Şimdi Ara

BENİM BUNLARDAN EKSİĞİM NE ? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
24
Favori
16.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir

quote:

Orijinalden alıntı: LynrdSkynyrd

Yazık ki kendi ulkemizde amerikan okullarına imreniyoruz.

Ya imrenmeyip ne yapicaksin? ya bende gezmek istiyorum o yesil alanlarda.bende labaratuvar da deney yapmak bende 15 kişilik sınıflarda üst düzey eğitim almak istiyorum.ya bende istiyorum bende benim EKSİĞİM ne? ben ne yaptım bu hayati hak etmek için.ya ben niye her sabah 6 da minibuse asılırken bunlar özel arabayla okula gidip inanılmaz bir hayat yasiyorlar anlamıyorum neden

Senin eksigin yok fazlan vardır o ayrı konu... Önemli olan bu bakış açının dogru olmadıgını ben sana söylemiş olayım... Herkes ben niye böyle degilim derse, bu dünyanın yaşanılamıyan bir yer olacagını kestiremiyor musun? Senin mantıgına göre düz bir çizgide, herkes eşit şartlarda, eşit imkanlarda yaşasın o zaman... Sevinçler, üzüntüler, imkanlar hep aynı olsun... Bu işin sonu ben niye böyle doğdum, kaşım gözüm niye böyle demeye kadar gider... İnsan haklı olarak imrenmiyor degil ama bu dünyanın güzelligi de bu aslında... Bir kişide imkan olur ama zeka olmaz... Bir başkasında güzellik, para, çevre olur ama ailesi olmaz,vs... yanlız yaşayıp yanlız ölür... Bunun gibi bir sürü degişken var hayatta... Hayatı hayat yapan da bunlar...

• Bu tarz okulların en büyük avantajı eğitimi,imkanları vs değil de(onlar rahat bir 4 sene geçirmenizi sağlar sadece,labaratuvarlarını yediklerim) öğrencilerine kazandırdıkları özgüvendir.Bizim 20 25 yaşında kazandığımız-bazılarınıın belki daha geç belki hiç- özgüveni,kendini ifade etme becerilerini çoktan halletmiş oluyorlar.

Benim Robert li gs kolejli arkadaşlarımda gözlemlediklerim bu.

Ha kafanı çalıştırır benim gibi ilk 500 e girer de iyi bir okula yerleşirsen bu adamlarla takılma şansın olur ve senden bir farkları olmadıklarını anlarsın.
  • Sakin ol.

Baban fakir olabilir, yeterli imkanı yoktur, bu senin suçun değil.

Ama kayın pederinin zengin olmaması tamamen senin suçun olacak.

Ona göre hareket et.
  • Boş adamsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

Boş adamsınız

konunun özeti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duellist

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmeteyup

Evet en iyi okullarında hala ısrar ediyorum. Tabi bu en iyi kavramı verdiğin linkteki skor ve puanlarla alakalı değil.
    Bu materyalist kafayla işin içine milyon dolarlar da eklenince tatmin olduğunu görmek şaşırtmadı.
    Elbette lisedeki gibi değil yarışmalar ama benim bura bahsettiğim ülke yönetimi en ön sırada.
    Eğitim düzeyini savunduğun ülkelerin ahlaksızlık seviyesini de bir araştır istersen..
    Sen hala sıralamayı savun ben de hala bir adamın dahi ülke tarihini değiştirebileceğini savunayım.
    Söylediklerimi de yeniakitle sınırlandırman da ayrı bir hata..

Güzel kardeşim bütün diyalogunuzu okudum adam çürütmüş seni işte daha neden uç nokta örnekler veriyor yada konuyu saptırıyorsun?
    Eğitim düzeyini savunduğun ülkelerin ahlak düzeyi ne demek? Köşeye sıkışınca konuyu hemen bir edep, ahlak, hacı, hocaya getiryorsunuz.
    Materyalist kafa diyorsun da dostum insanlara bu bilgiler havadan gelmedi. İnsan yapımı herşey yıllarca süren bilgi birikimi ve araştırma-geliştirme çalışmaları sonucu oluştu. Eğitime harcanan milyarlarca dolar sayesinde daha da ileriye gidilecek.
    Bir adamın bir ülke tarihini değiştirmesi kolay mıdır? Mesela Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman bu insanlar kaç yılda bir gelmiştir Dünya'ya ve kaç milyar insandan sadece 1 kişidir. Bir insanın kaderinde varsa tarihi değiştirmek o insan onu Çankaya Üniversitesi mezunu olsada Oxford mezunu olsada değiştirir.
    Ülke yönetimi en ön sırada diyorsun ülkemizi yönetenlerin sen düzgün bir eğitim alıp, bir bilgi birikimiyle iktidar olduğunu falan mı sanıyorsun?
    En ufak bir konuda dinin ahlakın arkasına saklanmayın artık. Ahlaksız dediğin o ülkeler senin ülkeni sömürge yapmış, küçük düşürüyor, taşeron muamelesi yapıyor azıcık gözünüzü açın artık. Dünya'da olanlara insanlar karar verir Allah seni SINAMAK için Dünya'ya gönderdiyse burada ne yapacağına sen karar verirsin, verdiğin kararlar doğrusunda da sınanırsın.
    Söylediğin okulların hangileri en iyi okullar sıralamasında? Eğitime yılda ne kadar para harcayabiliyorlar? Yılda kaç mezun veriyorlar? Verdiği mezunlar nerelere gidiyor? Önce bu soruların cevabını bul ve o en iyi 500 sıralamasındaki okullardan birisiyle karşılaştır. Farkı gördükten sonra umarım hatanı anlarsın...

Arkadaşım siz ahlaksızlığı yok sayıyorsanız ben ne yapabilirim bu konuda.
    Birkaç özlü söz:
    "İnsanda yok ise 'EDEB' neylesin medrese mektep! Okusa ÂLİM olsa yine merkep, yine merkep.." Hz. Mevlana

"Vardım ilim meclisine kıldım talep. İlim taa gerilerde kaldı illâ edep illâ edep."

Mesela Almanya şuanda halkı çocuk yapıp çoğalsın diye ne imkanlar seferber ediyor ama nafile.
    İnsanlar çocuk yapmayı gereksiz ve meşekkatli görüyor. Her sene nüfusları azalıyor.
    Keza çoğu Avrupa ülkesinde ve Amerika'da durum böyle. Müslümanların nüfusu artıyor.
    Eğitim-fen elbet lazım ama en önce edep haya..
    Şimdi de bu laftan önce ülke yönetimi dediğimle çarpıtmayın sakın :)

• Ahmeteyup kullanıcısına yanıt
    Kendi ülkeleriniz yetmedi avrupayıda baltalayacaksınız şimdi.
  • Bu lisede okuyup ne yapacaksın, adamların hedefi ne? İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi, Çapa vs. Ben Ankara Mamak Anadolu lisesi çıkışlıyım. Bu liseden (Robert Koleji) mezun olacak ve halen bazılarının kazanmayı beceremeyeceği -ki bunlar da harbi mal- İTÜ Makina Mühendisliğini kazandım. Tabii o lisede okusaydım iyiydi ama zaten puanını tutturamazdum, tuttursam da bu tiplerin arasında okur muydum? Sanmıyorum :) Hayattaki hedefleri doğru seçmek gerek, "ARAÇ"lara "AMAÇ"lardan fazla anlam yüklüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdi_arikan -- 26 Ekim 2014; 7:53:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nayir

1- Bende yok niye onda var anlayışın
    2- Bahanelerin arkasına sığınman
    3- Ders çalışmaktan kaçıp o yok bu yok demen
    4- Hayattaki her şey sanki o okulda okumakmış sanman
    5- Dağdaki Çobanın Hacettepe Tıp kazandığını görmezden gelmen.
    6- Kendine güvenmemen
    7- Tefekkür etmemen

Benden sana tavsiye hayattaki değer yargılarını değiştir kendini insanlarla kıyaslama kendine güven ders çalış sonra tefekkür et başarı ve iç huzurun yerine gelir.

(Bende özel bir üniversitede tam burslu okuyorum mezun olduğum lise Keçiören Rauf Denktaş lisesi benim için paha biçilmez bir yerdi ama forumdan bilenler bilir eğitim ve öğrenci kalitesi yerlerde sürünüyordu. Sonuç çok mu iyi bir yerdeyim hayır ama bana yetiyor. Birde o zaman günlük harçlığım 1 TL idi 2 poğaça anca ediyordu dershaneye her gün 30 dakika giderken 30 dakika dönerken yürüyordum. Sağ olsun ailem dişinden tırnağından artırıp son sınıfta dershaneye göndermişti. Şimdi Toplam 875 TL aylık burs alıyorum + her ay 150 liralık yemek fişi toplarsan 1025 TL okulumda paralı okuyan çoğu çocuk bu parayı ayda ailesinden alamıyor daha fazlasını da alanlar var ama sonuçta sen çalış Allah yardım eder.

Hangi üni hangi bölüm hocam ?

• quote:

https://m.youtube.com/watch?v=426N_zfRyfg

BEN NEDEN BU LİSEDE DEGİLİM.BENİM BU ZENGİNLERDEN EKSİĞİM NE.İSTE GELDE LANET ETME HAYATA

Cevap basit. Zeka ve para.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neo

Kendi ülkeleriniz yetmedi avrupayıda baltalayacaksınız şimdi.

Dahi anlamındaki de da eki ayrı yazılır.
    Kendi ülkelerim hangileri oluyor hocam çok merak ettim..
    Ayrıca bu avrupa hayranlığından vazgeçin.
    Avrupa bitti bitiyor bunu görmek lazım..
  • Özel onulda okumuş birisi olarak.

Cokta abartilcak bisey gormedim. Nerdeyse tüm özel okullar bu imkanları saglıyor.

Tabi devlet ile kıyaslanamaz bir farklilik var.

Misal suan halen ortaokul. Lise arkadaslarımla gorusurum. Nerdeyse %90 ile konusurum.

Bir ise giricek olsam ortak arasam ne üni nede iş dunyasindan birisini dusunurum.
    Lise arkadaslarimin yeri ayri.

Bu yuzden köklü egitim veren kurumların sadece egitimi degil hayatiniza ekledigi sey cok daha farkli oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzlerken bir an ileride bizi yöneticekleri gördüm

• quote:

https://m.youtube.com/watch?v=426N_zfRyfg

BEN NEDEN BU LİSEDE DEGİLİM.BENİM BU ZENGİNLERDEN EKSİĞİM NE.İSTE GELDE LANET ETME HAYATA

oraya sadece parayla almıyorlar zeka da gerekli ergen
  • herseyden once kendiniz olun hoslanacaginiz ve yetenekleriniz dogrultusunda meslegi yapmaya calisin. herkesde bir muhendislik gidiyor. sirf populer diye.

adma soruyorum ne olacaksin? elektronik muhendisligi. diyorum hayatinda bir defa priz taktin, tamir vs ettin mi ? elektrik ile ilgili program vs. izledin mi ? yok diyor

tukureyim ben boyle ise. ozenti olmayin kendiniz olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarja Turunen -- 26 Ekim 2014; 9:08:40 >
  • Onlardan eksiğin yok ki. Hatta fazlan var. Fakat şükretmesini ,bir şeyin değerini bilmiyorsun. Para/İman ters orantılıdır.
  • şurda ortalama 60-70 yıllık ömrümüz var ve 5 dk sonra yaşayacağımız bile garanti olmayan bir hayatta nedir bu istek ? yat uyu keyfine bak birader
  • quote:

Orijinalden alıntı: IG

quote:

Orijinalden alıntı: Konaklı

Kahrolsun kapitalizm ne diyim gece gece forumda takılayım dedim moralim ortaydı bu konuyu gördüm moralim bozuldu lise hayatım çok *oktan geçti bunların hepsi zengin veletleri ve ilerde bunlar ünlü de olacak ve bazıları aileleri sayesinde milletvekili bile olur bu ülkedeki ünlülerin çoğu hep bu okullardan mezun amerikada en iyi yerlerde oluyacak biz fakir olarak 3-5 kuruş için sürünürken bunlar hayatlarını yaşayacaklar

Bunları gördükçe Komünist olasım geliyor!

Sosyalizm eşit paylaşılan bir perişanlık.
    Kapitalizm eşitsiz paylaşılan bir mutluluk.

Sosyalizm altında herkesin okuma standarttı düşerdi... Ama en azından eşit olurdu eşitliği o kadar çok seviyorsan.

Malesef çok zeki ama parası olmayan bir çocuk Robert Kolejine gidemez ama başka seçenekleri var.
    İyi puan tutturursa başka çok iyi okullar var bedava eğitim alabileceği.

Sosyalizm/komünizm altında Robert Koleji gibi bir okul hayal bile edemezdin.
    Yani sosyalizm/komünizm altında hiç bir zeki çocuk (fakir veya zengin) Robert Koleji gibi bir yerde okumayı hayal edemezdi... En azından kapitalizm alıntı bu seçenek sunuluyor.

Cok zeki ve fakir ogrenci roberte %100 burslu girebiliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Elimde olsa kaparım ben bu okulu arada kendi düşüncelerini ve tarzlarını öğretiyorlar topluma hizmet programında bir cocğugun yurt dışında ne işi var önce kendi toplumuna hizmet etsin zaten buardan mezun olanların çoğu yurt dışında yaşayacak..

amerikanın toplumun zeki insanlarını alıp kendisi için kullanma politikasından başka bir şey değil bu bizimkilerin biraz kafası çalışsa eğitimini alıp ülkesini geliştirmeye daha ileriye götürmeye uğraşırlar.. ki eminim bizim insanımız bizi kolay kolay satmaz...
  • bu okula para vermek için en fazla 1-2 yalnış yapmanız lazım ve girenin maddi hesabı yok
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.