Şimdi Ara

Bilim insanları, COVID aşılarının sebep olduğu kan pıhtılarının sebebini tespit etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: DAyhanU Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy şu anda #9
Popüler Konular listesinde
2. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilim insanları, COVID aşılarının sebep olduğu kan pıhtılarının sebebini tespit etti
    COVID-19 salgını sırasında geliştirilen aşılar, özellikle mRNA ve adenovirüs tabanlı olanlar, aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen tartışma konusu olmaya devam ediyor. Bilim dünyası, bu aşıların özellikle risk grubundaki bireyler için elzem bir görev üstlendiği konusunda büyük ölçüde hemfikir olsa da, zamanla ortaya çıkan ciddi yan etkiler, bu aşıların yediden yetmişe herkese topyekûn uygulanması kararının yıllar sonra bile tepki çekmesine sebep oluyor.

COVID-19 aşısu olanlarda anormal kan pıhtılarının oluşması ender rastlanan durum olsa da, son derece ciddi komplikasyonlara sebep olması bu yan etkiyi özellikle korkutucu kılıyor. Bu yüzden bilim insanları da bu etkiyi neyin yarattığını çözmeye çalışıyor. Bu hafta yayımlanan bu araştırma, bu konuda aranan cevabın bulunmuş olabileceğini gösteriyor.

New England Journal of Medicine’da yayımlanan çalışmaya göre, aşıya bağlı immün trombositopeni ve trombozun (VITT) ortaya çıkması için iki kritik unsurun bir araya gelmesi gerekiyor: Kalıtsal bazı antikor gen varyantları ve bağışıklık yanıtı sırasında ortaya çıkan tek bir rastlantısal mutasyon.

Bağışıklık Sistemi Yanlış Hedefe Yöneliyor

Ekip, sürecin adenovirüsün “protein VII” (pVII) adlı bir bileşeniyle başladığını gösterdi. Bu viral protein, insan kanında bulunan ve pıhtılaşma sürecinde rol oynayan platelet factor 4 (PF4) adlı proteine yapısal olarak benziyor. Normalde bağışıklık sistemi, aşı yoluyla sunulan adenovirüs proteinlerine karşı antikor geliştiriyor. Ancak bazı bireylerde tablo farklı ilerliyor.

Araştırmacılar, VITT’in yalnızca IGLV3-2102 veya IGLV3-2103 adlı belirli antikor gen varyantlarını taşıyan kişilerde görüldüğünü tespit etti. Bu varyantlar toplumun yüzde 60’ına kadarında bulunabiliyor. Fakat VITT son derece nadir; yaklaşık her 200 bin aşılanmış kişiden birinde ortaya çıkıyor. Bu da genetik yatkınlığın tek başına yeterli olmadığını gösteriyor.

İkinci ve belirleyici adım ise K31E adı verilen tek bir amino asit değişimi. Bağışıklık yanıtı sırasında antikor üreten hücrelerde rastlantısal olarak gelişebilen bu mutasyon, antikorun hedefini viral pVII proteininden insan proteini PF4’e kaydırıyor. Böylece bağışıklık sistemi yanlışlıkla kendi kan proteinini hedef alıyor. Sonuçta trombositler aktive oluyor, pıhtılaşma zinciri tetikleniyor ve hem tehlikeli kan pıhtıları hem de düşük trombosit sayısıyla karakterize edilen VITT tablosu ortaya çıkıyor.

Araştırmanın yazarlarından Theodore Warkentin’e göre bu çalışma, normal bir bağışıklık yanıtının çok nadir durumlarda nasıl “yoldan çıkabildiğini” moleküler düzeyde gösteriyor. Yani burada söz konusu olan, genel bir bağışıklık bozukluğundan ziyade, genetik yatkınlık ile tesadüfi bir mutasyonun çakıştığı son derece istisnai bir durum.

Ayrıca Bkz.Özel eğitilen yapay zekâ, MR sonuçlarını saniyeler içinde analiz edip tanı koyabiliyor

Mekanizma Deneysel Olarak da Doğrulandı

Ekip, bulgularını insanlaştırılmış fare modellerinde de test etti. VITT hastalarından elde edilen antikorlar farelerde pıhtılaşmayı tetiklerken, K31E mutasyonu geri çevrilmiş (“back-mutated”) versiyonlar aynı etkiyi göstermedi. Bu sonuç, söz konusu tek amino asit değişiminin hastalığın merkezinde yer aldığını güçlü biçimde doğruluyor.

Her ne kadar söz konusu COVID-19 aşıları artık yaygın şekilde kullanılmasa da adenovirüs tabanlı platformlar tamamen rafa kalkmış değil. Bu teknoloji hâlâ Ebola gibi hastalıklara karşı kullanılıyor; ayrıca grip, sıtma ve tüberküloz için de benzer aşılar geliştiriliyor. Yeni çalışma, sorunun doğrudan adenovirüsün belirli bir protein bileşeniyle ilişkili olabileceğini ortaya koyduğu için, gelecekte bu bileşenin yeniden tasarlanabileceği düşünülüyor. Yani adenovirüs aşılarının güçlü bağışıklık oluşturma avantajı korunurken, nadir görülen bu “bağışıklık sapması” riskinin ortadan kaldırılması mümkün olabilir.

Bu bulgular, salgın döneminde yoğun biçimde tartışılan VITT vakalarına dair bilimsel belirsizliği büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. Aynı zamanda, bağışıklık sisteminin ne kadar hassas dengeler üzerinde çalıştığını ve tek bir amino asit değişiminin bile klinik açıdan dramatik sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha hatırlatıyor.

Kaynak:https://www.perplexity.ai/discover/tech/scientists-discover-genetic-tr-XVy12TCmSWKiA.7pTQhYTA

• Yorumlara bakınca görüyoruz ki insanlar yaşadıklarını ne çabuk unutuyorlar. Piyasada maske bulamıyorduk, markette erzak bulamıyorduk, aldığımız ambalajlı ürünlerin ambalajını yıkıyorduk, tıraş olamıyorduk, sokağa çıkamıyorduk sokağa... Neden hatırlıyor musunuz? Vefat edenlerin yakınlarına bir sorun neden yapıyormuşuz bunları. Kaç kişi öldü bir bilançoya bakın. Hastanelerde yer yoktu, herkes entübe yattı. Doktorlar kıyafetlerinin için kan ter içinde çalıştı. Neden bir sorun kendinize...

Salgın bittiyse bu aşılar nedeniyle bitti. Şimdi iyi ki olmamışım diye gururla dolaşıyorsunuz ama salgının bitmesinde gram faydanız olmamış. Savaşta asker kaçağı olmakla övünmek gibi birşey bu. Kendinizle birlikte herkesi tehlikeye attığınız için her birinizi tebrik ediyorum.

Konu mRNA aşılarıyla ilgili değil, adenovirüs tabanlı geleneksel aşılarla ilgili ve burada aşı aleyhine yorum yapan bilgisiz tayfanın haberi okumadığı da belli oluyor çünkü aşının VIIT denilen bu yan etkisi sadece 200 bin kişide 1 görülüyor ve o da aşıyı izleyen ilk bir kaç haftada, aşının kalıntıları vücuttan tamamen atılmadan önce çıkıyor, yıllar sonra değil.

Covid'den ölüm oranı salgın başladığında %2-3 seviyesindeydi. Yani Covide yakalanan her 100 kişinden yaklaşık 3'ü ölüyordu. yaşlılarda bu oran %14'ler kadar çıkmıştı.

Şimdi bir yanda %2 ile %14 arasında ölüme yol açan bir salgın var, diğer yanda her 200 bin kişiden birinde pıhtı atmasına yol açacak bir aşı yan etkisi var ve bu pıhtı atanların da hepsi ölmüyor, ancak hayati organlara gelirse ölümcül oluyor. Yani aşının bu yan etkisinden ölme ihtimali yaklaşık yarım milyonda 1 ama aşı olmazsan hastalıktan ölme ihtimalin yaşına göre %2 ile %14 arasında değişiyor.

Şimdi tablo buyken aşı olmayana salak mı denir akıllı mı?

Ben ahmak derdim.

Sülalem biontech'in tüm aşılarını oldu, 4 mü 5 mi sayısını bile hatırlamıyorum, tatildeyken bile yeni aşı dozu duyurulunca orada aşı olduğumuzu hatırlıyorum. Ailemden 1 kişi aşı olamadı, o zaman daha aşı bulunmamıştı, sadece o covid'den vefat etti, diğer herkes sağlıklı, arasında 80-85 yaşındaki akrabalarım da var.

Bir kişinin akıl sağlığı yerinde değilse aşı olduktan sonraki tüm hastalıklarını aşıya bağlayabilir, 5-6 yıl oldu, 15-20 yıl sonra kanser olursanız biontechten olacak.

Ben aşı oldum daha ağır hastalandım eskisi gibi hastalıkları kolay atlatamıyorum, kalıcı hasarlar oldu,bu sene de tat koku alma duyumu kaybettim. Zar zor atlattım.asi olmadan önce gezdim tozdum covidin csini olmadım. İnsanları yanıltmayalim, aşı sonrası da insanlar hasta ve artık haber yapmıyorlar.yakinim aşı olmadı herkeste olan genel belirtiler bulunmamaktadir.biten bişey yok ortada haberler de yayınlanmamasi bittiği anlamına gelmiyor.
  • yaa öyle işte. kobay oldunuz. biz şı olmayın deyince bilim düşmanı yobaz dediniz. çekin şimdi.

• bana laf çarpan liberal solcular vardı. şimdi batılı amerikan efendileri kendileri söylüyorlar. hala mı inat?

Bilim insanları, COVID aşılarının sebep olduğu kan pıhtılarının sebebini tespit etti
    Bilim insanları, COVID aşılarının sebep olduğu kan pıhtılarının sebebini tespit ettidonanımhaber forum
    Almanya’da mahkeme kararı: COVID aşısı kaynaklı zararlar için doktor sorumlu tutulamaz! | DonanımHaber Forum » Sayfa 7
    https://forum.donanimhaber.com/yine-yeniden-bir-sanatcimi-kalp-krizi-ile-yasamini-yitirdi-mrna--159844373-7#162301342

===========================

"zaten corona kan pıhtılaşmasını arttırıyor"

yani bunu yazan kişinin zaten olaya ne kadar "tarafsız" baktığını görüyorsunuz. bu araştırma "hastalarda corona olsun da o andaki trombosit miktarına bakalım" araştırması değil.

Keza normal enfeksiyonlarda bile kanda pıhtılaşma yani yoğunlaşma artar. bunu sebebi ileri yaş ve vücudun verdiği reaksiyonlar.

yani eğer varsa

ileri yaş , yaz oraya -1

genetik yatkınlık varsa, yaz oraya -2

kilo (-1), diabet varsa(-1), yaz oraya -2

mrna aşısı varsa, yaz oraya -2

Bende mesela genetik bir sorun yok ,yaş desen 39 yani ileri değil, kilo şu an 120

bende -2 var. şu durumda benim risk indexim -2 , mrna yaptırmış sağlıklı biri ile aynı orandayım. eğer bu kişide genetik yatkınlık varsa -4 ile ihtimal dengesi negatif yönde değişiyor gibi düşünülebilinir.

işte anlatılmak istenen bu. bu mrna saçmalığı daha da riskli duruma getirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 14 Şubat 2026; 0:18:30 >

• Yorum yazan ilk iki kişi başlığa bakıp gelmiş, yazıyı okumamışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 13 Şubat 2026; 20:53:58 >

sitokin atakları da yine benzer şekilde aşırı aktivite olmuş bağışıklık sistemi ile organlarda ölümcül hasarlar bırakabiliyor.

yani yan etkisi bir değil iki değil.

bunları insanlara itelediler.

Epstein ve Bill Gates abilerinizin zehrini bu yukarıda çok bildiğini sananlar yüzünden vücudunuza soktunuz. geçmiş olsun. ama bazı virologların uyarılarını hatırlatırım: asıl etkiler 5 yıl içinde çıkmaya başlayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 13 Şubat 2026; 21:10:1 >

• Nerede aşı olun diyenler,bağıranlar.Hatta 3 4 tane oldum bomba gibi oldum diyenler.Mustehak sizlere çok biliyorsunuz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    aşı olmayı reddettiğim için yakın çevrem ve tanıdıklarım tarafından cahilliğim mi kalmadı, mallığım mı kalmadı, salaklığım mı kalmadı... sen nasıl aşı olmazsın ya diye hayret ediyorlardı. ayakları totolarına vura vura aşı olmaya koşturdular. şimdi bu tarz haberleri onlara gösterip böğüre böğüre kahkahalarla gülüyorum suratlarına.

• Ben ailecek olmadım. Fabrikada zorlamadılar ama sadece 2 arkadaş olmadık 😊

ABD haberi ile mi kuyuya inuyorsunuz???

Aşılar otizm yapar covid için dezenfektan için otizmin kaynağını bulduk parol otizm yapıyormuş diyen bir kuruma güveniyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlara bakınca görüyoruz ki insanlar yaşadıklarını ne çabuk unutuyorlar. Piyasada maske bulamıyorduk, markette erzak bulamıyorduk, aldığımız ambalajlı ürünlerin ambalajını yıkıyorduk, tıraş olamıyorduk, sokağa çıkamıyorduk sokağa... Neden hatırlıyor musunuz? Vefat edenlerin yakınlarına bir sorun neden yapıyormuşuz bunları. Kaç kişi öldü bir bilançoya bakın. Hastanelerde yer yoktu, herkes entübe yattı. Doktorlar kıyafetlerinin için kan ter içinde çalıştı. Neden bir sorun kendinize...

Salgın bittiyse bu aşılar nedeniyle bitti. Şimdi iyi ki olmamışım diye gururla dolaşıyorsunuz ama salgının bitmesinde gram faydanız olmamış. Savaşta asker kaçağı olmakla övünmek gibi birşey bu. Kendinizle birlikte herkesi tehlikeye attığınız için her birinizi tebrik ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 13 Şubat 2026; 22:16:06 >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Ben aşı oldum daha ağır hastalandım eskisi gibi hastalıkları kolay atlatamıyorum, kalıcı hasarlar oldu,bu sene de tat koku alma duyumu kaybettim. Zar zor atlattım.asi olmadan önce gezdim tozdum covidin csini olmadım. İnsanları yanıltmayalim, aşı sonrası da insanlar hasta ve artık haber yapmıyorlar.yakinim aşı olmadı herkeste olan genel belirtiler bulunmamaktadir.biten bişey yok ortada haberler de yayınlanmamasi bittiği anlamına gelmiyor.

Orayada gittim, dr bende ve eşimdede aşı sonrası pıhtı attı demişti.
    O gün bu gündür 100 lük kan sulandırıcı kullanıyorum.

Bahsettiğiniz varyantlardan biri olabilir belki, bu aralar da influenza salgını var deniyor, yine koku duyusunu kısa süreli kaybedenler de oluyor. Ama salgın sonrası covid'den vefat eden hiç duymadım hocam. Yani o tehlike toplu aşılanma ile bertaraf edildi.

Aşı size zarar vermemiştir de demiyorum, öyle bir iddiam olmadığı gibi aksi bir iddiam da yok. Söylemeye çalıştığım o dönemin şartları aşı gerektiriyordu, uzun süreli testler için de zaman yoktu. Çok insan öldü.

• Valla ben iki doz biontech oldum zerre pişman değilim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Haklı çıkmak için aşı vurulan insanların zarar görmesini isteyecek tuhaf kişilikler var forumda. Ahlaki tarafı geçiyorum, bu kişiler iki satır yazı bile okumayıp Covid aşılarıyla ilgili her habere balıklama atlayıp haklı çıktık diye seviniyorlar. Haberi okusalar pıhtı oluşumunun aşı vurulanlarda 200.000'de 1 gibi nadir bir oranda ortaya çıktığını görecekler. Bu da yeni bir bulgu değil zaten. Haber ise nadir gözlemlenen pıhtı vakasının mekanizmasının çözüldüğünü anlatıyor. Bu mekanizmanın çözülmesiyle ileride benzer aşılarda bu çok ender yan etkinin de giderilebileceğini anlatıyor.

• kendi suclari ben olmadim ve covid de olmadim, muhtemelen nezle seklinde gecirdim.. mevzuyu anlayanlar, anlatti zaten, hem yan etkilerini yazdilar hem de sahtekarligi ifsa ettiler, bunlar komplocu diye boburlenip kendilerini bilgili ve zeki sanmak yerine inanip yaptirmayacaklardi

bu vaccine savunanlara cok dikat edin bunlar zionist olabilirler iyi ihtimalle sruye katilan yonlendirilen ya da sadece korkan kisiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Şubat 2026; 0:3:8 >

hocam bir sürü insana faklı yan etkisi oldu bu aşıların kendimden örnek vereyim bağışıklık sistemim zayıfladı, evet doğru duydun bağışıklık sistemim zayıfladı bu sadece bende değil çevremdeki çoğu insanda oldu nerden biliyorsun diyeceksin? yeni virüsler bakteriler çıkıyor çıkmakta ve gelişmekteler her yıl daha şiddetli bir hal amaya başladılar bakteriler ve virüsler ama durum şundan ibaret: ben herhangi bir grip veya varyasyonu bir hastalığa yakalandığımda(nezle, soğuk algınlığı vs...) bunu atlatmam bir haftamı hadi bilemedin 10 günü buluyordu... şimdi ise burun tıkanıklığım kış başladığından beridir geçmedi! kronik nezle veya kronik olabilecek hiç bir rahatsızlığım yok bu zamana kadar büyük bir rahatsızlık sonucu hastaneye gitmişliğimde yok(son 15-20 yıldır) ama gel gelelim bu aşıları olduktan sonra bağışıklığım resmen dip yaptı! uzun lafın kısası bağışıklığı benim gibi geri dönüşü olmayacak şekilde insanlar oldu bu durumun bana geri dönüşü ne oldu bil bakalım? daha sağlıksız bir yaşam... aşılar kötüdür diye bir söylemde bulunmuyorum yanlış bir fikre kapılma bu bize vurdukları aşılar (sözde) aslında solüsyon olurlar kendileri aşı dediğin bir kaç yıl koruması olur covid de durum ne? kaç kere oldunuz siz o aşıyı?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.