Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi | Soru - Cevap (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
15
Favori
20.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilkent'te çift anadal programı bulunmamakta. Ama yan dal var.

Bilkent öğrencilerinin ağzından Bilkent'i okumak içinhttp://universitelianlatsin.com/category/bilkent/ buraya bakabilirsin.
  • sizce bilkent siyaset mi yazmalıyım bahçesehir ekonomi mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanbyrm

sizce bilkent siyaset mi yazmalıyım bahçesehir ekonomi mi

Bahçeşehir ile Bilkent'i herhangi bir bölüm için dahi kıyaslamak yanlış. Elbette Bilkent.
  • eyvallah :)
  • aslında gönlümden geçen işletme ama puanım yetmiyor.siyaset okuduktan sonra da özel sektörde iş bulabilir miyim ??şimdiden teşekkürler :)
  • Tm3 puan türünde 12.868.yim.Ve bu alandan tercih yapmayı düşünüyorum . Her ne kadar Odtü sosyolojide karar kılmış olsam dahi yine de Bilkent psikolojide aklımı çeliyor ve sanırım %50 burslusuna da yetiyor derecem. Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz ? Bilkentte psikoloji okumakla ilgili neler söyleyebilirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: __JokeR__

Tm3 puan türünde 12.868.yim.Ve bu alandan tercih yapmayı düşünüyorum . Her ne kadar Odtü sosyolojide karar kılmış olsam dahi yine de Bilkent psikolojide aklımı çeliyor ve sanırım %50 burslusuna da yetiyor derecem. Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz ? Bilkentte psikoloji okumakla ilgili neler söyleyebilirsiniz ?

Kesinlikle çelsin. Sadece bu fakültede değil, çoğu fakülte ve bölümde ki buna mühendislikler de dahil, Bilkent ODTÜ'den fersah fersah önde her anlamda. Nitekim psikoloji de, sosyolojiden daha gelecekli bir bölüm diye düşünüyorum.

Bilkent'te psikoloji tamamen bilimsel ve uygulamalı. Hatta bir araştırma merkezi dahi kurulmuş durumda. Bu bölümde olmadığım için detaylı bir bilgim yok, ancak Bilkent mezunları her yerde birinci önceliktir, özellikle Avrupa ve Amerika'da.

• quote:

Orijinalden alıntı: okanbyrm

aslında gönlümden geçen işletme ama puanım yetmiyor.siyaset okuduktan sonra da özel sektörde iş bulabilir miyim ??şimdiden teşekkürler :)

Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü, yakın tarihlerde Londra Üniversitesi'nce yapılan bir araştırmaya göre alanında dünyanın en iyi 200 bölümü arasında yer almıştır. Bölüm, öğretim üyelerinin uluslararası bilimsel yayın sayısı açısından Türkiye'de ve dünyada üst sıralardadır.

Danışmanlık, müfettişlik, bankacılık, iletişim, eğitim, medya ve halkla ilişkiler gibi önemli sektörlerde, kamu kurumlarında ve uluslararası örgütlerde çalışan Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü mezunları, hem ünlü yabancı firmaların hem de kamu sektörüyle özel sektörün öncelikli tercihidir. Görev aldıkları kuruluşlar arasında Akbank, Avea, Birleşmiş Milletler, BP Türkiye, CNN Türk, Coutts Bank von Ernst, Eczacıbaşı, Henkel, Siemens, T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı, T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, T.C. Ulaştırma Bakanlığı ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı bulunmaktadır.

Mezunlar, saygın ABD üniversitelerinde ve Avrupa Birliği'nin Jean Monnet Burs Programı sınavlarında gösterdikleri yüksek başarı oranıyla İngiltere, İsveç ve Hollanda gibi üye ülkelerin tanınmış eğitim kurumlarında lisansüstü çalışmalar da sürdürmektedir. Amsterdam, Arizona State, Ohio State, Pittsburgh, Stanford, Virginia, City University London, Exeter, London School of Economics, Linköping, Leiden ve Maastricht üniversiteleri, mezunların yüksek lisans ve doktora yaptıkları üniversitelere örnektir.

• ben mf4 puan türünde 4270. oldum makina mühendisliği istiyorum fakat odtü mü bilkent burslu mu kararsızım bilkentin kalitesi ortada ama söz konusu makina olunca kafam karıştı... şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerusul

ben mf4 puan türünde 4270. oldum makina mühendisliği istiyorum fakat odtü mü bilkent burslu mu kararsızım bilkentin kalitesi ortada ama söz konusu makina olunca kafam karıştı... şimdiden teşekkürler

Makine Mühendisliği Bilkent'i öne çıkaran bölümlerden. Akademik kadro herkesin malumu, bunun yanında her bölümde olduğu gibi mümkün olan en iyi fiziki yapı ve teknolojik destek ile, çok yönlü bir eğitim sunulduğunu söyleyebilirim. Bilkent uluslararası alanda, Türkiye'nin en başarılı ve en çok tanınan üniversitesidir. Aynı zamanda uluslararası seviyede eğitim vermektedir, Avrupa, Amerika'daki çoğu üniversiteden de çok daha kaliteli bir eğitim sunar öğrencisine.

Bu bağlamda mezun olduktan sonra bir Bilkentli olarak iş olanaklarını asla dert etmezsiniz, yurtdışı olanakları dahil bir çok imkan vardır ve kapılar ardına kadar açıktır. Ayrıca Bilkent'in bu konuda bir de Kariyer Merkezi var, mezunlara önemli noktalarda iş bulma olanakları sağmak için kurulmuştur.

Değişik disiplinlerle etkileşim, öğrencilerin makine mühendisliği prensiplerini farklı bilimsel ve teknolojik platformlarda kullanabilmesinin anahtarıdır. Programın nanoteknoloji, katı hâl kimyası ve moleküler biyoloji dersleri içermesi, bu çok yönlü anlayışın bir yansımasıdır. Günümüz moleküler biyolojisinde hücreleri dondurarak kanser tedavisi ve yumuşak dokuların korunmasında aşamalar kaydedilmektedir. Isı transferinin bu süreçteki işlevi, makine mühendisliğinin diğer bilim dallarıyla beraber insanlığa sağladığı ortak katkıya örnektir.

Makine mühendisliği, yaşamı etkileyen pek çok sektörde belirleyici rol oynamaktadır. Örneğin, kitle ulaşım araçları ve iklimlendirme sistemleri makine mühendislerinin tasarım ve üretim liderliğiyle hayat bulmaktadır. Mezunlar, çalışacakları kurumların tasarım, araştırma-geliştirme, imalat ve planlama etkinliklerinde lider konumlara ilerleyecek, makine mühendisliği veya ilgili alanlarda dünyanın önde gelen yüksek lisans ve doktora programlarına güçlü bir altyapı ile başlayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmtpz16

bilkent makine mühendisliği tam bursludan biraz söz eder misiniz burslu girince sağlanan imkanlardan yurt şartlarından felan.baska bikonuda aylık 700 750 lira bşlkentte yesamak için yeter demiştiler bu acıkcası bnm gozumu korkuttu baya yuksek bnm durumuma gore..

Makine Mühendisliği ile ilgili birkaç soru cevapladım onlara göz atarsanız tatmin edici cevaplar bulabilirsiniz sanırım.

Yurt imkanları "iyi" olarak tanımlanabilir. Bir eksik yok, şu da olsaydı denecek bir şey yok, mutfak dahi var yemekhane gibi. Yurt imkanları, yurtların bulunduğu konum gayet iyi. Üniversiteye ulaşımda zorluk çekmemek için de büyük avantaj.

Bir miktar söylemek zor, tamamen kişisel özelliklere ihtiyaçlara göre şekillenir. Ancak tam burslu olduktan sonra önemli çoğu masraftan kurtulursunuz. Geriye sadece yemek masrafları ve özel ihtiyaçlar kalır diyebiliriz.

• çok teşekkür ederim çok faydalı oldu benim için
  • Hukuk bolumu ne gibi avantajlar saglar ogrencisine ? Ek olarak mezunlari hangi pozisyonlarda yer almakta su anda ? Tesekkurler simdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tzoba

Hukuk bolumu ne gibi avantajlar saglar ogrencisine ? Ek olarak mezunlari hangi pozisyonlarda yer almakta su anda ? Tesekkurler simdiden

Yakından bu bölümde bulunmadığım için özel olarak spesifik, derin yorumlar yapamayacağım. Ancak her bölümde olduğu gibi Bilkent'te bu bölüm de çok zordur. Tamamen eğitime adarsınız burada geçirdiğiniz hemen her dakikayı. Çıtası çok yüksek. Bilkent'in avantajları saymakla bitmez o da ayrı bir mevzu. Bu bölümde derslerin tamamı değil, hemen hemen yarısı İngilizce.

Fakülte öğrencileri, 18 senedir Avusturya'da düzenlenen Willem C. Vis Kurgusal Dava Yarışması'ndan ödülle dönen ilk Türk ekibidir. Öğrenciler, uyuşmazlık çözümünde yabancı dilde savunma ve uluslararası ticari tahkim usulü konulu bu yarışmada 2008, 2009 ve 2010'da ödül kazanmıştır.

Hakimlik, savcılık, avukatlık ve noterlik, fakülte mezunlarının başarıyla icra edebileceği mesleklerdendir. Mezunlar kamu kuruluşlarında veya çeşitli firmalarda hukuk danışmanı, uzman ve yönetici konumunda çalışabildikleri gibi, uluslararası kuruluşlarda ve hukuk bürolarında da görev alabilmektedir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Rekabet Kurumu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı, T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Çalışma Örgütü, kadrolarında Hukuk Fakültesi mezunlarına yer veren kurumlardandır. Lisansüstü öğrenimlerine devam eden mezunların ilk tercihleri arasında Bilkent'in yanı sıra Amsterdam, East Anglia, Erasmus, Georgetown, Leiden, Londra, Michigan ve Utrecht üniversiteleri bulunmaktadır.

• Öncelikle ilginizden ötürü teşekkür ediyorum hocam. Acaba mezunlarının şu an bulundukları pozisyonlar hakkında bilgi alabileceğim bir sayfa , bir link var mıdır ?
  • Rica ederim. Yukarıda bireysel olarak degil ancak kurumsal olarak isimler geçmiş. Hukuk Fakültesi'nin web sayfasında olması gerekti ancak bulamadım. İsterseniz Bilkent'in aday sayfası forumundan sorabilirsiniz.

http://adayforum.bilkent.edu.tr/index.php?sid=8ef4fe741ff2e3d082e52b1f95295b42
  • bilkent'te yaz okulu var mı; alttan ve ya üstten ders alabilmek için? ve yaz okuluna kalındığına ücret talep ediliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahiv

bilkent'te yaz okulu var mı; alttan ve ya üstten ders alabilmek için? ve yaz okuluna kalındığına ücret talep ediliyor mu?

Elbette var. Ve evet ücretli. Detalı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laurent

quote:

Orijinalden alıntı: mahiv

bilkent'te yaz okulu var mı; alttan ve ya üstten ders alabilmek için? ve yaz okuluna kalındığına ücret talep ediliyor mu?

Elbette var. Ve evet ücretli. Detalı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

özür dilerim, ben soruyu eksik sordum sanırım. ben yerleşirsem tam burslu yerleşeceğim. ve alttaki linkte ücretsiz olduğunu söylemiş.

http://adayforum.bilkent.edu.tr/viewtopic.php?f=16&t=1104

benim gibi bilkent'i araştıran adaylar yanlış bilgilenmesin istedim.

• Evet bursunuz ne kadarsa o kadar indirim yapılır, belirtmemiştiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.