Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi | Soru - Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
15
Favori
20.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda birkaç konuda ve çoğu başlıktaki mesajlarda Bilkent ile ilgili sorular dikkatimi çekti.
    Yararlı ve merkezi olması açısından Bilkent ile ilgili sorularınızı buradan bana sorabilirsiniz, detaylı şekilde cevaplandırmaktan mutluluk duyarım.

• öncelikle merhabalar ben 19.000. oldum ve bilkent makina müh. %50 burslusunun gelebileceğini düşünüyorum..
    sizce bölüm nasıldır iş imkanları nasıldır bilgi verebilirseniz sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: heyhamz

öncelikle merhabalar ben 19.000. oldum ve bilkent makina müh. %50 burslusunun gelebileceğini düşünüyorum..
    sizce bölüm nasıldır iş imkanları nasıldır bilgi verebilirseniz sevinirim..

Merhaba. Evet, gelebilir.

Makine Mühendisliği Bilkent'i öne çıkaran bölümlerden. Akademik kadro herkesin malumu, bunun yanında her bölümde olduğu gibi mümkün olan en iyi fiziki yapı ve teknolojik destek ile, çok yönlü bir eğitim sunulduğunu söyleyebilirim. Bilkent uluslararası alanda, Türkiye'nin en başarılı ve en çok tanınan üniversitesidir. Aynı zamanda uluslararası seviyede eğitim vermektedir, Avrupa, Amerika'daki çoğu üniversiteden de çok daha kaliteli bir eğitim sunar öğrencisine.

Bu bağlamda mezun olduktan sonra bir Bilkentli olarak iş olanaklarını asla dert etmezsiniz, yurtdışı olanakları dahil bir çok imkan vardır ve kapılar ardına kadar açıktır. Ayrıca Bilkent'in bu konuda bir de Kariyer Merkezi var, mezunlara önemli noktalarda iş bulma olanakları sağmak için kurulmuştur.

• çok teşşekürler yorumlarınız için
    bir sorum daha var tabi zamanınızı almıyorsam
    sizce makina müh.de beni bir dil biyerlere getirirmi yoksa en az 2 dil bilmem gerekirmi( biraz dil özürüm varda:D ) yada bu dil sıkıntımı bilkent üniversitesinin hazırlık bölümü ile kolaylıkla aşabilirmiyim..
    teşekkürler...
  • quote:

çok teşşekürler yorumlarınız için
    bir sorum daha var tabi zamanınızı almıyorsam
    sizce makina müh.de beni bir dil biyerlere getirirmi yoksa en az 2 dil bilmem gerekirmi( biraz dil özürüm varda:D ) yada bu dil sıkıntımı bilkent üniversitesinin hazırlık bölümü ile kolaylıkla aşabilirmiyim..
    teşekkürler...

Bundan şüphe etmeniz bile Bilkent'e hakaret kesinlikle. İngilizce sizi bir yerlere getirir tek başına, hazırlıkta büyük ölçüde aşarsınız, mezun olduğunuzda, hatta olmadan gayet iyi İngilizce biliyor konuşuyor olacaksınız emin olun.

2. bir dil isterseniz hatta 3, 4 her neyse, çok sayıda dil için açılmış kurs var, katılabilirsiniz. Eğer yeterli çoğunluk sağlanırsa her dil için açılabiliyor sınıf. Dil konusunda Bilkent'te sıkıntınız asla olmaz.

Rica ederim, ne demek.

• bu son sorum:)) devlet üniversitelerinde kredi yurtlar kurumunu tarafından ayda 240 TL(karşılıklı) burs veriliyor .vakıf üniversitesi olan bilkentte bu tip karşılklı burslardan başvurmak şartıyla alabilirmiyiz.
  • quote:

bu son sorum:)) devlet üniversitelerinde kredi yurtlar kurumunu tarafından ayda 240 TL(karşılıklı) burs veriliyor .vakıf üniversitesi olan bilkentte bu tip karşılklı burslardan başvurmak şartıyla alabilirmiyiz.

Bilkent'in bursları karşılıksız, ancak herhangi bir -veya birkaç- kurumdan burs talep etmeniz, kazanmanız Bilkent'in sınırladığı bir durum değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilkent matematik hakkında bilgi verebilirmisin? biraz araştırdı çok zor yapamazsın falan filan diyorlar ama gitmekte kararlıyım. durum nedir bildiğin kadarıyla anlatırsan memnun olurum hocam
  • bilkent makine mühendisliği tam bursludan biraz söz eder misiniz burslu girince sağlanan imkanlardan yurt şartlarından felan.baska bikonuda aylık 700 750 lira bşlkentte yesamak için yeter demiştiler bu acıkcası bnm gozumu korkuttu baya yuksek bnm durumuma gore..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2berkist

bilkent matematik hakkında bilgi verebilirmisin? biraz araştırdı çok zor yapamazsın falan filan diyorlar ama gitmekte kararlıyım. durum nedir bildiğin kadarıyla anlatırsan memnun olurum hocam

Elbette elimden geldiğince. Öncelikle şunu söyleyeyim, Bilkent'te hiçbir bölüm kolay değildir, eğer geçmek istiyorsan boş gün bulmak zor, projeler, ödevler, sanırım öğrenciyi bu kadar içine çeken ve zorlayan başka bir üniversite yok.

Bu yüzden istediğin bölümü seçmen en önemlisi Bilkent'te. Matematik bölümü yine Türkiye'nin sayılı bölümlerinden, Bilkent araştırma ve akademik çalışmalarda ülkenin en önde gelen üniversitesi ve dünyanın da sayılı üniversitelerinden. Matematik bölümü de bu anlamda önemli bir yere sahip. Puanlar da oldukça yüksek, kontenjan 50 gibi tutuluyor ki burssuz öğrenci sanırım 5, yani bu ayrımı yapmak istemem ama Matematik için bir altyapı sahibi olmak gerekiyor ve Bilkent nitelikli öğrenci alıyor bu bölüme. Pişman olmazsınız.

• biraz üniversite ortamı hakkında bilgi verebilir misiniz? Kampüs vs...
  • quote:

Orijinalden alıntı: shaolin1993

biraz üniversite ortamı hakkında bilgi verebilir misiniz? Kampüs vs...

Ortamı oldukça iyidir eminim herkes için, biraz zaman geçtikten sonra yaşanılan tecrübeler hatıralarla da çok sıcak gelir, herkes kendine göre çevre edinebilir Bilkent'te. Ancak gruplaşma yoktur, bakış açısı farklılıkları vardır, siyaset ile de iç içe değildir genel olarak Bilkent profili.

Kampüs fiziki olarak çok geniş, modern, 3 ana bina var, binalar fiziki yapı çok çok iyi ancak şu da var ki yeşil alan az. Bu da canlı bir görüntü oluşturmuyor bana göre. Yine de tamamen yetersiz de değil. Tenis kortları, spor salonları, hastane, camii, bu tip imkanlar açısından da tartışılmaz bir çeşitliliğe sahip. Ayrıca daima temiz. Şu da var ki, havuz yok. Bu da moda gibi ne eksik dendiğinde 10 kişiden 5'i "havuz yok" diyor artık ben de bıktım, yeter. Bunun dışında ulaşım çok iyi durumda, kütüphane için özel değinmek gerek geniş bir altyapı ve bütçeye sahip çok özel bir arşiv mevcut. Eklemeden geçmek olmaz, kampüsteki mekanlarda fiyatlar biraz yüksektir.

Genel hatlarıyla böyle. Detay bir soru olursa da cevaplamaya çalışırım.

• takipteyim
  • Bilkent Makine'nin 25 kontenjanı olmasına rağmen bu kadar düşük puanla almasının sebebi nedir sizce? tutmadı mı? yoksa yeni açıldığı için iyi bir kadrosu mu yok?

Birde bizim anladığımız makine müh.'den farklı bir eğitim vereceğini söylüyorlar?
  • Bana moleküler biyoloji ve genetik bölümü ile ilgili bilgi verebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eray93teiz

Bilkent Makine'nin 25 kontenjanı olmasına rağmen bu kadar düşük puanla almasının sebebi nedir sizce? tutmadı mı? yoksa yeni açıldığı için iyi bir kadrosu mu yok?

Birde bizim anladığımız makine müh.'den farklı bir eğitim vereceğini söylüyorlar?

Eğitim evet farklı işliyor benim de gözlemlediğim kadarıyla. Dersler, konular farklı şekillerde ele alınıyor ayrıştırılarak. Ayrıca teknolojik destek tartışmasız Türkiye'nin en iyisi.

Geçen sene 550'li puanlarla öğrenci aldı bu bölüm. Düşük olduğunu sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sapere Aude

Bana moleküler biyoloji ve genetik bölümü ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Şunu söyleyeyim öncelikle. Türkiye'den, bilimsel araştırmalar, yayınlar baz alınarak yapılan sıralamalara girebilen, iyi sıralardan girebilen tek üniversite Bilkent. Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü bu anlamda Bilkent'te önemli bir yere işleve sahip ve bu bölümü Bilkent'te okumak ayrıcalık olur. Her bölümü Bilkent'te okumak ayrıcalık olur.

Bu bölümün araştırmalarını sunduğu ve gerçekten dünya çapında dikkate değer ve fark yaratan bir bölüm olduğu açık. Bu çalışmalar aldığı ödüller de mevcut. Ayrıca burada alınan eğitim uygulamalı ve tamamen öğrenci odaklıdır, akademisyenler alanlarının en iyilerindendir. Bilkent mezunlarının çoğu, Avrupa ve Amerika'daki araştırma merkezlerinde -Cold Spring Harbor Laboratuvarı, Max-Planck Enstitüsü ve Avrupa Moleküler Biyoloji Laboratuvarları ile Cambridge, Columbia, Harvard, Heidelberg, Johns Hopkins, MIT, Rockefeller, Pennsylvania State ve Virginia Tech üniversiteleri- devam ederler çalışmalarına. Bilkent mezunu olmak uluslararası alanda en büyük ayrıcalıktır.

• merhabalar birisinin sorduğu şu soruyuda bilkent için cevaplarsanız sevinirim

quote:

Orijinalden alıntı: skull_lord

Arkadaşlar iyi üniversitelerin genelde ikili antlaşmaları var amerika vb.. yerlerle, diyelim vakıf üniversitesine tam burslu gittiniz. Ve ikili antlaşma sayesinde 1 yıl exchange student olarak amerikaya gittiniz. Orada da bursumuz geçerli oluyor mu yoksa böyle bir şey yaparsak oradaki üniversitenin parasını ödemek zorunda kalıyormuyuz ? (tabi yurt vb.. hariç. Üniversite yıllık ücretinden bahsediyorum.)

Bu benim için çok önemli bir şey. Sorduğum kişiler hiç bir cevap veremiyor. Eğer biliyorsanız , Veya bilmiyorsanız öğrenebilceğiniz yer var sa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ananni -- 24 Temmuz 2011; 14:02:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ananni

merhabalar birisinin sorduğu şu soruyuda bilkent için cevaplarsanız sevinirim

quote:

Orijinalden alıntı: skull_lord

Arkadaşlar iyi üniversitelerin genelde ikili antlaşmaları var amerika vb.. yerlerle, diyelim vakıf üniversitesine tam burslu gittiniz. Ve ikili antlaşma sayesinde 1 yıl exchange student olarak amerikaya gittiniz. Orada da bursumuz geçerli oluyor mu yoksa böyle bir şey yaparsak oradaki üniversitenin parasını ödemek zorunda kalıyormuyuz ? (tabi yurt vb.. hariç. Üniversite yıllık ücretinden bahsediyorum.)

Bu benim için çok önemli bir şey. Sorduğum kişiler hiç bir cevap veremiyor. Eğer biliyorsanız , Veya bilmiyorsanız öğrenebilceğiniz yer var sa çok sevinirim.

Elbette parasını ödemek zorunda kalmıyorsunuz. X üniversitenin öğrencisiyken oraya geçiş yapmıyorsunuz zaten, 1 sene değişim öğrencisi olarak kontenjandan girip eğitim alıyorsunuz, neticede bir program. Ancak üniversitenize bağlı oluyorsunuz.

• bilkent üniversitesinde çift anadal ve yandal yapılailiyor mu acaba ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.