Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi | Soru - Cevap (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
15
Favori
20.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iskobi

arkadaşlar bilkent laptop hediye laptop veriyormu?

veriyorsa hangi marka ve her bölüme aynı marka ve model mi veriyor yoksa bölüme göre değişiyormu yardımcı olursanız sevinirim

İsmi de cismi de yok, yalan haber.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laurent

quote:

arkadaşlar bilkent laptop hediye laptop veriyormu?

veriyorsa hangi marka ve her bölüme aynı marka ve model mi veriyor yoksa bölüme göre değişiyormu yardımcı olursanız sevinirim

İsmi de cismi de yok, yalan haber.

her vakıf üni veriyor sanıyordum ama bilkent vermiyormuş.Keşke verselerdi mecbur alıcaz artık bu arada ilgilendiğin için çok sağol kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iskobi -- 28 Temmuz 2011; 0:56:38 >

• Orijinalden alıntı: Laurent

Eğer ekonomi alanında ilerlemek istiyorsanız ve eğitiminizi bu doğrultuda almak istiyorsanız İktisat daha mantıklı bir seçim olur. İşletmeye göre mezunu da daha az, ancak o kısmı zaten pek düşünmenize gerek kalmayacak.

LSE Bilkent İşletme veya İktisat mezunlarını rahatlıkla kabul eder endişe etmeyin.

Hocam aslında ben bilkent endüstri mühendisliği düşünmekteydim.Fakat puanım oraya yetmeyecek gibi (6 puanlık fark var) Bu sebepten bilkent işletmeye yöneldim.Fakat ailem işletme bitirdikten sonra bir unvanım olmayacağını bunun yerine mühendis olunca imzamın para edeceğini söylüyor ve işletme bölümünü önermiyorlar.Ben endüstri mühendisliği isterken de işin yönetim kısmında olmayı arzu ediyordum.Siz olsanız , direk olarak işletmeye mi yönelirdiniz , yoksa mühendislik mi düşünürdünüz ? Mühendislikte Bilkent makine müh. gidip endüstriye geçiş yapabilir miyim (puan tutmamasına rağmen) ? Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi npomtrafl -- 28 Temmuz 2011; 16:17:09 >

• 2006dan günümüze bilkenti tercih eden derecelere buradan bakabilirsinizhttp://forum.donanimhaber.com/m_51129784/tm.htm
  • ben bilkentde burslu okumayı düşünüyorum mezun olduktan sonrada yüksek lisans yapmak istiyorum yüksek lisans içide bilkentden burs kazanabilirmiyim.

ayrıca benim sıralamam ilk 10 bin içerisinde değil yani kapsamlı burs alamıycam ama not ortalamamı yüksek tutarsam başarımı ödüllendirilebilrmi banada aylık para verilirmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iskobi -- 28 Temmuz 2011; 18:01:36 >
  • Böyle bir konu açmış olduğun için sana teşekkür ederim.Benim gibi kafasında soru işareti olanların birinci ağızdan duyduğu bilgiler daha doğru olacaktır.

Ben bilişim teknolojileri geçen sene mezun oldum. sıralamam ek puanlı başarı sırası 16000 ve Bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri %50 burs ile
    Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri öğretmenliği bu bölümler hakkında bilgi verebilir misiniz?
    Hazırlık bir sene nasıl zormu?
    Bu bölümler hakkındaki bilgilerinizi aktarabilir misiniz?
  • quote:

ben bilkentde burslu okumayı düşünüyorum mezun olduktan sonrada yüksek lisans yapmak istiyorum yüksek lisans içide bilkentden burs kazanabilirmiyim.

ayrıca benim sıralamam ilk 10 bin içerisinde değil yani kapsamlı burs alamıycam ama not ortalamamı yüksek tutarsam başarımı ödüllendirilebilrmi banada aylık para verilirmi.

up
  • bilkent işletme bilgi yönetimi hakkında bilgi verirmisiniz? bölümü bitirdikten sonra hangi alanda iş imkanları var?
  • İyi günler. Tekrardan rahatsız ediyorum. Araştırmaya devam ediyoruz malum 5 Ağustosa kadar tercihleri yapmamız gerekiyor.

Bilkentteki bölümlerden birini gördüm tercih klavuzunda.

"Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri"

Bu bölümün bilinmiyor olmasının sebebi nedir? Türkiyede sadece 3 üniversitede var. KKTC'de, Trakya'da ve Ankara Bilkent'te. Bu bölümün geleceğini nasıl görüyorsunuz. Araştırmalarıma göre Google, Microsoft, Siemens ve daha birçok büyük şirkette iş bulunabiliyor. Bulunan bu işler ne pozisyonda oluyor? Bu bölümü bitiren kişi "mühendis" ünvanını almıyor galiba. Buradan mezun olduğumuzda aldığımız ünvan nedir? Bölüm hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz?

Biraz fazla oldu, kusura bakmayın. Hayatımızda önemli bir noktadan geçiyoruz. Hakkıyla araştırma yapma gereği duyuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeroksuzler -- 29 Temmuz 2011; 2:11:47 >

• Merhaba. Bilkent makine mühendisliğinin öğretim kadrosuna internetten ulaşamadım link verebilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: RODEOMUSTAFA

Merhaba. Bilkent makine mühendisliğinin öğretim kadrosuna internetten ulaşamadım link verebilirmisiniz

http://me.bilkent.edu.tr/
    http://me.bilkent.edu.tr/?page_id=303
    isimlerin üzerine tıklayarak cvlerini kontrol edebilirsin. özellikle bölüm başkanı çok ünlü bi hoca, carnegie mellon makina mühendisliği bölüm başkanlığı yapmış biri. hocalar az ama öğrenciler de çok az yani öğrenci-öğretim görevlisi oranı diğer üniversitelerle aynı hatta daha iyi bile olabilir

• bilkent hukuk bölümü nasıl?tam bursluya girmesi çok zor demi?peki hukukta bir sınavda sadece bir kitapdan soruyorlar bu kitapda 500 aşağı olmuyor noktasına virgülüne kadar ezberlenmesi gerekiyormuş diye duydum...
  • quote:

ben bilkentde burslu okumayı düşünüyorum mezun olduktan sonrada yüksek lisans yapmak istiyorum yüksek lisans içide bilkentden burs kazanabilirmiyim.

Kazanabilirsiniz.

Tam burs alabilirsiniz ancak kapsamlı burs yerleştiğiniz bölümün puan türünde ilk 10 bine girebilmişseniz verilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeyna1235

bilkent hukuk bölümü nasıl?tam bursluya girmesi çok zor demi?peki hukukta bir sınavda sadece bir kitapdan soruyorlar bu kitapda 500 aşağı olmuyor noktasına virgülüne kadar ezberlenmesi gerekiyormuş diye duydum...

İlk 200 kişiyi alıyor. Kısacası bölüm hakkında yoruma gerek yok, elbette en iyisi.

Kimden duydunuz merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sultanomar

İyi günler. Tekrardan rahatsız ediyorum. Araştırmaya devam ediyoruz malum 5 Ağustosa kadar tercihleri yapmamız gerekiyor.

Bilkentteki bölümlerden birini gördüm tercih klavuzunda.

"Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri"

Bu bölümün bilinmiyor olmasının sebebi nedir? Türkiyede sadece 3 üniversitede var. KKTC'de, Trakya'da ve Ankara Bilkent'te. Bu bölümün geleceğini nasıl görüyorsunuz. Araştırmalarıma göre Google, Microsoft, Siemens ve daha birçok büyük şirkette iş bulunabiliyor. Bulunan bu işler ne pozisyonda oluyor? Bu bölümü bitiren kişi "mühendis" ünvanını almıyor galiba. Buradan mezun olduğumuzda aldığımız ünvan nedir? Bölüm hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz?

Biraz fazla oldu, kusura bakmayın. Hayatımızda önemli bir noktadan geçiyoruz. Hakkıyla araştırma yapma gereği duyuluyor.

Bölüm aslında biliniyor. Bir pozisyon söyleyemem ancak işe girdiğiniz şirkette çeşitli pozisyonlara gelebilirsiniz, mühendis ünvanı almıyorsunuz veya başka herhangi bir ünvan ancak ünvanın önemi yok bu anlamda, bilgisayar bilimi adına uygulamalı dersler alıyorsunuz. Şuraya da bakabilirsiniz,

http://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/utiy.html#bilgi

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafafurkan

bilkent işletme bilgi yönetimi hakkında bilgi verirmisiniz? bölümü bitirdikten sonra hangi alanda iş imkanları var?

İşletme bilgi yönetimi, şirketlerin hedeflerine daha verimli yöntemlerle ulaşabilmesi için insan ve teknoloji kanalıyla bilginin oluşturulması, paylaşılması ve uygulamaya konulması süreçlerini kapsayan bir disiplindir. Bilgiyi, üretim ve yönetim süreçlerinin temel değişkeni olarak gören bu disiplin, bilginin kazandığı stratejik değerle kurumsal rekabetin önemli bir unsuru konumuna gelmiştir.

Adecco, Hewlett-Packard, IBM, Microsoft, Procter & Gamble, Siemens, Doğuş Grubu, Koç Holding, Sabancı Holding, Turkcell ve Vestel, Bilkent Üniversitesi İşletme Bilgi Yönetimi Bölümü mezunlarıyla çalışan kuruluşlardandır. İngiltere'den London School of Economics, Kingston Üniversitesi, Kanada'dan Seneca College ve ABD'den Suffolk Üniversitesi, lisansüstü programlara yönelen mezunların seçimlerindendir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayrettin253

Böyle bir konu açmış olduğun için sana teşekkür ederim.Benim gibi kafasında soru işareti olanların birinci ağızdan duyduğu bilgiler daha doğru olacaktır.

Ben bilişim teknolojileri geçen sene mezun oldum. sıralamam ek puanlı başarı sırası 16000 ve Bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri %50 burs ile
    Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri öğretmenliği bu bölümler hakkında bilgi verebilir misiniz?
    Hazırlık bir sene nasıl zormu?
    Bu bölümler hakkındaki bilgilerinizi aktarabilir misiniz?

Rica ederim, elimden geldiğince cevaplamay çalışıyorum.

Size bazı linkler vereyim, bu bölümler hakkında detaylı bilgim yok.
    http://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/bilgisayar_ogretmenligi.pdf
    http://www.ctis.bilkent.edu.tr/CTIS_Brochure_2009.pdf

İncelerseniz yararı olacağını düşünüyorum. Hazırlık zor değil, bir deneme gibi görebilirsiniz hazırlığı, Bilkent'te lisans kısmı çok daha zor emin olabilirsiniz. Boş zamanınız olmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: npomtrafl

Hocam aslında ben bilkent endüstri mühendisliği düşünmekteydim.Fakat puanım oraya yetmeyecek gibi (6 puanlık fark var) Bu sebepten bilkent işletmeye yöneldim.Fakat ailem işletme bitirdikten sonra bir unvanım olmayacağını bunun yerine mühendis olunca imzamın para edeceğini söylüyor ve işletme bölümünü önermiyorlar.Ben endüstri mühendisliği isterken de işin yönetim kısmında olmayı arzu ediyordum.Siz olsanız , direk olarak işletmeye mi yönelirdiniz , yoksa mühendislik mi düşünürdünüz ? Mühendislikte Bilkent makine müh. gidip endüstriye geçiş yapabilir miyim (puan tutmamasına rağmen) ? Şimdiden teşekkürler...

Yönetim için İşletme okumak avantajlıdır. Mühendis olduğunuzda eğer sizi işin başına getirecek birisi yoksa yönetici olmanız uzun zaman alır veya olamazsınız. Mühendislik ayrıdır, yöneticilik, işletme ayrıdır, ayrıca ünvanlara takılmayın, diplomanız fark yaratır ünvanınız değil. Bu iki bölüm de sizi en iyi yerlere getirecek bölümler.

Son sorunuzun cevabı için,
    http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admission/transfer.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laurent -- 30 Temmuz 2011; 18:06:34 >

• Merhaba ben Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesine burslu gireceğim büyük bir aksilik olmazsa. Ama merak ettiğim birkaç konu var. mezun olduktan sonra üniversite okuldaki başarım yüksekse kendi şirketlerinin bünyesine alır mı,ya da iş konusunda yardımcı olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fedex12

Merhaba ben Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesine burslu gireceğim büyük bir aksilik olmazsa. Ama merak ettiğim birkaç konu var. mezun olduktan sonra üniversite okuldaki başarım yüksekse kendi şirketlerinin bünyesine alır mı,ya da iş konusunda yardımcı olur mu?

Kariyer Merkezi yardımcı oluyor tabii ki, ancak şirket olayını şirkete sorsanız daha iyi (:
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.