı gelince bende sahibinden.com üzerinden bir hp8560w bilgisayar buldum. Satıcıya mesaj gönderdim telefonunu verdi.
    Telefon ile arayıp ürün hakkında bilgi verdi. Telefonda web tasarımı yaptığını, ihtiyaçtan bilgisayarı sattığını tüm kutu ve içeriğinin
    tam olduğunu söyledi. (daha sonra oyak reanaulta çalıştığını mesaj ile belirtti) İlanlarında ayrıca dell latitude 13 bilgisayar vardı.
    bunun hakkında bilgi istedim. Hp için taksitle sanalpazar üzerinden taksitle 2000 tl ,diğerinide havale ile 325 tl ye verebilileceği söyledi.Ben alacak olan kişiye sorup onayını aldım. Ve sanalpazar üzerinden ilanı açtı, ödemeyi yaptık. ertesi günde cep telefonuma mesaj olarak gönderdiği hesap numarasına 325 tlyi gönderdim.
    sanalpazar üzerinden işlem kontrol ediliyor diye yazıyordu. Bende sanalpazar'a mesaj atıp işlemimi nezaman yapacaklarını sordum. Onlarda satıcının telefon ile kendini onaylatmadığını, hesap bilgilerini sisteme girmediğinden işlem yapmadıklarını söyledi. satıcıyı aradım telefonlara cevap vermedi, mesaj ile bilgi verdim. kendisi önce eksik bilgileri girdiğini söyledi. daha sonra
    tekrar sanalpazar'a döndüm. onlar herhangi bir bilgi olmadığını söylediler. Neyse akşama doğru ürünleri kargoya verdiği bilgisini verdi. Akşam eve gelince sanalpazar'ın satıcı bilgilerinin eksik olması nedeni ile satışı iptal ettiğini öğrendim. Yine telefon ile aradım. Yine cevap yok.Tekrar mesajlaşma başladı. Bana güvendiğini ilanı ertesi gün tekrar açacağını söyledi. Bende parasını zamanında almasının önemli olduğunu belirten bir mesaj attım. ertesi gün oldu sözde ürün Yurtiçi kargo ile gönderilecekti. Özellikle belirtmiştim. Kargoyu sorguluyorum ortada kargo yok. telefonlara cevap yok. Tekrar mesajlaşma başladı. ilanı ne zaman açarsın diye soruyorum (kartım evde evden ilanı acacağım diyor. Halbuki bana cep telenu ile hesap numarasını bildirmişti. Cep telefonuna baksa hesap numrası orada) Ürün kargoda yok diyorum.Bu sefer Ürünü Ups kargo ile gönderdiğini
    söylüyor. Ups kargoyu aradım böyle bir ürün yok diyor. Bundan soran attığım mesajlara hiç cevap yok. TÜm hafta sonu mesaj gönderdim en ufak cevap yok. Sahibinden.com üzerinde ilanlar aktif, satışa devam. Artık dün cep telefonuda ulaşılamaz mesajı veriyor. Bilgisayarı alacağımız kişi habire bana ya ne oldu diye soruyor. Alllahtan 2000 tllik işlem iptal olmuştu.Neyse düne kadar sahibinden.com mesajlarımada cevap yok. Bende sitedeki 3 ilanına tekrar yeni bir mesaj gönderdim. Eğer bilgi vermez ise
    kendisini kasıtlı dolandırıcılığa teşebbüsten savcılığa vereceğimi belirttim.
    Dün akşama doğru sahibinden.com dan mesajı geldi "hesap no ver".
    hesap bilgilerimi gönderdim.
    daha sonra başıma çok farklı şeyler geldi sonra anlatırım, paranı yarın akşama doğru gönderirim diye tekrar mesaj attı.
    (325 tlyi eft yapınca kendisine eft dekontumu email ile göndermiştim. Buradan bakıp hesap numaramı rahatlıkla görebilirdi.)
    Konu ile ilgil sahibinden.com 'a da bir mesaj mesaj gönderdim. Ve bu satıcıyı izlemeye alabilirlermi acaba başkasıda zarar görmesin diye bilgi verdim.
    Bugün oldu akşama kadar hesabı kontrol ettim , gelen bir para yok.
    Yaklaşık 1 saat önce cep telefonuma mesaj geldi "Ustat banka sube kodu verirmisin bilader söyledide senin hesaba para yatıracakmı para verdi bana yarın akşam yatırıcam ama banka şube kodu lazım"
    ardından bir mesaj daha"Ustat banka şube kodu verebilcenmi bilader para verdi bana sana para gönderecekmiş galiba ama banka şube kodu lazım"
    daha sonra bir mesaj daha "????"
    benim cevabım "siz kimsiniz anlamadım" cevabı "ben abisiyim .Banka şube kodu verebilirmisin ödemesi varmış galiba size yarın iş çıkışı yatırıcam"
    benim cevabım" kimin abisisiniz anlamadım"
    cevabı "kardesim ben berkayın abisiyim diyorum"
    cevabım "anladım. ben hesap nosunu göndermiştim. tekrar ibanı gönderiyorum xxxxxxxxx)
    cevabı " vericekmisin sube kodunu yoksa yatırmıcam para falan" cevabı"bana 250 tl verdi. bu no beden var ama hesabınızın
    kayıtlı olduğu banka şubesinin sube kodu lazım"
    internet şubesine girip şube kodunu öğrenip tekrar mesaj attım. "kardesinizin 325 tl göndermesi gerekiyor.bilgisayar satış nedeniyle 325 tl göndermiştim. ancak ne bilgisayar var ortada nede telefonlara mesajlara cevap"
    cevabı "tamam 325 tl yazmısın ama bana 250 tl yatırılacak dedi 250 tl verdi"
    cevabı" o telefonu kaybetti başına gelmeyen kalmadı. bilgisayarlarda gitti elden şerefsizler. neyse napayım yatırayımmı ben 250 tl yi ne yapayım bilemedimki"
    cevabım" 250 tl yi bekliyorum kalanınıda yatırır umarım"
    cevabı " kardesim siteden yazdıklarına baktımda merak etme sandığın şekilde işlerle işi olmaz berkayın. dolandirici falan ne demek"
    cevabı"bende o sitede dalandırıldım. 1500 tl gittim savcılığa verdim 1 bucuk sene önce ne oldu birşey olmadı. bisey cıkmadı gitti para. savcılıga falan yazmışsın ama bosuna"
    cevabı" neyse haram olsun demekle kaldım allah çıkarır dedim çıkarmıştır zaten. sandığın gibi değil benim kardeşim çok farklı durumlar oldu. Kusura bakma"

gele mesajlar böyle. İnsanın başına birşeyler gelir insan söyler derdini özür diler.
    Ancak mantıksızlık zincirine ve kafada şüphe uyandıran durumlara bir bakalım,

1- kendisini bana hesap numrası göndermesine rağmen sanalpazar üzerine hesap numarasını girmedi. cep telefonu ile kendini onaylattırmadı. (bu kişinin adındanda şüphe duydum. verdiği hesap
    nodaki isim farklıydı)
    2- ürünü kargoya verdiğini gönderi bilgisini öğrenip bildireceğini söyledi. Ancak herhangi bir bilgi gelmedi. telefon ve mesajlara cevap vermedi
    3- Haftasonu o kadar aradım hiç cevap yok. Daha sonrası telefon kapalı.
    4-Abisi diye mesaj gönderen kişi telefon kaybetti dedi. Benim telefon numaramı nasıl buldun peki?
    5-Başına birşeyler geldi ise telefon edip bilgi vermek bu kadarmı zor?
    6- 325 tl gönderdim abisi bana 250 tl göndereceğim diyor?
    7- Abisi denile şahıs bu kişinin sahibinden.com hesabına girip nasıl mesajlarını okuyabiliyor?? Bu kişi sakın yanında olmasın? Böyle bir iddiada akıllı
    bir insan telefon açıp durumu anlatır diye düşünüyorum. Ancak sadece mesajlaşma var.

Ben yazılanlardan tatmin olmadım. Açıkcası bu yaşadıklarımdan mantıklı olarak düşünüp çıkardığım dolandırdım hissiydi.

Bakalım yarın ne olacak.

Sizlerin bu yazılanlara göre yorumunuz ne olur? Acaba bir talihsizlikler zincirimi yoksa bir dolandıcılık durumudur?

teşekkürler!

DOLANDIRILDIM BİRŞEY ÇIKMADI VS. YANİ BURADAN BİRAZ AnlaKİ DOLANDIRILIYORSUN ESKİSİ GİBİ DEĞİL PARAN GELMEZSE DİREK SAVCILIĞA VER ARTIK HEMEN BULUYORLAR AMAN DİKKATLİ OL KARDEŞİM. BANKA HESABINI FALAN HACKLEMESİNLER

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• herkese merhaba
    bahsi geçen kişi dün hesabıma 195 tl yatırmış. (sözde 250 tl yatırılacaktı)(bankamatikten ödenmiş sanırım. ne ad, ne başka bir şey hesap haraketlerinden görünüyor. )(x ile belirtilen bana ait bilgiler)

VADESİZ HESAP KARTSIZ PARA YATIRMA VE KOMİSYON ÜCRETİ
    AÇIKLAMA: BURSA YILDIRIM ŞUBE 1 NOLU ATM DEN VADESİZ HESABA KARTSIZ PARA YATIRMA,939419
    HESAP NO: 11921760 IBAN: xxxxxxxx
    MÜŞTERİ ÜNVANI:xxxxx

Anlaşılan bunlar tam profesyonel. Ne kadar gizemli iş yapıyorlar anlamıyorum.

Ne yapmalıyım sizce? Uğraşmaya değermi? Yoksa sineyemi çekmek gerekir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sahibinden.com da bu kişiyi kara listeye almış.
    mesajda gönderemiyorum :(
  • kaşınanı kaşımışlar, madem sanalpazar uzerınden calısıyorsun nıye ayrı para yatırıyorsun ?

ders olmuştur muhtemelen,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

kaşınanı kaşımışlar, madem sanalpazar uzerınden calısıyorsun nıye ayrı para yatırıyorsun ?

ne alaka? saçmalamışsınız resmen.

yazdıklarımı tam okumadınız galiba;

1 ürün için sanalpazar üzerinden taksitle almak için anlaşıldı. (bu ürünü başkası için alıyorduk.)

Diğer ürün için peşin ödeme için anlaşıldı.
  • quote:

quote:

kaşınanı kaşımışlar, madem sanalpazar uzerınden calısıyorsun nıye ayrı para yatırıyorsun ?

1 ürün için sanalpazar üzerinden taksitle almak için anlaşıldı. (bu ürünü başkası için alıyorduk.)

anlatamıyorum sanırım, şimdı sız zaten sıralamada hata yapmışsınız, karşı tarafı tanımıyorsan önce sanalpazarla bır mal alıs verısı yaparsın eğer guven duyarsan 2. aşamada dıger urunu alırsın, zaten bu işler böyle yapılır 100 den fazla alım satım yaptım sanalpazarda doğrudur saçmalıyorum bu pıyasayı bılmeyen kurallarını öğrenmeyen böyle olur, forumda her hafta dolandırıcılık konusu okuyoruz gülüp geçıyoruz, 1 saat ınternette araştırmayan parasını kaybetmeye mahkumdur

• Hocam geçmiş olsun. Hiç olmazsa bir kısmını kurtarabilmişsiniz. Kendinize alıyor olsanız bu kadar sorun olmazda başkasına aracı oluyorsunuz bu durum daha kötü. Siz anlatsanızda karşı taraf anlamaz. İşte bu yüzden ikinci el veya sanalpazar, sahibinden gibi sitelerden uzak duruyorum. Bir tek g.g dan alışveriş yaparım ondada sıfır ürün alırım daima. Satıcılarında 5000 ve üzeri satış yapmış 5 sene veya üzeri siteye üye olan kullanıcılardan alışveriş yaparım gerisi tıraş. Ucuz etin yahnisi yavan olur. Bir iki alışveriş yaparsınız kar ettiğinizi sanırsınız sonra birde bakmışsınız ki hoop bir dolandırıcı çıkar karşınıza kar ettiğinizi sandığınız miktarın mislini kaybetmişsiniz. Tekrar geçmiş olsun. Ayrıca kişinin ad soyad, site kullanıcı adını vs verin ki başka kişilerde benzer durumlara düşmesin.
  • Benim kargoda daha gelmedi .İçinden sürpriz bir şey çıkmaz umarım.
  • dolandırıcı direk söylüyorum. Savcılık lafını duyunca bir kısmını göndermiş ne kadar koparsak kardır diye. Kesinlikle suç duyurusunda bulunun. Sonuçta sen bu adama 325 tl gönderdin ve 250 tl geri aldın. Karşılığında hiç bir mal almadın . Böyle birşey mümkün olabilir mi sence ?
  • quote:

quote:

quote:

anlatamıyorum sanırım, şimdı sız zaten sıralamada hata yapmışsınız, karşı tarafı tanımıyorsan önce sanalpazarla bır mal alıs verısı yaparsın eğer guven duyarsan 2. aşamada dıger urunu alırsın, zaten bu işler böyle yapılır 100 den fazla alım satım yaptım sanalpazarda doğrudur saçmalıyorum bu pıyasayı bılmeyen kurallarını öğrenmeyen böyle olur, forumda her hafta dolandırıcılık konusu okuyoruz gülüp geçıyoruz, 1 saat ınternette araştırmayan parasını kaybetmeye mahkumdur

yazdıklarımı demekki yine tam okumamışsınız;

1- 2 ürün birlikte alındığı için bir indirim söz konusuydu.
    2- bu tür alışverişlerde önce satıcıyı arar kim olduğunu neden sattığını anlamaya çalışırım. (Satıcının puanı yoksada farklı sorularla durumu anlamaya çalışırım.O esnada şüphe uyandıracak bir intiba uyandırmadı bende.)
    3- Sanalpazar üzerinden ilan açılmış ve bir alışveriş gerçekleşmiş. Ürün durumu kontrol ediliyor konumunda olduğunu gördükten sonra diğer havale işlemini yaptım (burada sanalpazarın sisteminde bir açık var. Siteye üye olabiliyorsunuz. Ayrıca onaylamalar (cep telefonu ile onay, hesap numaralarını girme) ürün satabilir ve alabilirsiniz. Sistem işlem gerçekleştikten sonra size şu şu eksik der. Burada sanalpazar bana herhangi bir bilgi vermedi. Ben sorunca geri döndüler ancak o zaman durumu anladım. Sonrası kafamda şüpheler oluşmaya başladı.

Anladığım kadarı ile 89 doğumlusunuz. Siz 6 yaşında iken ben internet kullanıyordum, o sırada bir ISP de webdesign takımında çalışıyordum. O yıllarda yurtdışından internet üzerinden alışveriş yapıyordum. Arkadaşlarım o zaman Türkiyenin ilk fiyat karşılaştırma sitesini yapmıştı.(1997 yılı) (o zamanlar Türkiyede alışveriş sitesi hatırladığım kadarı ile yoktu. Yurtdışındaki ürünlerin fiyatları karşılaştırılıyordu. Türkiye'de bunu kim kullanır diye konuşurduk)
    Ayrıca Türkiyenin ilk yerli arama motoru baybul.com yine takım arkadaşlarımdan biri tarafından geliştirilmişti.

Burada paylaşmamın nedeni insanların bilgi sahibi olması.

Bu bir tecrübe paylaşımıdır. İnsanlar bunlarda birşeyler öğrenir, öğrenmez.

Ortada kaşınılacak bir durum yok. Sizin yaşınızdan daha fazla yurtdışı ve yurtiçi alışveriş tecrübem vardır.

Ortada "Ders alma durumuda yok." " yeni bir tecrübe edinme durumu" var.

Bu tür "case study yada case analise" yurtdışında itibar görülür ve insanlar birşeyler kapmak için bu tür konuları okur.

Günümüzde kendiniz tecrübe edinmek isterseniz(yada tecrübeli olmak isterseniz) para,zaman,bilgi ve efor harcamanız gerekir.Ancak tecrübe edinmiş birisinin fikirlerini dinlemek, anlamak, birşeyler çıkarmak ise daha kolaydır.

Umarım anlatabildim

• yemin ediyorum türkiyeden bir şey alırken geriliyorum. bir tek gitti gidiyora güveniyorum diğerlerinin hepsi dolandırıcı dolu. Halbuki yurt dışı sitelerinde bir kere bile sorun yaşamadım ebaydan 1000 e yakın alışveriş yaptım, alibaba keza öyle hem ucuz hemde satıcı güvenilir hiç bir sıkıntı çıkartmıyorlar.
    geçenlerde ayakkabı almıştım numarayı yanlış yolamışlar msj attım parar iadesi yaptılar ve ayakkabı hediyemiz olsun dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

dolandırıcı direk söylüyorum. Savcılık lafını duyunca bir kısmını göndermiş ne kadar koparsak kardır diye. Kesinlikle suç duyurusunda bulunun. Sonuçta sen bu adama 325 tl gönderdin ve 250 tl geri aldın. Karşılığında hiç bir mal almadın . Böyle birşey mümkün olabilir mi sence ?

250 tl değil 195 tl. göndermiş :)

tekrar belirteyim şu durum saçma;

başına bir problem gelir ararsın söylersin karşıdaki anlar yada anlamaz.

Yanlış bilgi vermeye başlama kötü birşey vede insanı farklı düşüncelere itiyor. (ürünü gönderdim, kargo noyuda göndereceğim diyerek ürünü göndermeme, telefonları açmama, mesajlara cevap vermeme, başkalarına işi havale etme, parayı gönderenin gözükmemesi )

• şu anda benzer bir şekilde

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-hp-z800-workstation-muhtesem-ozel-is-istasyonu-133950123/detay

bu ilan ile yapmaya çalışıyorlar... Daha önce bu bilgsayarı erkanderindere ismi ile açtılar. sonra ben konuştum. satmadı. başka isim ile aynı ilanı açtı

workstation tarzı ürünler için bursa gebze veya tuzla adresi veriyorlar...
  • Rıske gırmıcen ya bana gore bısıy alırsan elden yada 0 hepsıburada gıbı yerden alıcan bısıy satarsamda paramı once alır malı oyle yollarım get felan hıkaye bınbırturlu ıs cevırıyolar get le yolluyosun urunu farklı yolluyo kargoya yanlış adres v erıyomus bılmem maceraya gerek yok
  • ilani acma ve kullanilan sozler birbirine benziyor, dediginiz gibi ayni kisiler olabilir, aman dikkat
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.