Şimdi Ara

Bilgisayar Bilmeyen Bilgisayar Mühendislerimiz (Ss'li) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
566
Cevap
11
Favori
29.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ünvanın olmasa bile ilahiyatı içerik olarak tamamen kavramış bir insan mısın peki? bilgisayar mühendisi format atabilmeli mantığı ilahiyatçı tüm sureleri hatim etmiş olmalı demek gibi birşey malum

üstüne bir de iki kez bilgisayar mühendisliği okuyan hiç duymadım ama iki kez lisans eğitimi olarak ilahiyata yönelen tek çılgın sensin bu zamana kadar gördüğüm, ben ilahiyattan para kazanmak istemiyorum demek de bu yüzden şizofrenlik gibi geliyor açıkçası

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

Bilgisayar tamircisi diyince aklıma geldi, Geçenlerde biri konu açmıştı mahalle bilgisayarcısına güvenip 3000'e mi ne bilgisayar toplatmış kendisi pek bir bilgiye sahip değil. GTA5'i tam randıman oynayabileceği bir bilgisayar toplamak istemiş, bilgisayarcı da gitmiş A10 apu takmış 16 gb ram takmış, diğer parçalar da ona benzer şeyler neyse artık bizim madurda gelip konu açmıştı bilgisayarım GTA5'i kaldırmıyor diye. Fiyat zaten sisteme göre dehşet pahalı.

Bilgisayarcı diye bir şey yok o yüzden, alıcı eğer konu hakkında bilgi sahibi değilse, satıcı sadece ticarete bakar bişe bildiği yok. Parçaların uyumu, gücü, yeterliliği bunları pek çoğu bilmiyor zaten. Zira sürekli takip etmezsen bilemiyorsun, firmalar bir mimari güncellediğinde komple anakartlarına ram'lerine kadar onu destekleyen farklı yapıda parçalar üretiliyor, ne üretildi piyasaya ne çıktı, hangisi testlerde nasıl sonuç verdi aktif olarak takip etmeyen bilemez ki. Satıcı da bunları aktif takip etmiyor, toptancıya ne geldiyse alıyor hepsi bu. Parasını ver sistemi al git yani. Büyük mağazayada gitsen bu böyle, mağazalar reklamlarını hep uzman kadro bilmem ne diye yaparlar. Kimsenin uzman muzman olduğu yok, uzman olsa senin mağazanda niye satış danışmanlığı yapsın asgari ücretle. Gider uzmanlık isteyen sektörlerde paşa gibi çalışır. Yalan dolan işler, bireylerin kendilerinin bilgi sahibi olması lazım özellikle bilgisayar konusunda.

Uzman olayı palavra zaten. Hatta radyodada parodisi vardı. Askerden kaçmak için açıktan işletme okuyan uzman kadromuzla hizmetinizdeyiz diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Format deyince en önemli konulardan biri olan Dosya Sistemi (FAT32, NTFS, HFS+, EXT4, gibi) nedir diye Türkçe Wikipedia'ya bakayım dedim yoktu.https://en.wikipedia.org/wiki/File_system ing baktım Türkçe hariç diğer tüm dillerde var. Wikipedia'da özellikle teknolojiyle ilgili makalelerde sıfırız. Ancak aynı Wikipedia'da futbolla ilgili makalelerde açık ara dünyanın en gelişmiş ülkesiyiz. Fransız futbolcunun Jerome Rothen'in Türkçe Wikipedia'daki makalesi, fransızca ve ingilizce wikipedia'daki makalelerinin toplamından bile uzun! Afrika'dan gelmiş 1000+ futbolcunun hayat hikayesi, kariyer başarıları Türkçe Wikipedia'nın makalelerini süslüyor. Üniversitede Profesör bir arkadaşım var; sosyal medyada takip ediyorum, akademik, toplumsal hiçbir faaliyet yok göremiyorum ancak ne zaman maç olsa gönderi görüyorum örneğin bu akşam Fabri'yle ilgili gönderi vardı. Ve çok ta gururlu, en ufak bir eleştiriye açık deil. Türkçe wikipedia'yla ilgili bir diğer gelişme, Wikipedia'da belli dönemlerde bağış kampanyası düzenlenir (cunku Wikipedia reklam geliri olmayan site) fakat son birkaç senedir o kampanyalar Türkçe Wikipedia'da çıkmıyor, diğer tüm dillerde cıkıyor ki bu da akıllara İran, Irak, Küba gibi özel listeye tabi ülkelerden mi olduk sorusunu getiriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

Format deyince en önemli konulardan biri olan Dosya Sistemi (FAT32, NTFS, HFS+, EXT4, gibi) nedir diye Türkçe Wikipedia'ya bakayım dedim yoktu.https://en.wikipedia.org/wiki/File_system ing baktım Türkçe hariç diğer tüm dillerde var. Wikipedia'da özellikle teknolojiyle ilgili makalelerde sıfırız. Ancak aynı Wikipedia'da futbolla ilgili makalelerde açık ara dünyanın en gelişmiş ülkesiyiz. Fransız futbolcunun Jerome Rothen'in Türkçe Wikipedia'daki makalesi, fransızca ve ingilizce wikipedia'daki makalelerinin toplamından bile uzun! Afrika'dan gelmiş 1000+ futbolcunun hayat hikayesi, kariyer başarıları Türkçe Wikipedia'nın makalelerini süslüyor. Üniversitede Profesör bir arkadaşım var; sosyal medyada takip ediyorum, akademik, toplumsal hiçbir faaliyet yok göremiyorum ancak ne zaman maç olsa gönderi görüyorum örneğin bu akşam Fabri'yle ilgili gönderi vardı. Ve çok ta gururlu, en ufak bir eleştiriye açık deil. Türkçe wikipedia'yla ilgili bir diğer gelişme, Wikipedia'da belli dönemlerde bağış kampanyası düzenlenir (cunku Wikipedia reklam geliri olmayan site) fakat son birkaç senedir o kampanyalar Türkçe Wikipedia'da çıkmıyor, diğer tüm dillerde cıkıyor ki bu da akıllara İran, Irak, Küba gibi özel listeye tabi ülkelerden mi olduk sorusunu getiriyor.

Yazdiklarina katiliyorum ama nickini gordukten sonra bi gulme geldi hocam
    Anakart: Asus ROG Strix X570-F Gaming İşlemci: Ryzen 5600x İşlemci Soğutucu: ID COOLING 240L liquid cooler Ekran Kartı: Zotac RTX 3080+3060ti+3060+gtx1070 Ram: Corsair Vengeance Pro Led 2x8 16 GB HDD: Seagate Barracuda 1 TB x2 SSD: Samsung 850 Pro 250 GB Güç Kaynağı: Corsair 850W +80 Gold Kasa: Corsair graphite 760T arctic Monitör: Asus 27" MG279Q 2K 144hz IPS Klavye: Corsair K70 Lux mx blue Mouse: Steel Series Sensei Raw Mousepad: Kingston Hyper X long mat Kulaklık: Audio Technica M50Oyun Kulaklıgi: Audio Technica ADG1X Hoparlör: Kef Q100 Amfi:Onkyo A9030

• bilgisayarı %90 üzerinde neredeyse herşeyini bilen zaten üniye ne gerek duysun ki çocukluktan öğrenmeye başlamış herşeyi, bir daha tekrar etmesine gerek yok.

yaşanmış tecrübe edilmiş şeyler eğitimle kazınmaz beyine.

genelde bilgisayar kullanmaktan zevk alıyorum diyerek üniye giderler. ondan öncesinde format tecrübesi bile olmamıştır ama.

bir kesimde bilgisayarda kendisini bulmuş, ve çoğu şeyinden birer parça yaşanmışlığı vardır, oda okumaz. edindiği bilgilerin yeterli olduğunu düşünür, veya gerektiğinde devamının internette varolduğunu.

bi kağıt parçası için hergün yol tepmek çokta önemli değil yani.

kendi düşüncem bu yönde, bu modern dünya için, robot olmamak için.

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: ozgur561

Doğruyu söylediğin ne malum ? Nerden bilecem başka resimler almadığını ? Burdan hiçbir şey yapmadım demek kolay zaten. Evet kesin millet senin fotolarını depoluyordur. Bu nasıl savunma ya ? Neyin rahatlığı bu gelip de bi konuyu ispatlayacağım diye insanların özeline giriyorsun. Niye çekiyorsun ayrıca ses kaydı falan ona cevap vermedin ?

Paylaşmış olsaydım özeline girmek olurdu. Başka resimler alıp almadığımı ben paylaşmayana kadar bilmen mümkün değil. Milletin resimlerimi depolaması da aleyhimde kullanmadıkları sürece bir problem teşkil etmiyor... Ortada suç olsaydı bu kadar rahat olmazdım, rahatım çünkü suç yok.

Ses kaydı da aynı şekilde, halka açık bir alanda kayıt alma özgürlüğüm var, paylaşmadığım müddetçe. Ben kendi sesimi de kayıt edebilirim araya onların sesi girince bu suç mu olmuş olacak yani? Ki benim bilgisayarım her zaman ses kaydı alır otomatik olarak, açtığım gibi. Başıma ne geleceğini bilmediğim için Webcam ve Ses kaydı bilgisayar ekranı kapalı bile olsa açıktır, çalınınca hırsızı bulurum, başıma bir şey gelince delil olur. Bunların hepsi buluta otomatik olarak kayıt ediliyor.

Pişşşt... Yaklaş yaklaş..... Kimse sesimizi kaydetmiyor değil mi?..... Dostum... CIA seni takip ediyormuş. Aman dikkatli ol mangal yarım kalmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

ünvanın olmasa bile ilahiyatı içerik olarak tamamen kavramış bir insan mısın peki? bilgisayar mühendisi format atabilmeli mantığı ilahiyatçı tüm sureleri hatim etmiş olmalı demek gibi birşey malum

üstüne bir de iki kez bilgisayar mühendisliği okuyan hiç duymadım ama iki kez lisans eğitimi olarak ilahiyata yönelen tek çılgın sensin bu zamana kadar gördüğüm, ben ilahiyattan para kazanmak istemiyorum demek de bu yüzden şizofrenlik gibi geliyor açıkçası

Tamamen kavrayan birini örnek gösterebilir misin? Amacım merak duygusunu tatmin etmek sadece, dinden para kazanmak olsaydı bu alanda müthiş bir görevli açığı var Türkiye'de.

Evet İlahiyatçı tüm sureleri hatim etmiş olmalı, en azından bir defa olsun dahi Kur'anı anlamı ile okumamış o kadar çok kendine İlahiyatçı diyen var ki piyasada, onlar gibi olmaktansa cahil, işsiz, boş adam olmayı tercih ederim.

Kendime ilahiyatçı ünvanı almadan önce ilahiyatın hakkını verip vermediğimi düşünmek zorundayım, iki değil yirmi defa da olsa aynı lisansı bitirmek önemli değil, sen şizofren dersin ben yetersiz derim bakış açımız farklı.

Yetersizim, sınıf arkadaşlarım Yrd. Doç oldular bile ama konuşunca nasıl en basit şeyleri bile bilmediklerini görünce halime şükür ediyorum, cahil alim olmaktansa, cahil vasıfsız olmayı tercih ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ulan varya ben okuyacaktim bilgisayar muhendisligini. Eczacilik benim neyime

Makine mühendisiyim ve aynı bilgisayar mühendisi gibi o iş benim değil teknikerin deseydim hala yerimde sayıyor olurdum. Maalesef gerçek hayat sizin düşündüğünüz gibi değil. Mühendis dediğin elini yağın pisliğin içine sokacak veya o Ubuntuyu gözü kapalı yükleyecek. Adam daha hazır olan şeyi beceremiyor kendisi nasıl benzeri bir işletim sistemi veya yazılım hazırlayacak.

Ülkede mühendisler; dil bilmeli, teknikerlik konularını yani işin mutfağını bilmeli, aynı zamanda da daha ileri konular olan mühendislik bilimlerine vakıf olmalı. Hatta mümkünse yöneticilik yapabilecek kapasiteye sahip olmalı ki ileride bölümün/birimin başına geçsin de işveren rahatlasın (insan ilişkileri vs. de iyi olmalı yani). Bir mühendis olarak konuşuyorum, işimiz zor (bilgisayar müh. değilim) Tutup da İngilizce, Almanca falan biliyorsun diye kimse sana çevirmenlik yaptırmaz (yaptıran çakallar da olur da yapmayın abi) ama bilmeni beklerler ki normal yani. Şu an çalıştığım konuda hiçbir Türkçe kaynak yok. İngilizce bilmesem ne yapacaktım takıldığım zaman? Saha ile içli dışlı olan mühendisler de sahada olan cihazları, nasıl arızalanınca yoluna koyulacağını vs. bilmeli ki hata olduğunda hatayı anlayıp bulabilsin, çözüm getirebilsin. O cihazların kitapçıkları da ya İngilizce ya Almanca zaten uzar gider.

Format atmayı bilmekle işinin bu olması çok ayrı şeyler. Herkes az çok yemek yapmayı bilir ama kaç kişi aşçıdır? Abartıyoruz bazen. Çevirmenlik düzeyinde, teknikerlik düzeyinde bilginiz olmasa da olur ancak bilmemiz gerekiyor bence. Eşiniz, komuşunuz, çoluğunuz çocuğunuz format attırmak isteyince sinirlenebilirsiniz, bu doğaldır; insan hangi işi yaparsa yapsın evde de kendine zaman ayırmak ister. Böyle angarya işleri kimse sevmez ki mühendis dediğin tembel adamdır; bu yüzden mühendistir ve her işin kolayını arar. Ben de sevmiyorum bu tip işleri mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 21 Nisan 2017; 8:11:25 >

• Öncelikle mesajlarınızı başkalarını tanımadan ve aşağılayıcı şekilde yazmazsanız sevinirim. Bir mühendis(nitelikli bir mühendis) sadece öğrendiği mühendislik disiplinini bilmez. Bunun yanında kendi disiplinindeki diğer faaliyetleri de bilmelidir(uygulamak istemese de) . Ne kadar mühendis tanıyorsunuz bilmiyorum fakat benim tanıdığım tüm mühendisler küçük işleri de yapabiliyor. Bir bilgisayar mühendisinin teknisyen veya tekniker gibi gidip format atmasını veya parça değişmesini beklemezsin doğru. Çünkü bilgisayar mühendisi bu parçaları tasarlayan veya işletim sistemini yazan kişidir. Bir bilgisayar mühendisi sadece teorik bilgi bilmemeli. Bilgisayar parçalarının nasıl değişeceğini veya bilgisayardaki küçük bir hatanın neden kaynaklandığıni da bilmeli. Format atmak görevi değil ama o adamın kendi bilgisayarı da mı yok? Gelecekte çocuğunun akrabalarının bilgisayarı da mı olmayacak. Biraz daha geniş düşünün lütfen .

• Her meslek ya da bilim alanı kendi içinde alt dallara ayrılıyor zaten.Öğretmen dendiğinde aynı zamanda fizik,kimya biyoloji,müzik vs... gibi kendi içinde uzmanlık isteyen alanları olduğunu biliyorsunuz.Müzik öğretmenine matematik sorusu sorup cevap alamamak gayet normaldir.Ya da çocuk doktorundan beyin ameliyatı istemek çok saçmadır.Bilgisayarcı kavramı da öyle.Bilgisayar biliyor ama ne biliyor?Donanım mı yazılım mı?Yazılımsa programlama dili mi yoksa o dille yazılmış programlardan birini mi biliyor?Her program ve programlama dili de ayrı bir uzmanlık alanı.Yani konu ve eleştiriler tek bir koşulda tecavüz sayılmayıp eleştiri sayılabilir.O da siz Java veya C++ ile program yazan bir firmadasınızdır.Yanınıza son sınıf bilgisayar mühendisi gelir ve beraber program yazmaya çalışırsınız.Bakarsınız ki bilgisayar mühendisi birşey bilmiyor ve iş tamamen size kalıyor.Ancak ve ancak bu şartta "sen nasıl mühendissiz,hiçbirşey bilnmiyorsunuz deme hakkına sahipsiniz ki o bile biraz maksadını aşan bir eleştiri olur. Siz insanların haklarına saygı göstermeyip,size göre önemli/güzel/kaydedilesi herşeyi,insanlara tecavüz eder gibi kaydedip bir de elimde bunlar var demeniz,insanlık eğitimini henüz tamamlayamadığınızı gösteriyor.Siz bırakın bilgisayar mühendislerinin ne bilip bilmediğini de insan olmayı öğrenin.(Sözüm konu sahibinedir.1500 mesajı içinde insanları yardımcı olmak amacıyla yazdığı bir yazı olduğundan bile şüpheliyim.Şu anda render bekliyorum sıkıntıdan okudum yazdıklarını. :) )
    Gigabyte x670e Aorus Master-7950x3d-Corsair H150i Elite Capellix-4x16Gb Corsair Dominator Platinum Ddr5 6000C36-Gigabyte 3080Ti Gaming Oc- Corsair Ax1600i-Nxzt H710i-Corsair K100-Asus Rog Gladius III-Philips 32M1N5800A

• quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Her meslek ya da bilim alanı kendi içinde alt dallara ayrılıyor zaten.Öğretmen dendiğinde aynı zamanda fizik,kimya biyoloji,müzik vs... gibi kendi içinde uzmanlık isteyen alanları olduğunu biliyorsunuz.Müzik öğretmenine matematik sorusu sorup cevap alamamak gayet normaldir.Ya da çocuk doktorundan beyin ameliyatı istemek çok saçmadır.Bilgisayarcı kavramı da öyle.Bilgisayar biliyor ama ne biliyor?Donanım mı yazılım mı?Yazılımsa programlama dili mi yoksa o dille yazılmış programlardan birini mi biliyor?Her program ve programlama dili de ayrı bir uzmanlık alanı.Yani konu ve eleştiriler tek bir koşulda tecavüz sayılmayıp eleştiri sayılabilir.O da siz Java veya C++ ile program yazan bir firmadasınızdır.Yanınıza son sınıf bilgisayar mühendisi gelir ve beraber program yazmaya çalışırsınız.Bakarsınız ki bilgisayar mühendisi birşey bilmiyor ve iş tamamen size kalıyor.Ancak ve ancak bu şartta "sen nasıl mühendissiz,hiçbirşey bilnmiyorsunuz deme hakkına sahipsiniz ki o bile biraz maksadını aşan bir eleştiri olur. Siz insanların haklarına saygı göstermeyip,size göre önemli/güzel/kaydedilesi herşeyi,insanlara tecavüz eder gibi kaydedip bir de elimde bunlar var demeniz,insanlık eğitimini henüz tamamlayamadığınızı gösteriyor.Siz bırakın bilgisayar mühendislerinin ne bilip bilmediğini de insan olmayı öğrenin.(Sözüm konu sahibinedir.1500 mesajı içinde insanları yardımcı olmak amacıyla yazdığı bir yazı olduğundan bile şüpheliyim.Şu anda render bekliyorum sıkıntıdan okudum yazdıklarını. :) )

Önceki konuları okuyun madem bu kadar ön yargıya sahipseniz.

Bir format dediğiniz şey çok mu zor yahu? 5 aşama sadece 5... Hatta şimdiki teknoloji ile 3 aşama.

Ayarlar, Gelişmiş, Fabrika Ayarlarına döndür

Bu kadar yahu bu kadar...

Kim donanım ve yazılım uzmanlığından bahsediyor ki?

Bir Wifi kullanıcı adı ve şifresi girmek nasıl bir mühendise zor gelebilir, onu bırakın normal birinin bile yapamaması saçma bir şey.

Bakın ilk mesaja OECD ülkeleri bilgisayar bilgisi ve becerisi grafiğini attım.

Daha nasıl bir kanıt istiyorsunuz?

Ben kalkıp işletim sistemi yazamıyor, niteliksiz mühendis mi dedim? İşletim sistemi kuramıyorsa o bilgisayar mühendisi kabul edilemez diyorum ki 5 aşama yahu sadece 5.

Niye bu kadar büyüttünüz?

Benim kime ne faydam olduğunu forumdakiler gayet iyi bilir ki bunu kanıtlama çabası içine de girmeyeceğim.

Amacım faydalı olmaktan ziyade kendime faydalı bir şeyler bulma.

Bunlardan biri de bilgisayar konusunda kendini geliştirme, ki bu tüm insanların ihtiyacı.

Bilgisayarın girmediği çalışma alanı mı kaldı?

Kalkıp tüm formatı kendisi yapsın da demiyorum en azından bilsin şu 5 aşamayı, adam mühendis, yüz binlerce kod yazabilecek kapasiteye sahip olması gerekirken bir kaç işlem beceremiyorsa sıkıntı büyük.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarı düğmesinden açamasa, uçak kapısını açamaması benzetmesi uygun olurdu. Ama Ubuntu kurmak falan zaten bir mühendisin işi değil, çalışma hayatında biz bu işlerle pek kendimiz ilgilenmeyiz. Genelde firma yapısına göre yanımızda çalışan teknik çalışanlar veya varsa teknik departman ilgilenir. Genel kültür olarak ben işletim sistemi de kurarım, sağolsun bizim oğlan bilgisayara her şeyi yükleyip şişirince arada bir format çekmek gerekiyor. Ama bir bilgisayar mühendisi bunu yapmak durumunda değildir, zaten iş yerinde bunu yapıyorsa çalışma saatlerini verimsiz kullanıyordur, mühendisin vaktini katma değer oranı daha yüksek projelerle değerlendirmesi beklenir.
    Bundan 20-25 yıl önce bilgisayar mühendisliği öğrencisi iken, sınıfımızda bir çok kız arkadaşımız bahsettiğiniz gibi bilgisayar teknik konularında bilgi sahibi değildi, onlara anlayanlar olarak yardım ederdik. Şu anda büyük ihtimalle sorsan hala bir defa bile işletim sistemi kurmamışlardır ama bir çoğu bankaların bilgi işlem müdürlüklerinde 5 haneli maaşlarla kariyerlerini gayet başarılı olarak sürdürüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: adurgun

Bilgisayarı düğmesinden açamasa, uçak kapısını açamaması benzetmesi uygun olurdu. Ama Ubuntu kurmak falan zaten bir mühendisin işi değil, çalışma hayatında biz bu işlerle pek kendimiz ilgilenmeyiz. Genelde firma yapısına göre yanımızda çalışan teknik çalışanlar veya varsa teknik departman ilgilenir. Genel kültür olarak ben işletim sistemi de kurarım, sağolsun bizim oğlan bilgisayara her şeyi yükleyip şişirince arada bir format çekmek gerekiyor. Ama bir bilgisayar mühendisi bunu yapmak durumunda değildir, zaten iş yerinde bunu yapıyorsa çalışma saatlerini verimsiz kullanıyordur, mühendisin vaktini katma değer oranı daha yüksek projelerle değerlendirmesi beklenir.
    Bundan 20-25 yıl önce bilgisayar mühendisliği öğrencisi iken, sınıfımızda bir çok kız arkadaşımız bahsettiğiniz gibi bilgisayar teknik konularında bilgi sahibi değildi, onlara anlayanlar olarak yardım ederdik. Şu anda büyük ihtimalle sorsan hala bir defa bile işletim sistemi kurmamışlardır ama bir çoğu bankaların bilgi işlem müdürlüklerinde 5 haneli maaşlarla kariyerlerini gayet başarılı olarak sürdürüyorlar.

Ben işi veya işi değil demedim, bilip bilmemesi mesele dedim. Küçük çocukların sahip olduğu ufak bir bilgiye uzmanlık alanı bilgisayar olan birinin sahip olmaması gerçekten trajikomik bir tablo oluşturuyor.

Kalkıp sabah akşam format atsın diyen yok zaten, en azından kendi kişisel bilgisayarının problemlerini çözebilecek kapasiteye sahip olsun.

Sizin başarılı ve kaç haneli maaşla çalışan kesim acaba yeteneği ile mi yoksa diploması ile mi işe girdi burası tartışılır.

• AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Az önce gelen özel mesaj sizce yeterli bir cevap olur mu ön yargılarınızın yıkılması için?

Orijinalden alıntı: hboluk

6 senelik bilgisayar mühendisiyim. Format atmayı bilmeyen mühendis yarım mühendistir. Formatı dahi merak edip öğrenmemiş adamın mühendisliği de eksik kalır zaten. Bilgisayar mühendisinin görevi tabiki şirketteki bilgisayarlara format atmak değildir fakat bilgisayarı içselleştirememiş isen kusura bakma senden mühendis olmaz. Hadi bakalım cevaplarınızı bekliyorum.

Çol doğrusunuz hocam ama bunu bide format atmayı bilmeyen mühendisler anlasa

• Anadolu Teknik, Anadolu Meslek liseleri zamanında Mühendislik için ek puan alıyordu. Sonra zamanının askeri yönetimi bu duruma itiraz edip siyasete baskı yaptı ve uzunca bir dönem meslek liselerinden mühendisliğe gidebilen olmadı. Şuan piyasada bilgisayar mühendisiyim diye gezenler 4 yıllık bilgisayar geçmişine sahip, kendi merakı yoksa bilgisayarda bir kaç yazılımı kullanabilme hariç başka yeteneğe sahip olmayan kişiler. Kendini geliştirenleri bu grubun dışında tutarak söyleyebilirim ki zamanında askeri yönetim kadroları devlet düzenine burnunu soktuğu dönemler sayesinde bilişim anlamında ciddi geride kaldık. Ben ve benim gibi bilgisayar/elektroniğin kitabını yazacak adamlar en iyi ihtimalle öğretmen olabildi.

Hepsini sevgiyle anıyorum...
    Bilmeyebilir neden garipsiyorsunuz ki. Bir ziraat mühendisi çift sürmeyi, gıda mühendisi yemek yapmayı, makine mühendisi bulaşık makinesi tamir etmeyi bilmek zorunda değil. Bilgisayar kurulumunu yapıyor olabilse bilgisayar parçalarını neden değiştiremiyor veya kendi bilgisayarını neden kendisi toplayamıyora kadar gider bu konu. Belki teknik detaylar ilgisini çekmiyordur, bilemeyiz. Her insan farklı farklı. Zaten işletim sistemi kurmak azıcık bilgisayar bilgisi ve teknik ilgisi olan herkesin yapabildiği, ayırt edici bir özelliği olmayan bir şey.

Diploma ile işe girme konusuna gelirsek kalburüstü firmalar belirli üniversitelerin belirli bölümlerinden mezun olmuş adayları tercih ediyor, yani diploması ile işe giriyor ki zaten olması gereken de bu. Sonuçta bu tip firmalar altyapısı sağlam kişilerle çalışmayı tercih eder ve ücreti ona göre yüksek tutar. Zaten bu kişilerin yeteneği olmasa kalburüstü üniversitelerin o bölümlerinde biraz zor okurlar. Günümüzde önüne gelen üniversite altyapısı olmaksızın her bölümü açmaya başladı. Eskiden 4-5 üniversitede bulunan bilgisayar mühendisliği artık onlarca üniversitede açıldı. Ama sorun mezun olan öğrencinin eğitim kalitesinde ve o mezunun işe yatkınlığında bitiyor. O nedenle büyük firmalar belirli üniversitelerden mezun olanları tercih ediyor. Artık diploma almak o kadar sorun değil, özel üniversiteler neredeyse para karşılığı diploma basar hale geldi.

Kendi etrafımdan örnek vermek gerekirse, büyük işletmelere Erp danışmanlığı yapıyoruz. Ben kodlama ve analiz işleriyle uğraşıyorum. Bazı danışman arkadaşların bilgisayarla alakası erp yazılımı yönetimi, mail atmak, excel-word kullanmaktan ibaret. VPN kurulumunda yardımcı olduğumuz arkadaşlar oluyor. Vpn kuramaması veya daha teknik konuları bilmemeleri onları başarısız yapmıyor, hepsi zehir gibi çocuklar. Kendilerinden beklenilen işi başarılı bir şekilde yapmaları yeterli, onlardan beklenen de, görev tanımları da bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adurgun -- 21 Nisan 2017; 10:25:55 >

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.