Şimdi Ara

Bilgisayar Bilmeyen Bilgisayar Mühendislerimiz (Ss'li) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
566
Cevap
11
Favori
29.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: adurgun

Bilmeyebilir neden garipsiyorsunuz ki. Bir ziraat mühendisi çift sürmeyi, gıda mühendisi yemek yapmayı, makine mühendisi bulaşık makinesi tamir etmeyi bilmek zorunda değil. Bilgisayar kurulumunu yapıyor olabilse bilgisayar parçalarını neden değiştiremiyor veya kendi bilgisayarını neden kendisi toplayamıyora kadar gider bu konu. Belki teknik detaylar ilgisini çekmiyordur, bilemeyiz. Her insan farklı farklı. Zaten işletim sistemi kurmak azıcık bilgisayar bilgisi ve teknik ilgisi olan herkesin yapabildiği, ayırt edici bir özelliği olmayan bir şey.

Diploma ile işe girme konusuna gelirsek kalburüstü firmalar belirli üniversitelerin belirli bölümlerinden mezun olmuş adayları tercih ediyor, yani diploması ile işe giriyor ki zaten olması gereken de bu. Sonuçta bu tip firmalar altyapısı sağlam kişilerle çalışmayı tercih eder ve ücreti ona göre yüksek tutar. Zaten bu kişilerin yeteneği olmasa kalburüstü üniversitelerin o bölümlerinde biraz zor okurlar. Günümüzde önüne gelen üniversite altyapısı olmaksızın her bölümü açmaya başladı. Eskiden 4-5 üniversitede bulunan bilgisayar mühendisliği artık onlarca üniversitede açıldı. Ama sorun mezun olan öğrencinin eğitim kalitesinde ve o mezunun işe yatkınlığında bitiyor. O nedenle büyük firmalar belirli üniversitelerden mezun olanları tercih ediyor. Artık diploma almak o kadar sorun değil, özel üniversiteler neredeyse para karşılığı diploma basar hale geldi.

Kendi etrafımdan örnek vermek gerekirse, büyük işletmelere Erp danışmanlığı yapıyoruz. Ben kodlama ve analiz işleriyle uğraşıyorum. Bazı danışman arkadaşların bilgisayarla alakası erp yazılımı yönetimi, mail atmak, excel-word kullanmaktan ibaret. VPN kurulumunda yardımcı olduğumuz arkadaşlar oluyor. Vpn kuramaması veya daha teknik konuları bilmemeleri onları başarısız yapmıyor, hepsi zehir gibi çocuklar. Kendilerinden beklenilen işi başarılı bir şekilde yapmaları yeterli, onlardan beklenen de, görev tanımları da bu.

Paragrafınızın sonunda böyle bir ifade kullandınız.

"Zaten işletim sistemi kurmak azıcık bilgisayar bilgisi ve teknik ilgisi olan herkesin yapabildiği, ayırt edici bir özelliği olmayan bir şey.

Ayırt edici özelliği bile olmayan bir şeyin bu işin mesleğini yapan biri tarafından bilinmemesi ne kadar doğal karşılanabilir? Mesleği kod yazmak, tasarım yapmak her ne yapmak olursa olsun, bilgisayarı her an hata verebilir ve kendisi üç adımlık hata giderme işlemini yapamayacak mı yani?

Yıllarını bu işe vermiş biri neden 5 dakikalık bir bilgiyi uygulayamıyor?

Örnek verdiğiniz şeyler pratikte ustalık gerektiren işler, aşçılık, çiftçilik vs. ama format ustalık gerektirmiyor ki, ilkokul çocukları yapıyor bunu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgisayar mühendisinin birikim ve tecrübesini bilgisayara format atmak zanneden cahiller... Size bir şey anlatılmaz.

Orijinalden alıntı: cormen

Bilgisayar mühendisinin birikim ve tecrübesini bilgisayara format atmak zanneden cahiller... Size bir şey anlatılmaz.

Format atmaktan ibaret zannettiğimizi kim söyledi?

İlkokul çocuğunun bilebileceği bir bilgiyi mesleği bilgisayar üzerine kurulu ve yıllarını vermiş birinin bilememesinden bahsediyoruz.

• Askerde ekran kartının ne olduğunu bilmeyen bilgisayar mühendisi gördü bu gözler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    bu şurdan geliyo lise bitirdiğini düşün düz lise haliye bilgisayar ile aran iyi değil. ama netlerin çok iyi mühendisliği kazandın ilk sene temel dersler. daha sonra sana wifi ile nasıl bağlanır format nasıl çekilir diyemi ögretiyorlar. direk ağır dersler başlar. temelde bitiyor yani iş malesef temel çoğu insanda zayıf.
  • Bisiklet konusunda bir kaç fikrine katılmasam da,bu konuda dediklerine katılıyorum.Yukarıda bir kaç arkadaş bilmek zorunda mı teknikerlerin işi gibisinden konuşmuşlar.Biz bilgisayarimizi veririz o departman kurar gibisinden şeyler gördüm.Bunlar talihsiz cümlelerdir.Ben kendim bilgisayar mühendisiyim ve şirkette kullandigim laptopumun isletim sistemini kendim kurar ona göre de konfigure ederim.Adam size o konuda uzman olsun demiyor bilmesi lazım diyor ki bu konuda çok haklı.

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Anadolu Teknik, Anadolu Meslek liseleri zamanında Mühendislik için ek puan alıyordu. Sonra zamanının askeri yönetimi bu duruma itiraz edip siyasete baskı yaptı ve uzunca bir dönem meslek liselerinden mühendisliğe gidebilen olmadı. Şuan piyasada bilgisayar mühendisiyim diye gezenler 4 yıllık bilgisayar geçmişine sahip, kendi merakı yoksa bilgisayarda bir kaç yazılımı kullanabilme hariç başka yeteneğe sahip olmayan kişiler. Kendini geliştirenleri bu grubun dışında tutarak söyleyebilirim ki zamanında askeri yönetim kadroları devlet düzenine burnunu soktuğu dönemler sayesinde bilişim anlamında ciddi geride kaldık. Ben ve benim gibi bilgisayar/elektroniğin kitabını yazacak adamlar en iyi ihtimalle öğretmen olabildi.

Hepsini sevgiyle anıyorum...

Sorunun kaynağı bulundu arkadaşlar:

Askerler yüzünden format atmayı bilmeyen Bilgisayar Mühendisleri çıkıyor üniversitelerden! Tebrikler.

• quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

quote:

Anadolu Teknik, Anadolu Meslek liseleri zamanında Mühendislik için ek puan alıyordu. Sonra zamanının askeri yönetimi bu duruma itiraz edip siyasete baskı yaptı ve uzunca bir dönem meslek liselerinden mühendisliğe gidebilen olmadı. Şuan piyasada bilgisayar mühendisiyim diye gezenler 4 yıllık bilgisayar geçmişine sahip, kendi merakı yoksa bilgisayarda bir kaç yazılımı kullanabilme hariç başka yeteneğe sahip olmayan kişiler. Kendini geliştirenleri bu grubun dışında tutarak söyleyebilirim ki zamanında askeri yönetim kadroları devlet düzenine burnunu soktuğu dönemler sayesinde bilişim anlamında ciddi geride kaldık. Ben ve benim gibi bilgisayar/elektroniğin kitabını yazacak adamlar en iyi ihtimalle öğretmen olabildi.

Askerler yüzünden format atmayı bilmeyen Bilgisayar Mühendisleri çıkıyor üniversitelerden! Tebrikler.

mesajı anlayamamışsınız siz. komik duruma düşmüşsünüz silin bu mesajı

• quote:

Orijinalden alıntı: D12

quote:

quote:

mesajı anlayamamışsınız siz. komik duruma düşmüşsünüz silin bu mesajı

Mesaj cok açık: Ülkede yolunda gitmeyen her bir halt için askeri, ilerlememizi istemeyen dış mihvakları, vs sorumlu gösteren zihniyet iş başında.

• öncelikle verilen grafiğin konu başlığıyla çok bir alakası yok. konu başlığı bilgisayar bilmeyen bilgisayar mühendisleri iken verilen istatistik avrupa ülkelerinin tüm bireylerinin temel dijital becerileri ve temel dijital iletişim becerileri hakkında.

bilgisayar mühendisliği bölümünde format atmak öğretilmiyor. endüstri meslek liselerinin bilgisayar bölümüyle karıştırıyorsunuz.

wifi'ye bağlanmak da her ne kadar temel bir bilgisayar becerisi olsa da bilgisayar mühendisliği ve bilgisayar bilimi içinde önemli bir yer teşkil etmez.

eleştirmenizin daha mantıklı olduğu noktalar var. verilen eğitimin niteliğini eleştirebilirsiniz. tek bir satırla yazılabilecek bir işi amele amele binlerce satırla copy paste edit mantığıyla yazan, code complexity, code efficiency gibi kavramlardan bihaber, veri tabanı bağlama, query yapma gibi temel şeyleri bile yapmaktan aciz bir insanın büyük şehirlerde adı sanı duyulmuş üniversitelerden nasıl mezun olabildiğini eleştirin. ben de desteklerim böyle bir eleştiriyi.

ama format atmayı bilmiyor çok aşırı saçma bir eleştiri. hele hele "aa, madem bilgisayar mühendisliği okuyon, bizim oğlanın bilgisayarına format atsana? sen anlarsın." diyen sizin mantığınızdaki kişiler yüzünden format atmayı öğrenmemeyi bir savunma mekanizması olarak geliştirmiş bir sürü bilgisayar mühendisliği öğrencisi varken her yerde.

• quote:

quote:

hacı adam doğru diyor bende 2005 mezunuyum. meslek lisesini ticaret lisesini onu bunu ele geriye düz lise ve süper liseler kalıyordu. yalnız şuda var benim zamanımda kafası çalışan biri misal ticaret lisesi yazıyordu. onlar kafadan eleniyordu.
    ha noluyodu o zaman sadece öss vardı. fazla kafanın basmasına gerek yok sınava çalış yetiyordu. yav düz liseden yetişen adam ne deney yapardık ne bilgisayar görürdük. üni 1. sınıfıda çıkar zaten kafadan. kalırdın dımdızlak ingilizce yok bişey yok.

asker falan bilmem ama o zamanı 1 sene feme git yetiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurguner -- 21 Nisan 2017; 12:36:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: enJr

öncelikle verilen grafiğin konu başlığıyla çok bir alakası yok. konu başlığı bilgisayar bilmeyen bilgisayar mühendisleri iken verilen istatistik avrupa ülkelerinin tüm bireylerinin temel dijital becerileri ve temel dijital iletişim becerileri hakkında.

bilgisayar mühendisliği bölümünde format atmak öğretilmiyor. endüstri meslek liselerinin bilgisayar bölümüyle karıştırıyorsunuz.

wifi'ye bağlanmak da her ne kadar temel bir bilgisayar becerisi olsa da bilgisayar mühendisliği ve bilgisayar bilimi içinde önemli bir yer teşkil etmez.

eleştirmenizin daha mantıklı olduğu noktalar var. verilen eğitimin niteliğini eleştirebilirsiniz. tek bir satırla yazılabilecek bir işi amele amele binlerce satırla copy paste edit mantığıyla yazan, code complexity, code efficiency gibi kavramlardan bihaber, veri tabanı bağlama, query yapma gibi temel şeyleri bile yapmaktan aciz bir insanın büyük şehirlerde adı sanı duyulmuş üniversitelerden nasıl mezun olabildiğini eleştirin. ben de desteklerim böyle bir eleştiriyi.

ama format atmayı bilmiyor çok aşırı saçma bir eleştiri. hele hele "aa, madem bilgisayar mühendisliği okuyon, bizim oğlanın bilgisayarına format atsana? sen anlarsın." diyen sizin mantığınızdaki kişiler yüzünden format atmayı öğrenmemeyi bir savunma mekanizması olarak geliştirmiş bir sürü bilgisayar mühendisliği öğrencisi varken her yerde.

Konu başlığı ile alakası olduğunu gayet iyi biliyorsunuz. Halkın bilgisayara erişim düzeyi ve yeteneği ile, toplumdaki bilgisayar uzmanlarının üretimi doğru orantılı. Bilişim konusunda iyi olmadığımız üstelik bu kadar mezun ve alanında uzmana sahip olduğumuz halde su götürmez bir gerçek değil mi?

Bilgisayar mühendisliğinde format atmak tabi ki öğretilmez çünkü herkesin bildiği kabul edilir.

Bilgisayar mühendisliğinde kodlama dilleri öğretilir, uygulanır, format gibi 3 5 aşamalı bir işlemi neden anlatma ihtiyacı duysunlar ki, zaten anlatımı beş dakika sürmez.

Aynı şekilde Wifi'ya bağlanmak da bu kapsamda, bu kadar basit şeyler zaten biliniyor kabul ediliyor ama durum tam tersi.

Benim eğitim sistemini eleştirmem bize hiç bir şey kazandırmaz, yapacağım tek şey kendimizi eleştirmek ve doğruları yapabilme becerisini kazanmamız gerektiğini söylemek.

Format atmayı ilkokul çocuğu bile biliyorken hayatını bilgisayar ile geçiren birinin bilgisayarın donanımdan sonra gelen en önemli parçası olan işletim sisteminin kurulumunu bilmemesi çok büyük bir tezat oluşturuyor.

Ben kalkıp format atsın demiyorum ama yapmaya çalışırken en azından becerecek kadar bilgiye sahip olsun, hele yıllarını geçirmiş ve geçirecek olan biriyse bilgisayar üstünde.

• Bilgisayar mühendisliği sandığınız gibi format nasıl atılır gibi temel değildir. Bu temelin bilinmesi gerekir mi evet gerekir fakat bilgisayar mühendisliği ders katalog bilgisine bakacak olursanız Microprocessors, Object Oriented Programming, File Organization Methods, Data Struct, Structed Programming Languages vb gibi onlarca dersin olduğunu görebilirsiniz.

Bu derslerde öğrencilere bir mikro işlemcinin nasıl çalıştığı, günümüzde kullanılan nesne tabanlı programlama dillerinin yapısı veya bir derleyicinin programlama dilini nasıl analiz ettiği anlatılır. Böylece bilgisayar mühendisi o an işlem yapılırken arka planda nasıl bir process gerçekleştiğini bilir.

Sizin eleştirdiğiniz ise mühendislik bilgisinden ziyade bilgisayarı kullanma yeteneğidir. Benim çok arkadaşım var sektörde çalışan bilgisayarla alakalı çoğu şeyi bilmezler ve hatta bilgisayar onlar için sadece bir iştir. Fakat gerektiğinde bir assembly programını çok güzel yazabilirler veya çok iyi derecede programlar yazabilirler. İşte bunların hepsi dediğim gibi bilgisayar mühendisliği sizin sandığınızdsan çok daha farklı bir bölüm.

cout << "Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi @ GAÜ | IEEE Computer Society | Asus N550JK i7-4700HQ - 12GB RAM - GTX850M | Galaxy Note 4 | Toyota Vitz |∫ ∫ DH Mühendisler ve Mühendis Adayları Odası∫ ∫ ";

• quote:

Orijinalden alıntı: GranmaInternacional

Hocam eğer Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsüne gelmeyi düşünürseniz şahsende tanışmayı isterim. Ayrıca bu konuyu açtığınız için de teşekkürler.

Rica ederim, ayrıca ben de teşekkür ederim davetin için. Beytepe kampüsünü ziyaret etme fırsatı bulursam iletişim kuracağım mutlaka.

Orijinalden alıntı: TahliyeBorusu

Bilgisayar mühendisliği sandığınız gibi format nasıl atılır gibi temel değildir. Bu temelin bilinmesi gerekir mi evet gerekir fakat bilgisayar mühendisliği ders katalog bilgisine bakacak olursanız Microprocessors, Object Oriented Programming, File Organization Methods, Data Struct, Structed Programming Languages vb gibi onlarca dersin olduğunu görebilirsiniz.

Bu derslerde öğrencilere bir mikro işlemcinin nasıl çalıştığı, günümüzde kullanılan nesne tabanlı programlama dillerinin yapısı veya bir derleyicinin programlama dilini nasıl analiz ettiği anlatılır. Böylece bilgisayar mühendisi o an işlem yapılırken arka planda nasıl bir process gerçekleştiğini bilir.

Sizin eleştirdiğiniz ise mühendislik bilgisinden ziyade bilgisayarı kullanma yeteneğidir. Benim çok arkadaşım var sektörde çalışan bilgisayarla alakalı çoğu şeyi bilmezler ve hatta bilgisayar onlar için sadece bir iştir. Fakat gerektiğinde bir assembly programını çok güzel yazabilirler veya çok iyi derecede programlar yazabilirler. İşte bunların hepsi dediğim gibi bilgisayar mühendisliği sizin sandığınızdsan çok daha farklı bir bölüm.

Konu bilgisayar mühendisliğinin kapsadığı alan değil.

Konu bilgisayar ile kazanan, işi bilgisayar üstünde olanların bilgisayarın temellerinden bihaber olmaları, internete bile bağlanamıyor oluşları.

Bunları yapmadan kodlama ve tasarımı yapmalarını nasıl beklersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Bilgisayar mühendisliği sandığınız gibi format nasıl atılır gibi temel değildir. Bu temelin bilinmesi gerekir mi evet gerekir fakat bilgisayar mühendisliği ders katalog bilgisine bakacak olursanız Microprocessors, Object Oriented Programming, File Organization Methods, Data Struct, Structed Programming Languages vb gibi onlarca dersin olduğunu görebilirsiniz.

Konu bilgisayar ile kazanan, işi bilgisayar üstünde olanların bilgisayarın temellerinden bihaber olmaları, internete bile bağlanamıyor oluşları.

Haklısınız o konuda sonuna kadar fakat cidden benim gözlemlediğim kadarıyla bizim sektörde dediğiniz durumda olup, programlamada çok çok iyi olan insanlar var. Ama sonuçta kesinlikle haklısınız. Ona lafım yok. Sadece gösterilen derslerden ötürü wifi ağına bağlanamayan bir insan da çok rahat şekilde bir java projesi yazabilir ve bundan para kazanabilir.

cout << "Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi @ GAÜ | IEEE Computer Society | Asus N550JK i7-4700HQ - 12GB RAM - GTX850M | Galaxy Note 4 | Toyota Vitz |∫ ∫ DH Mühendisler ve Mühendis Adayları Odası∫ ∫ ";

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Haklısınız o konuda sonuna kadar fakat cidden benim gözlemlediğim kadarıyla bizim sektörde dediğiniz durumda olup, programlamada çok çok iyi olan insanlar var. Ama sonuçta kesinlikle haklısınız. Ona lafım yok. Sadece gösterilen derslerden ötürü wifi ağına bağlanamayan bir insan da çok rahat şekilde bir java projesi yazabilir ve bundan para kazanabilir.

Yapamaz demiyorum ki...

Bu aynı bir otomobil motor ustasının kendi arabasına stepne takamıyor oluşu kadar garip ve anlaşılmaz bir durum. Lastiği patlarsa yolda kalacak, motoru çok iyi bile olsa ne faydası olabilir ki?

Java projesini yazdı, hazırladı, emek verdi ama o anda sistem geri yükleme özelliğini bilmediği için kayıt etmedi ve bilgisayar hata verdi. Gitti onca emek.

Projeyi yazdı ama wifi ağına bağlanamadığı için gönderemedi...

İşte bu temel bilgiler onu alanında iyi yapabilir ama bu bilgisayarda iyi olduğu anlamına gelmiyor çünkü temel bilgilerden yoksun.

• Arkadaşın açtığı konular acı gerçekleri şamar gibi ortaya koyduğu için pek kişinin bununla yüzleşmek işine gelmiyor ve saçma sapan mesajlar yazıyor.
    Hep yazıyorum, bu ülkenin sorunu şu veya bu parti, hükümet değildir. Siyasi partilerimiz, meclisimiz bu ülkenin küçük bir örneklemesidir. Sorunumuz insan kalitemizdir. Bu son 15 veya 50 senenin meselesi de değildir. Osmanlıdan beri devam eden, cumhuriyet ile de değiştiremediğimiz eğitim sistemimiz, felsefemiz yanlıştır, komple değişmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 21 Nisan 2017; 13:0:50 >
    Native olarak derlenmiş bir DLL'e bir interface katmanı kurup pekala erişebiliyorsun fakat o DLL'i oluşturan arkadaşlar, teknisyenler ya, o exception handling işlemini o DLL içinde gerekli yerlerde uygulamadıkları için, günün sonunda elin kolun bağlı kalıyor da kime anlatıyorum..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.