Şimdi Ara

Bilgisayarım Ayda Kaç Lira Elektrik Yakar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sitede herkese 50 tl civarında elektrik gelirken bize 80 tl civarı geliyor hep. Babam gece açık bırakma şunu ondan oluyodur dedi de bende ona göre kaç lira yakıyosa geceleri kapamaya karar verebilirim. Teşekkürler.

Orjinalden alıntı: gkhnzn

Sitede herkese 50 tl civarında elektrik gelirken bize 80 tl civarı geliyor hep. Babam gece açık bırakma şunu ondan oluyodur dedi de bende ona göre kaç lira yakıyosa geceleri kapamaya karar verebilirim. Teşekkürler.

kasa güç kaynağı kaç watt
    monitor marka model söyle ona göre özelliklerinden ne kadar harcadıgını araştıralm
    speaker hep açıksa speaker in üzerinde yazan kaç watt
    bunları söylersen yaklaşık değeri buluruz heralde

haa birde 1 KWatt kaç paradır bunu bilip ne kadar harcadıgını hesaplamamız gerek tamamı mı gökhan kardeş

~ Sansar Salvo ~
  • iyide ses sistemi mesela kullanılmadığında üstünde yazan gücü çekmezki. Bu güç kaynağı içinde geçerli. Benim güç kaynağım 350W ama sistemim Pentium3 bu demek değildirki benim sistem 350W çekiyo.
  • Ben de geceleri açık bırakıyorum bilgisayarı. Ancak önce CPU voltajını düşürüp downclock yapıyorum. Gereksiz tüm zımbırtıları kapatmak da faturaya yansıyabilir. Mouse ve klavyeyi çekersin, monitörüm ve hoparlörleri kapatırsın... Bu şekilde bütün ayda gece açık bıraktığın için maksimum 5tl fazla fatura gelir. Bilgisayarın normal şartlardaki (oyun oynarken vs.) ise sistem bileşenlerine bağlıdır. Yüksek verimlilikli PSU kullanmak, düşük TDPli işlemci ve ekran kartları kullanmak faturayı indirecektir.
    Eğer sadece geceleri açık bıraktığın için gelecek maksimum değeri hesaplamak istersen;

Güç kaynağı gücü (w) x 100 / verimliliği= saatlik tüketim değeri
    saatlik tüketim değeri x günlük açık durma süresi x bir ayda açık durduğu gün = aylık tüketim
    aylık tüketim/1000= aylık tüketim değerinin kilowatt değeri
    aylık tüketim değerinin kilowatt değeri x kilowatt fiyatı (faturada bulunur) = aylık tüketim fiyatı

Ancak bu bilgisayırın tüm gece maksimum güçte çalışmasıyla gelecek değer. Boşta tüketim değerin düşeceği için bu sana ancak maksimum fiyatı verir.

ANIME&MANGA Origin:DHadilazimdegilx Steam:The Loly Trinity Nintendo 3DS FC: 2337-4451-5701
    Gigabyte B550 Gaming X V2 - Ryzen 7 5800x3D - Scythe Fuma 2 - 2x 32GB Corsair Vengeance LPX 3600Mhz C18 - Zotac GTX 1070 Mini - Crucial MX100 256GB + Samsung QVO 1TB + Samsung F3 500GB - Phanteks P360A - Samsung C27JG50 27" QHD 144Hz - Logitech G105 Klavye & Logitech G300s Fare - Logitech X530 5+1 & Logitech G35 - Logitech F510 Gamepad & Logitech Driving Force GT - xDrive 15'li Oyuncu Koltuğu - NETBOOK: Acer Aspire One AO722

• pc ve tv en az harcayandır bence.asıl ütü süpürge çamaşır bulaşık makinesi kombi sömürür.

hem size çok az geliyor valla.bize geçen ay 190 tl geldi.Teidaş a kaçak elektrik şüphesi ile başvurduk.kaç aydır öyle geliyor.
    bi jeneratör al ve belirli bi miktar benzin koy
    benzin bitene kadar pc çalısşın
    sonra geçen süre toplamını harcanılan toplam güce bölüp aritmatik ortalamasını bulucaz
    işe yarayabilir ama

~ Sansar Salvo ~
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilk kez

E o zaman yapcak bişey geldi aklıma ,
    bi jeneratör al ve belirli bi miktar benzin koy
    benzin bitene kadar pc çalısşın
    sonra geçen süre toplamını harcanılan toplam güce bölüp aritmatik ortalamasını bulucaz
    işe yarayabilir ama

ok

• gökhan zan mısın sen.. şu futbolcu olan

bang! bang!
  • yok Gökhan Özen adım. Neyse konuya gelelim. 450 Wattlık psu var ekranımı bilmiyorum valla 19"CW Philips diyo ama hiç bakmadım alırken.

psu:thermaltake 500w
    islemci:e8400 3,00 ghz
    ekran kartı:8800 gt 512 mb gigabyte
    ram:2gb veritech

Steam ID: kaan0zer
    BlackOps Nick : Tony Almeida
    BC2 Nick : Matthew.
    TDU2 Nick: Kaan
  • 361 geldi

galiba geçen ay 220ydi onla birleşince bu kadar oldu..

ne oldum dememeli! , noluyo ... demeli!

bütün umutların kaybolması özgürlüktü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Escoteric

Psu ya nerden bakıyoruz?

İlk önce kasayı yan yatır ve kapağını aç üstteki yığınla kablo çıkışları olan şey psu dur onun üzerinde rakamsal değerler var oradan gereken değerleri öğrenebilirsin.

Orjinalden alıntı: Permanent.

quote:

Psu ya nerden bakıyoruz?

İlk önce kasayı yan yatır ve kapağını aç üstteki yığınla kablo çıkışları olan şey psu dur onun üzerinde rakamsal değerler var oradan gereken değerleri öğrenebilirsin.

Uzun iş

Steam ID: kaan0zer
    BlackOps Nick : Tony Almeida
    BC2 Nick : Matthew.
    TDU2 Nick: Kaan
  • böyle bir site var mı öğrenebileceğimiz?

Orjinalden alıntı: Virtus

ARkadaşlar benimkinide bir hesaplayabilir misiniz?

psu:thermaltake 500w
    islemci:e8400 3,00 ghz
    ekran kartı:8800 gt 512 mb gigabyte
    ram:2gb veritech

Avatarımın altındaki sistem 180 W çekiyordu boşta iken (sadece kasa diğer cihazlar hariç). İnndirme esnasında fazladan bi tüketim olmaz. tabi ki sadece kasa çalışıyo gece. herşey devre dışı iken kasadaki fan ve ışıkları da kapatıyorum tabi. Minimum tüketimle . Fazla getirisi olmaz faturada.

DH Japonya Hayranları
    ||DH Elektronik külübü||Opera fan kulübü||Amfi hastası, motor-bisiklet ustası||Az yakar, çok kaçar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Permanent.

quote:

Psu ya nerden bakıyoruz?

Yasakları kırmaya yönelik eylem tespit ettim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.