Şimdi Ara

fazla motor yağı koymak, motoru yakar mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sıfır opel corsaya bir benzin istasyonunda, motor yağ akıtıyor denilerek yağ konuldu. 100 km gittik, sonunda arabadan tak tak ses geldi ve yanık kokusu aldık, araba durdu. Ancak motoru açtığımızda gördük ki, motor yağı normal seviyede. Fazla yağ konmuş olsa bu arıza olabilir mi? ya da farklı bir yağ konmuş olsa, motoru bozabilir mi? Bilen arkadaşlardan bilgi rica ediyorum, iyi günler dilerim

• motor ambeleye kalkar yağ yakar roketler kendini hemen stop etmek gerekir haşlar kendini
  • purpleangel2 P kullanıcısına yanıt
    Fazla motor yagi yuksek basincla kecelerden sizdirmaya neden olur.
  • fazla yağ contaları zorlar ve ağ gitmemesi gereken seviyeye yağ gider motorun iç döngüsünü yavaşlatır ama motor yakıcak kadar hemen 100kmde belli etmez tabi azına kadar yağ konmadıysa birde farklı vizikositede yağ konmuş olabilir. 5-30 yerine 15-40 konmuşsa buda zarar veriri.
  • En basit anlatimiyla fazla yag koymak motordan once o konulan yagi yakar en temizi bosalttirmaktir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır araca benzin istasyonunda müdahele ettirmek mi? Çağır yol yardımı, ara kasko yardımı... Benzinlik neymiş? Pompacılar ne zamandan beri mekanik teknisyeni oldular?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen benzinlik öncesi sizin conta yanmış yada yağ soğutucu patlamış birde üzerine yürümüşsünüz. motor revizyon olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    motor yağı neden artar ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: purpleangel2

Merhaba,
    Sıfır opel corsaya bir benzin istasyonunda, motor yağ akıtıyor denilerek yağ konuldu. 100 km gittik, sonunda arabadan tak tak ses geldi ve yanık kokusu aldık, araba durdu. Ancak motoru açtığımızda gördük ki, motor yağı normal seviyede. Fazla yağ konmuş olsa bu arıza olabilir mi? ya da farklı bir yağ konmuş olsa, motoru bozabilir mi? Bilen arkadaşlardan bilgi rica ediyorum, iyi günler dilerim

Yağ pompası arızası gibi sanki

• Aracın contası yanmış, fazla yağdan mı yani bu, yoksa fabrika hatası mı anlamadım, nasıl anlaşılır bilemedim

• hocam bu mesele sonuçlandı mı merak ettim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: purpleangel2

Merhaba,

o benzinciler zaten yağ satmaya bahane arıyolar,sıfır arabaya yağ ilave etmek saflık sadece ,sorun varsa servise gidersin yağ çubuğuna bakıp gördünmü eksildiğini

• Fazla yağ konulduysa motor kol bile çıkartır.
  • haislip_13 kullanıcısına yanıt
    merhaba, mesele sonuçlandı, konulması gerekenden farklı bir yağ konulmuş ve asıl problem motorun hararet yapmasıymış. ikaz lambası yanmadı, en son araba duracakken kırmızı bi lamba yandı ama biz korkudan direk stop etmiştik, sebebin bu olduğunu tahmin edemedik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.