Şimdi Ara

JETTA İÇİN HANGİ YAĞ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
43.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7273B0BD6 -- 11 Aralık 2019; 5:45:26 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

JETTA İçin Hangi Motor Yağı?

Volkswagen Jetta'nızın optimum performansını sağlamak için doğru motor yağını seçmek çok önemlidir. İşte Jetta'nız için doğru motor yağını seçerken bilmeniz gerekenler:

Viskozite

Jetta motorları için önerilen viskozite genellikle 5W-30'dur. Bu viskozite, soğuk çalıştırma kolaylığı ve yüksek sıcaklıklarda koruma sağlar. Ancak, Jetta'nızın modeline ve motor tipine bağlı olarak farklı bir viskozite gerekebilir.

API Spesifikasyonu

Volkswagen, Jetta motorları için API SN veya daha yüksek spesifikasyonlu yağlar önermektedir. Bu spesifikasyonlar, yağın motorunuzdaki aşınmayı ve tortu oluşumunu kontrol etmek için gereken deterjan ve dağıtıcı katkı maddelerini içerdiğini garanti eder.

Spesifik Jetta Motor Tipleri için Öneriler

• 2007 Jetta 1.6 Benzinli: 5W-30, API SN
    • Jetta 1.6 TDI: 5W-30, API CI-4 veya CJ-4

Seçim Yapma

Jetta'nız için doğru motor yağını seçmek için aracınızın kullanım kılavuzunu kontrol etmeniz önerilir. Belirli bir motor yağı markası veya türü önerilmez. Ancak, reputable bir yağ üreticisinden kaliteli bir yağ seçmeniz önemlidir.

Motor yağınızı düzenli olarak değiştirmek, Jetta'nızın uzun ömürlü ve verimli çalışmasını sağlamak için çok önemlidir. Önerilen yağ değişim aralıklarını takip ettiğinizden emin olun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • MOTUL 8100 X-Clean+ 5W30 (fe olan değil) kullanın bir sorun yaşamazsınız.
  • Aracinizdaki DPF (dizel partikul filtresi) iptal edilmediyse kesinlikle buna uygun yag kullanmaniz gerekiyor.

Araciniza uygun yagin viskozitesi 5W-30 ve firma sartnamesi VW 507.00

Bu sartnameyi saglayan yaglari kullanmalisiniz. Costrol Edge LL 5w-30 veya Mobil 1 5w-30 ESP olabilir. Veya baska bir marka ancak dedigim kosullari saglayan yag.

Aracinizda yag eksiltme var mi? Birde eger devamli kisa mesafe kullaniyorsaniz ve sik sik ani hizlanmaya maruz kaliyorsa yaginizi en gec 10.000 km ideal olarak 7500 de degistirmenizi oneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noxene

quote:

Orijinalden alıntı: worldwar

Aracinizdaki DPF (dizel partikul filtresi) iptal edilmediyse kesinlikle buna uygun yag kullanmaniz gerekiyor.

Araciniza uygun yagin viskozitesi 5W-30 ve firma sartnamesi VW 507.00

Bu sartnameyi saglayan yaglari kullanmalisiniz. Costrol Edge LL 5w-30 veya Mobil 1 5w-30 ESP olabilir. Veya baska bir marka ancak dedigim kosullari saglayan yag.

Aracinizda yag eksiltme var mi? Birde eger devamli kisa mesafe kullaniyorsaniz ve sik sik ani hizlanmaya maruz kaliyorsa yaginizi en gec 10.000 km ideal olarak 7500 de degistirmenizi oneririm.

İlginiz için çok teşekkür ederim, aracı henüz yeni aldığım için belirtmiş olduğunuz DPF nin iptal edilip edilmediğini bilemiyorum. Dahası en son yağ değişimi ne zaman yapılmış daha önce hangi yağ koyulmuş onuda bilemiyorum çünkü araçta bakım kartı yok. Aracı takasla zorunlu olarak satın aldım yoksa bu km bir aracı almayı açıkçası pek düşünmüyordum. İşin aslı korkum araç yüksek km de olduğu için 5w-30 yağın motora ince gelebileceği ve sonrasında zarar vereceği yönünde.
    Aracı henüz bir kaç gün önce satın aldığım için eksiltme olup olmadığını bilemiyorum çünkü hiç yol yapmadım. Ek bir bilgi olarak stabil yolda düşük viteste yağ sıcaklığının 104 dereceye kadar ulaştığını gözlemledim.
    DPF nin iptal edilip edilmediğini ben nasıl anlayabilirim, yaşadığım yerde yetkili servis yok maalesef. Şayet iptal edildiyse bahsettiğiniz 5w-30 yağı mı kullanmam gerekir.?

DPF'nin iptal edilip edilmedigini aracin egzozuna bakarak anlayabilirsiniz. Eger icinde eski nesil dizel araclarda oldugu gibi siyah kurum tabakasi varsa iptal etmislerdir. Eger hala DPF varsa siyah kurum olmaz ayni zamanda arac calisiyorken de keskin dizel egzoz kokusu olmaz.

DPF iptal edilsin veya edilmesin yukarida bahsettigim yagi kullanmanizi tavsiye ederim. Sadece DPF icin degil aracin EGR (exhaust gas recirculation) sistemi icin de yukarida belirttigim ozelliklere sahip yagi kullanmaniz gerekmekte.

Tabi aracin servis gecmisi ile ilgili birsey bilinmiyor olmasi sikinti bir durum. Ama TDI motorlar saglamdir ben cok daha fazla km'deki araclari gordum.

Eger mumkunse bakimini serviste yaptirmanizi oneririm. Aksi halde kesinlikle ama kesinlinke orjinal yag filter, hava filtresi, gerekiyorsa mazot filtresi ve bahsettigim standartta yag kullanin.

Asiri bir tuketim yapmayacaktir. Zaten control ederek kullanirsiniz. Eger bir sorun olmazsa da bu sekilde devam edersiniz.

Guvenli surusler..

• Filtre ile beraber 4.6 litre aliyor diye hatirliyorum. Dikkatli olun eger disarida bakim yaptirirsaniz fazla koymasinlar bizim usta takiminin huyudur. Hele bu arabalara fazla yag koymak buyuk sikinti..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fade to Black

MOTUL 8100 X-Clean+ 5W30 (fe olan değil) kullanın bir sorun yaşamazsınız.

Aynen hocam. Kullanın memnun kalırsınız. Bu zamanlarda herkes Motul öneriyor zaten.
  • aracınızın km si yüksek tam sentetik yağlar aracınıza fazlaca ince gelir..5-30 ve 5-40 gibi.
    eksiltme conta vs kaçaklar sorunlar oluşturur.
    tavsiyem daha kalın 10-40 mobil 1 kullanmanız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG'li araç için yağ tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    bora ya hangi yağ
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: noxene

Evet benim tereddüt ettiğim husus biraz da o aslında, araç 100.000km civarı olsa düşünmeden castrol, motul veya mobil 5w30 kullanacağım ama şimdi kararsız kaldım. 10w40 yağ haliyle performansa olumsuz etki edecek diye düşünüyorum bir taraftan da

düşündüğünüz kadar bir etki söz konusu değil.
    sadece tam sentetik yağlar daha ince esaslıdır buda yüksek km li araçlarda eksiltme ve conta türevleri sıkıntıları getirir.
    yılda bir yağınızı değiştirin filtrelerle beraber..
    castrol veya mobil 1 marka yağlardan şaşmayın hepsi bu.
    çok detaya inmeye gerek yok.
  • 5/30 castrol işinizi görür üstelemeye gerek yok .zaten servistede onu dolduruyolar

• Mobil1 Esp 5w-30 4 litrelik olanı alın 4.3 litre kapasite görünür ama yağ tamamen boşalmadığından 4 litre yeterli oluyor. DPF iptal olsun olmasın bu yağı kullanabilirsiniz.

DPF temizliği içinde aklınızda bulunsun 3000 devir 4. viteste 15-20 dakika aracı kullanın temizliğini kendi yapacaktır.

Yakıt filtresini de kesinlikle değiştirin.

Yerinizde olsam iyi bir ustaya veya yetkili servise giderek triger seti kayışı, filtrelerin tamamı şarj kayışı, antifriz, fren hidroliğine kadar değişimini yaptırırdım. Yetkili serviste piyasadan 2 katı fiyat ödersiniz ama yapılan iş hem garantili olur sorun anında muhattap bulursunuz hem de aracın geçmişi hakkında biraz da bilgi alabilirsiniz. Sanayide ordan oraya gezip kendinize eziyet olmaz diğer taraftan kış ayındayız başkaca şeyleri servis kontrol eder. Aküyü ölçüp, bilgisayara bağlar hata vs kontrollerini yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmclskn -- 30 Kasım 2019; 17:27:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.