Şimdi Ara

Bir Arabadan Beklentiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Örneğin benim ilk kriterim güzelliğidir. Fabrika çıkışlı çirkinse de yay,jant vb. ekstrası olanları tercih ederim. Bu beklentimi karşıladıktan sonra yakıt,sorunsuzluk,donanım,performans gibi kriterleri göz ardı edebilirim. Ama bir araba bana çirkin geliyorsa şu saydığım 3-4 özellik kusursuz bile olsa almam.

Masraf actiktan sonra, butceme yuk olduktan sonra, periyodik bakim harici beni sanayiye, servise goturdukten sonra neyleyim seklini semalini.

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 23 Mayıs 2019; 23:54:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Götürsün yeter podyuma çıkmıyoruz..

• yakışıklı olacak, sıradan tasarımı olmayacak. gaza dokunduğun anda sırt geriye yaslanacak, performansı uçuk olmasa da olur yani güçlü bir dizel. fazla sıkıntı çıkarmayacak. güvenlik olarak sürücü ve yolcu koruması yüksek olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 24 Mayıs 2019; 0:10:24 >

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • Dıştan baktın mı iyiki almışım demem lazım.Sokak da nereye bakarsam kendi aracımdan varsa en kısa sürede satarım ,Eli yüzü düzgün olmalı orası burası göçük içinde olmamalı

Bastın mı gitmeli performansı çok kötü olmamalı.
    Orasından burasından saçma sapan trim sesi gelmemesi gerek

Donanım olarak elektrikli ayna , klima kafi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 24 Mayıs 2019; 0:23:16 >

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • Kesinlikle arıza vermemesi. Sadece bakımdan bakıma servis yüzü görmemi sağlaması. Başka ihsan istemez.

• arabalara çok anlam yüklemiyorum.netice de evlenmiyoruz ve koynumuza alıp yatmıyoruz.tek marş da çalışsın bakımdan bakıma masraf çıkarmasın sorunsuz gideceğim yere götürsün yeterli benim için.hele ki donanımdan nefret ederim.led farmış mülti medyaymış,hız sabitleyiciymiş v,s gibi osuruktan teyarre gibi özelliklere asla takılmam ve işim olmaz her zaman baz donanım yeterlidir benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burakk0131

Kesinlikle arıza vermemesi. Sadece bakımdan bakıma servis yüzü görmemi sağlaması. Başka ihsan istemez.
    Direkt Toyota.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim için de aynı durum söz konusu. Arabada ilk baktığım şey güzelliği (tasarımı) (Kız arkadaş/eş için de geçerli bu )
    İkincisi, ne siyah ne de beyaz olacak. Ortalık mafyavari siyah ve buzdolabı beyazı araba kaynıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 7 Haziran 2019; 12:44:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

SAMSUNG Galaxy Note Fan Edition
  • Normal bir coğrafyada:

1) Güvenlik
    2) Güvenilirlik
    3) Keyif / Yol Tutuş
    4) Performans
    5) Tüketim
    6) Konfor
    7) Hacim
    8) Görünüş

-----------------------------------

Türkiye'de:

1) Minimum Vergi
    2) Minimum Tüketim
    3) Güvenlik/güvenilirlik
    4) Keyif / Yol Tutuş / Performans

Bu 4'ü için kalanından feragat ederim.

Konseptim bu olduğu için zaten ikinci elde çok tutulmayan; ama aslen iyi olan arabalar alıyorum. İyi arabayı yabıştırabilirsen öyle veya böyle, az ya da çok, tipi de yerinde oluyor zaten.

Enteresan listelerim vardır benim. Mesela, 2010 model Focus 1.6 tdci'ı alıp, 6 yıl binip satmakla, 2010 model 2.0i Impreza alıp, LPG taktırıp, 6 yıl binip satmak arasında toplam maliyet olarak 4000TL falan oynuyordu (eskiden). Dolayısı ile Impreza'yı çakarım. Fazladan 4 çekerim, daha güçlü bir arabam, deri koltuğum, ön cam ısıtmam, çok daha iyi bir yol tutuşum falan olurdu. Bugün bahsi geçen aracın fiyatı uçtu. Km'leri de uçtu. Alan satmıyor. Ama dönem dönem böyle fırsat arabaları türüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 24 Mayıs 2019; 10:9:0 >

• Dizel olması, 4.5 lt civarında yakan araç makbuldür.
    Otomatik olması, İstanbul içerisinde şart, şimdiki aracım Manuel, değişecek. Yol tutuş. Tabi ki güvenlik ekipmanları.

Bunların dışında mutlaka istediğim opsiyonlar

İyi bir ses sistemi, arabadan alınan keyfi arttırıyor. Bas bas bağıran uyduruk 1000 liralık sistemler değil, temiz ses veren, flac şarkıları temiz çalan bir ses sistemi.

Adaptif hız sabitleyici. Cidden olmazsa olmazım bir sonraki aracımda. Yeni evlendim, eşimin ailesi Erzincanda, hanımköylüyüm ben de, mecbur gidicez

Anahtarsız giriş, far yağmur ıvır zıvır sensörü istemiyorum, park sensörü zaten istemiyorum gerizekalı gibi ötüp duruyor.

Bir de mümkünse 4x4 olması malum, hanımköylüylülük ve Erzincan

İstediklerime en yakın araç 1.4s vitara gibi duruyor, dizelden vazgeçebilirim bu istediğim şeyler için. LPG çakar geçerim diye düşünüyorum. Bakalım nasip kısmet.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz olay biraz patladı artık. Piyasası olmayan araçların ilanlarına bakıyorum %90 bitik. Temiz olanların da sahipleri uyanık ona göre fiyat çekiyor. Bir ara 2.4 Accord niyetlenmiştim max 40.000 e çok temizleri denk geliyordu şimdi oldu 55 bin
    4- kullanışlılığı
    5- frenleri
    6- farları
    7- ses sistemi (Focus 3'ün standardı kadarı kafi)

8- güvenliği
    9- yolda kalmaması (otoparkta kalabilir, yolda bırakmasın)

Sırf ilk 4 maddeden dolayı 18 yıldır aynı arabaya biniyorum. Güvenlik donanımı merkezi kilitten ibaret. Hava yastığı abs vs hiçbirşey yok ama 4 maddede çok dengeli bir yeri var.

Renk mesela benim için önemli bir mesele. Fiat'ın bazı metalik renkleri çok güzel duruyor. TR'de satılmayan Metalik Gece Mavisi rengi var bu arkadaşların, bakımı inanılmaz güç olsa da ton olarak muazzam bir tonu var.

Şu anda VW'nin turmerik sarısı da aynı şekilde güzel bir ton. Renk önemli

Sony PS4 500 GB Xbox One S 500 GB
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank W.

Hocam dediğiniz olay biraz patladı artık. Piyasası olmayan araçların ilanlarına bakıyorum %90 bitik. Temiz olanların da sahipleri uyanık ona göre fiyat çekiyor. Bir ara 2.4 Accord niyetlenmiştim max 40.000 e çok temizleri denk geliyordu şimdi oldu 55 bin
    Accord mu? Ben Legacy kullanıyorum.

Bir arkadaşıma Lancia Delta aldırdım falan...

Accord benim için piyasa sayılır.

Şaka bir yana, dediğini ben de görüyorum. 2 litre Impreza'ların fiyatları uçtu mesela. Swift'lerin fiyatları artıyor falan... Enteresan işler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 24 Mayıs 2019; 11:0:51 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.