Şimdi Ara

BENİM BUNLARDAN EKSİĞİM NE ? (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
24
Favori
16.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Seras Victoria

sabah 7:30 da kalk servise bin. 20 dakika ter kokan serviste ayakta seyahat et. 8 ders boş içeirkli düz ders yoğunlaşması olan dersleri gör. bitkin halde eve gel. ailenin dırdırını çek. sosyal aktivite olmadan yaşamını sürdür. of anam of.

Ya ben ? sabahın 6:30unda kalk minibüs bekle / bin 20 dk ayakta git - Pazartesi Salı Böyle geçer eve gel ygs-lys çalış uyu.
    Çarşamba-perşembe-cuma günleri 7de kalk 20 dakika durağa git ordan iettye bin 1 saat civarı ayakta staj yerine git 6 ya kadar staj yerinde çalış tekrar eve gel saat oldu 8 karanlıkta bir daha duraktan eve yürü.

Ne kadar iyi değil mi ? eğitim sistemini, adaleti sk...
  • evladım buraya gidersen mason olursun.. emperyalistlere uşak olacak zıhnıyette yetişirsin. devletn sosyal bilgler öğretmeni senı adam yapar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnesCimen

quote:

Orijinalden alıntı: uLiqUioRRa*

quote:

Orijinalden alıntı: EnesCimen

hepsi standart, inek, fularlı, çerçeve gözlüklü tipler. bunlarla ne muhabbet olur ne de başka bir şey. öldürseler okumam orda. lise hayatı gibi bir şans insana gelemez bir daha.

BENİM BUNLARDAN EKSİĞİM NE ?

O inek dediklerin, ileride senin patronun veya müdürlerin olacak. Sen onlara Bey ya da Hanım diye hitap edip önünde ceket ilikleyecekken, onlar senin karşında oturup kahvelerini yudumlarken sana talimat yağdıracaklar. Sen de lise anılarınla yaşarsın o zaman.

ahaha. ciddi olamazsın. merak etme benim bu hayatta sürekli kariyer peşinde koşup çöp bir hayat yaşamaya merakım yok zaten. istedikleri kadar ileri mevkiye çıksınlar ama benim ilgimi böyle ot gibi bir hayat çekmiyor adamım. geçenlerde böyle bir tip saçma sapan bir video çekip ardından kendini astı. demek ki patron vb. olunca bütün işler yolunda gitmiyomuş.

Bu yazdıklarından daha senin iş hayatına başlamadığını ve hakkında en ufak bir fikrin dahi olmadığını çok net söyleyebilirim, o adamın videosu için saçma sapan demek ise hayatın diğer yüzünü daha hiç görmemiş olmandan kaynaklanıyor. Umarım sen istediğin iş hayatına ulaşırsın, ama gerçekler yüzüne çarptığında sudan çıkmış balık gibi olacaksın, kolay değil, hem de hiç.

• O değilde " ama senden kötü durumda olanlar varrr" cılar gelir birazdan, bu yüzden hep geri kalırız hep benden kötü durumda olanda var kafasında gideriz. Ama bir de şu açıdan baksak, benden çok daha iyi durumda olanlarda var ? ben neden alttakini örnek alayım üstteki varken ? bu düşünceden dolayı türkiye gelişmez demedi demeyin. Şükredin siz bende zengin olayım.
  • kuzenim gitmişti bu liseye burslu. ailesinin maddi durumu orta halli , yani bırakın bu kolej herhangi bir koleje parasını vererek gitme şansı yoktu ama ailesinin desteği ve bilinçli yetiştirmesi ile burslu kazandı. şimdi A.B.D' de ve koç şirketler grubu bünyesine katmak istiyor.senin için de neden olmasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma2005 -- 26 Ekim 2014; 13:07:37 >
  • Hiena1 kullanıcısına yanıt
    sen belli bir yere gelince oluyorsun zaten mason yoksa senin meslegini bitirirler

adamların elinde güç var bir takım iradeleri zor ile aşıyorlar yönetiyor adamlar

boşver sen oraları türkiyenin %70 den mason olmaz zaten dert etme onlar parayı bulan memleketinde markalaşmış yörüngesine oturmuş insanları bulur
  • onlara göre fakiriz,pasifiz,ortam yok ve daha bir sürü eksik.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: DocMCMXCVII

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Orijinalden alıntı: DocMCMXCVII

Kudur sinirinden kudur. Senin kafada adamın evine en sağlam özel ders hocası girse her işini hizmetçi yapsa değil burayı kazanmak, kitap açmazsın. Babanın porsche unu yürütüp karı kız avlarsın anca.

Niyeti olan bir adam olsan az söylenir çok çalışırdın kimseye bu başarı altın tabakta gelmiyor. Niceleri ne zorluklarla orayı kazanıp kendi hayatlarını kendileri kuruyor. Zengin bir aileye sahip olanların yükümlülüğü ise bunun istikrarını sağlamak bunu onlar da biliyor.

Şükretme, söylenmeye devam et. Nasıl olsa böyle gidersen hayatın boyunca anca söyleneceksin.

İmkan yaratmak dediğin her gün test çözmek mi?

Hedefin tıp mıydı? Gerçekten tıbbı istiyor muydun?

Bugün öğrencilerin yüzde doksanı para için okuyor da.

Ben tıbbı isteyerek yazdım. Ama bence gerçekten para kazanmak istiyorsa biri tıp yazmamalı.

Bir arkadaşım tıp kazanmasına rağmen boğaziçi işletmeye girmek için seneye kaldı, boşu boşuna sırf para kazanmak için istemediği bir mesleği yapmak zorunda kalmadı ki fırsatları daha da geniş oranın. Ama oranın da puanı gayet yüksek ve yine çok çalışmak gerekiyor.

Test çözme konusu ise arkadaşın imrendiği okul ile ilgili, malesef sadece "atılganlık" ile girilmiyor oraya az ilim bilmek de lazım

Edit: Verdiğin %90 oranı oldukça karamsar bence.

O oran anketlerin sonucu.

Çalışanların da büyük kısmı memnun değil.

Devlet yıpratma politikası uyguluyor.

İlim dediğiniz ezber değildir.

Herkesin öğretmen olması yüzünden öğrenciler derslerden soğuyor. Çünkü anlatamıyorlar, mantığını öğretmek yerine ezberci metodları aktarıyorlar.

Ben matematiği lisede öğrenmedim. Üniversite hocamdan öğreniyorum. Adam mantığını öğretiyor. Ezbere karşı.

Fiziği bile ezberci metodla öğretiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: RadioactiveRc

O değilde " ama senden kötü durumda olanlar varrr" cılar gelir birazdan, bu yüzden hep geri kalırız hep benden kötü durumda olanda var kafasında gideriz. Ama bir de şu açıdan baksak, benden çok daha iyi durumda olanlarda var ? ben neden alttakini örnek alayım üstteki varken ? bu düşünceden dolayı türkiye gelişmez demedi demeyin. Şükredin siz bende zengin olayım.

Çok doğru...
    Herkesin standarttı farklıdır...
    Benden daha kötü durumda olan insanlar olduğu için daha iyisini istememek saçma.
    Ölünceye kadar benden durumu kötü olan insanlar hep olacak.

Millet diyor Afrika'da çocuklar okula gitmek için neler çekiyor...
    O Afrika'daki çocuklarda "ben en azından okula girebiliyorum her gün açlık çilesi çekiyorum" diye daha iyisini istemesinler mi?
    Bide her gün açlık çeken çocuklar "en azından sıtma değilim" diye daha iyisini istemesinler mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• RadioactiveRc R kullanıcısına yanıt
    sizinki çok zor. gerçekten allah kolaylık versin
  • herhalde afrikadaki içecek su bulamayan biriside , iç savaşın içinde heran ölüm korkusu ile yaşayan biriside senin yerinde olmak isterdi değil mi?o yüzden biraz şükür etmeyi öğrenin bizim milletin egosu ve birşeylere özenmesi hava atması bitmiyor nedense , sanki bir bizim ülkede orta yada dar gelirli insanlar yaşıyor

siz en iyi terbiyeye saygıya hoşgörüye namusa şerege sahip olmaya bakın önce gerisi kaderden ibaret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concerve -- 26 Ekim 2014; 13:37:55 >
  • Hocam bunların geçmişinde varmış gitmişler senin geçmişinde yoksa gelecekten kredi çek askeri liseye git senin hayatın mahvolur ama en azından sülaledeki ivmeyi hızlandırır roberte gitme ihtimali olan torununu kuşak bazında kendine yakınlaştırırsın. Günümüz sisteminin denklemi bu...
  • quote:

sizinki çok zor. gerçekten allah kolaylık versin

Teşekkürler...
  • quote:

O değilde " ama senden kötü durumda olanlar varrr" cılar gelir birazdan, bu yüzden hep geri kalırız hep benden kötü durumda olanda var kafasında gideriz. Ama bir de şu açıdan baksak, benden çok daha iyi durumda olanlarda var ? ben neden alttakini örnek alayım üstteki varken ? bu düşünceden dolayı türkiye gelişmez demedi demeyin. Şükredin siz bende zengin olayım.

Dünyanın yüzde 90 ından iyi yaşayıp en uç örnekler için "bende istiyorum banane" demek saçmalamaktır,anaya babaya isyandır ve nankörlüktür. O zaman siz de ana baba olduğunuzda kıçınızı yırtar çocuklarınızı böyle okullarda okuturursunuz. Hodri meydan bakalım.
  • quote:

quote:

sabah 7:30 da kalk servise bin. 20 dakika ter kokan serviste ayakta seyahat et. 8 ders boş içeirkli düz ders yoğunlaşması olan dersleri gör. bitkin halde eve gel. ailenin dırdırını çek. sosyal aktivite olmadan yaşamını sürdür. of anam of.

Ya ben ? sabahın 6:30unda kalk minibüs bekle / bin 20 dk ayakta git - Pazartesi Salı Böyle geçer eve gel ygs-lys çalış uyu.
    Çarşamba-perşembe-cuma günleri 7de kalk 20 dakika durağa git ordan iettye bin 1 saat civarı ayakta staj yerine git 6 ya kadar staj yerinde çalış tekrar eve gel saat oldu 8 karanlıkta bir daha duraktan eve yürü.

Ne kadar iyi değil mi ? eğitim sistemini, adaleti sk...

Niye bu kadar zorluyorsun ki senin okulun seni amele olmak için yetiştiriyor ygs,lys kasmanın manası ne?(Bende atldeyim.)

• quote:

Orijinalden alıntı: emrah555

https://www.youtube.com/watch?v=xb6sF3JMB58

böyle ucubeler kaldimi halen?
    ne yani bu simdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandığı teknolojiden tut bindiği arabaya kadar avrupa pazarını kullanan insanların her seferinde Avrupa bitmiş, bitiyor demesine şaşırıyorum.
  • Hayatta bazıları şanslı doğar,bazıları da şansını kendileri yaratır.Eğer çok istiyorsan belk i Amerikan Robert'e gidemezsen ama sıkı çalışırsan Boğaziçine,İtü'ye vs. gidebilirsin.
  • daha önceki mesajımı biraz daha açmak istiyorum. bazı insanlar şanslı doğar ( bu nüfusun belki de %5 idir) ama geriye kalanlar için önlerinde iki seçenek mevcut :

1) hayatın boyunca 'neden ben bu %5 kadar şansı değilim' diye düşünüp kendin için hiç birşey üretmemek.

2) imkanların dahilinde yapabileceğinin en iyisini yapıp hayatla barışık olmak.

hayatın adaletsizliği gibi bazı şeyler hiçbir zaman değişmez. bu hep böyleydi. 1000 yıl önce de böyleydi , şimdi de böyle.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.