Şimdi Ara

Koç Üniversitesi Soru-Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
2
Favori
2.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Koç Üniversitesinde son sınıf işletme öğrencisiyim. Genel olarak üniversite ve bölüm hakkında sorusu olan varsa burdan veya özel mesajdan bana ulaşabilirler.

Hepinize başarılı bir sınav dönemi diliyorum :)

• Arkadaşlar herkese merhaba.

Oxford Üniversitesinde son sınıf sosyal hizmetler öğrencisiyim. Genel olarak üniversite ve bölüm hakkında sorusu olan varsa burdan veya özel mesajdan bana ulaşabilirler.

Saygılar sunarım efenim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neden bilkent değil de koç?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koç'ta tıp okuma gibi bir hayalim var. Ve hazırlıktan dolayı 7 yıl gözümü korkutuyor. Hazırlık muafiyet sınavına yks'den sonra çalışmak mantıklı olur mu?

• Merhaba,

Koç'ta ÇAP yapmak için gerekli koşullar nelerdir? Şöyle ki puanım KOÇ İşletme ve Ekonomi'ye tutmazsa Felsefe yazıp ÇAP yapmam ne kadar olası olur? Yapan var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scippo

Neden bilkent değil de koç?
    Aklımda son ana kadar Bilkent vardı. Hep içten içe Koçu istiyodum ama Koçta bursum daha azdı ve değer mi o kadar fark ödemeye diye düşünüyoduk. Ailecek eğitime yapılan yatırımın en karlı yatırım olduğunu düşündüğümüz için battı balık yan gider hesabı Koçta karar kıldık.

İki üniversite de zaten genel perspektiften bakıldığı zaman bana göre Türkiyenin en kaliteli 3 eğitim kurumundan birisi o yüzden bölümüm üzerinden düşündüm ve hiç pişman olmadım henüz onu söyleyebilirim. Bence en önemli fark konum. İşletme bölümünün eğer kurumsal bir kariyer düşünülüyorsa kesinlikle İstanbulda okunması gerektiğine inanıyorum. Okurken sektörün içinde bulunmak çok büyük avantaj. Gerek staj gerek kulüp aktiviteleri için. Benim Odtü ve Bilkentten tanıştığım çoğu işletme öğrencisi de bu durumdan muzdarip. Yıl içinde sürekli İstanbula gidip gelmek zorunda kalıyolar.

Kısacası iki üniversite okuyan insanlar sorsan hiçbiri kendi tercihinden pişman olduğunu söylemez. Arada sadece küçük detaylar var, o detaylara senin bakış açın kararını vermeni sağlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gigied

Koç'ta tıp okuma gibi bir hayalim var. Ve hazırlıktan dolayı 7 yıl gözümü korkutuyor. Hazırlık muafiyet sınavına yks'den sonra çalışmak mantıklı olur mu?
    Sene başlangıcında ilk önce okulun kendi yaptığı bir sınava gireceksin o kolay bir sınav. Eğer onu geçersen PBT Toefla giriyosun, ondan da 550 ve üzeri alabilirsen hazırlığı atlamış oluyosun. 550 demek resmi olarak C1 seviyesindeyim demek.

Benim sana tavsiyem şu an girsen sınava geçemeyeceğini düşünüyosan ya da çalışırsan ucundan geçebileceğini düşünüyosan hazırlığı geçmemen. Tam hazır olmadığın zaman derslerde ciddi sıkıntılar çekebilirsin. 1 sene az okumak için ortalamandan olma bence.

Son olarak da çoğu insan için hazırlık zamanları en mutlu olduğu zamanlardır okulda. Ben mesela yarım dönem okudum ve o sınıftaki arkadaşlarımla hala yakın arkadaşım 4 sene geçmesine rağmen. Hem okulu tanımış oluyosun hem de yoğun üniversite zamanınından sonra kendine biraz zaman ayırmış oluyosun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Trakya Tıp Soru Cevap
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9C3390505

Merhaba,

Koç'ta ÇAP yapmak için gerekli koşullar nelerdir? Şöyle ki puanım KOÇ İşletme ve Ekonomi'ye tutmazsa Felsefe yazıp ÇAP yapmam ne kadar olası olur? Yapan var mıdır?
    merhaba dostum.

https://vpaa.ku.edu.tr/wp-content/uploads/2019/02/CiftAnadal_13_07_20171.pdf

Bu yukarıdaki linkten ÇAP yönergesini okuyabilirsin her şeyi açıklıyor.

Ben okulda hem Felsefe-İşletme hem de Felsefe-Ekon ÇAP yapan insanlar tanıyorum. Eğer böyle bir düşüncen varsa hiç de saçma değil bence ciddi ciddi düşünebilirsin eğer İşletme veya Ekonomiye giremezsen.

• quote:

Orijinalden alıntı: bubbachuck

merhaba dostum.

https://vpaa.ku.edu.tr/wp-content/uploads/2019/02/CiftAnadal_13_07_20171.pdf

Bu yukarıdaki linkten ÇAP yönergesini okuyabilirsin her şeyi açıklıyor.

Ben okulda hem Felsefe-İşletme hem de Felsefe-Ekon ÇAP yapan insanlar tanıyorum. Eğer böyle bir düşüncen varsa hiç de saçma değil bence ciddi ciddi düşünebilirsin eğer İşletme veya Ekonomiye giremezsen.

Alıntıları Göster
    Çok teşekkürler. Yalnız şeyi göremedim hocam. KOÇ Felsefe'de okuyan bir insan Ekon. ÇAP'ı yapmak istediğinde sıralaması min. X olmalı diye bir kural var mı?

• 1-Stajlarınızı nerede yaptınız ?
    2-Yeni bir işletme mezunun maaş aralığı nedir? Biliyorum sektöre göre değişir ama çevrenizden gördüğünüz kadarıyla hangi kurumsal şirkette hangi pozisyonda ne kadar maaş alınıyor birkaç örnek verebilir misiniz ?
    3-İşletme eğitiminin kaliteli olduğunu düşünüyor musunuz Koç'ta ?
    4-Akademisyenler staj bulma konusunda yardımcı oluyorlar mı ?
    5-Okulda nerd tipler fazla mı ?
    6-Yemekhane ücretleri hakkında bilgi verir misiniz ?
    7-Yurt şartları nasıl ?
    8-Okuldaki işletme ile ilgili kulüpler sektörle iç içe mi ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim hocam.
  • Anadolu bursiyerligi hakkinda soyleyebileceginiz bir sey var mi ozellikle dikkate aldiklari bir sey var mi? Ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsin daha yuksek secilme sansina sahip olmak icin
    Tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: bestzedDH

Anadolu bursiyerligi hakkinda soyleyebileceginiz bir sey var mi ozellikle dikkate aldiklari bir sey var mi? Ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsin daha yuksek secilme sansina sahip olmak icin
    Tesekkurler
    Bursiyer olmadığım için maalesef bu konuda bir şey diyemiyorum.
  • +1
  • quote:

Orijinalden alıntı: basarınınteksırrıcalısmak

1-Stajlarınızı nerede yaptınız ?
    2-Yeni bir işletme mezunun maaş aralığı nedir? Biliyorum sektöre göre değişir ama çevrenizden gördüğünüz kadarıyla hangi kurumsal şirkette hangi pozisyonda ne kadar maaş alınıyor birkaç örnek verebilir misiniz ?
    3-İşletme eğitiminin kaliteli olduğunu düşünüyor musunuz Koç'ta ?
    4-Akademisyenler staj bulma konusunda yardımcı oluyorlar mı ?
    5-Okulda nerd tipler fazla mı ?
    6-Yemekhane ücretleri hakkında bilgi verir misiniz ?
    7-Yurt şartları nasıl ?
    8-Okuldaki işletme ile ilgili kulüpler sektörle iç içe mi ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim hocam.
    1) British American Tobacco

2) Ortalama 5k civarında diyebilirim.

3) Ben işletmenin eğitimi olduğuna inanmıyorum. Bana göre bu iş hangi departman olursa olsun yaparak öğrenilir. Peki neden koç diye soracak olursan da olanakları ve getirdiği network diyebilirim.

4) Her hoca yardımcı oluyor dersem yalan olur ama şu örneği verebilirim. Levent Özakhun diye bir Accounting dersi veren akademisyen var. Kendisi zamanında Ernst & Young da partnerlik yapmış çok sağlam bir adam. Levent Hocanın referansıyla E&Y'da staj yapan arkadaşlarım var.

5) Okulda her tipten insan var önemli olan senin nereye baktığın.

6) Bu sene yemekhanede pek yemek yemedim tam hatırlamıyorum ama 3 tabldot yemek 8 lira civarında bir şey olması lazım.

7) Yurtlar çok iyi çok lüks diyemem ama idare eder seviyede bence. Aşırı pahalılar sadece. Yurt hakkında daha detaylı şeyler sorarsan ben de spesifik cevaplar verebilirim.

8) Okulda işletmeyle alakalı kulüpler: Business Club, Marketing Club, Girişimcilik Kulübü, Ekonomi Kulübü. Biraz da Endüstri Mühendisleri Kulübü (IES). Bunlardan özellikle Business, Marketing ve IES çok büyük çaplı etkinlikler düzenliyolar şirketlerle beraber. Okurken kurumsal hayat tecrübesi yaşayabileceğin sektörle iç içe kulüpler olduklarını söyleyebilirim. Bu konuda da daha spesifik sorun olursa yardımcı olurum.

• Koçtaki kızlar sadece arabalı zengin erkeklere mi bakıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

Koçtaki kızlar sadece arabalı zengin erkeklere mi bakıyor ?
    Kızların çoğu zaten zengin olduğu için senin araban varmış yokmuş çok bir önemi yok onlar için :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bubbachuck

Kızların çoğu zaten zengin olduğu için senin araban varmış yokmuş çok bir önemi yok onlar için :)

Alıntıları Göster
    Kız parası yemek, en sevdiğim

• bubbachuck B kullanıcısına yanıt
    Koç'ta mühendislik eğitimi hakkında ne düşünüyorsun? Sence ODTÜ veya Bilkent'le yarışabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: gigied

Koç'ta mühendislik eğitimi hakkında ne düşünüyorsun? Sence ODTÜ veya Bilkent'le yarışabilir mi?
    Dostum bölümüm olmadığı için burda ne desem doğru olmaz. Tek diyebileceğim mühendis arkadaşlarım genel olarak memnunlar.
  • bubbachuck B kullanıcısına yanıt
    Tekrar soracağım kusura bakma :) Koç Matematik kazanıp + Ekonomi yapmak mantıklı mıdır

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.