Şimdi Ara

Lisede köklü müfredat değişikliği. İntegral kalktı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
6.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Seneye başlayacak 9. sınıflardan itibaren uygulanmak üzere yeni müfredat açıklanmış. Bu sene ve önümüzdeki sene yks'ye girecek kişileri bu değişliklik etkilemeyecek.


    Katı cisimler 9. sınıfa alınmış. İntegral kaldırılmış. Dönüşüm Geometrisi kaldırılmış. Çember analitiği kaldırılmış. Trigo 2 kaldırılmış. Trigonometrik ve üstellerin türevi geri gelmiş.


    Bu değişiklikler 2029'daki sınavda uygulanacak çünkü seneye 9. sınıf olan öğrenciler 2028-2029'da sınava girecek. Bu forumdaki kimseyi etkilemeyecek, belki küçük kardeşi olan varsa o etkilenir. Benim yorumum berbat bir değişiklik olmuş. Soru sayısı zaten az neden konuları kaldırıyorsunuz? Eksilte eksilte konu kalmadı. Öss dönemimdeki gibi sınava 1 milyon kişi girmiyor ki. 2030'da belki 5 milyon öğrenci sınava girecek.

    Lisede köklü müfredat değişikliği. İntegral kalktı!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 20 Şubat 2024; 16:47:19 >







  • matematik kalksın direktLisede köklü müfredat değişikliği. İntegral kalktı! 

  • Neden kaldırıldı biliyor musun? GEREKSİZ ÇÜNKÜ, çember analitiği, dönüşüm geometrisi filan ne işine yarayacak bomboş şeyler, ünide bile görmüyorsun. Daha da sadeleştirilsin, milletin kafasını boş boş şeylerle uğraştırmaya gerek yok.

  • Sayısal bölümlerde integral kullanan bölümlerin yıllık kontenjanı 80 90bin falandır muhtemelen, zaten 80bin sadece mühendislik fakültesi kontenjanı var bunun dısındakiler de matematik fizik iktisat ekonometri istatistik aktüerya falan filandır. Yani bu kadar ileri matematiği çoğu kişi kullanmıyor kullanmayacak, gereksiz.
  • 5 milyon bile iyimser daha fazla kişi girecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 24 Şubat 2024; 19:12:22 >
  • Nphexy N kullanıcısına yanıt

    dalga mı geçiyorsun anlamadım. ikisi de üniversitede calc derslerinde çıkıyor, yanlış hatırlamıyorsam ilk senede hatta. işine yaramayacak boş şeyler de değiller, mühendislik ve temel bilim seçecekse her türlü karşına çıkacak ileride (örneğin parçacıkların hareketi falan). buna gereksiz diyorsan pazardaki dükkandaki matematik hariç her matematik gereksiz zaten  

  • General Tao kullanıcısına yanıt

    "Mühendislik ve temel bilim seçecekse", seçen ve lazım olacak olan ünide öğrenir o zaman. Odtüde okuyorum, dönüşüm geometrisi, çember analitiği filan hiç hatırlamıyorum valla calculuste. Ufak bir ara değinilmişti sanki de, net olarak hatırlamadığıma göre çok da işime yaramamış sanki. Tüm calculusleri AA verdim. Tıp yazacak adama niye öğretiyorsun bunları veya tm'den girecek olan adama? Aynı şekilde fizik, kimya,biyo çoğu şey sadeleştirilmeli. Mühendislik seçecek adama bitki biyolojisi, sistemler cart curt detaylı lazım değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nphexy -- 24 Şubat 2024; 17:31:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.