Şimdi Ara

Bilgisayar Bilmeyen Bilgisayar Mühendislerimiz (Ss'li) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
566
Cevap
11
Favori
29.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar mühendisliği okuyorum, çevremdeki insanlara bakınca sınıfın %20 si kendi isteyerek gelmiş bu bölüme, geri kalanlardan %10 u, kazandık bir bölüm bari çalışalım diyor. Sınıfta gerçekten bir şeyler yapmaya çalışan %30 bir azınlık var, insanlar bölüm seçimi yapmadan sınava girip puana göre bir yere gideriz diyorlar, böyle olunca mesleklerde başarı oranı düşüyor, vasıfsız mühendisler yetişiyor. Öyle yada böyle okul bir şekilde bitiyor ama diploma almakla iş bitmiyor.

Sadece bilgisayar mühendisliğinde değil tüm bölümlerde, mesleklerde bu sıkıntı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

http://tanitim.ceng.metu.edu.tr/ öğrenmek isteyen girsin bir kurcalasın napıyormuş bu bilgisayarcılar

Orijinalden alıntı: PRİSON BREAK-

quote:

Orijinalden alıntı: RapperKabus

10-20 soru fazla çözdü diye diğer liselerdeki öğrencileri, meslek lisesindeki öğrencilerin önüne geçiren sistem olursa bunların görülmesi çok normal. Bilgisayar mühendisi olacak kişi, önce meslek lisesinde bilgisayar bölümünde eğitim almalı.

Ben işveren olsam bilgisayara format atmak için bilgisayarcıdan 20 liraya format dvdsi alan bir mühendise meslek lisesi mezunu teknisyenin ayaklarının altını öptürürüm.

Zaten çoğu teknisyen, mühendisleri cebinden çıkarır hocam. Ama maalesef bu sistem, teknisyenleri küstürüyor. Çoğu ya teknisyen olarak kalıyor ya da başka mesleklere yöneliyor. Bu adamlar 4 yıl boyunca lisede Flash, Photoshop, After Effects, kodlama vs. ile uğraşırken diğer liselerdeki adamlar sınava hazırlanıyor. Haliyle sınavda meslek lisesindeki öğrencileri geçiyorlar ve mühendis oluyorlar. Öncelikle sistemi değiştirmek gerek.

• 6 senelik bilgisayar mühendisiyim. Format atmayı bilmeyen mühendis yarım mühendistir. Formatı dahi merak edip öğrenmemiş adamın mühendisliği de eksik kalır zaten. Bilgisayar mühendisinin görevi tabiki şirketteki bilgisayarlara format atmak değildir fakat bilgisayarı içselleştirememiş isen kusura bakma senden mühendis olmaz. Hadi bakalım cevaplarınızı bekliyorum.

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: fox5578

Tez konusunu bilmem ama format atmak veya ubuntu yükleyememek mühendislikle ilgili değildir. Yani mühendis format atmaz ve bilmek zorunda değildir. Mühendis kod yazar, proje geliştirir. Format atmak veya linux yüklemek teknikerlerin işidir. Ha bilse iyi olur mu olur ama bilmese de problem değildir.
    Bizim toplumdaki cahil insanlar gibi yazmışsın. Bilgisayar mühendisliği okuyorum diyince bizim çocuğun bilgisayarada format atarsın diyen teyzeler, dayılar gibisin. Hatta şimdi uydu tamir etmek gibi işlevlere de sahip olmasını istersin.

Format atmanın kod yazmaktan çok daha basit olduğunu bir Usb Flash Diske ve bir ISO dosyasına bağlı olduğunu zaten biliyorsunuzdur ki ilkokul çocukları bile yapıyor.

Tüm hayatını ve mesleğini bilgisayar üzerinde geçirecek birinin böyle bir bilgiye sahip olmamasını nasıl doğal karşılarsınız?

Yani bu bilgisayara giriş seviyesinde bir bilgi neredeyse, ne yani sistem dosyaları zarar gördüğünde gidip İnternet Kafe'deki çalışan çocuğa mı versin bilgisayarını format atması için bu Bilgisayar Mühendisi arkadaş?

Ayrıca nasıl yazılım olmuyormuş formatlamak? Hayır formata da gerek yok, ayarlardan fabrika ayarlarına çevir seçeneği de var ama kızın bundan bile haberi yok, olmadı güvenli mod ile girip yine bu işlemi yapabilirdi.

Kısaca bence bu temel bilgilerden yoksun birinin kod yazma konusunda başarılı olmasını beklemeniz biraz abes kaçıyor.

Hazır sistemleri bilmemek eksiklik değil. Zamanımızda sizin bahsettiğiniz o format gibi şeylerin kullanıcı dostu olması için uğraşılıyor. Yazılımla birlikte gelen dökümanlar var. Okumayı bilen herkes okuyup öğrenir. Kişi söylediğiniz şeyleri daha önce öğrenme gereksinimi duymamış olabilir. Kendine başkasına yaptırabileceği işi kendisi yapmak istememiş olabilir. Ayrıca sizin bahsettiğiniz kişiler mühendis değil öğrenci. Yani öğrenmek için gidiyorlar.

https://youtu.be/xs8SPUJnpM4?t=154

Son olarak yukarıda bağlantısını verdiğim filmde 154 ile 186. saniye aralığını izleyin lütfen.

• Yine script yaz millete otomatik olarak mail gönderirsin yeni konu açtım diye.

• Bilgisayar mühendisinin format atmayı ve Linux kurmayı bilmesi zorunluluğunu nereden çıkardınız gerçekten çok merak ediyorum. Bilgisayarda her şey farklı bir alanın konusudur. Çok yakın bir arkadaşım var kendisi sağlam bir yazılımcı bir çok şirkete hem masaüstü yazılımları hazırladı hem de mobil uygulamalar yani sadece kod yazarak şimdiye kadar isteyip de yapamadıgı bir şey olmadı. Bunu da şu yüzden söylüyorum şu an birçok kişinin yaptığı gibi hazır şablon düzenlemesi ile uygulama yazıldığı sanılmasın. Bilgisayarına format atılacağı zaman bana getiriyor bilgisayarı format atmak bana karışık geliyor diyor. Şimdi bu çocuk sağlam bir yazılımcı ve mühendis ama format atamıyor olduğu için bunu iyi bir mühendis olarak sayamıyor muyuz ???

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ya bu ülkede doktor doktorluğu , öğretmen öğretmenliği, esnaf esnaflığı, devlet adamları devlet adamlığını bilmezken Allahın bilgisayar mühendisleri neden bukadar çok gözünüze battıki :))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Adam sana söylüyor sen çözümden bahsediyorsun. Burda sürekli bu konuları açarak forumda vakit geçirmen insanlara yapın dediklerini hiçbir şekilde yapmadığını ispat ediyor. Kendin için yapmadığın şeyleri başkalarından isteme saçmalıyorsun artık.

Orijinalden alıntı: Leopard

quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

Bilgisayar/Yazilim muhendisiyim format icin bilgisayarlar IT departmanina gidiyor isim gucum yok bide bilgisayara format mi aticam? Adam windows teknolojileri kullanmis linuxla hic isi olmamissa kuramayabilir ne var ki bunda? Lazim oldugunda ss ogrenecek iste. Onemli olan bilmemek degil lazim oldugunda kafayi kullanip ogrenebilmek sen 2 denemede ogrenirsin adam 20 denemede ogrenir kisiden kisiye degisir bu olaylar. Hayatta kimseyi kucumsememek lazim muhtemelen cok yas farki yoktur aramizda ama benden sana tavsiye.

Sizin dediğiniz farklı, zaman kaybı olmasın diye IT'ye gönderilmesi ile basit bir kurulum işlemi hakkinda bilgi sahibi olmamak çok farklı şeyler. Öğrenciliği boyunca hiç meral edipte kurcalamamışsa zaten fazla birşey bekleyemezsiniz de.

Hocam yorumun devamida var...

• quote:

Orijinalden alıntı: m-99

Adam sana söylüyor sen çözümden bahsediyorsun. Burda sürekli bu konuları açarak forumda vakit geçirmen insanlara yapın dediklerini hiçbir şekilde yapmadığını ispat ediyor. Kendin için yapmadığın şeyleri başkalarından isteme saçmalıyorsun artık.

Neyi yapmadım da yapın dedim?

Yapalım diyorum ve kendimce yapmaya başlıyorum her konudan sonra mesajlara bakıp başkalarının da yaptığını anlıyorum.

Senin problemin ne?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • işin sıkıntısının sebebi "eğitim ve sınav sistemi " desek daha doğru olur . mesela kendimden örnek veriyim. iyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okumak için sınava hazırlandım ama iyi üniversite hayalleri olmayınca ben de iibfden bölüm yazmak zorunda kaldım iyi üniversitede okuyabilmek için . ama sonradan ideallerimin bu olmadığını farkettim şimdi üniversitemi bıraktım ve bilgisayar mühendisliği için sınava yeniden hazırlanıyorum ygs çok büyük felaket olmadı ama lysde iyi yaparsam istediğim yer gelecek . ama işte durum başkaları için farklı olabilir . geçim sıkıntısı , aile sıkıntısı , mezuna kalma korkusu , baskı , stres , başarısızlık korkusu vb. faktörler insanların sağlıklı tercih yapmasını engelliyor ve bu şekilde de her yıl tercih yapanların çoğusu istemediği bir bölümü yazmak zorunda kalıyor . mimar olan makine okuyor makine okuyacak ee okuyor ee okuyacak iktisat okuyor iktisat okuyacak bilgisayar bilgisayar okuyacak tıp okuyor . bu yüzden de bilgisayar bölümlerine bilgisayarın b'sini bilmeyen kişiler geliyor ve bunlar da üniversiteyi sadece geçer not alayım olarak bakıyorlar sonrasında ise "patlak" mühendis olarak piyasaya giriyorlar . ,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sadece mühendisler değil bilgisayar tamircisi olduğunu iddia eden çoğu yerdeki çalışanlarda bilgisayar bilmiyor.

Bundan yıllar önce termal macun lazım olunca bilgisayar dükkanına gittik arkadaşla. Adama termal macun dedik adam o ne diyor. Sözde bilgisayarcı bu adam. Tek bildikleri toptancıdan 5 liraya aldıkları şeyleri 50 liraya kakalamaya çalışmaları. Çocuk serseri olunca babası bataktan kurtarmak için dükkan açıp başına koyuyor. O adamında akşama kadar facebooktan kızlara yazmak ve 4 cigolayt ekran kartlı çöp pcleri cahillere kakalamak dışında yaptığı birşey olmayınca ortaya bu sonuç çıkıyor. Şaka gibi ya bilgisayarcı termal macun diye birşeyi hiç duymamış ilk bizden duyuyor.

Benzer örnekler çoğu telefoncu içinde geçerli. Bazen avmlerde falan görüyorum. N11de 20-30 liraya satılan çakma 10000lik powerbanklara 150 lira falan isteyenler var. Adam tanesi 2 kuruşa aldığı ekran jelatinini takmak için 50 lira para istiyor. Türkiyedeki esnafın %90ının yaptığı işle ilgili gram bilgisi yok. Tek bildikleri aa bu işte çok para varmış hadi o işe girelim deyip açtıkları büfeden bozma dükkanda, 4000e aldığı telefonun wifiını açmaktan aciz tikileri kazıklamak. Zamanında babasından falan kalmış yada sağdan soldan bulduğu 3-5le dükkan açmış akşama kadar dükkanda boş boş oturuyor. Gelen müşteri olursa tutturabildiğine sat. Zaten iade vs. hak getire. Fiş faturada yok. İyiki internetten alışveriş diye birşey var yoksa yanmıştık.

• Ben o kadar karamsar degilim. Benim kızım 8 yasının icinde. Bilgisayar fazla alaka yapmasın diye resim yapsın istiyorum bisiklet sursun falan iste. Gecen gun hanımın iphone 6 sı donmus kalmıs. Akrabalarda herkesi alarma gecirmis baska sehirdeyiz ulasamıyoruz diye. Hanıma sonra ulasmıslar bende ulastım ne oldu diye anlattı. Hanımın unvanını soyleeyeyim simdi. Kızım google ı acmıs yazmıs iphone kilitlendi diye annesine birkac seyler denetmis reset atmıslar. Aksam geldim sordum anlattı gururmu duysam uzulsemmi walla. Gecen gunde bir gul resmi bulmus ekrana bakıp bakıp cizmis abisi inanması sen mi cizdin dedi. Yeni nesli iyi geliyor. Ama ben karsıyım soyleyeyim. Cocuklar cocuklugunu yasamalı ama kulvara girince sınav test yetenekler kayboluyor.ben size tıp secen ogrencilerin %50 den fazlası is icin seciyor ve sevdigi isi yapmıyor. Ulke boyle maalesef. Buda ulke gelistikce duzelecek birsey. Ama gelismesi icinde egitim sart. İki ucu bkl deynek anlayacagınız.Nasıl cozulur bilmem calısmak lazım.

• oshinankara kullanıcısına yanıt
    Teknolojiye adapte olarak yetişmesi çok güzel. Babası sizsiniz tavsiye vermek hiçbir şekilde haddime değil ama özgür bırakılırsa elinden alınmazsa belki merakı boyut kazanır, sonunda ülkenin öncü yazılımcılarından, donanımcılarından biri bile olabilir dünya'ya iş yapabilir. Çağ bilgi ve teknoloji çağı, bazı şeyler şekilleniyor. Çocuklar eskiden top oynarlar sek-sek oynarlardı vs. bunlar teknoloji çağından önceydi. Çocukluk yaşama olgusu da çağın ilerleyişi ile birlikte şekillenen bir şey, zararı dokunacağını sanmam o açıdan.
    Bilgisayar tamircisi diyince aklıma geldi, Geçenlerde biri konu açmıştı mahalle bilgisayarcısına güvenip 3000'e mi ne bilgisayar toplatmış kendisi pek bir bilgiye sahip değil. GTA5'i tam randıman oynayabileceği bir bilgisayar toplamak istemiş, bilgisayarcı da gitmiş A10 apu takmış 16 gb ram takmış, diğer parçalar da ona benzer şeyler neyse artık bizim madurda gelip konu açmıştı bilgisayarım GTA5'i kaldırmıyor diye. Fiyat zaten sisteme göre dehşet pahalı.

Bilgisayarcı diye bir şey yok o yüzden, alıcı eğer konu hakkında bilgi sahibi değilse, satıcı sadece ticarete bakar bişe bildiği yok. Parçaların uyumu, gücü, yeterliliği bunları pek çoğu bilmiyor zaten. Zira sürekli takip etmezsen bilemiyorsun, firmalar bir mimari güncellediğinde komple anakartlarına ram'lerine kadar onu destekleyen farklı yapıda parçalar üretiliyor, ne üretildi piyasaya ne çıktı, hangisi testlerde nasıl sonuç verdi aktif olarak takip etmeyen bilemez ki. Satıcı da bunları aktif takip etmiyor, toptancıya ne geldiyse alıyor hepsi bu. Parasını ver sistemi al git yani. Büyük mağazayada gitsen bu böyle, mağazalar reklamlarını hep uzman kadro bilmem ne diye yaparlar. Kimsenin uzman muzman olduğu yok, uzman olsa senin mağazanda niye satış danışmanlığı yapsın asgari ücretle. Gider uzmanlık isteyen sektörlerde paşa gibi çalışır. Yalan dolan işler, bireylerin kendilerinin bilgi sahibi olması lazım özellikle bilgisayar konusunda.

• Kız icin de erkek icinde sosyallesmek onemli. Sonra evde koskos oturan birisi olmasını istemem o acıdan soyledim. Ben dogada buyudum onlar betonda buyuyorlar yazık oluyor. Herseyi biz bile google a sorar olduk.Hayırlısı diyelim ben ne yapsam engellyemem zaten. heryer bilgisayar tablet telefon. ben spor yapsınlar benim gibi sisman olmasınlar istesemde bu is zor. ulkemizi kucuk gostermenin yanlıs oldugunu gostermek acısından soyledim. Gecen gun bizim arkadasın cocuk 5 e gidiyor arduinoda neler yapmıs masallah dedim cocuga. Ben yapamıyorum su sıralar. Cocugun babası doktor kendisi muhendis olacak herhalde dedim. Ulkemiz adına bunlar iyi seyler.Tabi zaman ne gosterir bilemem.Bilgisayarın ulasamadıgı bir suru genc var ve bunlara ulasılması gerekiyor. %1 nufus bilgisayar hakim olsa cıkanlar ulkeye yetecek ama cok zor bu isler. Bizim memurumuz demirbas diye bilgisayarları depoda curutmekle ugrasır cocuklarımızda koylerde cogu yerde bilgisayarsız ders gorur bilişim dersi. Bu ulke boyle tezatlar ulkesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

Teknolojiye adapte olarak yetişmesi çok güzel. Babası sizsiniz tavsiye vermek hiçbir şekilde haddime değil ama özgür bırakılırsa elinden alınmazsa belki merakı boyut kazanır, sonunda ülkenin öncü yazılımcılarından, donanımcılarından biri bile olabilir dünya'ya iş yapabilir. Çağ bilgi ve teknoloji çağı, bazı şeyler şekilleniyor. Çocuklar eskiden top oynarlar sek-sek oynarlardı vs. bunlar teknoloji çağından önceydi. Çocukluk yaşama olgusu da çağın ilerleyişi ile birlikte şekillenen bir şey, zararı dokunacağını sanmam o açıdan.

şuanki cocuklarin tek derdi youtube ve öyle salaklıklari izliyolarki ...

• quote:

Orijinalden alıntı: edirneli86

quote:

Orijinalden alıntı: deadpool2

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deadpool2

quote:

Orijinalden alıntı: fox5578

Tez konusunu bilmem ama format atmak veya ubuntu yükleyememek mühendislikle ilgili değildir. Yani mühendis format atmaz ve bilmek zorunda değildir. Mühendis kod yazar, proje geliştirir. Format atmak veya linux yüklemek teknikerlerin işidir. Ha bilse iyi olur mu olur ama bilmese de problem değildir.
    Bizim toplumdaki cahil insanlar gibi yazmışsın. Bilgisayar mühendisliği okuyorum diyince bizim çocuğun bilgisayarada format atarsın diyen teyzeler, dayılar gibisin. Hatta şimdi uydu tamir etmek gibi işlevlere de sahip olmasını istersin.

Bilgisayar mühendisi format atamasın, doktor tansiyon ölçemesin, inşaat mühendisi dört işlemi beceremesin siz de bunu normal karşılayın çok güzel

Bilgisayar mühendisi format atmaz bilgisayar teknikeri niye var onunda mı işine göz koyulsun tekniker ne yapacak.

Doktor tansiyon ölçmez iğne yapmaz hemşire niye var o zaman kalksın hemşirelik doktor herşeyi yapsın pansumanda yapsın.

ameilyata kim girecek cerrah keser asistan diker yada hemşiler diker cerrah içerdeki sorunu çözer.

İnşaat mühendisi matematik bilmese zaten mezun olamaz bu örnek yanlış. Ama inşaat mühendisi çizimden kolon kiriş gibi şeyleri bilmiyor ise sağaya gittiğinde binanın çizime uygun olup olmadığını kolonların ölçülerini yapım yönünü bilmiyor ise dediğin doğru ama hesap bilmesin demek zaten saçmalık.

Peki terzi kendi söküğünü dikemez diyorsun yani... Senin örnekler biraz ilgisiz olmuş...

Format atmayabilir ama format bilmiyorsa problem vardır, bir doktor iğne yapmasını bilmiyorsa problem vardır, pansuman nasıl yapılır bilmiyorsa çok büyük bir problem vardır.

De get akşam akşam belamısın boş boş konu açıyorsun bloklamışım zaten seni boşuna değilmiş.

Tıp okumamışsın boş laf etme. Hemşirelik te tansiyon ölçme öğretilir iğne yapma öğretilir doktorlukta böyle birşey yok daha müfredatı bilmezsiniz totonuzdan atarsınız.

Sen nesin kaldırım mühendisi mi bir halt değilsin işte ancak millere laf eder burda post kasarsın boş konular açarsın.

Az kafan çalışıyor olsa böyle milleti yargılayacağına işine güçüne bakarsın kaç konu olmuş hep aynı terane .

Tıp okuyorum tansiyon ölçme, kasa ve damara ayrı ayrı enjeksiyon yapmayı, damardan kan almayı öğrendik

Peki yapan doktor gördün mü? Niye yapmıyorsunuz diye hocalarına sordun mu? Ben onca prof gördüm 2 eliyle bir şiringayı tutamayan hemşirenin gözünün içine bakan.

Hemde öyle genç değil tecrübeli. Demek çapa daki prflar docentler uzmanlar işini bilmiyor biliyor da bizi mi yiyor.

Kardeş sen lafımı çok yanlış yerlere çekiyorsun şu an. Demek istediğim bir doktor en küçük uygulamayı dahi yapmayı bilmesi gerekir ve basit olduğu için bu işi hemşireler yapar. Yönergeleri izleyeceğin bir formatı atmak çok mu zor da mühendisler bunu yapamıyor? Demiyorum ki formatı mühendisler atmalı, ama mühendis format atmayı da bilmeli. Tartışma çıkarmak için yazmadım bütün bunları, ülkedeki her durum gibi burada da bir taraf oluşturmuşsunuz ve size (sadece sen anlamındaki siz değil genel için konuşuyorum) gelen her eleştiriyi karşıt görüş olarak algılayıp ne olursa olsun karşı çıkıyorsunuz
    Tansiyon kan alma vs dediğiniz şeyleri biliyorum şu an, birinci sınıfı bitiren her tıpçı bunu yapabilir okulu bitirmeme gerek yok bunları yapabilmem için

@Theologist Ülkenin özeti yine konunuzda çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mind-traveller -- 21 Nisan 2017; 2:0:46 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.