Şimdi Ara

Bıktım bu İşverenlerden !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaşım 26 iş arıyorum.Aslında 5 seneden uzun bir süredir iş arıyorum

Ama bulamıyorum.Garsonluk işim.Öğrenci sayılırım.(Açık lisede okuyorum)Gittiğim bütün cafe - restoranlar sürekli üniversiteli tercih ediyor .Üstelik deneyimi olmasa bile .Bana gelince alt tarafı çay servis etmeye deneyim istiyor.

Esas zoruma giden de bu.Deneyimi yok adamın ama üniversite öğrencisi olduğu için işe hemen alıyorlar.
    Bunları kafadan atmıyorum.Bir cafe ya da restorana giderken benimle görüşen kişiler genellikle öğrenciler.
    Soruyorum öğrencilere genellikle daha önce yapmadım diyor bazıları.

Ama artık işverenlere yalan söylüyorum.Çalışmadığım halde bazı cafe ve otellerde çalıştım diyorum.Maksat işe alsın

Zaten seneye Açık lise bitiyor .Bittikten sonra başvurduğum mekanlara üniversiteye hazırlanıyorum yalanını söylemek zorunda kalıcam.Ne yapıyım başka

• Çay dağıtmak için niye üniversite öğrencisi ararlar o kısmı bende anlamış değilim yalan söyle hocam bir zararı olacağını sanmıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç kusura bakma 5 yılda iş bulamadıysan problem sendedir.26 yaşına gelmişsin hala açık lise okuyorsun bir de üniversite hazırlanıcam filan diyorsun , bu mantıkla işveren almaz tabiki.
    Üniversite mezunu adamın da kalkıp garsonluk yapıcağını pek sanmıyorum.Elin yüzün düzgünse , Türkçende güzelde havada kaparlar.Zaten deneyimin var.Ama garsonluğa şartlanma , 5 yıl işsiz kalmak neyin nesi yav.
  • Üniversiteli alırlar tabiki.Part time falan diyerek ucuza çalışacak eleman buluyorlar.Saati 2-3 liradan çalışan öğrenciler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kronik Enerji

Yaşım 26 iş arıyorum.Aslında 5 seneden uzun bir süredir iş arıyorum

Ama bulamıyorum.Garsonluk işim.Öğrenci sayılırım.(Açık lisede okuyorum)Gittiğim bütün cafe - restoranlar sürekli üniversiteli tercih ediyor .Üstelik deneyimi olmasa bile .Bana gelince alt tarafı çay servis etmeye deneyim istiyor.

Esas zoruma giden de bu.Deneyimi yok adamın ama üniversite öğrencisi olduğu için işe hemen alıyorlar.
    Bunları kafadan atmıyorum.Bir cafe ya da restorana giderken benimle görüşen kişiler genellikle öğrenciler.

Ama artık işverenlere yalan söylüyorum.Çalışmadığım halde bazı cafe ve otellerde çalıştım diyorum.Maksat işe alsın

Zaten seneye Açık lise bitiyor .Bittikten sonra başvurduğum mekanlara üniversiteye hazırlanıyorum yalanını söylemek zorunda kalıcam.Ne yapıyım başka

Güzel kardeşim, senin için dua edeceğim.. Allah kolay devamlı mutlu olacağın bir iş versin, yalan söylemeye lüzum yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Hiç kusura bakma 5 yılda iş bulamadıysan problem sendedir.26 yaşına gelmişsin hala açık lise okuyorsun bir de üniversite hazırlanıcam filan diyorsun , bu mantıkla işveren almaz tabiki.
    Üniversite mezunu adamın da kalkıp garsonluk yapıcağını pek sanmıyorum.Elin yüzün düzgünse , Türkçende güzelde havada kaparlar.Zaten deneyimin var.Ama garsonluğa şartlanma , 5 yıl işsiz kalmak neyin nesi yav.

tanıdığm 6-7 hatta üni mezunu olup 33 yaşına kadar nerdeyse hiç çalışmamış arkadaşım bile var halen kpss derdinde: ) tabi bir kısmı iş beğenmemeyle karışık işsizlik...kahvanelere uğra 5+ senedir işsiz dolu insan bulursun ozellikle taşra semtlerde..bura türkiye!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Aralık 2013; 0:39:41 >
  • al sana ALLAHIN adeleti kimi para içinde yüzerken alın teri ile iş bulamıyor bazıları sonra şükür dinimiz amin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnsanlardan bıkan var mı?
    2 yıl önce açıldı
    Bu ülkeden nefret ediyorum
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

Hiç kusura bakma 5 yılda iş bulamadıysan problem sendedir.26 yaşına gelmişsin hala açık lise okuyorsun bir de üniversite hazırlanıcam filan diyorsun , bu mantıkla işveren almaz tabiki.

tanıdığm 6-7 hatta üni mezunu olup 33 yaşına kadar nerdeyse hiç çalışmamış arkadaşım bile var halen kpss derdinde: ) tabi bir kısmı iş beğenmemeyle karışık işsizlik...kahvanelere uğra 5+ senedir işsiz dolu insan bulursun ozellikle taşra semtlerde..bura türkiye!

Taşrada adam bağ ile bahçe ile uğraşır.Soğan-ekmek yine birşey bulur , taşradaki iş imkanı şehirde bir değilki.Şehirde napıcak adam 5 yıl boyunca , bir geliri de yoksa.Hadi hepsini geçtim insan sıkılır otur otur nereye kadar.En kötü iş olsa bile insan 5 yıl iş arar mı ya.33 yaşındaki daha da kötü insan olan utanır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

Taşrada adam bağ ile bahçe ile uğraşır.Soğan-ekmek yine birşey bulur , taşradaki iş imkanı şehirde bir değilki.Şehirde napıcak adam 5 yıl boyunca , bir geliri de yoksa.Hadi hepsini geçtim insan sıkılır otur otur nereye kadar.En kötü iş olsa bile insan 5 yıl iş arar mı ya.33 yaşındaki daha da kötü insan olan utanır.

taşra demekle ist un taşrası demek istedim gop bayrampaşa küçüköy ümraniye gibi semtelerin kahvelerine uğra 5+ sene işsiz 10+ senedir işsizini bile bulman mümkün! 33 yaşındaki arkadaşımda bayağa iş aradı hiç aramadı desem yalan olur tamam biraz tembelliği var babasının dükanı var aylak aylak takılıyor kpss hayallerinde daha oda işte allahttan babadan malı mülkü var biraz ona güveniyor tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Aralık 2013; 1:02:32 >

• bi kere iş isteyene iş var diyeni direk geçeceksin kardeşim ülkeye baksana garsonluğa üniverste mezunu arıyorlar varmı böyle bi ülke Dünyada :)) ben özel sektörün içine çok girmiş biriyim hani derler ya kaç yaşında adamsın halen iş bulamadınmı o laflardan dolayı ağladığım zamanlar bile oldu,saat sabah 10 civarında elimde cv ile iş yerlerine cv bıraktıgımı bilirim kapı kapı gezip cv bıraktım,bi kısmı beni mülakata çağırdı bi kısmı ise çağırmadı bazı mülakatları geçtim bazılarında beni elediler direk sana bi kaç iş ile ilgili hikayemi anlatayım.

Yaşadığım şehirdeki en büyük fabrikaya girmiştim mermer fabrikası beni sevkiyat işine aldılar tamammı bana 6 gibi işten çıkarsın dediler tamam dedim işim sevkiyattı allah var rahat oldugum zamanlarda vardı ama özellikle kamyonun üstüne çıkıp mermer ölçme işi biraz sıkıntılıydı ama idare ediyordum yinede sonra o işyerinde bi gün biri geldi dediki utku seni ofice alacaz officen diğer bölümüne bende çok sevinerek tamam dedim bana dedilerki BURAYA DİKKAT ingilizce biliyormusun bende hayır dedim sorun değil dediler sonra yeni işimi bana öğrettiler fenada yapmıyordum daha 2 gün bile geçmeden bana dedilerki utku sen bu işte iyisin bilgisayarında iyi ama hakim değilsin olaya bende dedimki einstein bile olsa 2 günde bişey öğrenemez biraz daha zaman verin sonra eski yerine alacaz dediler senin yerine bi kız var o bakacak diyece hımm tamam kız var demek olay anlaşıldı dedim biraz tartışıp istifamı verdim.

Otelde recepsiyon işine girdim,otele gelen müşterileri karşıladım bilgisayarda onlar hakkında yapılacak işlemleri öğrendim ve duruma hakim oldum otelin müdürü lise bile okumamıştı ama otelin sahibinin akrabasıydı otelde çalışan herkes birbirinin anasına küfürediyordu ilginç bi ortam vardı ama kimsede alınmıyordu,otelin müdürü mesai saatinde okey oynamaya gidiyordu varmı böyle bi disiplinsizlik allah aşkına sonra fax çekmeyi bile bilmiyordu dayanamadım çıktım gittim.

A 101'de işe girdim 10 saat ayakta duruyordum camları sildim yeri süpürdüm bana dedilerki Utku tarihi geçmeye yakın olan ürünleri müşteriye sat sıcak satış diyiyorlarmış ona yani kandır adamları pazarlamamda iyidr vicdanım el vermesede mecbur yaptım o işi,işin ilk gününde 150 milyon eksik çıktı kasada nerdeyse benden bileceklerdi utanmasalar hırsız diyeceklerdi allahtan para ortaya çıktı onada sesimi çıkarmadım 2 günlük traşlıydım bana müdür dediki Utku her gün traş olacan günübirlik bende tamam müdürüm akşam evde hemen olacam dedim adam aldı permatiği elime verdi aşağıda traş ol dedi nerdeyse kafayı gömüyordum adama ya sabır ya muhammed dedim işten ayrıldım.

Hani siz diyiyorsunuz ya bi insan nasıl 5 yıl boş gezer bende diyiyorum bi insan bu koşullarda nasıl 5 yıl çalışır,düşünün başka bi insanın zenginliği için kendinize verdiğinizden daha fazla değeri o adamın iş yerine veriyorsunuz artık milletin nasıl beyni yıkıyorsa müdür olanlarda sanki mağaza sahibi gibi karı düşünüyor ilginç.Şu an Dünyanın en çok çalışan milleti Türk milleti bu kanıtlanmış bi olay Afrikada dahil hiç bi ülkede 12 saat çalışma yok,robot olsan paslanırsın be kardeşim,evlensen çocuk yapamassın.

Orta halli bi ailem var ve şu an günlük 10 20 milyon fln ailemden para alıyorum ve kpss kursuna gidiyorum yeri geliyor geziyorum ama kendimi o kadar rahat hissediyorumki zamanında iş bulamadım diye ağlardım şimdi bakıyorumda kanı beş para etmez adamları zengin edeceğime giderim kahvede oturur çayımı içerim arkadaş,kpss allahn izniyle kazanacam kazanamassamda küçük bi simit dükkanı açıp kendi işimin patronu olmak istiyorum.

Bazen işsiz kalmak şerefsizce çalışmaktan iyidir

• bi ara azalır gibi oldu işsizlik yine hortladı kardeşim çalıştığı şirketten haldır huldur elaman attılar insan çok isitihdam az sorun bu yeminle teyzemin iki oğluda şu an işsiz 4 aydır iş arıyor yok! hem 36 yaşında evli çocuklu allah sabır versin! amca oğluda 1 senedir işsizdi anca torpille biyere girdi...! işsizliğin büyük bölümü lise-myo tayfası diyebilirim....zor yani cidden allah sabır versin hayat zor ozellikle bu ülkede..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Aralık 2013; 1:42:04 >

• özelde çalışılmaz kardeş geçen gün kavede oturuyorum çay içerken birinin konuşmasına kulak misafiri oldum ana avrat küfür etmiş işveren bu kişiye çalışacak çalış çalışmayacaksan .... demiş az kalsın adam ağlıyordu bu şaka değil gerçek türkiyede 0'dan biryerlere gelmek bu saatten sonra mümkün değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cryptical

özelde çalışılmaz kardeş geçen gün kavede oturuyorum çay içerken birinin konuşmasına kulak misafiri oldum ana avrat küfür etmiş işveren bu kişiye çalışacak çalış çalışmayacaksan .... demiş az kalsın adam ağlıyordu bu şaka değil gerçek türkiyede 0'dan biryerlere gelmek bu saatten sonra mümkün değil

bu ülkede heryer özelleşti devret kurumlarına bile torpille alıyolar artık özel sektör desen kesin tanıdığın olması lazım zaten bu ülkede eğitim bile yok 65 ülkede 44.sıradayız eğitim bakımından gelin siz görün bu ülkenin halini fen lisesi okuyan adam bile açık lise mezunuyla aynı diplomaya sahip olacak duruma geldiyse zaten diyecek birşey bulamıyorum geçen bende birşey duydum 1 tane bankaya elaman alınacak işe girecek kişilerin hepsi 4 yıllık üni mezunu ama girebilen 2 yıllık üni mezunu gelin siz görün bu ülkenin halini bu devirde aileden kalan birşey varsa anca öyle zengin olursun arkadaşın dediği gibi 0 dan bi yere gelmek gerçektende mümkün değil

• bende mezun olduğum zaman bu duruma düşmekten korkuyorum hiçbir çevrem yok iş alanı ile ilgili, arkadaşlarımın hepsi çevresinin yardımıyla,torpille biryerlere girdi çalışıyor. ben büyük ihtimal oraya buraya cv bırakmak zorunda kalıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

bi kere iş isteyene iş var diyeni direk geçeceksin kardeşim ülkeye baksana garsonluğa üniverste mezunu arıyorlar varmı böyle bi ülke Dünyada :)) ben özel sektörün içine çok girmiş biriyim hani derler ya kaç yaşında adamsın halen iş bulamadınmı o laflardan dolayı ağladığım zamanlar bile oldu,saat sabah 10 civarında elimde cv ile iş yerlerine cv bıraktıgımı bilirim kapı kapı gezip cv bıraktım,bi kısmı beni mülakata çağırdı bi kısmı ise çağırmadı bazı mülakatları geçtim bazılarında beni elediler direk sana bi kaç iş ile ilgili hikayemi anlatayım.

Yaşadığım şehirdeki en büyük fabrikaya girmiştim mermer fabrikası beni sevkiyat işine aldılar tamammı bana 6 gibi işten çıkarsın dediler tamam dedim işim sevkiyattı allah var rahat oldugum zamanlarda vardı ama özellikle kamyonun üstüne çıkıp mermer ölçme işi biraz sıkıntılıydı ama idare ediyordum yinede sonra o işyerinde bi gün biri geldi dediki utku seni ofice alacaz officen diğer bölümüne bende çok sevinerek tamam dedim bana dedilerki BURAYA DİKKAT ingilizce biliyormusun bende hayır dedim sorun değil dediler sonra yeni işimi bana öğrettiler fenada yapmıyordum daha 2 gün bile geçmeden bana dedilerki utku sen bu işte iyisin bilgisayarında iyi ama hakim değilsin olaya bende dedimki einstein bile olsa 2 günde bişey öğrenemez biraz daha zaman verin sonra eski yerine alacaz dediler senin yerine bi kız var o bakacak diyece hımm tamam kız var demek olay anlaşıldı dedim biraz tartışıp istifamı verdim.

Otelde recepsiyon işine girdim,otele gelen müşterileri karşıladım bilgisayarda onlar hakkında yapılacak işlemleri öğrendim ve duruma hakim oldum otelin müdürü lise bile okumamıştı ama otelin sahibinin akrabasıydı otelde çalışan herkes birbirinin anasına küfürediyordu ilginç bi ortam vardı ama kimsede alınmıyordu,otelin müdürü mesai saatinde okey oynamaya gidiyordu varmı böyle bi disiplinsizlik allah aşkına sonra fax çekmeyi bile bilmiyordu dayanamadım çıktım gittim.

A 101'de işe girdim 10 saat ayakta duruyordum camları sildim yeri süpürdüm bana dedilerki Utku tarihi geçmeye yakın olan ürünleri müşteriye sat sıcak satış diyiyorlarmış ona yani kandır adamları pazarlamamda iyidr vicdanım el vermesede mecbur yaptım o işi,işin ilk gününde 150 milyon eksik çıktı kasada nerdeyse benden bileceklerdi utanmasalar hırsız diyeceklerdi allahtan para ortaya çıktı onada sesimi çıkarmadım 2 günlük traşlıydım bana müdür dediki Utku her gün traş olacan günübirlik bende tamam müdürüm akşam evde hemen olacam dedim adam aldı permatiği elime verdi aşağıda traş ol dedi nerdeyse kafayı gömüyordum adama ya sabır ya muhammed dedim işten ayrıldım.

Hani siz diyiyorsunuz ya bi insan nasıl 5 yıl boş gezer bende diyiyorum bi insan bu koşullarda nasıl 5 yıl çalışır,düşünün başka bi insanın zenginliği için kendinize verdiğinizden daha fazla değeri o adamın iş yerine veriyorsunuz artık milletin nasıl beyni yıkıyorsa müdür olanlarda sanki mağaza sahibi gibi karı düşünüyor ilginç.Şu an Dünyanın en çok çalışan milleti Türk milleti bu kanıtlanmış bi olay Afrikada dahil hiç bi ülkede 12 saat çalışma yok,robot olsan paslanırsın be kardeşim,evlensen çocuk yapamassın.

Orta halli bi ailem var ve şu an günlük 10 20 milyon fln ailemden para alıyorum ve kpss kursuna gidiyorum yeri geliyor geziyorum ama kendimi o kadar rahat hissediyorumki zamanında iş bulamadım diye ağlardım şimdi bakıyorumda kanı beş para etmez adamları zengin edeceğime giderim kahvede oturur çayımı içerim arkadaş,kpss allahn izniyle kazanacam kazanamassamda küçük bi simit dükkanı açıp kendi işimin patronu olmak istiyorum.

Bazen işsiz kalmak şerefsizce çalışmaktan iyidir

Allah yardımcın olsun abim seni iş konularında göre göre tanıdım artık bende iktisat işletme yolundayım seni anlıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: momstifler

bende mezun olduğum zaman bu duruma düşmekten korkuyorum hiçbir çevrem yok iş alanı ile ilgili, arkadaşlarımın hepsi çevresinin yardımıyla,torpille biryerlere girdi çalışıyor. ben büyük ihtimal oraya buraya cv bırakmak zorunda kalıcam

Çevren yoksa doktor, sağlıkçı falan ol.Yoksa iş bulsan bile dandik işler oluyor.Çevre varsa 2 senelik oku fakülte mezunlarının amiri olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: momstifler

bende mezun olduğum zaman bu duruma düşmekten korkuyorum hiçbir çevrem yok iş alanı ile ilgili, arkadaşlarımın hepsi çevresinin yardımıyla,torpille biryerlere girdi çalışıyor. ben büyük ihtimal oraya buraya cv bırakmak zorunda kalıcam

Çevren yoksa doktor, sağlıkçı falan ol.Yoksa iş bulsan bile dandik işler oluyor.Çevre varsa 2 senelik oku fakülte mezunlarının amiri olursun.

Çevren derken valla burda bi hastanede bi sekreter çocuk vardı çocugu hastaneden çıkardılar çocugun abisi sağlık bakanlıgında çalışıyor onu aradı kovyulduktan 2 saat sonra hastane çocugu geri çağırdı hocam lise mezunu eleman ilkokul mezunu muhasebeci gördüm geçen ciddiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Kronik Enerji

Yaşım 26 iş arıyorum.Aslında 5 seneden uzun bir süredir iş arıyorum

Bu yaşına kadar meslek edinemediysen sana geçmiş olsun.

• Askerden bu sene geldim.Şubat 20"sinde terhis oldum 1 ay kafamı dağıttıktan sonra alüminyum fabrikasında işe başlamıştım.Yaklaşık olarak 5;5 ay çalıştıktan sonra artık gına geldiçünki 1 hafta gündüz 1 hafta gece çalışıyorduk kaldıki sabah 8-akşam 8 çalışıyorduk gecede aynı 12 saat ve cebime 1000 lira anca giriyordu.Yeter artık dedim bıraktım.Açık öğretim lisesi okuyorum 1 sene kaldı bitmesine 23 yaşına basacağım.Lise mezunu değil artık üniversite mezunu arıyor herkes.Lise mezunu şart arayan iş yerleri yüzünden bir çok güzel iş fırsatı kaçırdığım oldu.Meslek kurslarını araştırmaktayım.Aslında iş yok değil iş çok var fakat şahıs eşşek olunca semer vuran çok olur derler.800 tl ye hamallık yaptırcak adam arıyorlar hepsi...3 ay oldu hala iş aramaktayım hiç bir vasfım yok bu yüzden meslek edindirme kursuna gitmeyi düşünüyorum 1 milyar olsa bile bu kurs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 5 Aralık 2013; 16:20:33 >
  • Şimdi arkadaşım kabahati bende bulma .Dün yazına yazmadım internet sürem bitti şimdi yazıyorum.

Şimdi demişsin ki 5 senedir iş bulamadıysan kabahat bendeymiş.İş bulamayınca da mı ben suçlu oldum.

Benim oturduğum şehir çok küçük bir yer.Yani iş olanağı da kısıtlı.Bu yüzden sıkıntı benim için.

Senelerdir hangi otele hangi cafeye gittiysem '' biz seni ararız , tamam değerlendireceğiz gibi '' lafları duyuyorum.

Üniversite mezunu adamın garsonluk yapacağını zannetmiyorum demişsin.Zaten yapmıyor .Orada cafe de çalışan harçlık için çalışıyor.Ben bunu anlatmak istedim.

Türkçem güzel merak etme şivem filan yok.

Garsonluğa şartlanma demişsin.Benim şuan yapabileceğim en basit iş garsonluk .Bende biliyorum başka iş de çalışmayı.Adamın bir işe başvururken ilk sorduğu soru deneyimin var mı?Yoksa o zaman sittinsene iş ararsın.Senden deneyim istiyorlar yani kalifiye olm

Dediğim gibi benim tek sıkıntım küçük bir şehir de oturmam.Büyük şehirlerden birinde olsaydım çoktan iş sahibiydim.

Şöyle anlatayım bunu.İşkur da kaydım var.Meslek kursları için 1 sene önce İşkura başvurdum ama sonuç hüsran.Çünkü 1 senedir oturduğum şehirde kurs açılmadı.

Fakat Antalya İzmir gibi şehirlerde açılan kurslara bakıyorum her gün 10 - 15 tane çeşit çeşit kurs açılıyor.İstersen İşkurun sayfasına gir bak.

Mesela Antalya da olsaydım her yer otel Antalya da .Biri olmazsa birinde mutlaka iş bulabilirdim.Ya da kendi işimi yapabilirdim.Mesela yüzme kursuna giderdim cankurtaranlık yapardım.Denizden bol ne var Antalyada

Gazete ilanlarına da bakıyorum bu gibi işler çıkıyor devamlı Antalya civarında.

Yani sonuçta kabahati bende arama.Ben sana kalkıp ta çalışmayacağım demiyorum.Tek sıkıntı küçük şehirde olmanın dezavantajı iş alanları kısıtlı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.