Şimdi Ara

BENİM BUNLARDAN EKSİĞİM NE ? (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
24
Favori
16.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RadioactiveRc

O değilde " ama senden kötü durumda olanlar varrr" cılar gelir birazdan, bu yüzden hep geri kalırız hep benden kötü durumda olanda var kafasında gideriz. Ama bir de şu açıdan baksak, benden çok daha iyi durumda olanlarda var ? ben neden alttakini örnek alayım üstteki varken ? bu düşünceden dolayı türkiye gelişmez demedi demeyin. Şükredin siz bende zengin olayım.

+1 HELAL.
  • Ben normal anadolu lisesinde okudum.Öğrencilerin yaptığı en büyük sosyal çalışma tuvalette bir sigarayı 10 kişi dönmeleriydi.
  • İlköğretim-liseyi ortalama devlet okullarında okudum. İlk yılda İTÜ'yü kazandım ve bölümde bu okullardan gelen arkadaşlar da vardı. Liseyi orada okumak artılar elbette katar ama orada okuyanların başı göğe ermiyor, ileride başarılı olacaklarının garantisini almıyorlar. 500 puan almana rağmen okuyamadıysan isyanlara girebilirsin ama ilkokul-ortaokulda yatıp sonra "Benim ne eksiğim var?" diye ağlama. Gerçekten başarılı öğrencilere burs her zaman bulunur. Ayrıca Robert'e denk çok güzel devlet okulları da var.
  • gönül ister ki hepimiz iskandinav ülkeleri gibi sosyal adaletin mümkün olduğunca eşit dağıtıldığı toplumlarda yaşayalım ama maalesef bu topraklarda sosyal adalet dağılımı dengesiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma2005 -- 26 Ekim 2014; 14:36:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir

quote:

Orijinalden alıntı: emrah555

https://www.youtube.com/watch?v=xb6sF3JMB58

böyle ucubeler kaldimi halen?
    ne yani bu simdi.

o ucubeler yüzünden ülke şimdi rezil halde kaldı mı hala demeniz acayip yaşadığınız ülkeden bi habersiniz !
  • bu okulda tuvalette sigara dönülüyomudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

ne yani bu simdi.

o ucubeler yüzünden ülke şimdi rezil halde kaldı mı hala demeniz acayip yaşadığınız ülkeden bi habersiniz !

keşke videoyu yollarken yollama amacinizida yazsaydiniz.neyi ispatlamaya calisiyosunuz

• quote:

quote:

quote:

quote:

ne yani bu simdi.

keşke videoyu yollarken yollama amacinizida yazsaydiniz.neyi ispatlamaya calisiyosunuz

ortam şenlensin

• Victory_5 V kullanıcısına yanıt
    Hocam sendeki bu materyalist kafadan etrafta çok malesef.
    Sizdeki zihniyet şu, bizim ülke hep en kötü ama başka ülkeler en iyi.
    Sen bu gözlüğü çıkarmadıktan sonra yapabileceğim fazla bir şey yok.
    Avrupa, amerika bitecek ama biz de bir günde bitecek demiyoruz.
    Nüfus artışını sağlayamadıktan sonra bir toplum geriliyor demektir.
    Devlet, birey için vardır fabrika sayısını artırmak için değil.
    Ki siz görmek istemeseniz de ülkede tıp ve teknoloji anlamında çok gelişmeler var.
    Avrupa dahi biliyor bir toplumu bitirmenin en kolay yolu ahlakını bitirmek diye.
    Siz ahlaksızlığı savunuyorsanız artık yolunuz açık olsun..
  • Duellist kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ağzı açık batı hayranlığını bırakman lazım..
    Bir şeyi genelleme yapacak kadar da seviyeyi düşürme bence. Yok şu terörist olur yok şu ak-47 kullanır.
    Ayrıca ekrandaki sana sunulanları bir sorgula derim gelmiş bana dizinin tekindeki yorumdan bahsediyorsun.. :D
  • Neo N kullanıcısına yanıt
    Kendim ve ülkelerim öyle mi?
    İşin içindeki türkçülüğü de kattın hadi bakalım.. :D
    Sen kız erkek karışık ortamlarda gezenlere, nikahsız ilişki kuranlara ses çıkarma sonra nikahlı evliliğe laf et zaten.
    Ayrıca burda ben savunmuyorum genç veya yaşlı evlilikte iki tarafta rıza şart. Zorla evlilik dinimizde yok bil istedim..
  • Ya gençsiniz gidin kızlarla gezin,ortalama bir puanla okul kazanın,hayatı en iyi şekilde yaşamaya bakın sizene elalemin zenginlerinden? Futbolcuların şuan bir kısmı belki mükemmel top oynuyor ancak okuma yazma bilmiyor,neden? Çünkü doğuştan gelen bir şans. Aynı şekilde şarkıcılar vs. Bu şans size verilmediğine göre hayatın tadını çıkartmaya en klişe tabirle bardağın dolu tarafına bakın yoksa psikolojilerinizi gibersiniz.
  • Benim bir kiz arkadasimda bu okula gidiyordu hiç okuluyla övündüğünü gormedim ama güzel seksi bir inekti diyebilirim..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LynrdSkynyrd

Yazık ki kendi ulkemizde amerikan okullarına imreniyoruz.

Ya imrenmeyip ne yapicaksin? ya bende gezmek istiyorum o yesil alanlarda.bende labaratuvar da deney yapmak bende 15 kişilik sınıflarda üst düzey eğitim almak istiyorum.ya bende istiyorum bende benim EKSİĞİM ne? ben ne yaptım bu hayati hak etmek için.ya ben niye her sabah 6 da minibuse asılırken bunlar özel arabayla okula gidip inanılmaz bir hayat yasiyorlar anlamıyorum neden

Kardeşim bi an benimde bi püskevitim olsa benimde bi çikolatam olsa dicen sandım :) Şaka bir yana ama sana bir tavsiye vermek istiyorum hep daha fazlasını isteyerek mutlu olmak imkansızdır elindeki imkanlarla mutlu olmayı calış malesef hayat herkese eşit davranmıyor şöyleki şuan durumun var bir devlet lisesine gidebiliyorsun unutmaki devlet lisesine gidebilecek durumda olmayan insanlarda var ayrca hayatın nerede ne getireceği belli olmuyor belkide ileride çok zengin olur özel bir lise açarsın bilemessin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmeteyup

Hocam sendeki bu materyalist kafadan etrafta çok malesef.
    Sizdeki zihniyet şu, bizim ülke hep en kötü ama başka ülkeler en iyi.
    Sen bu gözlüğü çıkarmadıktan sonra yapabileceğim fazla bir şey yok.
    Avrupa, amerika bitecek ama biz de bir günde bitecek demiyoruz.
    Nüfus artışını sağlayamadıktan sonra bir toplum geriliyor demektir.
    Devlet, birey için vardır fabrika sayısını artırmak için değil.
    Ki siz görmek istemeseniz de ülkede tıp ve teknoloji anlamında çok gelişmeler var.
    Avrupa dahi biliyor bir toplumu bitirmenin en kolay yolu ahlakını bitirmek diye.
    Siz ahlaksızlığı savunuyorsanız artık yolunuz açık olsun..

Temcit pilavı gibi bunu ezberletiyorlar değil mi ? ''Hep bizim ülke kötü ama başka ülkeler iyi... '' Kadın programları gibi kaptırırsan hastası oluyorsun... ( işte ordaki katılımcılardaki özgüven burdaki özgüven :) ) latife yapalım biraz...

Dostum Avrupa, Amerika biterse önce biz biteriz. Kazançlarımızın % 60-70'i direkt yada dolaylı bu ülkeler tarafından sömürülmekte... Bunuda gelişmiş oldukları için yapabiliyorlar... Bu konu daha açık nasıl anlatılır bilemiyorum...

İktisat teorisi zartı zurtu girmeyecem şimdi ama şöyle bir örnek umarım yeterli olur... 1 kişi 1 ekmekle doyuyorsa, 2 kişi 1 ekmekle ölmez ama aç yaşar, 3 kişiden 1'i ölür, 4 kişi 1 ekmek için birbirini ortadan kaldırabilir... yani nüfusunu 4 kişiye çıkaracaksan sadece standardını koruyabilmek için 4 ekmek üretebilmelisin...

Devlet birey için vardır, ne güzel söyledin... O zaman benim bundan neyim eksik diye soracağımıza, devlete bende bu standartlarda okumak istiyorum... Bana asgari şu şu şu eğitim ve sağlık standartlarını devlet olarak sunmalısın... Van'dada doğmuş olsam, Tekirdağ'da, Sinopta, Hatay'da, İstanbuldan farklı bir eğitim/ sağlık sistemi almıyorum dediğin an işte o andır.

Tıp alanındaki gelişme nedir ? Parasını basıp yurtdışına milyarlarca dolar akıtıp getirdiğin ve bedelini vermedikçe asla seni kapısından sokmayacakları sistemlerden mi bahsediyorsun ? İlaç sektörüne girmiyorum bile... Teknoloji ? Yerli yazılım yada donanım markamız varda benden mi saklanıyor ? Bu forumda neredeyse hayatın her alanıyla ilgili bölüm var... Bana yerli üretim teknolojik ( bu iğne bile olabilir :) kolaylaştırayım işini.. ) bir başlık gösterebilir misin ? Yahu hiç bir şey bilmiyorsan evinde yada bulunduğun ortamda gözüne çarpan her bir nesneyi analiz et.

Ahlak ? ( Ticaret ahlakımız ? Trafik ahlakımız ? Temizlik ahlakımız ? Toplu yaşam ahlakımız ? ) Bana söylermisin üstün ahlakımızın olduğu konuları.. Dostum bak ahlaklı olmak sadece dine haiz bir konu değildir. Ahlaklı olmak için insan olmak yeterlidir. İnsan olabilmen içinde içinde yaşadığın toplumun minumum eğitim ve sağlık standardının olabilmesi lazım. Herhangi bir dine yada görüşe mensup olmayla, ahlak standart olarak gelmiyor maalesef... Opsiyonel :)

Bir rica ; tanımadığın kişilere bir ithamda bulunma... Ahlaka sığmaz... Bu fikirlerimi eleştiremezsin yada katılmak zorundasın anlamına gelmez. Aksine istediğin gibi eleştirebilirsin...

• Victory_5 V kullanıcısına yanıt
    anlarlar mı? hiç sanmıyorum...
  • hiçbir eksiğin yok kardeşim az ders çalışıyorsan durumun orta halliyse girememe sebebindir şuan okyanus koleji mevzunuyum
    son sene roberte girdim 1.5 ayda kovuldum okulun bahçesinde sigara içme gizli değil açık alanda öğrecilerle uyumsuzluk ilk ders notlarının hepsi 1-2 olmasından- ve videodaki gibi bi okul değil ya öğrencileri acaip süt kavgada 4 de tek dövebilirsinki yüreksizde sohbetleri gram iç açıcı değil parası olanlara da önermem bizi 30.000 tl ye patladı tanıdıktıda 20 yi geri aldık özenme kardeşim bak dalgana
  • bacaklara bak oyş
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: çokta nicimdeydi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: çokta nicimdeydi

hayvan niye diyorsun şimdi anlayamadım onların suçu ney paran varsa gidersin bu kadar basit

hepsi hayvan hepsi.suc bizim soyda zaten.dedem nenem bırakmamış babam okusun.git boyacilik yap 1-2 lira getir diye 10 kilo boya setini takmışlar boynuna.adamda doğru dürüst okuyamadi.lise 3 e kadar zorladı bıraktı.lanet olsun ya soyuma kökenime her seyime

afrikanın en fakir kabilesinde doğsaydın ya şuanda hergün eve su getirmek için 2 saat yol yürümen gerekseydi?

şükür ede ede bu hale düştük ya zaten.etmiyorum şükür felan lanet olsun ekmeğine de suyunada.sırf zenginler diye benden kat kat ustun hayat yasiyolarsa ne şükür ederim ne adaletten bahsederim

Git zengin ol ozaman. Kimse sana bu hayatı zorlamıyor. Hayata başlangıçta eşit olmasanda hayat eşit. Kimse sana neden bu kadar zengin oldun diye sormuyor bu dünya da ? Kimse neden yapmadın da diyemiyor ? Ailenin zengin yada fakir olması senin zengin yada fakir olamayacağın anlamına gelmez.

• Bu dünyada adalet aramak kerhanede bekaret aramaya benzer, burdaki çocuklarla güneydoğu da okulu yakılanların farkı ne? Her şey para değildir.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.