Şimdi Ara

Ufak bir akıl alma konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fikir ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim ve konuya geçeyim.

Evliyim ve bir aracımız var 2014 Peugeot 2008 bu aracı satıp 3008 ya da yakın modellere geçmek istiyoruz. Ben ise B ehliyetimi yeni aldım, ama 2 yıldır a2 ehliyetim var 250 cc motosiklet kullanıyorum işe gidip gelmek için. Araç kullanmayı seviyorum ve motosiklet biraz yıpratıyor gibi beni bu yüzden de araç kullanmak istiyorum, ama ekonomik bir seçeneğim olsun istiyorum. Elimde ki aracı kullansam çok yakar ve küçük bir kaza yada sürtmede değer kaybı olur satarken değeri düşsün istemem.

Karın ağrım açıkçası lpgli ucuz işe gidip geleceğim ikinci bir araç almak. Bütçe konusunda 300-400 civarı olabilir diye düşünüyorum çok da artıramam 2. araç için. Tabi hem yaş hem de çevre olarak da çok eski bir araçla gidip gelmek istemiyorum, biraz daha modern görünen bir şey olsun istiyorum. Aslında klasik araçlara baktım onlar daha hoşuma gitti e200 m111 motoru olan versiyonları falan şık duruyor, CJ5 jeep de güzel görünüyor eski ama bindiğimde ya bu ne dedirtmeyecek bir araçlar. Tabi masraf kısmı da var aldıktan sonra.

Derdimi az çok anlattım gibi şu araç olabilir ya da boş ver bu düşündüğün gereksiz vb. fikirlerinizi belirtebilirsiniz. Tekrardan teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YunusEmreO -- 13 Haziran 2025; 13:17:30 >

• 400 bin civarına 2011-12 model 1.2 symbol filan bulunur diye düşünüyorum. eknomik, yürütme maliyeti ucuz, 2. elde değerini koruyarak hızlı satılır. konfor ve donanım eksiğine rağmen sizin mantığınıza göre alınması gereken araçların en başında geliyor.

95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • teşekkür ederim, Renault magane 1.6 Coupe Dynamique nasıl sizce şimdi denk geldim.

• bizim bi arkadaşta otomatik albea var. 2008 model. benzin olarak ocağına incir ağacı dikmiş. orjinal ve ender bulunuyor diye satmıyor. eşine vermiş az kullanıyor diye. kendine de serçe almış. lpg li. hiç yakmıyor bu araç diyor. işi gidip gelirken kullanıyormuş. size gelince 1.2 motor symbol işinizi görür.

hocam açıkçası ami de araç kullandığımı hissedebileceğimden şüpheliyim

görünüm olarak çok iyi, ancak 2. eli daha zayıftır ve daha çok masraf çıkartır.

95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anyhill kullanıcısına yanıt

Anladım, masrafsız olması tecihim tabi. Symbol e bakacağım teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

13 yıl oluyor logan 1.2 16v kullanıyorum hiç sıkıntı yaşanmadı, geçenlerde köyde dereden geçtim millet öyle baktı benim için jip gibi

listeye alayım hocam teşekkür ederim

• Bu devirde 2.araç alıp hem para bağlamak gereksiz ,hem de lüzumsuz 2. bir masraf kapısı olur..Bence paranızı farklı yerlerde değerlendirip elinizdeki aracı dikkatli dikkatli kullanıp keyfini çıkarın

Aracim var demistiniz. E araba kullanmak istiyorsaniz aracinize binin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

bakayım teşekkür ederim toyota yaris radarımda inceliyorum ilanlarıi, dediğiniz araca da bakacağım.

• 2. araç arayışınıza anlam veremedim ben hocam. Elinizde 2014 model 2008 var, model yükseltmek için satmayı düşünüyorsunuz ama bir yandan da ehliyeti yeni aldığınız için araç sürüp pişmek istiyorsunuz sanırım. İşe gidip geliyorken motor kullanıyorsanız araca ihtiyaç var mı? Araç alınca motoru satacak mısınız mesela? 2. aracı almak belki fiyat olarak uygun olabilir ama bunun sigortası kaskosu mtvsi yakıtı hep dert. Araç durduğu yerden masraf çıkaracak size. Eşiniz işe gidip gelirken araç kullanmıyor sanırım. Yani 2. aracı aldığınızda 2008 kapı önünde yatacak. Bence elinizdeki aracı sürün, hiç yeni arayışlara girmeyin. Kaza olduğunda değer kaybı kadar düşüğe satarsınız.

Hocam motor ile işe gidip geliyorum, ama yaz kış sorun oluyor ekipmandan dolayı, adam akıllı üzerime bir şey giyemiyorum yazı sıcak, kışı soğuk ayrı dert. İlk başlarda ekonomik diye tercih ettim ama kullandıkça yıpratıyor insanı. Araç konusunda 2008 i yakın zaman da elden çıkarmak istiyoruz, zarar gelsin istemiyorum.

Yükselttikten sonra da yeni araçla da acemilik atmak riskli, sonuçta Türkiye'de araçlar yatırım olarak görünüyor keyfimizin istediği gibi alıp binemiyoruz. O yüzden sorun çıkarmadan bana acemiliğimi yaptıracak araç lazım. Alıp satmak istemem sonuçta yeni araçla da yakıt masrafından dolayı işe git gel yapmam. Bana sorun çıkarmayacak işe git gel ucuza kapatacak araç lazım, biraz da eli yüzü düzgün olsa tadından yenmez. Şuan Toyota yaris için 350-400 civarlarında araçlar var ama fikirlere açığım.

• Motoru satip arac alacaginiz parayi faize koyun. Mevcut araciniza binin. Olasi bir kazada deger kaybini faiz getirileriyle tolere edersiniz. Misal 50 bin faiz aldiniz, oldu kaza oldu 50 bin dusuge satarsaniz bile faizden aldiginiz para onu kaapatir. Ustelik deger kaybi davasi da acarsiniz ordan da zararinizi kapatirsiniz. Olay 350 bine arac almakla bitmiyor. Aldiginiz eski arac trigeri yagi lastigi, kaskosu trafigi size 400 e gelecek. 1 yil sonra o 50 bin masraflar da cope gidecek. Araba faiz getirmeyecek ve zarariniz neredeyse 1 sene sonra aldiginiz arac kadar olacak. Degmez. Mantikli da degil.

Teşekkür ederim yorumunuz için faiz kısmına girmek istemiyorum tercih olarak hocam. Araç kullanmaktan keyif alıyorum hepsi bu aslında, diğer araç gözümde yatırımlık o yüzden onu uzun yol ve eşimin kullanımına vermek istiyorum. Kendim de yağını suyunu değiştirip bakımını kendim yapıp uğraşabileceğim işe gidip geleceğim bir araç almak. Şuan dediğiniz gibi kaskosu tekeri yağı vs. çok sorun değil, ama aldıktan sonra kontağı çevirip lanet okumayacağım bir araç olması. Ne kadar ekmek o kadar köfte farkındayım bunun, derdim olabildiğince fiyat performans aracı bulmak.

O butcelerde bulabileceginiz hicbir arac bakimli degildir. Ya 500 600 binlik aracin ciddi problemi vardir satip kurtulmak icin o fiyata verirler ya da lastik kayis vs 100 bin masrafi varxir o yuzden. Yani alacaginiz aracta lanet etmeniz olas. Temiz yuksek model araclar 700 800 e cikinca var dertsiz binebileceginiz.

Faize karsi olabilirsiniz altin da iyi bir secenek olur. Grcen yil 2000 di altin bu yil 4000. Yani gecen yil 350 olan arac bu sene de 350.. gecen sene dedigimi yapsaydiniz su anda 400 bininiz 800 bin olmustu.

Araba iyi bir yatirim degildir. 5 yil once 1m ye 5 donum tarla aliniyordu. Benim bindigim arac 1m idi. Araci aldigim kisi 1m ye 5 donum tarla yerine arabayi almis ve 4 yil binip 1m ye bana satti. 5 donum zeytinlik alsa su anda 5m olurdu. Ama adam da 4 yil araca binmis kullanmis en azindan bindim isimi gordu diyebiliyor. Ama sizde gordugum araci kullanmayip yatirim olmasini kapinin onunde yatirmak olarak algilamissiniz.yani elinizde olsun kullandim hakkini verdim diyebileceginiz bir ortam da yok.

Yatirim yapmak istiyorsaniz, yatirim nedir nasil yapilir vs hakkinda bilgi edinin. Alternatif yatirim yollari ogrenin. Bilanco nasil yapilir ogrenin. Bilancoda cepten para goturen seyler zarar hanesine yazilir ve araba da bilancoda zarar ettiren seyler icindedir. Aldiginiz araci kapi onunde yatirmak yatirim degildir. Binin kullanin en azindan odediginiz sarf giderlere degsin yoksa arabanin getirisinden cok goturusu olir.

Madem akil almak istedin benim verebilecegim akil budur. Tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

O butcelerde bulabileceginiz hicbir arac bakimli degildir. Ya 500 600 binlik aracin ciddi problemi vardir satip kurtulmak icin o fiyata verirler ya da lastik kayis vs 100 bin masrafi varxir o yuzden. Yani alacaginiz aracta lanet etmeniz olas. Temiz yuksek model araclar 700 800 e cikinca var dertsiz binebileceginiz.

Faize karsi olabilirsiniz altin da iyi bir secenek olur. Grcen yil 2000 di altin bu yil 4000. Yani gecen yil 350 olan arac bu sene de 350.. gecen sene dedigimi yapsaydiniz su anda 400 bininiz 800 bin olmustu.

Araba iyi bir yatirim degildir. 5 yil once 1m ye 5 donum tarla aliniyordu. Benim bindigim arac 1m idi. Araci aldigim kisi 1m ye 5 donum tarla yerine arabayi almis ve 4 yil binip 1m ye bana satti. 5 donum zeytinlik alsa su anda 5m olurdu. Ama adam da 4 yil araca binmis kullanmis en azindan bindim isimi gordu diyebiliyor. Ama sizde gordugum araci kullanmayip yatirim olmasini kapinin onunde yatirmak olarak algilamissiniz.yani elinizde olsun kullandim hakkini verdim diyebileceginiz bir ortam da yok.

Yatirim yapmak istiyorsaniz, yatirim nedir nasil yapilir vs hakkinda bilgi edinin. Alternatif yatirim yollari ogrenin. Bilanco nasil yapilir ogrenin. Bilancoda cepten para goturen seyler zarar hanesine yazilir ve araba da bilancoda zarar ettiren seyler icindedir. Aldiginiz araci kapi onunde yatirmak yatirim degildir. Binin kullanin en azindan odediginiz sarf giderlere degsin yoksa arabanin getirisinden cok goturusu olir.

Madem akil almak istedin benim verebilecegim akil budur. Tavsiye ederim.

Teşekkür ederim akıl için ve deneyimlerinizi için. Yatırım olarak demek yanlış anlaşılmasına sebep oldu sanırım. Tekrardan tavsiyeleriniz için tekrardan teşekkür ederim benim de yatırımdan amacım al sat değil 3008 i alınca zaten satmayıp uzun süre kullanırız. Yatırımlarımız var zaten bu benim çıkardığım bütçe yatırım bütçemizin dışında ek bir bütçe. Sadece işe gidip gelmek için masrafsız bir araç istiyorum ek olarak, gün geçtikte artık karar verdim ama aracın ne olduğuna karar veremedim. Şuan ki en mantıklı Toyota yaris gibi geliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.