Şimdi Ara

Dünyanın ilk mRNA akciğer kanseri aşısı Türkiye dahil 7 ülkede denenmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
2.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyanın ilk mRNA akciğer kanseri aşısı Türkiye dahil 7 ülkede denenmeye başladı
    Dünyanın ilk mRNA akciğer kanseri aşısı denemesi, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu yedi ülkede başlatıldı. Bu çığır açıcı çalışma, kanser tedavisinde devrim yaratma potansiyeline sahip. Dünya genelinde akciğer kanseri, her yıl yaklaşık 1.8 milyon insanın hayatını kaybetmesine neden olarak, en fazla ölümle sonuçlanan kanser türü olarak öne çıkıyor. Özellikle hastalığın ileri evrelerinde, tümörlerin vücudun diğer bölgelerine yayılması durumunda, hayatta kalma oranları oldukça düşük seyrediyor.

Akciğer kanseri için ilk aşı

BioNTech tarafından geliştirilen ve BNT116 olarak adlandırılan aşı, en yaygın akciğer kanseri türü olan küçük hücreli olmayan akciğer kanserini (NSCLC) hedef alıyor. Aşının amacı, bağışıklık sistemini bu tür kansere özgü tümör belirteçlerini tanıyıp saldırması için eğiterek, kanser hücrelerini yok etmek ve tekrar oluşmalarını engellemek.

Türkiye, Birleşik Krallık, ABD, Almanya, İspanya, Macaristan ve Polonya’da yürütülen bu deneme, akciğer kanseri tedavisinde önemli bir adım olarak görülüyor. Akciğer kanseri, dünya genelinde en fazla ölüme yol açan kanser türü olup, özellikle ileri vakalarda hayatta kalma oranları oldukça düşük olan bir hastalık.

Dünyanın ilk mRNA akciğer kanseri aşısı Türkiye dahil 7 ülkede denenmeye başladı
    34 araştırma merkezinde yürütülen birinci faz klinik deneme kapsamında yaklaşık 130 akciğer kanseri hastası, bu yenilikçi aşı ile birlikte immünoterapi tedavisi alacak. BNT116’da kullanılan mRNA teknolojisi, COVID-19 aşılarındaki teknolojiye benzer şekilde çalışıyor; bağışıklık sistemini kanser hücrelerine saldırması için uyarırken, sağlıklı hücrelere zarar vermiyor.

Ayrıca Bkz.Neuralink beyin çipini takan ikinci hasta düşünceleriyle Counter Strike 2 oynadı

Denemeye katılan ilk hastalardan biri olan 67 yaşındaki bilim insanı Janusz Racz, bilime katkı sağlama inancıyla bu denemeye katıldığını belirtti. Racz, Mayıs ayında teşhis edildi ve bu yeni tedavinin kanserini ortadan kaldırmasına ve küresel çaptaki etkili kanser tedavileri geliştirme çabalarına katkıda bulunmasını umuyor.

BNT116 aşısının denemeleri, gelecekte akciğer kanseri tedavisinde standart bir uygulama haline gelerek, birçok hastanın hayatını kurtarma potansiyeline sahip. Deneme sonuçlarına göre, aşının ikinci ve üçüncü fazları da gerçekleştirilerek, dünya genelinde yaygın kullanımı planlanıyor. Bu da aşının dünya genelinde standart bir tedavi haline gelmesi ihtimalini doğuruyor.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/en/europe/world-s-first-mrna-lung-cancer-vaccine-trial-launched/3310833

• Aşı karşıtlığın sende bodoslama etkisi yapmış :/ . Gereken cevaplar da sana ifade edilmiş ...

Covid19 öncesi ve süreci de dahil düzenli Trombosit Aferez yapan biri olarak kanserlilere şifam oluyor. Umarım samimiysen Trombosit Aferez Plazma bağışı düzenli yaparsın ...

Buradan da yeri gelmişken sağlıklı ve uygun kişilere yaptırmalarını insanlık namına öneriyorum ...

Rahmetli babami akciger kanserinden kaybetmistim. Bugunlere denk gelseydik, ne yapar, eder, kobay da olsa bu aşiyi yaptirmak icin her seyi yapardim. Maddi olarak tüm gücümü kullanirdim. 15 yıl olmuş. Aylarca kapanmiştım. Bu foruma bile bunalima girdiğim için evden çikmadigim icin o zamanlarda üye olmuştum. Zaman hizli geçiyor.

Umarim muzdarip olan tüm hastalara gelecekte şifa olacak bir önayaktir bu aşi.

İyi bilirim kardeşim, ben de babamı böyle kaybettim.

Zevzek zevzek konuşan liseli tipler! Kemoterapi, radyoterapi nedir hiç denk geldiniz mi! O aşamalar asit gibi insanın içini nasıl kurutur, biliyor musunuz? akıllı ilaçlar bile çok önemli iken bu aşı bir mucize, tedavi anlamında.

Bu aşı, ilk aşamasında iki sene önce son evre cilt kanseri hastalarına uygulandı ve başarılı olduğu raporlandıı; Biontech sitesinden takip edebilirsiniz. Her tip için uyarlanması lazım ama, en zoru ile başladılar ve bildiğim kadarı ile prosedür olarak neredeyse piyasaya çıkmak üzere olan bir aşı, tedavi kısmında bir şirketinde ilacı/çözümü var diye hatırlıyorum.

• Bu adamlardan uzak durun faydadan cok zararları var!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mobil_kirpi M kullanıcısına yanıt

Kansersin öleceğin kesin . Tercih edilmemesi pek te pragmatik değildir. Dikkatini çekerim : Sağlıklı insanlara aşı yapılmıyor ! ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    aynı şeyleri pandemi zamanındada yaşattılar insanlara hertürlü öleceksen aşı yapmadan ölmek daha mantıklı!
    bu adamların belirli bir veya sermayeye çalışmadığı imkansız bir olay!

Birader, forum izin verse kötü kötü laflar yiyeceksin haberin yok.

Ailenden umarım kimse bu hastalığa yakalanmaz da bu seçeneği yapmak zorunda kalmazsın.

Sen iyi misin?
    Akciğer kanseri diyor
    Umutsuzca ölümü beklemek diyor
    Kansere çare olabilecek aşı çıktı diyor
    Bu aşıyla umudunu kesmis nice hastaya umut ışığı diyor
    Cidden ülkede bazı insanlarin düşüncesini profilimdeki çöp kutusuna atmak gerek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnşallah bu hastalıktan muzdarip olanlar için faydalı olur..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Aşı karşıtlığın sende bodoslama etkisi yapmış :/ . Gereken cevaplar da sana ifade edilmiş ...

Covid19 öncesi ve süreci de dahil düzenli Trombosit Aferez yapan biri olarak kanserlilere şifam oluyor. Umarım samimiysen Trombosit Aferez Plazma bağışı düzenli yaparsın ...

Buradan da yeri gelmişken sağlıklı ve uygun kişilere yaptırmalarını insanlık namına öneriyorum ...

• ulytau2 U kullanıcısına yanıt

aşıya karşı trollerden... hastalığın semptonlarını nasıl geçtiğini bilmediğinden sallıyor...

• Ne oldu. Biontech 'e dava açılmıştı. Tutuklanıyordu sahipleri. Gazetede ki asparagas haberlere inanan cahil zümre bakalım şimdi ne diyecek.

• hadi inşallah

• Rahmetli babami akciger kanserinden kaybetmistim. Bugunlere denk gelseydik, ne yapar, eder, kobay da olsa bu aşiyi yaptirmak icin her seyi yapardim. Maddi olarak tüm gücümü kullanirdim. 15 yıl olmuş. Aylarca kapanmiştım. Bu foruma bile bunalima girdiğim için evden çikmadigim icin o zamanlarda üye olmuştum. Zaman hizli geçiyor.

Umarim muzdarip olan tüm hastalara gelecekte şifa olacak bir önayaktir bu aşi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 24 Ağustos 2024; 11:40:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

İyi bilirim kardeşim, ben de babamı böyle kaybettim.

Zevzek zevzek konuşan liseli tipler! Kemoterapi, radyoterapi nedir hiç denk geldiniz mi! O aşamalar asit gibi insanın içini nasıl kurutur, biliyor musunuz? akıllı ilaçlar bile çok önemli iken bu aşı bir mucize, tedavi anlamında.

Bu aşı, ilk aşamasında iki sene önce son evre cilt kanseri hastalarına uygulandı ve başarılı olduğu raporlandıı; Biontech sitesinden takip edebilirsiniz. Her tip için uyarlanması lazım ama, en zoru ile başladılar ve bildiğim kadarı ile prosedür olarak neredeyse piyasaya çıkmak üzere olan bir aşı, tedavi kısmında bir şirketinde ilacı/çözümü var diye hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaq t -- 24 Ağustos 2024; 2:38:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdiki kemoterapi maalesef en optimum olmayan tedavi şekli, şu an için başka bir seçenek yok, mRNA ile aşı fikri en çok kanser hastalıklarında umut vaadeden bir teknikti birden pandemi patladı virüs aşısına döndüler, 10-15 yıl sonra muhtemelen o günkü doktorlar şu anki hekimlere gaddar bile diyecekler

• Enteresan...

Cisplatin, Carbaplatin ve Ethoposite üreticileri bir şekilde taş koymasalar iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 24 Ağustos 2024; 13:31:1 >
  • Benim kayınpeder pankreas kanserinden vefat etti. Tanı aldığında 4.evreydi ve en fazla 1 yıl yaşayacağını biliyordu. Bu tarz sonu zaten ölümle bitecek bir hastalık olduğunda, şahsen bu tarz bir iğne ile tedavi mümkün olabilir olabilir denilse düşünmeden bu tedaviye onay verirdim. Bir insanın öleceğini bilmesi ve etrafındakilerin de umutsuzca onu beklemesi çok zor bir durum.

• Aşının onay alıp çıkması demek gelecekteki bir çok insana yaşama hakkı demektir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.