Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi | Soru - Cevap (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
224
Cevap
15
Favori
20.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam şimdi ben iki bölüm arasında kaldım.Sizce bilkent yarı burslu iktisat mı yoksa tam paralı bilg. mühendisliği mi? Eğer tam paralı bilgisayar yazarsam durumumuzu baya bi zorlayacağız. Sizce bilg. müh. den mezun olmamın iktisattan mezun olmama oranla çok bir farkı olur mu iş bulma anlamında ?
  • "Tam burslu olursanız çoğu önemli masraftan kurtulursunuz." demişsiniz. Nedir bu kurtulduğumuz masraflar, mesela kitap masrafları buna dahil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayır sadece okulun parasını ödemiyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: shaolin1993

hocam şimdi ben iki bölüm arasında kaldım.Sizce bilkent yarı burslu iktisat mı yoksa tam paralı bilg. mühendisliği mi? Eğer tam paralı bilgisayar yazarsam durumumuzu baya bi zorlayacağız. Sizce bilg. müh. den mezun olmamın iktisattan mezun olmama oranla çok bir farkı olur mu iş bulma anlamında ?

Bilkent İşletme, Türkiye'nin en iyi birkaç İşletme bölümünden biri. Boğaziçi, Koç, vs. ile beraber. İş bulma konusunda asla sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, Bilkent gibi bir marka arkanızda olduktan sonra. Tereddüt etmeyin, şöyle diyeyim, yerinizde olsam şüphesiz İşletme'yi tercih ederdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adem369

"Tam burslu olursanız çoğu önemli masraftan kurtulursunuz." demişsiniz. Nedir bu kurtulduğumuz masraflar, mesela kitap masrafları buna dahil mi?

Okul ücretleri ödenmiyor, burs türlerine göre değişiyor ancak kitap masraflarını siz ödemek durumundasınız. Kapsamlı bursta okul size ücret ödediği için kitap masraflarından da kurtulabilirsiniz. Dereceniz iyiyse bunu ve diğer kurum burslarını da unutmayın.

http://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/burslar.html

• merhaba ben bu sene ygs1 de 31binlerdeyim mf4 de 44bin.anadolu lisesi mezunuyum.yazılım mühedisligi dusunuyordum sene basında ama bilkentte bilgisayar tekn. ve bilişim sistem sistemleri bölümünü duyunca kafam karıstı ısık ünisinde yazılım müh. mi trcih etsem bilkentte bilişim sistemlerimi (ygs1) yoksa yeditepe de bilişim sistemleri ve teknolıjilerinimi(mf4).bana en mantıklısı bilkent geliyo ama yinede fikrinizi almak istedim.
  • hocam birde bilkentte hazırlığın çok zor olduğunu duydum bu doğru mu? bir de hazırlıkta sınıflar nasıl oluşturuluyor bunu açıklayabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shaolin1993

hocam birde bilkentte hazırlığın çok zor olduğunu duydum bu doğru mu? bir de hazırlıkta sınıflar nasıl oluşturuluyor bunu açıklayabilir misin?

Benim bilgim şu, sene başında 2 aşamalı sınav yapılıyor ve bu sınav sonucunda bazı öğrenciler hazırlığı geçiyor, diğerleri ise seviyelerine göre sınıflandırılıp ayrılıyorlar.

Zor değil, yoğun. Ve kesinlikle gerekli eğer yeterli İngilizce bilmiyorsanız. Öğrenememekten korkmayın, öğrenirsiniz ama yorulursunuz. Nitekim lisans döneminde de çok yorulacaksınız, bölümünüzle ilgili bütün dersler İngilizce olacak, bundan ziyade essaylar, ödevler, sınavlar, projeler bitmez. Hazırlık bunun yanında hiçbir şey değil.
  • İyi günler.
    Meslek lisesi bilgisayar bölümü çıkışlıyım ygs-1 e ek puan geliyor. Ek puanlı başarı sıralamam 1023 Bilkent Bilgisayar Öğretmenliği'ne %50 burslu girebiliyorum galiba.
    Eğer bu bölüme gidersem, ders saatlerinin dışında günde kaç saat ders çalışmam gerekir.(ortalama)
    ingilizcem fena değil. 2. kademeden başlayacağımı düşünüyorum. 1. kademenin sorularına baktım. Orta okul düzeyi resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeroksuzler -- 27 Temmuz 2011; 16:25:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xiksx

merhaba ben bu sene ygs1 de 31binlerdeyim mf4 de 44bin.anadolu lisesi mezunuyum.yazılım mühedisligi dusunuyordum sene basında ama bilkentte bilgisayar tekn. ve bilişim sistem sistemleri bölümünü duyunca kafam karıstı ısık ünisinde yazılım müh. mi trcih etsem bilkentte bilişim sistemlerimi (ygs1) yoksa yeditepe de bilişim sistemleri ve teknolıjilerinimi(mf4).bana en mantıklısı bilkent geliyo ama yinede fikrinizi almak istedim.

sunada bi cevap yzsanız hangisni tercih etmeliyim sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sultanomar

İyi günler.
    Meslek lisesi bilgisayar bölümü çıkışlıyım ygs-1 e ek puan geliyor. Ek puanlı başarı sıralamam 1023 Bilkent Bilgisayar Öğretmenliği'ne %50 burslu girebiliyorum galiba.
    Eğer bu bölüme gidersem, ders saatlerinin dışında günde kaç saat ders çalışmam gerekir.(ortalama)
    ingilizcem fena değil. 2. kademeden başlayacağımı düşünüyorum. 1. kademenin sorularına baktım. Orta okul düzeyi resmen.

Girebiliyorsunuz.

Ders çalışma saatleri için ise öğretim üyeleri dahil kimse bir şey söyleyemez şu anda. Bu size verilen ödevler, yapılacak sınavlar vesaire ile doğru orantılıdır.

1. sınavı geçtiğinizde 2. sınava girersiniz. Bunların bölümleri var, test soruları gerçekten kolay. Dinleme, okuduğunu anlama, dinlediğini anlama, kompozisyon yazma gibi içerikleri var sınavların. Ortalama en az 80 puan toplamanız gerekiyor.

Şunu da belirteyim, fena değil İngilizce ile derslerde pek bir şey anlamazsınız sınavı geçseniz dahi. Rahatlıkla benim İngilizcem oldukça iyi diyebildiğiniz zaman olmuşsunuzdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Laurent

quote:

İyi günler.

Girebiliyorsunuz.

Ders çalışma saatleri için ise öğretim üyeleri dahil kimse bir şey söyleyemez şu anda. Bu size verilen ödevler, yapılacak sınavlar vesaire ile doğru orantılıdır.

1. sınavı geçtiğinizde 2. sınava girersiniz. Bunların bölümleri var, test soruları gerçekten kolay. Dinleme, okuduğunu anlama, dinlediğini anlama, kompozisyon yazma gibi içerikleri var sınavların. Ortalama en az 80 puan toplamanız gerekiyor.

Şunu da belirteyim, fena değil İngilizce ile derslerde pek bir şey anlamazsınız sınavı geçseniz dahi. Rahatlıkla benim İngilizcem oldukça iyi diyebildiğiniz zaman olmuşsunuzdur.

İlginize teşekkür ederim.
    "Fena değil İngilizce" ile zaten hazırlığa kalırım büyük ihtimal.
    Bilgisayar öğretmenliğide diğer bölümler kadar ağır olur mu?
    Birde ders programına baktım. Fizik-1, Fizik-2, Matematik-1, Matematik-2 falan var. Bu derslerde İngilizce dilinde mi eğitim veriliyor?

• quote:

quote:

quote:

İyi günler.

Girebiliyorsunuz.

İlginize teşekkür ederim.
    "Fena değil İngilizce" ile zaten hazırlığa kalırım büyük ihtimal.
    Bilgisayar öğretmenliğide diğer bölümler kadar ağır olur mu?
    Birde ders programına baktım. Fizik-1, Fizik-2, Matematik-1, Matematik-2 falan var. Bu derslerde İngilizce dilinde mi eğitim veriliyor?

Elimden geldiğince, rica ederim.
    Hukuk'ta medeni hukuk, ceza hukuku vesaire gibi dersler ve çeşitli bölümlerdeki İnkılap Tarihi gibi dersler dışında tamamını İngilizce olarak biliyorum. Yine de şuradan arkadaşlara bir sorarsanız, araştırıp size dönerler kısa zamanda.

• Merhabalar , sayısal çıkışlıyım . TM-1 sıralamam 600 Bilkent işletme yazmayı düşünüyorum , bunun dışında bilkent makine mühendisliği de düşünebiliim ( makine mühendisliği üzerine işletme master) Sizce hangisi daha mantıklıdır ? Bilkent işletmenin iş olanakları nasıldır ? Kısaca bilgilendirirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: npomtrafl

Merhabalar , sayısal çıkışlıyım . TM-1 sıralamam 600 Bilkent işletme yazmayı düşünüyorum , bunun dışında bilkent makine mühendisliği de düşünebiliim ( makine mühendisliği üzerine işletme master) Sizce hangisi daha mantıklıdır ? Bilkent işletmenin iş olanakları nasıldır ? Kısaca bilgilendirirseniz sevinirim.

Merhaba.

Bu çalışmak istediğiniz alana göre şekillense daha iyi, kısacası karar sizin ancak yöneticilik için İşletme daha mantıklı görünüyor. Bilkent İşletme, Türkiye'nin en iyi birkaç İşletme bölümünden biri. Boğaziçi, Koç, vs. ile beraber. İş bulma konusunda asla sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum Bilkent gibi bir marka arkanızda olduktan sonra. Nitekim bu senenin tanıtım filminde Bilkent İşletme mezunu birkaç isim de yer alıyor, Microsoft gibi dünyanın önde gelen markalarında yöneticilik yapıyorlar. Bilkent uluslararası bir üniversitedir, Microsoft gibi şirketler Bilkent mezunlarını özellikle değerlendiriyorlar.

Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü, iş idaresi ve işletme eğitimi veren yükseköğretim kurumlarını değerlendiren ve merkezi ABD'de yer alan The Association to Advance Collegiate Schools of Business kuruluşunca akredite edilmiş ilk ve tek Türk işletme bölümüdür. Öğretim üyelerinin yaptıkları uluslararası bilimsel yayınlar ve araştırmalarla alanında ülkemizdeki öncülüğünü sürdürmekte, dünyada ise birçok işletme programının önünde yer almaktadır. Bölüm ayrıca finans ve yatırım piyasalarının en prestijli kurumlarından Chartered Financial Analyst Institute (CFA) ile program ortağıdır. İlgili bölümleri CFA ortağı olan üniversitelere ABD'den Harvard, İngiltere'den London Business School, Fransa'dan INSEAD ve Hollanda'dan Tilburg gösterilebilir.

Mezunlar araştırmacılığa, takım çalışmasına ve teknolojik uygulamalara yatkınlıklarıyla öne çıkarlar. Kariyerlerini bankacılıktan denetime, insan kaynaklarından satışa, yönetim danışmanlığından pazarlamaya uzanan geniş bir çerçevede planlayabilirler. American Express, Ernst & Young, Ford, Henkel, McKinsey & Company, Merrill Lynch, Nike, Procter & Gamble, Standard Chartered Bank, Eczacıbaşı, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Rekabet Kurumu, T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu, T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası mezunların başarıyla görev yaptığı kuruluşlardandır. Lisansüstü eğitime yönelenlerin tercihlerine ise Boston, Chicago, Cornell, Freiburg, Harvard, McGill, London School of Economics, Purdue, Stanford ve UC Berkeley üniversiteleri örnek gösterilebilir.

• quote:

quote:

Merhabalar , sayısal çıkışlıyım . TM-1 sıralamam 600 Bilkent işletme yazmayı düşünüyorum , bunun dışında bilkent makine mühendisliği de düşünebiliim ( makine mühendisliği üzerine işletme master) Sizce hangisi daha mantıklıdır ? Bilkent işletmenin iş olanakları nasıldır ? Kısaca bilgilendirirseniz sevinirim.

Merhaba.

Bu çalışmak istediğiniz alana göre şekillense daha iyi, kısacası karar sizin ancak yöneticilik için İşletme daha mantıklı görünüyor. Bilkent İşletme, Türkiye'nin en iyi birkaç İşletme bölümünden biri. Boğaziçi, Koç, vs. ile beraber. İş bulma konusunda asla sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum Bilkent gibi bir marka arkanızda olduktan sonra. Nitekim bu senenin tanıtım filminde Bilkent İşletme mezunu birkaç isim de yer alıyor, Microsoft gibi dünyanın önde gelen markalarında yöneticilik yapıyorlar. Bilkent uluslararası bir üniversitedir, Microsoft gibi şirketler Bilkent mezunlarını özellikle değerlendiriyorlar.

Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü, iş idaresi ve işletme eğitimi veren yükseköğretim kurumlarını değerlendiren ve merkezi ABD'de yer alan The Association to Advance Collegiate Schools of Business kuruluşunca akredite edilmiş ilk ve tek Türk işletme bölümüdür. Öğretim üyelerinin yaptıkları uluslararası bilimsel yayınlar ve araştırmalarla alanında ülkemizdeki öncülüğünü sürdürmekte, dünyada ise birçok işletme programının önünde yer almaktadır. Bölüm ayrıca finans ve yatırım piyasalarının en prestijli kurumlarından Chartered Financial Analyst Institute (CFA) ile program ortağıdır. İlgili bölümleri CFA ortağı olan üniversitelere ABD'den Harvard, İngiltere'den London Business School, Fransa'dan INSEAD ve Hollanda'dan Tilburg gösterilebilir.

Mezunlar araştırmacılığa, takım çalışmasına ve teknolojik uygulamalara yatkınlıklarıyla öne çıkarlar. Kariyerlerini bankacılıktan denetime, insan kaynaklarından satışa, yönetim danışmanlığından pazarlamaya uzanan geniş bir çerçevede planlayabilirler. American Express, Ernst & Young, Ford, Henkel, McKinsey & Company, Merrill Lynch, Nike, Procter & Gamble, Standard Chartered Bank, Eczacıbaşı, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Rekabet Kurumu, T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu, T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası mezunların başarıyla görev yaptığı kuruluşlardandır. Lisansüstü eğitime yönelenlerin tercihlerine ise Boston, Chicago, Cornell, Freiburg, Harvard, McGill, London School of Economics, Purdue, Stanford ve UC Berkeley üniversiteleri örnek gösterilebilir.

Aslında ben de bilkent işletmeyi öncelikli olarak düşünmekteyim.Fakat ailem işletme mezunlarının sayılarının çokluğundan ve işletme mezunu olduktan sonra bir meslek unvanı olmayacağından endişe ediyorlar.Ben de bu sebepten ötürü temkinli yaklaşıyorum.Peki bilkent iktisat mı bilkent işletme mi daha mantıklı bir seçim olur ? Benim hedefim LSE gibi bir okulda eğitim görebilmek . Sizin düşünceleriniz nelerdir ? Şimdiden teşekkürler...

• quote:

Aslında ben de bilkent işletmeyi öncelikli olarak düşünmekteyim.Fakat ailem işletme mezunlarının sayılarının çokluğundan ve işletme mezunu olduktan sonra bir meslek unvanı olmayacağından endişe ediyorlar.Ben de bu sebepten ötürü temkinli yaklaşıyorum.Peki bilkent iktisat mı bilkent işletme mi daha mantıklı bir seçim olur ? Benim hedefim LSE gibi bir okulda eğitim görebilmek . Sizin düşünceleriniz nelerdir ? Şimdiden teşekkürler...

Eğer ekonomi alanında ilerlemek istiyorsanız ve eğitiminizi bu doğrultuda almak istiyorsanız İktisat daha mantıklı bir seçim olur. İşletmeye göre mezunu da daha az, ancak o kısmı zaten pek düşünmenize gerek kalmayacak.

LSE Bilkent İşletme veya İktisat mezunlarını rahatlıkla kabul eder endişe etmeyin.

• İngilizcesine güvenmeyenler veya hiç ingilizce görmemiş olanlar bence bilkenti tercih etmesin. Hazırlıkta kalıpta atılan kişi sayısı çok fazla. Kursla falan halledemezsiniz belli bir temeliniz yoksa.
  • Temeliniz değil, azminiz, günün hatırı sayılır saatini derse ayıracak bir vizyonunuz yoksa evet tercih etmeyin, o hazırlığı geçemiyorsanız lisans kısmında zaten ayakta kalamazsınız.
  • arkadaşlar bilkent laptop hediye laptop veriyormu?

veriyorsa hangi marka ve her bölüme aynı marka ve model mi veriyor yoksa bölüme göre değişiyormu yardımcı olursanız sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.