Şimdi Ara

Binek araçlar kaç binde bir radyatör suyu eksiltir.Clio için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
8.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Binek araçlar kaç binde bir radyatör suyu eksiltir.2007 Clio 1.4 benzinli için
    7000km yol gittim 1 ay içinde.bakım yaparken yeşil antifriz koymuştum.7000km önce antifriz seviyesi max. seviyelerdeydi şimdi ortalara düşmüş.çok yol yaptım diye eksilir mi?normal mi? yoksa radyötörde kaçak mı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 7 Kasım 2011; 15:36:45 >

• Normal sartlarda radyator suyu eksilmez, eksiliyorsa bir yerlerde kacak vardir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Normal sartlarda radyator suyu eksilmez, eksiliyorsa bir yerlerde kacak vardir.
    tamirciye sordum şimdi 3000-5000km de bir eksiltmesi normal dedi.başka fikri olan yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: syrialin

tamirciye sordum şimdi 3000-5000km de bir eksiltmesi normal dedi.başka fikri olan yok mu?

Alıntıları Göster
    Normalde eksilmemesi lazım.
    Tamirci yanlış söylemiş...

- bundan önceki aracım yumurta kasa accent'ti 9 sene kullandım bu süre boyunca hiç radyatör suyu eksilmedi...
    - ondan önce şahin kullanıyordum, habire su ekleyip duruyordum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Normalde eksilmemesi lazım.
    Tamirci yanlış söylemiş...

- bundan önceki aracım yumurta kasa accent'ti 9 sene kullandım bu süre boyunca hiç radyatör suyu eksilmedi...
    - ondan önce şahin kullanıyordum, habire su ekleyip duruyordum...

Alıntıları Göster
    eğer sıkıntı yoksa bir damla bile eksiltmemesi gerekir. kaçak var gibi görünüyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

Binek araçlar kaç binde bir radyatör suyu eksiltir.2007 Clio 1.4 benzinli için
    7000km yol gittim 1 ay içinde.bakım yaparken yeşil antifriz koymuştum.7000km önce antifriz seviyesi max. seviyelerdeydi şimdi ortalara düşmüş.çok yol yaptım diye eksilir mi?normal mi? yoksa radyötörde kaçak mı var?

eski arabam 2000 model 1.6 rte idi. açıkcası bu modellerin radyatör hortumuı ile kapakları çok narin. büyük ihtimal kapağında çatlama olabilir. onun dışında motoru sıkıntısız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lotus8961

quote:

Binek araçlar kaç binde bir radyatör suyu eksiltir.2007 Clio 1.4 benzinli için

eski arabam 2000 model 1.6 rte idi. açıkcası bu modellerin radyatör hortumuı ile kapakları çok narin. büyük ihtimal kapağında çatlama olabilir. onun dışında motoru sıkıntısız
    Bir Damla dahi eksiltmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadasim alinganlik yapiyor gibi algilama ama madem buradan verilen yanitlar seni tatmin etmiyor ne diye soruyorsun?
    Yok tamircinin soyledigi mantikli geliyorsa neden tekrar buraya yaziyorsun?

Eger araba ve motor nasil calisiyor detay bilgin yoksa, neden howitworks veya benzeri bir siteden incelemiyorsun?

Motor sogutma sistemi kapali devre calisir, normal sartlarda eksiltme yapmaz. SU sicakligi genelde 90 derece ve ustu oldugu icin, sistem icerisinde basinc vardir ve toplu igne kadar delik olsa bile bu suda eksilmeye yol acar.

Baska sorun var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverBlue -- 7 Kasım 2011; 20:31:44 >
  • quote:

quote:

Arkadasim alinganlik yapiyor gibi algilama ama madem buradan verilen yanitlar seni tatmin etmiyor ne diye soruyorsun?

Eger araba ve motor nasil calisiyor detay bilgin yoksa, neden howitworks veya benzeri bir siteden incelemiyorsun?

Motor sogutma sistemi kapali devre calisir, normal sartlarda eksiltme yapmaz. SU sicakligi genelde 90 derece ve ustu oldugu icin, sistem icerisinde basinc vardir ve toplu igne kadar delik olsa bile bu suda eksilmeye yol acar.

Baska sorun var mi?

Alıntıları Göster
    hocam bende su kacirma gibi bi olay olustu, triger degisimi sonrasi, shelldeki eleman, motor suyuma toz demir gibi bisey doktu, aninda su eksilme olayi kesildi 3 aydir hala max da desem yeridir, adamin gidip ellerini opucem

• quote:

quote:

Baska sorun var mi?

Alıntıları Göster
    sistem sıcak çalıştığından hava tahliye vs gibi buhar kaçaklarını ihmal ederrsek su eksilmemesi lazım ama kullandıkça özelliğini yitiriyor nekadarlık bir eksilme sözkonusu

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

sistem sıcak çalıştığından hava tahliye vs gibi buhar kaçaklarını ihmal ederrsek su eksilmemesi lazım ama kullandıkça özelliğini yitiriyor nekadarlık bir eksilme sözkonusu

Alıntıları Göster
    bendede 2007 model clıo 3 var hiç su ilavesi veya antifiriz koyulmadı heryıl suyun derecesini ölçüyorum derecesi iyi durumda hiç ilave yapmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: #turbocu#

bendede 2007 model clıo 3 var hiç su ilavesi veya antifiriz koyulmadı heryıl suyun derecesini ölçüyorum derecesi iyi durumda hiç ilave yapmadım

Alıntıları Göster
    Su ısındıkça buharlaşabilir diye düşünüyorum. Eksiltmesi normal ki yazın o sıcak günlerinde 2 günde bir aracın suyuna baktığımı bilirim. Basbaya eksiltiyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Su ısındıkça buharlaşabilir diye düşünüyorum. Eksiltmesi normal ki yazın o sıcak günlerinde 2 günde bir aracın suyuna baktığımı bilirim. Basbaya eksiltiyordu.

kapalı devre sistemde buhar nereye gidebilir ?
    su soğuyunca az miktardaki buhar yoğunlaşıp tekrar su olur. ütü gibi buhar da yapmaz. su kabının kapağını açıp bakın ne kadar buhar çıkacak .
    sağlıklı sistem su eksiltmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

su soğuyunca az miktardaki buhar yoğunlaşıp tekrar su olur. ütü gibi buhar da yapmaz. su kabının kapağını açıp bakın ne kadar buhar çıkacak .

Motor sıcakken stop ettiğinizde suyu boşaltıyordu önden. Ha bu olay ayrı ama gerçekten 2 günde bir su kontrolü yaptığımı bilirim. Babamda bunu normal karşılardı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Motor sıcakken stop ettiğinizde suyu boşaltıyordu önden. Ha bu olay ayrı ama gerçekten 2 günde bir su kontrolü yaptığımı bilirim. Babamda bunu normal karşılardı.

Alıntıları Göster
    Su eksiltiyorsa kaçak vardır. Normalde sistemden su kaçmaz.

• quote:

Soğutma sisteminizde basbaya bir arıza varmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Alıntıları Göster
    kapalı devrelerde oluşan basınçtan dolayı suyun kaynama noktası yükselir. o yüzden bir sorun olmadıkça aracınız asla su eksiltmez.

• quote:

quote:

hadi ya neyse sattık zaten
  • quote:

quote:

quote:

hadi ya neyse sattık zaten

Alıntıları Göster
    SU KAÇAKLARININ SEBEBLERİ VE ÇÖZÜMLERİ İÇİN https://www.nissan-almera.tr.gg/ALMERA-ARIZALARI-VE-%C7-Oe-Z-Ue-MLER%26%23304%3B.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: volverin33

SU KAÇAKLARININ SEBEBLERİ VE ÇÖZÜMLERİ İÇİN https://www.nissan-almera.tr.gg/ALMERA-ARIZALARI-VE-%C7-Oe-Z-Ue-MLER%26%23304%3B.htm

Alıntıları Göster
    Radyatör kapağını(genleşme haznesi kapağı) değiştirin büyük ihtimalle sorun çözülecektir. Bu yöntemle sorununu çözen baya kişi tanıyorum.

edit: ufak bir hata

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirDream -- 8 Kasım 2011; 20:20:46 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.